Dodaj do ulubionych

kupię działkę budowlaną w Łomiankach lub okolicy

07.02.07, 11:23
thook@interia.pl, 602 20 60 13
Obserwuj wątek
    • a.zablocka Re: kupię działkę budowlaną w Łomiankach lub okol 07.02.07, 11:37
      Ja niestety też szukam czegoś do kupienia - to niełatwa sprawa
      POZDRAWIAM
      Anna Zabłocka
      • j666 Sprzedający to debile... 07.02.07, 16:58
        Wolą zapłacić kilkanaście tysięcy pożal się Boże pośrednikowi, niż zamieścić
        ogłoszenie bezpośrednio.
        Za te kilkanaście tysięcy zaoszczędzonej prowizji to można ze dwa tygodnie
        niczym innym się nie zajmować, tylko ogłaszaniem o sprzedaży.
        Większość głupiej tablicy o sprzedaży na płocie czy domu nie wywiesza, bo
        pewnie... wstydzi się przed sąsiadami.
        JaC
        • lomek2 Re: Sprzedający to debile... 07.02.07, 20:33
          Myślę że po prostu sprzedający zakładają że i tak się sprzeda, a prowizję
          wliczają w cenę.
          • j666 Re: Sprzedający to debile... 08.02.07, 01:44
            "Wliczają w cenę" oznacza, że tak naprawdę kupujący będzie skłonny mniej
            zapłacić, szczególnie jeżeli z braku informacji od sprzedającego (jak napisałem
            własny płot, okno, tablica ogłoszeń, internet - młodzieży w rodzinie nie ma za
            kaskę na cokolwiek??) też da się obłupić jakiejś agencji.
            A jak obserwuję niektóre domy, nawet te na "wyłączność" agencji, to stoją już
            kilka-kilkanaście miesięcy niesprzedane i żaden pośrednik nie pomaga...
            JaC

> Myślę że po prostu sprzedający zakładają że i tak się sprzeda, a prowizję
            wliczają w cenę.
        • stih Re: Sprzedający to debile... 07.02.07, 21:52
          j666 napisał:
          > JaC

Wszyscy i sami debile czy są jakieś wyjątki.
          A ty to niby kim jesteś, jak siebie byś samookreślił.
          • j666 Re: Sprzedający to debile... 08.02.07, 01:45
            Wyjątki są, ale to wyjątki ;-)
            JaC

> Wszyscy i sami debile czy są jakieś wyjątki.
            • a.zablocka Re: Sprzedający to debile... 08.02.07, 10:12
              Szanowni Państwo,
              Ja objeździłam chyba już całą gminę Czosnów i Łomianki i na prawdę bezpośrednio
              prawie nikt już nie sprzedaje ziemi - NIESTETY.
              Sprzedający myślą, że jak mają agenta to wszystko za nich załatwi- a tak nie
              jest- agenci często nie znają nawet nazw podstawowych dokumentów potrzebnych
              przy sprzedaży gruntów .
              Od strony kupującego (mojej) wygląda to obecnie jeszcze gorzej niż kilka lat
              temu - agenci mają w głębokim poważaniu oddzwanianie po "sprawdzeniu" u
              właściciela aktualności ogłoszenia, ceny, praw własności itp.
              Np. ostatnio pani z jednej z agencji powiedziała mi, że nie będzie się ze mną
              umawiać bo nie ma pewności czy kupię działkę – a jak mam kupić skoro nawet nie
              wiem gdzie działka się znajduje, co jest w okolicy itd.
              Najpopularniejszy tekst w ogłoszeniach w Internecie dot. działek w Łomiankach
              to " z planem zagospodarowania" a jak każdy choć odrobinę zainteresowany
              zakupem działki dla siebie wie - takiego planu w łomiankach nie ma.
              Ponadto agenci z jednej transakcji mogą w tej chwili dobrze żyć przez miesiąc
              albo i dłużej więc się nie wysilają.
              APELUJE ZATEM JEŚLI ZNACIE KOGOŚ KTO SPRZEDAJE DZIAŁKĘ W ŁOMIANKACH LUB OKOLICY
              PRZEŚLIJCIE MU LINKA DO TEGO FORUM LUB MOJEGO MAILA a.zablocka0303@wp.pl
              Będę bardzo wdzięczna
              POZDRAWIAM
              AZ

• bogdan622 Re: Sprzedający to debile... 09.02.07, 21:44
                Pani Aniu,
                jak się podobała działka na Brzegowej?
                • a.zablocka Re: Sprzedający to debile... 12.02.07, 10:52
                  Podobała... - napiszę na priv
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka