thook 07.02.07, 11:23 thook@interia.pl, 602 20 60 13 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.zablocka Re: kupię działkę budowlaną w Łomiankach lub okol 07.02.07, 11:37 Ja niestety też szukam czegoś do kupienia - to niełatwa sprawa POZDRAWIAM Anna Zabłocka Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Sprzedający to debile... 07.02.07, 16:58 Wolą zapłacić kilkanaście tysięcy pożal się Boże pośrednikowi, niż zamieścić ogłoszenie bezpośrednio. Za te kilkanaście tysięcy zaoszczędzonej prowizji to można ze dwa tygodnie niczym innym się nie zajmować, tylko ogłaszaniem o sprzedaży. Większość głupiej tablicy o sprzedaży na płocie czy domu nie wywiesza, bo pewnie... wstydzi się przed sąsiadami. JaC Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Sprzedający to debile... 07.02.07, 20:33 Myślę że po prostu sprzedający zakładają że i tak się sprzeda, a prowizję wliczają w cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Sprzedający to debile... 08.02.07, 01:44 "Wliczają w cenę" oznacza, że tak naprawdę kupujący będzie skłonny mniej zapłacić, szczególnie jeżeli z braku informacji od sprzedającego (jak napisałem własny płot, okno, tablica ogłoszeń, internet - młodzieży w rodzinie nie ma za kaskę na cokolwiek??) też da się obłupić jakiejś agencji. A jak obserwuję niektóre domy, nawet te na "wyłączność" agencji, to stoją już kilka-kilkanaście miesięcy niesprzedane i żaden pośrednik nie pomaga... JaC > Myślę że po prostu sprzedający zakładają że i tak się sprzeda, a prowizję wliczają w cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
stih Re: Sprzedający to debile... 07.02.07, 21:52 j666 napisał: > JaC Wszyscy i sami debile czy są jakieś wyjątki. A ty to niby kim jesteś, jak siebie byś samookreślił. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: Sprzedający to debile... 08.02.07, 01:45 Wyjątki są, ale to wyjątki ;-) JaC > Wszyscy i sami debile czy są jakieś wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
a.zablocka Re: Sprzedający to debile... 08.02.07, 10:12 Szanowni Państwo, Ja objeździłam chyba już całą gminę Czosnów i Łomianki i na prawdę bezpośrednio prawie nikt już nie sprzedaje ziemi - NIESTETY. Sprzedający myślą, że jak mają agenta to wszystko za nich załatwi- a tak nie jest- agenci często nie znają nawet nazw podstawowych dokumentów potrzebnych przy sprzedaży gruntów . Od strony kupującego (mojej) wygląda to obecnie jeszcze gorzej niż kilka lat temu - agenci mają w głębokim poważaniu oddzwanianie po "sprawdzeniu" u właściciela aktualności ogłoszenia, ceny, praw własności itp. Np. ostatnio pani z jednej z agencji powiedziała mi, że nie będzie się ze mną umawiać bo nie ma pewności czy kupię działkę – a jak mam kupić skoro nawet nie wiem gdzie działka się znajduje, co jest w okolicy itd. Najpopularniejszy tekst w ogłoszeniach w Internecie dot. działek w Łomiankach to " z planem zagospodarowania" a jak każdy choć odrobinę zainteresowany zakupem działki dla siebie wie - takiego planu w łomiankach nie ma. Ponadto agenci z jednej transakcji mogą w tej chwili dobrze żyć przez miesiąc albo i dłużej więc się nie wysilają. APELUJE ZATEM JEŚLI ZNACIE KOGOŚ KTO SPRZEDAJE DZIAŁKĘ W ŁOMIANKACH LUB OKOLICY PRZEŚLIJCIE MU LINKA DO TEGO FORUM LUB MOJEGO MAILA a.zablocka0303@wp.pl Będę bardzo wdzięczna POZDRAWIAM AZ Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan622 Re: Sprzedający to debile... 09.02.07, 21:44 Pani Aniu, jak się podobała działka na Brzegowej? Odpowiedz Link Zgłoś
a.zablocka Re: Sprzedający to debile... 12.02.07, 10:52 Podobała... - napiszę na priv Odpowiedz Link Zgłoś