Dodaj do ulubionych

ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZEM

13.11.06, 06:48
A jednak się udało, co to znaczy jak się czegoś bardzo chce,
chceliśmy zmian i zmiany będą.
Sokołowski poniósł druzgocącą porażkę:
Ponad 54% Pszczółkowski
36% Sokołowski
Co teraz zrobi frags? robert? kowalik? bajm-mot?
Obserwuj wątek
    • observvvator Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 06:53
      To trochę nas zaskoczyło. Ale Wiesław Pszczółkowski wygrał już w pierwszej
      turze. Gratulacje dla mieszkańców Łomianek. Nie doceniliśmy mądrości naszych
      wyborców, Dziękujemy, bardzo, ale bardzo wam wszystkim dziękujemy. Większość
      radnych tez z komitetu potrzeba zmian.
    • observvvator Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 06:53
      A tak na marginesie J46 = observvvator
    • drabbu Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 09:12
      mazowianka napisała:
      > Co teraz zrobi frags? robert? kowalik? bajm-mot?

Nie mam wątpliwości, że zachowają się zgodnie z KPA z komentarzem :))
      chociaż Fragsa nie byłbym tak bardzo pewien.
      GRATULACJE! składam gorące Panu Burmistrzowi Pszczółkowskiemu i wszystkim
      nowym Radnym. Bardzo pięknie pozdrawiam i od serca życzę owocnych rządów!
      • robert_58 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 11:23
        :)
        mam się dobrze - dzięki za troskę.

Nie jestem tak bardzo zaangażowany emocjonalnie, a swoje zdanie wyraziłem
        parokrotnie z końcem 2005 i początkiem 2006. Opinii nie zmieniłem.

Co zrobię - nic innego niż to, co robiłem dotychczas. Pisząc pod nickiem Robert_58.
        Cel nie uświęca środków Panie J46 vel Observvvator. Żałosna postawa.
        • lolaxyz Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 11:25
          Robert mam nadzieje, ze to nie będzie zdrada tajemnicy służbowej jeśli powiesz
          czy w tym tygodniu "wychodzi" GŁ?
          • mkot87 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 11:31
            Kłócicie się, zamiast się cieszyć i wzajemnie wspierać. Wszyscy będziemy
            obserwowali czy zmiany nie będą tylko pozorne. Władza jak to władza musi
            pokonać wiele pokus... Pozdrawiam
            • lolaxyz Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 11:36
              Oczywiście cieszymy się bardzo ale drobne przepychanki też akceptujemy bo one
              urozmaicają forum :))
              • brycezion Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 11:50
                Mkot87 : A kto powiedział,że Robert_58 wspierał nas w walce z burmistrzem ?
          • robert_58 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 11:34
            coś ma być - ale nie w formie GŁ (chyba)
    • kowalik22 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 11:46
      Też mam sie dobrze. Nawet bardzo dobrze. Zmiana władz w Łomiankach ma sie do
      mnie i tego, co robię - nijak.
      Zdania jednak nie zmienię - kampania, prowadzona na tym forum była brzydka.

Fajnie jednak wyglądają zarzuty wielu forumowiczów w temacie pisania pod
      róznymi nickami, kierowane m.in. do mnie, wobec poniższego:
      obsetvvvator napisął:
      >A tak na marginesie J46 = observvvator

Bardzo sprytne, bardzo;) Już jakiś czas temu forum to odkryło, jednak to forum
      ma to do siebie, że doszukuje się i insynuuje takie działania jedynie u tych,
      kórzy ośmielają się pisać "inaczej".
      A moze każdy sądzi według siebie?

Co zrobię? Dalej będe pisać, jako kowalik22, bo używałam i używam tylko i
      wyłącznie tego nicka. Nie jestem Robertem (pozdrowienia, Rob), ani Edomą czy
      kim tam chcieliście mnie widzieć.

PS. do daisy32 - moja droga, nie mogłam być też kati, bo nie mogłabym ci
      wytykać niedostatków twojego pisania, jako że pamiętam jedynie jedną Twoją
      wypowiedź na tym forum, kiedy wzięłaś w obronę żonę papirusa;)
      Za krótko tu jestem, by znać wcześniejsze Twoje wypowiedzi.
      A ponadto, ja poglądów na temat samorządności i samorządu oraz roli radnych nie
      zmieniłam. Podobały Ci się, podobno. Już Ci się przestały podobać? ;)
      • dodan Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 11:57
        kowalik22 napisała:

Fajnie jednak wyglądają zarzuty wielu forumowiczów w temacie pisania pod
        > róznymi nickami, kierowane m.in. do mnie, wobec poniższego:
        > obsetvvvator napisął:
        > >A tak na marginesie J46 = observ

Tak jak ktos wyżej juz napisał , to żenujące. Metody bardzo podobne do tych,
        które zarzucali sokołowi, generalnie niczego dobrego nam to nie wróży ale
        poczekamy zobaczymy
        • jaco2001 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 12:04
          obsetvvvator napisał:

> A tak na marginesie J46 = observ

ja też uważam to za żenujące. dla mnie bardziej istotną sprawą jest to, że
          zostało to upublicznione i to przez samego zainteresowanego.
          można się czegoś domyślać ale zawsze pewna "nutka niepewności" będzie istniała.
          otwarcie przyznanie się do takiej praktyki przez samego zaintersowanego jest po
          prostu głupie i tak oceniam całego j46, observvatora.

ciekawe czy został wybrany w wyborach ?
          sodówa podziałała czy od urodzenia już tak miał ?
          • dodan Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 13:53
            Niestety chyba go wybrali i to też jest żenujące, tak samo jak żenująca była
            gra PZ-tu z ulotkami na dąbrowie sprzeciwiającymi się trasie mszczonwskiej,
            choć wszcyscy wiemy że musialby się zdażyc ostry cud żeby jej nie bylo, i to
            że tak strasznie zależało im na władzy, że posuwali się do takich kroków, może
            budzić niepokój na przyszłosć....
            • jaco2001 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 13:56
              wiesz dodan, alternatywa, którą przedstawiłem w swoim poście wyżej nie musiałaby
              być wcale rozłączną. mogła być też i łączna:)
              • dodan Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 14:01
                a czy to nie wszystko jedno?;-)
            • esscort Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 14:00
              dodan napisał:
              żenująca była gra PZ-tu z ulotkami na dąbrowie sprzeciwiającymi się trasie
              mszczonwskiej, choć wszcyscy wiemy że musialby się zdażyc ostry cud żeby jej
              nie bylo, i to że tak strasznie zależało im na władzy, że posuwali się do
              takich kroków, może budzić niepokój na przyszłosć....

Ale o co chodzi? Z tego co zauważylem, to sprawę trasy mszczonowskiej rozpetał
              burmistrz sokołowski rekami kadrowego stowarzyszenia. Poświęcone jej były cale
              numery gazety łomiankowskiej, dostałem do skrzynki plan miasta z trasą w Wiśle
              itp. Nikt tam nie pisał o jakims cudzie. Raczej pisano, że jeżeli wygra
              sokołowski, to sprawe załatwi. Ty też Dodan raczej nie wspominaleś,
              że "musialby się zdażyc ostry cud". Nie wiem, o jakiej ulotce mowisz, ale
              jeżeli coś takiego było, to raczej jako odpowiedź na działania byłego
              burmistrza.
              • dodan Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 14:08
                była taka ulotka jednego z waszych kadydatów, bylo to już przedstawiane na
                forum i chodzi o to, że pojechaliści z wciskaniem kitu ludzią w sokołowym
                stylu, , dla mnie to żenujące
      • daisy32 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 12:06
        Kowalik ponieważ niektóre Twoje wypowiedzi były obiektywne,
        mogłyby mi się podobać, natomiast w niektórych trochę przesadzałaś.
        Nie chciałaś się jednak spotkać i pozrozmawiać, abyśmy mieli szansę wyjaśnić Ci
        wszystkie wątpliwości. Może jednak nie jest zbyt późno i warto się spotkać i
        rzeczowo porozmawiać. Zwyciężyła prawda i ludzie, którzy są naprawdę
        kompetentni. Domyślam się, że jesteś nieco zawiedziona, ale naprawdę warto
        czasami posłuchać innych głosów i argumentów zastanowić się trochę nad nimi.
        Mam nadzieję, że nie przestaniesz pisać , ponieważ wszystkie uwagi te dobre i
        te złe są cenne, ponieważ świadczą o tym, że ludzie są zainteresowani losem
        gminy.
        Co do niedostatków mojego pisania. Drażnią mnie pewnego typu żarty, a
        szczególnie te na temat mojej rodziny i zawsze w sposób bardzo wyrazisty
        demonstruję swoje niezadowolenie.
        Może przez niektórych uznawane jest to za dziwne i nie na miejscu, ale nie dbam
        o to bo zawsze i wszędzie staram się być autentyczna i mieć swoje zdanie.

Serdecznie Cię pozdrawiam bez odrobiny złośliwości. Dziękuję za czasami trafne
        uwagi i mam nadzieję, że nadal będziesz pisała.
      • drabbu Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 12:10
        Kowaliku Szanowna, porzuć, proszę, tony zgryźliwe a czepliwe :) dyć zmiana
        władzy - zwłaszcza na lepszą i bardziej kompetentną - to powód do optymizmu
        raczej. Zobaczysz sama, w Łomiankach przyjdą teraz zmiany tak interesujące,
        że, jak myślę, nawet Frags wybierze się na spacer dłuższy niż swoje zwykłe
        16 kroków, by je oglądać. Może oboje Państwo spotkacie się po drodze
        i będziecie z uznaniem mówić o nowej Radzie i Burmistrzu, kto wie?
        Myślę też, że i Papirus złagodnieje (bo już może pozwolić, by doszły do głosu
        te lepsze strony Jego natury) i będzie takim Papirusem, że do rany
        przyłóż, prawda? Pozdrawiam Cię miło.
    • olla1660 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 12:46
      No i dobrze, może faktycznie coś się zmieni. Oby, oby choć w cuda nie wierzę.
      Tylko niech radni pamiętają, że za 4 lata to ich będziemy rozliczać ;)
      • j46 Oficjalne wyniki 13.11.06, 13:25
        Pszczółkowski Wiesław 4834
        Sokołowski Łucjan 3202
        Waśniewski Konrad 851
        Połowa głosów to 4444 głosy.
        • esscort Re: Oficjalne wyniki 13.11.06, 13:28
          Czyli gdyby było dwóch kandydatów, to też by było po zabawie :)
    • kowalik22 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 13:26
      Nie jestem zawiedziona ani trochę, ani też wiele, wynikami wyborów. Sa mi one
      zupełnie obojętne, bowiem z żaden sposób nie jestem zaangżowana emocjonalnie w
      to, kto rządzi.
      Nigdy nie byłam „zwolennikiem” Sokoła, pisałam, bo drażniła mnie forma -
      prowadzonej tu na forum i w lećsokole i wybory-cośtam czy biuletynach KOŁ –
      kampanii wyborczej.
      A także to, że „piszącym inaczej” odbierano prawo do wyrażania na tym forum
      swojego zdania.
      Przejawiało się to w różnorodny sposób: wiarygodność takiej osoby próbowano
      dyskredytować łatką „zwolennika S” lub insynuowano, że jest to jedna i ta sama
      osoba, używająca wielu nicków,
      Normą postępowania stało się także wrzucanie „piszących inaczej” do
      nieprzyjaciół, by nie widzieć ich „wypocin”.
      Kropkę nad „i” takiego działania na tym forum, fantastyczną kropkę, postawił
      papirus, radząc mi, bym sobie kupiła forum. I tam pisała.
      Można to postępowanie (ogólnie, nie papirusa) określić krótko: nie chcemy
      słuchać niczego, co nam się nie podoba, co nie jest zgodne z - jedynie
      słusznym - pojmowaniem przez nas jakiejś sprawy.
      A tyle się tu naczytałam o ustępującej władzy, że jest „cenzorem, reżimowcem”,
      nie liczy się z głosem mieszkańców.
      Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że ktoś, kto postępuje w pewien sposób, by
      osiągnąć władzę, po jej uzyskaniu zmieni to postępowanie:)

Ps. Przyjdę na spotkanie, jeżeli przyjdzie też lomek2;)
      PS. Drabbu napisał: zmiana władzy - zwłaszcza na lepszą i bardziej kompetentną -
      to powód do optymizmu raczej.
      A z czego wnosisz, że ta nowa jest lepsza i bardziej kompetentna?
      Wszak póki co, oprócz tego, ze ludzie udzielili pewnej grupie ludzi kredytu
      zaufania, a innej grupie czerwoną kartkę – za dotychczasowe działania, nie
      oznacza że nowi rządzący są lepsi. Po wynikach _ich_ oceniać będziemy. Dopiero
      _po_ ich działaniach.
      • olla1660 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 13:37
        Podpisuję się pod wszystkim co napisała kowalik,
        a szczególnie pod tym:

> A z czego wnosisz, że ta nowa jest lepsza i bardziej kompetentna?
        > Wszak póki co, oprócz tego, ze ludzie udzielili pewnej grupie ludzi kredytu
        > zaufania, a innej grupie czerwoną kartkę – za dotychczasowe działania, nie
        > oznacza że nowi rządzący są lepsi. Po wynikach _ich_ oceniać będziemy.

No nie da się temu zaprzeczyć.
        • j46 Re: Mr dodan 13.11.06, 13:55
          Dodan masz pretensje że występowałem
          • j46 Re: Mr dodan 13.11.06, 13:56
            Sam skasowalem treść więc powtarzam:
            Dodan masz pretensje, że występowałem pod dwoma nikami. Pod nikiem obsevvvator
            występuje od około miesiąca najwyżej dwóch. A przyczyna tego była prosta. Na
            naszym forum był pewien człowiek, który przyczepił się do mnie tz. J46 jak rzep
            psiego ogona. Spójrz na forum z tego okresu. Zarówno ja i papirus byliśmy
            delikatnie rzecz nazywając napastowani. W związku z faktem, że nie lubię
            pyskówek, musiałem czasowa zrezygnować z mojego nika, na rzecz drugiego.
            Uspokoiło to znacznie sytuację na forum, co było mim skromnym zdaniem zjawiskiem
            pozytywnym.
            Sadzę, że to wyjaśnienie jest wystarczające, a zarzuty i bez niego są niczym
            nieusprawiedliwionym przejawem delikatnie rzecz ujmując szukaniem dziury w całym
            /odsyłam do n- etykiety/. Jest to moje pierwsze i ostatnie wyjaśnienie w tej
            sprawie.
      • drabbu Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 13:49
        kowalik22 napisała:
        A z czego wnosisz, że ta nowa jest lepsza i bardziej kompetentna?
        > Wszak póki co, oprócz tego, ze ludzie udzielili pewnej grupie ludzi kredytu
        > zaufania, a innej grupie czerwoną kartkę – za dotychczasowe działania,

Myślę, że ta czerwona kartka padła właśnie za działania niekompetentne
        i prowadzone bez rozwagi. Czy to, że z dotychczasowej "sokołowej" Rady Miasta
        do nowej przeszedł tylko jeden kandydat, nie jest dostatecznie wymowne?
        Z czego wnoszę, że nowa jest lepsza i bardziej kompetentna - ze znajomości
        radnych i burmistrza poprz. kadencji i dzięki uważnemu czytaniu życiorysów
        kandydatów. Tylko trzy przykłady:
        czy nie większymi kompetencjami od burmistrza S. wykazuje się p. Pszczółkowski,
        także jako człowiek z ukończonym fakultetem zarządzania?
        czy nie większymi kompetencjami może pochwalić się p. MWSylwia od p. Kijewskiej?
        czy nie większe kompetencje niż dotychczasowy radny W.Sternicki, z zawodu
        mechanik autobusowy (niczego mu nie ujmując, naturalnie), ma jednak jeden z
        nowo wybranych radnych - dyrektor w zakładach autobusowych?
        • kowalik22 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 14:01
          Jasne, drabbu, wyjaśniłeś, dlaczego uważasz, że nowi są bardziej kompetentni.
          Nie wyjaśnia to w żaden sposób, czy są lepsi.
          Bowiem na sposób sprawowania władzy mają wpływ nie tylko kompetencje.
          Ale nie oznacza to, że cokolwiek w nowych osobach kwestionuję:).
          Po prostu uważam, że to czy władza będzie lepiej rządzić, ocenimy po jej
          działaniach.
          To wszystko, co mam w tym temacie do powiedzenia:)
          • esscort Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 14:02
            kowalik22 napisała:

> Po prostu uważam, że to czy władza będzie lepiej rządzić, ocenimy po jej
            > działaniach.

I z tym to nawet ja się zgadzam!!
            • kowalik22 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 15:28
              Podrzucam tylko dla pewnego użytkownika forum, bo przegapił jakoś moją obecność
              na forum.

• drabbu Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 14:31
            Zazwyczaj jednak jest tak, że wyższy poziom kwalifikacji, kompetencji
            i znajomości rzeczy w pewnych dziedzinach daje czy może lepiej,
            warunkuje - wyższy, a więc i lepszy poziom działania. Taka jest ocena osób
            mających wyższe kwalifikacje i tego się spodziewamy po takich osobach.
            Np. właśnie dlatego ludzie chorzy wolą czasem zwrócić się do profesora
            medycyny.
            I ja więc spodziewam się, że nowa rada będzie lepsza, będzie miała przewagę,
            nad radą dotychczasową.
            Będziemy ją oceniać po działaniach, tylko, że warto pamiętać i o tym,
            że czasem okoliczności zewnętrzne, czy tzw."zaszłości" mogą być wielką zawadą
            w skutecznym działaniu.
            Już tak jakoś mam, że wolę przyznawać innym jakiś kredyt zaufania, wierzyć,
            że sobie poradzą dobrze i z pożytkiem dla reszty, niż zawczasu w to wątpić.

• kowalik22 Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 14:38
              > Już tak jakoś mam, że wolę przyznawać innym jakiś kredyt zaufania, wierzyć,
              > że sobie poradzą dobrze i z pożytkiem dla reszty, niż zawczasu w to wątpić.

Ależ nikt tu nie napisał, że w to wątpi. Nie po to udziela się komuś kredytu
              zaufania, by od razu na wstępie watpić w swój wybór.
              No chyba, że głosuje się nie za czymś, a przeciw czemuś:)

A tematu wpływu "zaszłości" na efety działań nowej władzy to Ty, drabbu, lepiej
              nie poruszaj.
              Bo nowa opozycja i tak tego nie uwzględni;)
              Wszak (!) przeca (!) to już znamy? ;)
    • frags Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 20:22
      Mazowianka pyta: Co teraz zrobi frags? Frags odpowiada: nic nie zrobi. J46
      założyłeś sobie nick, żeby ze mna walczyć metodami pozanetykietowymi? Miałem
      podejrzenia, że złapiesz się każdej metody, nawet najbardziej śmiesznej. Brawo
      j46. Powiedz jeszcze Państwu, kim jest warszawska122...
      • esscort Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 20:27
        frags napisał:

Powiedz jeszcze Państwu, kim jest warszawska122...

To akurat doskonale wiadomo i nigdy nie było tajemnicą - jest facetem ze sklepu
        ogrodniczego (mieszczącego sie pod tym adresem), ktory udzielał tu cennych
        porad ogrodniczych (i nigdy nie mieszał się do spraw politycznych)
        • frags Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 20:28
          essc, zostałeś rzecznikiem prasowym, czy tylko tak?
          • esscort Re: ZWYCIESTWO!!!!!!! PSZCZÓŁKOWSKI BURMISTRZE 13.11.06, 20:29
            frags napisał:

> essc, zostałeś rzecznikiem prasowym, czy tylko tak?

???? O co chodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka