Dodaj do ulubionych

Brawo Echo Łomianek

08.06.07, 15:43
Artykuł w Echu przeczytałem po obejrzeniu DVD z sesji w sprawie anulowania
poparcia RM łomianki dla STN. Bardzo dobrze napisany. I celne pytanie: kogo
reprezentują radni Łomianek???
POtrzeba zmian twierdzi, że osoby które nie wypowiedziały się w referendum
były przeciw STN. A może osoby które nie poszły na wybory samorządowe
opowiedziały sie przeciwko burmistrzowi Pszczółkowskiemu?
Przypominam, że na Pszczołę głosowały 4834 osoby, a za trasą nadwiślańską w
referendum było 4033 głosów.
Obserwuj wątek
    • a.zablocka Re: Brawo Echo Łomianek 08.06.07, 16:10
      Czyżby mieszkańcy Dąbrowy nie chodzili do wyborów, a za to jak jeden mąż brali
      udział w referendu...
    • drabbu Re: Brawo Echo Łomianek 08.06.07, 16:29
      Zachodni, przypomnij (sobie) jeszcze, że referendum było NIEWAŻNE. Ci, którzy
      nie wzięli w nim udziału, uznali po prostu, że pomysł "trasy po wale" rzucony
      ze względów reklamowych brodatej osoby, jest tak niebotycznie absurdalny, że
      nie warto zaprzątać sobie uwagi i czasu. Taki pozostał do dziś, szkoda tylko
      przepadłych pieniędzy.
      Czy ów "bardzo dobrze napisany artykuł" dał ci odpowiedź na pytanie, kogo
      reprezentują radni? Dowiedziałeś się tego? A może trzeba uzupełnić pytanie
      i zapytać: którzy z nich?
      Ci, którzy głosowali za anulowaniem poparcia dla "trasy po wale" reprezentowali
      postawę obywatelską.
      Co reprezentują ci z radnych, którzy sprzeciwiali się anulowaniu, nie powiem
      głośno. Nie lubię publicznie używać brzydkich słów, nawet gdy są to słowa
      jedynie właściwe.
      Co reprezentuje "Echo Łomianek" i dlaczego tak mu zależy na utrwalaniu i
      podsycaniu podziału pośród mieszkańców i za czyją namową - nie napiszę.
      Z powyżej wyrażonego powodu.
      • drobbu Re: Brawo Echo Łomianek 08.06.07, 17:50
        drabbu napisał:

> Zachodni, przypomnij (sobie) jeszcze, że referendum było NIEWAŻNE. Ci, którzy
        > nie wzięli w nim udziału, uznali po prostu, że pomysł "trasy po wale" rzucony
        > ze względów reklamowych brodatej osoby, jest tak niebotycznie absurdalny, że
        > nie warto zaprzątać sobie uwagi i czasu. Taki pozostał do dziś, szkoda tylko
        > przepadłych pieniędzy.
        > Czy ów "bardzo dobrze napisany artykuł" dał ci odpowiedź na pytanie, kogo
        > reprezentują radni? Dowiedziałeś się tego? A może trzeba uzupełnić pytanie
        > i zapytać: którzy z nich?
        > Ci, którzy głosowali za anulowaniem poparcia dla "trasy po wale"
        reprezentowali
        > postawę obywatelską.
        > Co reprezentują ci z radnych, którzy sprzeciwiali się anulowaniu, nie powiem
        > głośno. Nie lubię publicznie używać brzydkich słów, nawet gdy są to słowa
        > jedynie właściwe.
        > Co reprezentuje "Echo Łomianek" i dlaczego tak mu zależy na utrwalaniu i
        > podsycaniu podziału pośród mieszkańców i za czyją namową - nie napiszę.
        > Z powyżej wyrażonego powodu.

A tak jaśniej? Nie skumałem tego powodu.

• zochadni007 Re: Brawo Echo Łomianek 08.06.07, 18:20
      zachodni007 napisał:

> Artykuł w Echu przeczytałem po obejrzeniu DVD z sesji w sprawie anulowania
      > poparcia RM łomianki dla STN. Bardzo dobrze napisany. I celne pytanie: kogo
      > reprezentują radni Łomianek???
      > POtrzeba zmian twierdzi, że osoby które nie wypowiedziały się w referendum
      > były przeciw STN. A może osoby które nie poszły na wybory samorządowe
      > opowiedziały sie przeciwko burmistrzowi Pszczółkowskiemu?
      > Przypominam, że na Pszczołę głosowały 4834 osoby, a za trasą nadwiślańską w
      > referendum było 4033 głosów.

Nie przyszło na głosowanie zaś obywateli w liczbie wg wzoru Murphiego:

sin(a-s^2)*silnia(obywatel-burmistrz*ilość_gminnych_psów)
      a- niewiadoma
      s- niewiadoma

wynik- wiadoma (kiepsko)
    • ciuciubabka3 Re: Brawo Echo Łomianek 08.06.07, 20:28
      zachodni007 napisał:

> Artykuł w Echu przeczytałem po obejrzeniu DVD z sesji w sprawie anulowania
      > poparcia RM łomianki dla STN. Bardzo dobrze napisany. I celne pytanie: kogo
      > reprezentują radni Łomianek???
      > POtrzeba zmian twierdzi, że osoby które nie wypowiedziały się w referendum
      > były przeciw STN. A może osoby które nie poszły na wybory samorządowe
      > opowiedziały sie przeciwko burmistrzowi Pszczółkowskiemu?
      > Przypominam, że na Pszczołę głosowały 4834 osoby, a za trasą nadwiślańską w
      > referendum było 4033 głosów.

Zachodni, tak już trzęsiesz porami, że cieszysz sie z każdej pierdoły.A
      wojewoda powiedział,że chce mieć DWIE TRASY:))))).Obok ciebie też.Nieprzytomny
      jesteś:)
      • zarnowiecki Re: Brawo Echo Łomianek 08.06.07, 20:51
        Zachodni, uczeni w piśmie mówią, „jeżeli nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi na
        pewno o pieniądze". Czyżby chodziło również o Twoje? A pamiętaj, że grozi nam
        realne otoczenie przez Xn tras !!!!! I każda nowo podpowiedziana trasa będzie
        doskonała dla Warszawy i jej włodarzy. I zawsze powiedzą część mieszkańców
        Łomianek tego pragnie. Wszak piszą memoranda, apele, paszkwile, agitki i co tam
        jeszcze chcesz.
        • mmc_lomianki Nie dajcie się głupio prowokować 08.06.07, 23:00
          Czy nie widzicie tego, że to są idiotyczne prowokacje? Po co się wdawać z nimi w
          bezsensowne dyskusje? Trasy nad Wisłą nie będzie i tyle.
          Co do ważności referendum to prawo dokładnie precyzuje kryteria i sytuacja była
          i jest nadal JASNA. Z wyborami samorządowymi prawo również dokładnie określa
          kryteria i według nich dupek Sokołowski wyleciał na zbity ryj w pierwszej turze.
          Nie ma co kruszyć kopii i wdawać się w dyskusje ile Dąbrowy za czym głosowało.
          Sprawy są zamknięte. Nie dajcie się prowokować tej podejrzanej grandzie.
          • zenia13 Re: Nie dajcie się głupio prowokować 08.06.07, 23:09
            Echo dostało tyle pieniędzy od Sokoła jeszcze kiedy był burmistrzem,
            że mają dług wdzięczności piszą i będą pisać, P. redaktorek naczelny
            jest na usługach, do tego człowieka nie docierają żadne argumenty
            On wie swoje ( to znaczy sokołowe)tylko się dziwię że jeszcze Sokół
            nie jest pracownikiem Echa ( a może już jest ?)
    • lomek2 Re: Brawo Echo Łomianek 09.06.07, 13:11
      Niektórzy potrafią na podstawie pomiarów wielkości i proporcji piramid egipskich
      wysnuc wniosek, że Egipcjanie mieli większą wiedzę o kosmosie niż my obecnie
      dzisiaj, z naszymi teleskopami, satelitami i sondami oraz zaawansowaną fizyką
      kwantową :)

Oszołomstwo zachodniego również usiłuje wykształcić sobie podstawy naukowe :))))
    • athlon_linux Re: Brawo Echo Łomianek 11.06.07, 12:18
      Staram się nie czytać tego "pszczelego forum" i nie pisać ale tu nie wytrzymałem.
      Też widziałem DVD i czytałem artykuł. Napisany bardzo konkretnie. Podobał mi się
      jak i sąsiadom. Stowarzyszenie zamierza wysłać skargi na RM Łomianki do wielu
      instytucji m.in. do warszawskiej platformy. Tą drakę będzie ciężko zatuszować
      nie tak jak w przypadku festynu we wrześniu 2006. Teraz się wam nie uda panowie
      partyjniacy.
      Co do tłumaczenia wyników referendum przez p. wiceprzewodniczącą to jest to
      kpina z 4000 wyborców! Tak nie może być!
      • krzysiom1 Re: Brawo Echo Łomianek 11.06.07, 12:31
        Athlonie manipulatorze.
        Widziałeś komentarze do artykułu i wynik głosowania na stronie Echa?
        Polecam!
        • athlon_linux Re: Brawo Echo Łomianek 11.06.07, 12:56
          Krzysiomie1
          Widzę, że zmobilizowaliście wszystkie siły aby teraz zmanipulować forum Echa i
          sondę. Gratulacje. Macie wielu ludzi (nicków) którzy myślą, że opanowując forum
          to czy inne kreują rzeczywistość.
          Nie wszyscy ludzie wyrabiają sobie pogląd na sprawy gminy korzystając z waszej
          manipulacji. Są też ludzie MYŚLĄCY i obserwujący to co dzieje się teraz w
          Łomiankach.
          Pamiętaj, że mimo waszego olbrzymiego zaangażowania w bojkot referendum do urn
          poszło ponad 28% wyborców co jest chyba rekordem Polski. Nie zapominaj także o
          sondzie, która była prowadzona w związku z programem Kontrowersje w 2006 której
          wynik do złudzenia przypomina wynik referendum. Nie zdążyliście jej zmanipulować!
          • mmc_lomianki Re: Brawo Echo Łomianek 11.06.07, 13:06
            >Pamiętaj, że mimo waszego olbrzymiego zaangażowania w bojkot referendum do urn
            >poszło ponad 28% wyborców co jest chyba rekordem Polski.

Co wg. naszego prawa nie daje podstawy do uznania wyniku owego referendum. Klops
            i tyle - szkoda, żebyś sobie ścierał opuszki palców starając się w
            nieskończoność ekshumować to nieszczęsne, nieważne, kosztowne i bzdurne (bo bez
            znaczenia w sensie przedmiotu) referendum.
            A co do manipulacji to samych siebie przeszli zwolennicy trasy nadwiślańskiej -
            takiej ilości bzdur jakie docierały do mnie z waszych kręgów od dawna nie
            słyszałem. Straszenie Moich Sąsiadów z Tęczy bredniami typu "największy węzeł w
            Europie" czy "100 m od osiedla" to po prostu skandal całkowicie was kompromitujący.
            Ludzie jednak swoje wiedzą i mimo wszechobecnej manipulacji i kłamstw nie poszli
            na to wasze referendum, a waszego pieśniarza wysłali tam gdzie jego miejsce ;) W
            pokrzywy na Dąbrowę.
          • nomad997 Re: Brawo Echo Łomianek 27.06.07, 13:17
            athlon_linux napisał:

> Macie wielu ludzi (nicków) którzy myślą, że opanowując forum
            > to czy inne kreują rzeczywistość.

A to jest niestety fakt. Może jestem przewrażliwiony, ale zawsze gdy wchodzę na
            forum, i pojawia się jakiś kontrowersyjny temat, to wątek jest w dosłownie góra
            30 minut zasypany postami tych samych osób, które o dziwo zawsze mają takie samo
            (wspólne) zdanie na każdy temat.

I sprawa druga to wspomniany czas reakcji na zamieszczane wątki – chyba te forum
            opanowała jakaś grupa, która wręcz dyżuruje dniem i nocą, i w razie potrzeby
            nawet w środku nocy się ze sobą komunikują, aby czym prędzej dać odpór herezją
            pisanym przez innych niezgodnym z ich ostrzeganiem świata.

• esscort Re: Brawo Echo Łomianek 27.06.07, 13:34
              nomad997 napisał:

nawet w środku nocy się ze sobą komunikują,

Może jakieś bardziej pikantne szczegóły :)
              • zaplotka Re: Brawo Echo Łomianek 27.06.07, 14:04
                No popatrz, Panie Nomad, to oni pewnie razem na kupie bez ślubu mieszkają w
                jakiejś komunie, skoro się w nocy komunikują. Porządek by trza z nimi zrobić,
                żeby się pożeniły i tylko w parach komunikowały
      • mmc_lomianki Re: Brawo Echo Łomianek 11.06.07, 12:39
        >Co do tłumaczenia wyników referendum przez p. wiceprzewodniczącą to jest to
        >kpina z 4000 wyborców! Tak nie może być!
        Ależ właśnie może! Na tym polega demokracja. Wszystkim dogodzić się nie da.
        • lomek2 Re: Brawo Echo Łomianek 11.06.07, 12:58
          Athlonie, znajdź kogoś, kto Ci dogodzi.
          Albo zgodnie ze słowami piosenki "zrób sobie dobrze sam"
          :)
          • claudia1595 lomek1 twoja bezczelnośc i hamstwo nie ma granic 12.06.07, 09:36
            lomku1 tak jak w temacie! twoja bezczelnośc i hamstwo nie ma granic
            prawda boli? ( w odniesieniu co najmniej do wyników referendum ?)
            jeśli już mowa o demokracji to chyba każdy ma prawo powiedzieć swoje zdanie, po
            to chyba jest to forum!
            próbujecie nie dopuszczać do głosu nikogo kto ma inne zdanie niż POtrzebujący, a
            jeżeli już ktoś napisze coś innego niż wy to w perfidny, wręcz hamski sposób
            prubujecie go ,,uciszyć". To właśnie jest w a s z a t a k t y k a.
            Nie tyczy się to tylko w odniesieniu do Athlona ale do kilku innych osób które
            tu piszą, a mają inne zdanie niż wy!!!!!!!!!!!!!
            Tym sposobem nic szczególnego, ważnego już nie osiągniecie. Mieszkańcy dali się
            już nabrać przed wyborami.
            Mam nadzieję że już podobna sytuacja się nie powtórzy.
            Aha. jeszcze coś.
            ktoś z was napisał o ,,szanowaniu" nazwisk w jakimś innym wątku, szkoda tylko że
            padło to tylko w kontekście wyłącznie do obecnego wodza ula, czyżby on miał
            szczególne względy? Innymi nazwiskami można rzucać i niemalże zamiatać do woli?

• lolaxyz Re: lomek1 twoja bezczelnośc i hamstwo nie ma gra 12.06.07, 09:45
              Co to znaczy "hamstwo"? Z angielska "ham" to "szynka" ale co ma lomek z szynką
              to nie rozumiem, skąd tyle agresji i kto to są lomek, ja też?
              • kowalik22 Re: lomek1 twoja bezczelnośc i hamstwo nie ma gra 12.06.07, 09:52
                Lolka, odpuść, bo tylko potwierdzasz "waszątaktykę" (by claudia).
                Agresję dostrzegłaś akurat w poście Claudii?
              • claudia1595 Re: lomek1 twoja bezczelnośc i hamstwo nie ma gra 12.06.07, 12:05
                lolaxyz - szybka reakcja na mój post :-)
                w dodatku nieźle próbujesz ,,odwrócić kota ogonem"
            • lomek2 Re: lomek1 twoja bezczelnośc i hamstwo nie ma gra 12.06.07, 12:27
              Ja nie jestem "wy". Reprezentuję wyłącznie siebie.
              Nikt nikomu nic nie zabrania!
              Poczucie humoru każdy ma inne. Athlon stara się być zabawny na swój sposób a ja
              na swój. Pluralizm :)

Masz rację, wielu mieszkańców dało się nabrać przed wyborami. Dlatego sokół
              zdobył AŻ TYLE głosów. Jak na sytuację do której doprowadził, to spory sukces!
              Gdyby nie pierdoły na temat wału, blokowanie Kolejowej itp, wynik wyborów byłby
              prawdziwszy.

> ktoś z was napisał o ,,szanowaniu" nazwisk w jakimś innym wątku, szkoda tylko
              że padło to tylko w kontekście wyłącznie do obecnego wodza ula, czyżby on miał
              > szczególne względy? Innymi nazwiskami można rzucać i niemalże zamiatać do woli?

Szczególne względy - oczywiście, w końcu na niego głosowałem! Ale nie w tym
              rzecz. Rzecz w tym, że Pszczółkowski nie robi tego co jego poprzednik,
              mianowicie nie przynosi wstydu gminie i sobie. Dlaczego miałby być sprowadzany
              do poziomu sokoła???
              • claudia1595 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 12.06.07, 12:58
                wielu mieszkańców dało się nabrać, zgadza się , ale pszczółkowskiemu i jego
                świcie. Te wszystkie przedwyborcze deklaracje hi hi ...... były po to by omamić
                mieszkańców. udało się wam tym razem.
                Ale chyba nie zanosi się na więcej - bo skąd te wszystkie ,,słuchy" o referendum
                w sprawie odwołania rady?

A co do tych szczególnych względów to przestań być perfidnie zakłamany, to
                właśnie teraz obecny burmistrz przynosi wstyd przede wszystkim gminie ( nie
                mówię już o jego osobie, bo to akurat mnie nie interesuje) Nie potrafi chociażby
                powiedzieć na uroczystościach nawet kilku słów od siebie, nie mówiąc żeby
                poprawnie i z intonacją przeczytał tekst który ktoś mu napisze, nie raz już się
                o tym mówiło. Poza tym zmienia zdanie w zasadniczych kwestiach - czym nie
                dotrzymuje obietnic przedwyborczych.
                Według mojego zdania, z czym sie zapewne nie zgodzisz obecny burmistrz nie
                dorasta Poprzednikowi nawet do pięt.
                Więc do poziomu Sokoła jeeeeeeeeeszcze mu daleko.
                • esscort Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 12.06.07, 13:06
                  Claudio, zapomniałaś jeszcze dodać, że burmistrz Pszczółkowski nie spełnia
                  jeszcze najważniejszego kryterium niezbędnego dla dobrego burumistrza Łomianek -
                  nie robi solowych wystepów po kościołach :)
                • kowalik22 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 12.06.07, 13:36
                  claudia napisała:
                  > Nie potrafi chociażby
                  > powiedzieć na uroczystościach nawet kilku słów od siebie, nie mówiąc żeby
                  > poprawnie i z intonacją przeczytał tekst który ktoś mu napisze

Wybacz, Claudio, ale to żaden argument. Dopiero zaczyna, moim zdaniem nabierze
                  wprawy. A nawet jeśli nie, to znałam burmistrza, który w występach publicznych
                  wypadał fatalnie, a świetnym gospodarzem gminy był.
                  Ocena burmistrza (każdego) powinna dotyczyć jego dokonań, nie jego prezencji.
                  Ten obecny został wybrany w demokratycznych wyborach.
                  Zatem zarzuty i krytykę odnosić należy do konkretnych jego działań czy
                  zaniechań, nie prezencji czy uogólnionej oceny "poziomu".

• claudia1595 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 13.06.07, 14:30
                    jak na razie nie zauważyłam żadnych poważniejszych dokonań obecnego wodza - tak
                    dla ścisłości ( chyba że dokonaniem można uznać zwalnianie pracowników lub
                    oczernianie tych którzy sami odeszli )
                    a poza tym dlaczego nastąpiło zboczenie z wątku i dalsze poniżanie pewnych osób?
                    Czy zawsze jak ktoś ma inne zdanie musi tu być łapany za słówka ....? Czy jest
                    to działanie celowe by odejść od sedna sprawy?
                    Mój wpis dotyczył wulgarnego zachowania, w tym wypadku łomka2
                    Nie można tu już nawet wyrazić swojej opinii
                    Więc gdzie demokracja na którą kilka osób tu piszących się powołuje?
                    • kowalik22 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 13.06.07, 14:53
                      Ależ można wyrażać tu swoje opinie, Claudio.
                      Trzeba nawet. Choćby sie to komuś nie podobało.
                      Mój post - bo jak rozumiem, do niego się odnosisz - napisałam dlatego, że w
                      przypadku burmistrza (ogólnie, jako funkcjonariusza publicznego) to, jak on się
                      prezentuje ma drugorzędne znaczenie. Np. Burmistrz Mszczonowa jest garbaty, a
                      rzadzi tam już chyba czwartą kadencję. I podobno nieżle rządzi.
                      Ważne jest to, co burmistrz robi, jak robi, i do tego należy odnosić ewentualną
                      ocenę.
                      Pisz, Claudio. A jak Cię będą próbowali zdyskryminować czy zniechęcić (bo tu są
                      takie metody), nie daj się.
                      Ja tu jestem, co jest najlepszym przykładem, że można to przetrzymać:)
                      Pozdrawiam
                      • esscort Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 13.06.07, 14:59
                        No nie, ja rozumiem frustracje, ale przesadzacie z tym cierpiętnictwem.
                        • kowalik22 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 13.06.07, 15:36
                          esscort napisał:
                          > No nie, ja rozumiem frustracje, ale przesadzacie z tym cierpiętnictwem.

Essc, dzięki. Nareszcie się rozchmurzyłam;)
                          Choć może nie to było Twoim zamiarem:)
                          "Ciętpiętnictwo";)

Nie cierpię. Już sobie radzę z "waszątaktyką".
                          Zresztą, szczerze mówiąc, już chyba
                          pogodzono się z moją tu obecnością.
                          "Na dobre i na złe" ;)
                          • papirus22 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 14.06.07, 08:32
                            Kowalik
                            Zadaję kolejne pytanie zapewne znowu nie odpowiesz, no ale jeszcze się odrobinę
                            łudzę.
                            Co to znaczy "waszątaktyką", kto to jest ten waszą(wymień osoby) i o jaką
                            taktyke chodzi?
                            Zadziwasz mnie czasem pisanie kompletnych bzdur...
                            • kowalik22 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 14.06.07, 08:58
                              Witaj, Papi
                              Też mnie zadziwiasz - tym, że nie doczytujesz, albo nie zapamiętujesz tego, co
                              czytasz.
                              O "waszejtaktyce" było tu:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=63854472&a=64028574
                              Tam jest to szczegółowo wyjaśnione, i dodam tylko od siebie, że było o tym też
                              wielokrotnie na forum, choć samo interesujące Cię określenie jest autorstwa
                              Claudii (i mnie się bardzo podoba, zrobi taką samą karierę, jak "zamulanie",
                              jestem tego pewna).

Miłego dnia wszystkim życzę:)
                              • papirus22 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 14.06.07, 09:10
                                hi
                                wobec tego pytanie do Claudii kto kryje sie pod słowem "waszataktyka".
                                Kto nalezy do tj grupy? no i jaka to taktyka.
                                • claudia1595 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 14.06.07, 09:39
                                  Papi
                                  1. nie kto kryje sie pod słowem ,,wasza taktyka", tylko jeśli już co.
                                  Kolalik22 podała linc, a jeśli nadal nie rozumiesz o co chodzi to spójrz na
                                  całokształt forum i pomyśl chwilkę.
                                  2. nie znasz swoich koleżanek i kolegów którzy tu piszą? odemnie nie oczekuj
                                  odpowiedzi.
                                  • papirus22 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 14.06.07, 11:41
                                    Claudio
                                    cieszę się że sledzisz forum:)
                                    Proszę jednak abyś nie stosowała taktyki kowalik, czyli chowanie głowy w piasek
                                    przy trudnym pytaniu.
                                    Chcę się dowiedzieć kto kryje sie pod tym Wy.
                                    Owszem znam kilka osób z forum, było otwarte spotkanie dla wszystkich, nic w
                                    tym dziwnego. Tym bardziej wiem że nie wszyscy mają na wszystkie tematy podobne
                                    zdanie. Odpowiedz więc ładnie prosze kto kryje się za tym tajemniczym WY.
                                    Czy osoby takie lomek, jozef, ja czy pencroff nie mogą mieć podobnego zdania
                                    np. na temat Sokoła, na temat absurdalnej trasy po wale, mimo że nigdy nie
                                    spotałem się z nimi.

Zapewniam Ciebie że nie tworzymy tajnego zakonu i nie spotykamy się na tajnych
                                    kompletach, knując przeciwko Kowalik i akurat Tobie.
                                    Każdy z nas reprezentuje przede wszystkim siebie i ma prawo wypowiadac się
                                    zupełnie jak TY. Nie musi się z Tobą zgadzać... a że jest większość, coż wybory
                                    pokazały że forum jest jak najbardziej reprezentatywne, dużo bardziej
                                    repreznetatywne niż przentowane kiedyś przez Sokiego w GŁ wykresy w którym
                                    burmistzra sokiego popiera 60% mieszkańców:))))
                    • papirus22 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 13.06.07, 15:22
                      Claudia
                      Oczywiście, że możesz zawsze wyrażać swoje zdanie, po to jest forum.
                      W trakcie dyskusji kazdy może łapać za słówka, domagac się wyjasnień, zadawac
                      pytania, ale to chyba normalne na forum.
                      Nawet Kowalik może sobie pisac co chce, choć często zamula:)))

Skoro jednak twierdzisz że nie można wyrazić tu swojej opinii, to tylko napisz
                      w jaki sposób, ktoś może Ci to tutaj zabronić lub uniemożliwić. To jest
                      przykład na "łapanie za słówka".
                • lomek2 Re: lomek2 twoje zakłamanie nie zna granic 13.06.07, 00:19
                  Pozostaje mi pogratulować dobrego samopoczucia :))))
                  Dobre i to ;)
              • kmsanczia Re: lomek1 twoja bezczelnośc i hamstwo nie ma gra 12.06.07, 13:11
                "WY" Lomku nie udawajcie że jest was tylko jeden. ;]
      • zaplotka Re: Brawo Echo Łomianek 12.06.07, 10:16
        athlon_linux napisał:
        Stowarzyszenie zamierza wysłać skargi na RM Łomianki do wielu
        > instytucji m.in. do warszawskiej platformy.

I to mi się też podoba. prowincjonalny rezerwuar Pisiaków skupionych w
        stowarzyszeniu będzie pisał skargę do PO, że mieszkańcy Łomianek (zwani przez
        prezesa stowarzyszenia "debile i kretyni") odstawili ich od publicznej kasy.
        Kapitalne!
        • kowalik22 Re: Brawo Echo Łomianek 12.06.07, 10:45
          zaplotka napisała:
          > prowincjonalny rezerwuar Pisiaków skupionych w
          > stowarzyszeniu będzie pisał skargę do PO, że mieszkańcy Łomianek (zwani przez
          > prezesa stowarzyszenia "debile i kretyni") odstawili ich od publicznej kasy.
          > Kapitalne!

A niby dlaczego? Polityka powinna tu (w sprawie przebiegu trasy) wogóle nie
          mieć miejsca. I jeszcze ten argument o odstawieniu od publicznej kasy ... To
          tak dla podkreśenia, że ktoś inny dorwał się do niej?
          • zaplotka Re: Brawo Echo Łomianek 12.06.07, 11:02
            kowalik22 napisała:

>Polityka powinna tu (w sprawie przebiegu trasy) w ogóle nie
            > mieć miejsca.

Może i powinna, ale dziwnym trafem ma - jakoś tak się składa, że wiadome
            stowarzyszenie składa się z aktywistów PiS i w dodatku pieczeniarzy poprzednich
            władz łomianek. W tle stoi wybitny dzialacz PiS Jan G. (To tyle z
            lomiankowskiego podwórka, a na szczeblu wojewódzkim - wiadomo)

I jeszcze ten argument o odstawieniu od publicznej kasy ... To
            > tak dla podkreśenia, że ktoś inny dorwał się do niej?

Czy się dorwał, będzie można ocenić za jakiś czas. Na razie nieudaczniki i
            pieczeniarze zostali odstawieni, wprowadzanae są standardy jawności, nie
            słychać o jakichś idiotycznych projektach wyrzucania pieniędzy na
            przedsięwzięcia typu hotel dla kolarza itp. Co z tego wyniknie - ocenimy przed
            nastepnymi wyborami.
            • kowalik22 Re: Brawo Echo Łomianek 12.06.07, 11:12
              No właśnie. O tym pisałam.
              Po co używać argumentu o GMINNEJ kasie przy sprawie tras?
              Poza tym zwróć uwagę, że uchwała mieszkańców (o której mowa w innym wątku)
              mówi o skierowaniu sprawy do Gosiewskiego, który przecież z PISu jest.
              Dlaczego zatem druga strona nie ma pisać do PO?
              Logika taka sama (na pozór). Też o gminną kasę chodzi tym mieszkańcom?

Tak sobie dywaguję, może to ostudzi emocje i będzie mniej nerwowo i
              niegrzecznie na forum:)

• zaplotka Re: Brawo Echo Łomianek 11.06.07, 13:55
      Pewnie, że brawo Echo. Taką nachalną propogandą na pewno działaja wbrew wlasnym
      intencjom. Przecież Sokołowski też przegrał przez to, że przedobrzył w
      propagandzie sukcesu i trasy po wale. Ludzie są na to uczuleni. Dlatego moim
      zdaniem zwolennicy trasy mszczonowskiej powinni na swojego rzecznika wziąć tego
      puszystego pana od kabaretów a na zastepcę bajmota. Sukces murowany!
      • roch31 Re: Brawo Echo Łomianek 11.06.07, 18:03
        D...u...a, i tyle mozna powiedzieć.
      • zaplotka Re: Brawo Echo Łomianek 12.06.07, 09:47
        No i wczorajszy program w TVP3 był kolejnym dowodem na to, że w sprawie roli
        puszystego pana miałam rację. Jego występ na tle rzeczowej, konkretnej,
        komunikatywnej pani Krośkiewicz był de facto zakłamanym bełkotem. Brawo "Echo",
        brawo panie puszysty!
        • jozef127 Re: Brawo Echo Łomianek 12.06.07, 11:24
          Echo, echo minionej wspaniałej współpracy z sokim. Jakimś dziwnym trafem ich
          artykuliki o Łomiankach zawsze były niezwykle przychylne burmistrzowi nadzieii.
          Ktoś z Bielan napisał, że to ciekawe że Echo Łomianek i BIELAN propagując trasę
          nadwiślańską chce puszczenie całego ruchu na Bielany i przecięcia Lasu
          Młocińskiego. Przecież problem przebiegu S 7 to nie tylko sprsawa Łomianek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka