Dodaj do ulubionych

ALDA SPA - prosze o opinię

19.03.07, 09:06
Wygląda całakiem profesjonalnie, proszę o opinię nt. usług do kogo najlepiej
sie wybrać na masaż itp.
Obserwuj wątek
    • lolaxyz Re: ALDA SPA - prosze o opinię 19.03.07, 10:53
      Od otwarcia tego lokalu czekamy na relacje pierwszej forumowej klientki ale jak
      dotąd cisza.
      Widzę, że jesteś poważnie zainteresowana więc jeśli się zdecyzujesz to
      koniecznie napisz nam tutaj jak było.
      • ies2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 19.03.07, 11:27
        No jestem i przymierzam się , ale nie zamierzam w ciemno wydawac kilkuset zł i
        zamiast relaksu odczuwać dyskomfort.
        • i_bella Re: ALDA SPA - prosze o opinię 19.03.07, 15:54
          a co to za masaż za kilkaset złotych??? ...za tę cenę to raczej na pewno
          relaks... ;)

tak na serio - masaż dla relaksu - powiedz, że takiego oczekujesz i taki na
          pewno będzie, nawet ten klasyczny. Pomaziają trochę, olejkami aromatycznymi
          poleją, kark wymasują, sters puści i ok. Co innego coś co się nazywa
          odchudzający - chociaż w zasadzie cholera wie, co to znaczy (jak i modelujący-
          ten ponoć bardzo boli).
          Drogie to chyba są zabiegi z użyciem maszyn różnych - bo i maszyny drogie.
          Jakie efekty - nie wiem. Nie oczekiwałabym cudu.
          Dla mnie idea spa trochę pomylona tu - w szlafroku nie pochodzisz pół dnia, na
          basen i do sauny nie pójdziesz, na kamiennej, podgrzewanej mozaikowej leżance
          nie poleżysz, ot wpadniesz na parę godzin najwyżej, potem do autka i Warszawską
          fruuu do domu. Jakby to gdzieś bliżej Wisły było, albo choć z widokiem, to
          rozumiem...Relaks to także głowa - albo przede wszystkim.
          ...ale się wymądrzam... ;)

• cn2000 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 19.03.07, 21:37
            na spa fajnie skoczyc do naleczowa, inny nastroj i okolica, ceny tez mniej
            warszawskie

alda ma bardzo fajne wnetrza, ale kosmetyczke polecam w innym miejscu na
            warszawskiej, co do masazu to sie nie wypowiem
            obsluga aldy mila
          • ies2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 11:13
            i_bella napisała:

> a co to za masaż za kilkaset złotych??? ...za tę cenę to raczej na pewno
            > relaks... ;)
            >
            > tak na serio - masaż dla relaksu - powiedz, że takiego oczekujesz i taki na
            > pewno będzie, nawet ten klasyczny. Pomaziają trochę, olejkami aromatycznymi
            > poleją, kark wymasują, sters puści i ok. Co innego coś co się nazywa
            > odchudzający - chociaż w zasadzie cholera wie, co to znaczy (jak i modelujący-
            > ten ponoć bardzo boli).
            > Drogie to chyba są zabiegi z użyciem maszyn różnych - bo i maszyny drogie.
            > Jakie efekty - nie wiem. Nie oczekiwałabym cudu.
            > Dla mnie idea spa trochę pomylona tu - w szlafroku nie pochodzisz pół dnia,
            na
            >
            > basen i do sauny nie pójdziesz, na kamiennej, podgrzewanej mozaikowej leżance
            > nie poleżysz, ot wpadniesz na parę godzin najwyżej, potem do autka i
            Warszawską
            >
            > fruuu do domu. Jakby to gdzieś bliżej Wisły było, albo choć z widokiem, to
            > rozumiem...Relaks to także głowa - albo przede wszystkim.
            > ...ale się wymądrzam... ;)
            > No wymadrzasz się to prawda, w spa kilka stów za masaże i zabiegi to
            normalne. A to czego oczekuje to tzw, day spa jesli wiesz o czym mówię.
            Przychodziśz rano, a po kilku godzinach wychodzisz po pakiecie usług. Nie mam
            czasu na wyjazdy, gdybym miała to napewno pojechałabym do Mrągovii i nie
            zawracałam bym soboe głowy poszukiwaniem czegoś w akceptowalnej odległości od
            domu.
            Proszę o wypowiedź osoby, które korzystają z Aldaspa.
            • i_bella Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 11:23
              :)
              ok, odezwę się w temacie, jak skorzystam...coś mi ta złość Twoja podejrzanie
              wygląda, ale pewnie znów się wymądrzam...;)
              Pozdrawiam i życzę udanych zabiegów.
              • i_bella Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 11:29
                aaa...jeszcze jedno, idea forum w odróżnieniu od idei day spa to generalnie
                takie "wymądrzanie się" pod przykrywką tzw. wymiany poglądów w temacie ;)
                no chyba, że nas poniesie, to wtedy jest albo zabawnie, albo gniewnie.

Już MILKNĘ w temacie Spa w Łomiankach. Póki nie skorzystam :)
        • lomek2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 19.03.07, 23:49
          Jak powiedział Eddie Murphy w 'Gliniarzu z B.H.' : "za 20$ to panienka...".
          Ech, te ceny w UE ;)
          • robert_58 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 00:36
            ano..

głupio tak wyjechać na parę dni ... parę ulic dalej
            • cn2000 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 10:17
              kilka ulic dalej to glupio ale setke km juz sie oplaca:) swietnie sie wypoczywa
              nawet weekendowo
              • lomek2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 13:46
                Też uważam, że wyjazd w takim celu jak do spa może być i 2 domy dalej.
                Wypoczynek ma sens, kiedy jest wypoczynkiem. Nie ważne co i gdzie się robi, byle
                to było skuteczne. Zawsze podziwiałem ( ;) ) pomysły co niektórych ludzi,
                potrafiących jechac nad morze samochodem z W-wy na weekend. 2 dni w aucie (korki
                w sezonie) oby klimatyzowanym, i jeden dzień na miejscu. Wypoczynek po pachy!
                • i_bella Re: ALDA SPA - prosze o opinię 20.03.07, 15:55
                  to ja się chyba Lomek wybiorę, przekonałeś mnie, co się będę nad morze pchać
                  na 2 dni. Napiszę potem, czy było warto. Porównam z wypoczynkiem w oddalonych
                  Spa.
                  Sponsora albo zniżkę jaką może....;)
      • olisia25 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 30.05.09, 16:16
        Skorzystałam z zabiegu czekoladowego kapsule Biostart i stanowczo
        nie polecam!!!!Zabieg dostałam w prezencie w ramach pakietu
        Wonderbox, kosztował 199 i stanowczo nie jest tego wart.
        1.Korzystają z tanich kosmetykow Bieleda
        2.Zabieg miał trwać 2 godziny trwał mniej niż godzinę
        3.Pani ktora wykonywała zabieg nie znała kosmetyków, na pytanie
        jakie właściwości mają kosmetyki czytała z opakowań.
        4. Peeling trwał jakieś 2 minuty, nie był połączony z żadnym
        masażem, sama zrobiłabym to sobie dokładniej
        5. Przez cały zabieg była włączona pseudorelaksacyjna ale na maksa
        wkurzająca muzyka rodem z bollywood
        6. W pokoju było zimno, po otwarciu kapsuły, z której było 38
        stopniowy nawiew, w pokoju była włączona klimatyzacja na 21 stopni.
        Zbyt duża różnica temperatur
        7. No i drastyczny final - po 40 minutach siedzenia w kaspsule,
        balsam nawilżający kosmetyczka wcierała na stojąco ( tzn i ja i ona
        bylam na stojąco - ja już we własnej bieliźnie). Nie było żadnego
        miejsca, zeby usiąść i żeby kosmetyk miał szanse się wchłonąć. Po
        pobieżnym natarciu balsamu pani kosmetyczka powiedziała po prostu
        dziekuję i nie było innego wyjścia tylko ubrać się i cały ten balsam
        wytrzeć sobie w ubranie.

Abstrachując od kiczowatego wystroju wnętrza, pokoje nie dają ani
        poczucia intymności, ani luksusu, ani w zaden sposób nie kojarzą się
        ze spa. Zwykła prowincjonalna kosmetyczka a nie Spa, o tyle.

• ies2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 17.04.07, 09:40
      No więc długo to trwało, ale w sobotę wybieram się tam na zabieg na twarz na
      początek. Fryzjera i manicurzystkę na dole juz sprawdziałm, na razie w zakresie
      3x czesania (ja) i strzyżenia x1(dzieci); teraz przyszedł czas na kosmetyczkę,
      ale już widzę,że maja profesjonalne podejście. Miałam kilka minut przed
      fryzjerem więz zaszłam na górę: najpierw został zapoznana z ofertą i wyposażona
      w ulotke reklamową ,następnie miła Pani oprowadziła mnie po gabintach i omówiła
      działania urządzeń kosmetycznych. Napiszcie proszę, jeżli korzystacie z tego
      miejsca jakie zabiegi warto wypóbować i kogo z personelu polecacie:)
      • lolaxyz Re: ALDA SPA - prosze o opinię 18.04.07, 08:41
        Wiele wskazuje, że jednak to Ty nam pierwsza opowiesz jak tam jest:))
        • ies2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 18.04.07, 09:42
          No cóż nikt nie chciał się podjąć tej trudnej misji, więc na mnie wypadło:)
          • zofia1968 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 24.04.07, 20:36
            Witam,
            Jak na razie wszystko co proponuja z zabiegów działa jak deklarują.
            Zauwazalny efekt odchudzania ( Powerslim to mi zaproponowali )jest juz po dwóch
            zabiegach.
            Dokończę serie i opisze róznice przed i po.
            POzdrawiam
            • lolaxyz Re: ALDA SPA - prosze o opinię 25.04.07, 08:11
              Sceptyczna jestem co do tych zabiegów odchudzających, powiem wręcz, że
              kompletnie nie wierze w ich skuteczność chociaż chętnym życzyłabym z całego
              serca żeby działało. Na jakiej zasadzie ten zabieg "odchudza"? Mozę wreszcie
              jednak cos wymyślili sensownego :/.
              • zofia1968 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 25.04.07, 21:06
                Mam pytanko do lolixyz..
                miałaś okazje spróbować któryś z zabiegów?
                Jak nie to nigdy się nie dowiesz
                Sporo informacji udziela obsługa salonu
                Mnie osobiscie oprowadzała jedna z kosmetyczek , niestety imienia nie pamietam
                pamietam ze jestem b.drobnej postury i niewysoka
                Wnioskuje po samej rozmowie ze zna temat odchudzania(sama go podobno stosuje)
                • lolaxyz Re: ALDA SPA - prosze o opinię 27.04.07, 09:27
                  Zosiu, nie wiem czy miałam okazję spróbować tych zabiegów bo nie wiem o jakich
                  zabiegach mowa stąd moje pytanie. Uprzedzam, że nie jestem tym zainteresowana
                  osobiście więc na pewno nie będę sprawdzać ani nawet dowiadywać się
                  telefonicznie. Życzyłabym osobom, ktore starają się pozbyć nadwagi aby im się
                  to udało i tylko o tyle mnie to interesuje.
                  Moj sceptycyzm wynika z faktu, iż przed kilkoma laty sama mialam na zbyciu
                  kilka kilogramów i postanowiłam wówczas spróbować bardzo reklamowanego zabiegu.
                  Wysmarowano mnie jakimiś mazidłami, zawinięto w folię, na to jakieś nogawice
                  podłączone pod prąd (jak panowie czytają to niech docenią co robimy żeby
                  wyglądac :(( ), leżalo się pod tą pompującą-uciskającą machiną z pół godziny.
                  Po jednym zabiegu miało ubyć do 2 cm w biodrach. Wzięłam ich z 8, ubył może z 1
                  cm ale to raczej dlatego że starałam się utrzymywać dietę. Po jakimś czasie
                  moja koleżanka wybrała się na inny (jakoby) zabieg "nowość w Polsce",
                  technicznie wyglądało to nieznacznie inaczej ale generalnie miało poprzez
                  elektrostymulację pobudzić krążenie limfi i w ten sposób pozbycie się nadmiaru
                  tłuszczu z organizmu. Oczywiście nie zadziałało ani trochę. Później jeszcze
                  widziałam reklamę jakiegoś innego super hiper zabiegu (pod jeszcze inną nazwą)
                  ale z opisu działania wynikało, że jest to to samo co tamte.
                  Zaciekawiło mnie czy te zabiegi w Łomiankowskim SPA "działają" na tej samej
                  zasadzie czy może mechanizm usuwania smalczylu jest inny, jeśli tak to jaki.
                  Dla zainteresowanych dodam, że trwale schudłam kiedy darowałam sobie to całe
                  odchudzanie i zajęłam się innymi sprawami, co szczerze polecam w walce z
                  nadwagą.
            • justyna818 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 15.05.07, 13:26
              PowerSlim jest rewelacyjny. Korzystałam z tych zabiegów w Sopocie, ale i do
              aldy się wybiorę. Bardzo duże efekty i do tego ten wspaniały relaks. Opisy
              zabiegów są na www.powerslim.pl POLECAM!
              • justyna818 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 15.05.07, 13:28
                adres do zabiegów to: www.powerslim.pl/zabiegi.html
                • kmsanczia Re: ALDA SPA - prosze o opinię 15.05.07, 13:41
                  Po czemu to cudo? Pewnie cała seria zabiegów kosztuje dobre kilka pensji? ;)
    • ies2 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 26.04.07, 14:04
      Byłam i polecam z pełnym przekonaniem:)
      • esscort Re: ALDA SPA - prosze o opinię 26.04.07, 14:11
        Hej, kobiety, dziewczyny (faceci też mogą?) proszę się zapisywać na zabiegi
        (czy co tam sie robi), bo jeżeli firma będzie miała jedną klientke na miesiąc,
        to na pewno zbankrutuje :)
    • zofia1968 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 26.04.07, 22:06
      masaż - polecam p.Beatke....po fizjoterapii jak powiedziała
      masaż przyjemny i profesjonalny
      • zofia1968 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 10.05.07, 21:44
        Polecam solarium w ALDASPA min.
        Pare wizyt i są efekty.
        Warto słuchać uwag obsługi.
        POczątkowo przesadziłam z opalaniem.
        • robert_58 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 10.05.07, 23:35
          przekonałem się - niebawem muszę odwiedzić/skorzystać ;)
          • olla1660 Re: ALDA SPA - prosze o opinię 11.05.07, 10:49
            Wygląda to wszystko ciekawie, ale nie wiem czy mnie stać.
            Ma ktoś może cennik w wersji elektronicznej?
            Jeśli tak, to poproszę... bardzo poproszę.
            A jeśli nikt nie ma, to trudno.
            • olla1660 adres strony internetowej 11.05.07, 10:56
              www.aldaspa.pl/
              ale cennika nie ma, przynajmniej ja nie widzę.
              • zofia1968 Re: adres strony internetowej 12.05.07, 21:44
                Cennik wysyłają na e-maila
                też zwróciłam uwagę że na stronie nie ma, ale podobno cenniki robią i nic nie
                wstawiają na stronę
                wtedy są najbardziej aktualne.....tak mówią :-)
                • mortimerr Re: adres strony internetowej 13.05.07, 23:48
                  mam cennik.
                  komu wyslac?
                  moge Wam co nieco powklejac, tylko napiszcie co konkretnie, bo duzo tego.
                  sama tez korzystalam. jest ok.
                  masaz byl rewelacyjny :)
                  • mortimerr Re: adres strony internetowej 13.05.07, 23:50
                    to moze apropos masazy:

Masaże
                    • Gorącymi kamieniami 200,-
                    • Relaksacyjny (1 godzina 30 minut) 130,-
                    • Klasyczny (1 godzina 30 minut) 130,-
                    • Odchudzający (1 godzina 30 minut) 140,-
                    • Częściowy 50,-**

** cena za 30 minut
                    • robert_58 Re: adres strony internetowej 14.05.07, 00:14
                      czy to są właśnie TE kosmiczne kamienie?
                      • agaw25 elektrostymulacja 21.05.07, 14:42
                        czy ktoś korzystał z tego zabiegu? Czy to przynosi jakieś efekty (mam na myśli
                        spadek centymetrów w talii, biodrach itp.)?
                        • zofia1968 Re: elektrostymulacja 30.05.07, 18:52
                          z którego zabiegu ?
                        • lomek2 Re: elektrostymulacja 30.05.07, 22:16
                          W spa płaci się za atmosferę i relaks a nie za mierzalne efekty. Człowiek
                          zrelaksowany jest zdrowszy i lepiej wygląda. To wszystko. Chyba nie
                          przypuszczasz, że jakieś gorące kamienie coś konkretnego dają :)
                          Na nadmiarowe centymetry w biodrach udach itp najlepszy jest ruch oraz tabletka
                          NZT*), regularnie stosowane.

*NZT = Nie Żryj Tyle
                          • slonko12311 Re: elektrostymulacja 03.07.07, 12:46
                            U ludzi po 30-tce przyczyną otyłości może być zaburzona gospodarka hormonalna.
                            Polecam więc wizytę u ginekologa-endokrynologa (i panie i panowie). I ja i moi
                            znajomi przeszliśmy kurację hormonalną (kolega w ciągu miesiąca bez katuszy
                            zrzucił 32kg oczywiście bez obżarstwa ale i bez bezlitosnych diet). No i w tym
                            wieku słodyczy mniej. Ja nienawidzę słodyczy ale oprócz SPA naprawdę warto
                            odwiedzić lekarza. Dzieją się cuda.
                            • zofia1968 Re: elektrostymulacja 11.08.07, 00:18
                              podobno w aldaspa wprowadzono nowy produkt czyli mikrodermabrazję czy , ktoś
                              miał okazję to już próbować ?
                              czekam na opinię bo tego jeszcze nie próbowałam.
                              • cn2000 Re: elektrostymulacja 16.08.07, 20:36
                                mikrodermabrazje trenowalam raz na twarzy i jesienia powtorze bo na
                                mojej twarzy zrobila cuda, calkiem powaznie, az sie sama kosmetyczka
                                zdziwila ze tak sie ten zabieg wpasowal

nie nalezy stosowac latem, bo po zabiegu przez 2 tygodnie trzeba sie
                                chronic przed sloncem, nie wolno jeszcze jakimis kremami z wit. A
                                sie smarowac, ale to powiedza na miejscu

ja osobiscie polecam, bo to chyba jedyny zabieg ktory poprawil mi
                                znaczaco komfort zycia:)
                                • lolaxyz Re: elektrostymulacja 17.08.07, 10:14
                                  Czy po tym można wyjść od razu do ludzi? Bolało?
                                  • cn2000 Re: elektrostymulacja 19.08.07, 21:44
                                    mi zabieg robiono na wiosne ok poludnia i buzia jest czerwona
                                    wieczorem, kolejnego dnia juz ok

nie okreslilabym tego jako bol, troche jakby ci malym odkurzaczem
                                    jezdzili po twarzy :)
                                    • fregata10 Re: elektrostymulacja 14.10.07, 22:52
                                      Czy męska częsć forum miała okazję coś próbować w Aldzie ?
                                      • zofia1968 Pierwsze urodziny salonu 14.11.07, 19:36
                                        Witam
                                        Podobno z okazji pierwszych urodzin Aldaspa ma zrobić dobre ceny na zabiegi ?
                                        Ma ktoś cennik ?
                                        Pozdrawiam
                                        • lolaxyz Re: Pierwsze urodziny salonu 15.11.07, 14:25
                                          Widziałam listę zabiegów ale nie wiem co oznaczają te nazwy w
                                          większości. Może ktoś poradzi co naprawde działa i na jakiej
                                          zasadzie.
                                          Dla kobiety po 30, no dobra troche po 35 (oczywiscie mam tu na myśli
                                          Kowalika :)))
                                          • kowalik22 Re: Pierwsze urodziny salonu 15.11.07, 14:44
                                            Lolka napisała:
                                            > Dla kobiety po 30, no dobra troche po 35 (oczywiscie mam tu na
                                            myśli Kowalika :)))

Pochlebstwo. Niezamierzone? ;)
                                            • lolaxyz Re: Pierwsze urodziny salonu 15.11.07, 15:10
                                              No pewnie, wymsknęło mi się :))
                    • dorota.alex Re: adres strony internetowej 06.10.08, 13:15
                      mortimerr napisała:

> Masaże
                      >  Gorącymi kamieniami 200,-
                      >
                      O kurcze za pakiet 5 masazy goracymi kamieniami zaplacilismy w
                      Hurghadzie 80euro. SPA w pieknym ogrodzie na brzegu morza czerwonego
                      - a nie przy ruchliwej Warszawskiej! Spodziewalam sie ze u nas jest
                      drozej - ale az tyle???
    • mozena_bm Re: ALDA SPA - prosze o opinię 05.10.08, 17:52
      Byłam w salonie i korzystałam z usług. Moje spostrzeżenia są na stronie:
      aldaspa.webpark.pl/
      Pozdrawiam
      • esscort Re: ALDA SPA - prosze o opinię 05.10.08, 21:20
        mozena_bm napisała:

> Byłam w salonie i korzystałam z usług. Moje spostrzeżenia są na
        stronie:
        > aldaspa.webpark.pl/

Dobre, ale troche brak koordynacji ;) Musisz pogonić webmastera, bo
        jeszcze nie powiesił opinii na Waszej stronie Aldaspa.
      • grzybowaa Re: ALDA SPA - prosze o opinię 27.10.08, 22:29
        mozena_bm napisała:

> Byłam w salonie i korzystałam z usług. Moje spostrzeżenia są na stronie: http://aldaspa.webpark.pl/target="_blank">aldaspa.webpark.pl/</a>
        > Pozdrawiam

Niestety nie ma jeszcze spostrzeżeń.
        • pencroff Re: ALDA SPA - prosze o opinię 27.10.08, 22:53
          grzybowaa napisała:
          > Niestety nie ma jeszcze spostrzeżeń.

pewnie pacjentka jeszcze wciąż nie może otrząsnąć się z wrażenia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka