potrzebazmian07 06.07.07, 16:14 www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/O-2007-07_06-11 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raash Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 06.07.07, 16:36 Kurcze ten człowiek to jednak mistrz pisania o niczym .. Na na każdy zarzut pisze "nieprawda" nie podając ani kwot ani faktów (dokumentów, data, ustaw), nic !! Kompletne zero konkretów, nagle jakaś amnezja skoro się tak świetnie orientuje mógłby podać jakieś konkretne argumenty na poparcie swoich tez . Jedyne z czym się nie minął na pewno z prawdą to "mieszkaniec Łomianek". A to: "Było dobrą tradycją gminnej "Gazety Łomiankowskiej" ukazywanie różnych aspek-tów wszelkich opisywanych zjawisk. Tak było przez minionych osiem lat." Wywróciło mnie na podłogę <rotfl> Ma facet tupet trzeba mu przyznać :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bolo998 Re:Sokole WYPOCINY 06.07.07, 17:17 Szkoda czasu na dyskusję z obleśnym maniakiem. To jest poprostu chore. Polecam pilnie wizytę u psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciechrzestny Re:Sokole WYPOCINY 06.07.07, 17:47 Psychiatra to mało!!!!! Kiedy kolesia rozliczą!!!!! Tu by się prosta droga do pierdla przydała!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jozef127 Re:Sokole WYPOCINY 06.07.07, 18:27 Oto one: www.dobrymagazyn.pl/index.php?s=czasopismo_artykul&id=142 Odpowiedz Link Zgłoś
zenia13 Re:Sokole WYPOCINY 06.07.07, 18:53 Ja też dawno się tak nie ubawiłam,Panu Sokołowskiemu coś się jednak pomieszało, a to z powodu utraty stanowiska ( to znaczy oderwania od koryta) dobrze że chociaż podpisał się mieszkaniec Łomianek, powinien jeszcze zamieścić fotografię swojej rezydencji:) żeby broń boże nikt nie pomylił z innym domem jak pójdzie mu składać hołd za zasługi dla Łomianek, biedak za wcześnie mu mieszkańcy podziękowali bo jeszcze w tym szaleństwie przyznał by sobie Sokoła:) Temu Panu potrzebny jest pilnie psychiatra może go wyleczy. Echo to szmatławiec, ja mam wywieszoną kartkę na bramie że sobie nie życzę tej gazety, a jak zobaczę to g..... na swojej posesji to złożę wizytę w Echu,Panu Katnerowi i tak powinni zrobić wszyscy którzy nie zgadzają się na otrzymywanie tego szmatławca. A P. Sokołowskiemu radzę jednak przypomnieć sobie jak drukował w G.łomiankowskiej tylko to co jemu pasowało, wtedy to dopiero była cenzura. Odpowiedz Link Zgłoś
waleo Łucek i Janek zapraszają do zabawy z echem:) 06.07.07, 19:17 No niech sobie popiszą, gazetka i jej poziom odpowiada obu panom. Moim zdaniem niech piszą tam jak najwiękcej im więcej tym lepiej dla obenych władz.Ciekawe co obiecali Echu za ten maraton reklamy, ogłoszenia, współpracę? Odpowiedz Link Zgłoś
waleo Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 06.07.07, 19:19 w sprawie tras odsyłam zawsze wszystkich do merytorycznych analiz i dokumentacji drogowców www.siskom.waw.pl/s7.htm :) Odpowiedz Link Zgłoś
etaam Re: Czego ! 06.07.07, 21:32 Autorowi dokładnie sie pod sufitem porąbało a sokołek pod tym się podpisuje. Jedno warte drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info wzięło się i znikło... :) 07.07.07, 07:26 07.07.2007 - g. 7.23 artykuł bedący pod linkiem www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/echo/echo/O-2007-07_06-11 znikł... może tylko chwilowo? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Stek kłmastw Łucjana zniknał:) 07.07.07, 09:49 Ja się nie dziwię że zniknęło, tyle kłamst w jednym artykule przecież to się nadaje do sądu. Tak bez szukania większego zacytuję tylko jedno zdanie i w nim dwa kłamstwa Łucjan Sokołowski napiasał to: "Nieprawdą jest, że przeciwne Trasie Nadwiślańskiej są sąsiednie samorządy Bielan, Bemowa, Legionowa, Czosnowa oraz znaczna część mieszkańców Łomia-nek. Nie poparły one, ale też nie sprzeciwiły się propozycji NOŁ. Zachowały ne- utralność" Pewnie cytowanie materiałów z lecsokole jest niewłaściwe więc lepiej od razu ze stron urzędu Bemowo www.bemowo.waw.pl/web/attachment?fileName=759_1398&as=stanowisko_7_trasa%20nadwiślańska.pdf Bielan www.bip.warszawa.pl/dokumenty/uchwala/22699/uch229.doc Co jeszcze wymyślą zwolennicy Trasy po wale, który nigdy nie powstanie w obszarze Natura2000? Ile kłmastw jeszcze będą rozpowszechniać, aby wrócić STN do władzy??? Ręce momentami opadają:) no a jak ktoś by chciał sprawdzić jeszcze inne stanoiwsko np. Miasta Stołecznego Warszawy www.lecsokole.pl/obw_stUMSW.htm :) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: wzięło się i znikło... :) 07.07.07, 12:51 Na pewno chwilowo. Pewnie przygotowują nową wersję, bo poprzednia to był bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: wzięło się i znikło... :) 07.07.07, 23:39 Kurcze trzeba było ten bełkot jakoś uwiecznić ;-PP Muszę sprawdzić czy mi nie został w cache'u przeglądarki. Odpowiedz Link Zgłoś
monarcha3 Re: wzięło się i znikło... :) 08.07.07, 16:23 a co było niezdążyłem chyba? Łucjan z Jankiem reaktywacja? Wesoło się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
raash Re: wzięło się i znikło... :) 08.07.07, 17:35 jest tutaj: www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/html/listy/art/119 POzdr Ra-Ash Odpowiedz Link Zgłoś
stih Re:........ i znikło... :) 08.07.07, 23:22 Każde działanie i wypowiedzi osób publicznych powinny mieć swoją klasę. I „znikło " nie jest ani pierwszą ligą, ani nawet okregówką, jest to zwykła zagrywka trampkarzy z chóru podwórkowego. Ciekawe dlaczego naprawdę to " znikło", może napastnik popadł u mocodawców w niełaskę. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Odmówiono? 09.07.07, 10:00 Dziękuję Raashowi, że podrzucił link. Nie zdążyłam wcześniej się zapoznać, zanim "znikło" (mało "kruca bomba, casu" ostatnio mam, by tu zaglądać). Mnie intryguje, że napisano, iż odpowiedzi Sokołowskiego nie opublikowano w GŁ. Czy to oznacza, że odmówiono publikacji? A, gdyby ktoś zechciał na mnie napadać, to od razu uprzedzam - znikam na dziś za chwilę, nie będę wdawać się w głupie pyskówki. I tradycyjne Dzień dobry wszystkim oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Odmówiono? 09.07.07, 10:54 W tym artykule Sokołowski tyle razy mija się z prawdą(delikatnie mówiąc), że w odmowę publikacji również nie wierzę. Pewnie czeka na swoją kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Odmówiono? 09.07.07, 11:18 żadna gazeta nie ma obowiązku drukowania tasiemcowych steków bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 09.07.07, 12:15 Dzień dobry Kow Ja uważam, że redakcja GŁ nie powinna pozwalać szaleńcom na publikacje swoich wynurzeń a tym bardziej, że zawierają one wiele kłamstw i nieprawdy. Tym bardziej, że zajęłyby one pół numeru całej gazety. Jak się koleguja z echem to niech echo to puszcza, robią to za własne pieniądze mogą marnować papier na głupoty-widocznie ich stać. Słyszałem że redakcja echa straciła reklamodawców i w ten sposób walczy o utrzymanie się na wierzchu? Obawiam się że styl gazety nie przysporzy mu dodatkowych reklam, a w dłuższej perspektywie odstraszy wręcz. No cóż ja przynamniej w takim czyms reklamy bym nie dał. Pisze to naprawdę w dobrej wierze:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 09.07.07, 12:23 policzyłem ponad 16000 znaków, pewnie ze cztery strony wyjdą. Jakby na zamówienie Fidela pisał:) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 09:24 Witaj, Piotrze (to w odpowedzi na "dzień dobry") Papi napisał: > Ja uważam, że redakcja GŁ nie powinna pozwalać szaleńcom na publikacje swoich > wynurzeń a tym bardziej, że zawierają one wiele kłamstw i nieprawdy. Może przybliżysz, gdzie owe kłamstwa i nieprawdy? wiesz, ja taka mało zorientowana w sprawach łomiankowskich jestem (jako "niemieszkająca") ;)) PS. Wiesz, jakoś ciągle się zastanawiam, dlaczego Ty, który tu nie jesteś anonimowy, ponadto jesteś radnym - czyli osobą publiczną, nie masz oporów/lęków przed określaniem tu publicznie Sokołowskiego szaleńcem. Brak wyobraźni czy coś innego? Z troski ino (!) pytam:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 09:33 Gdybyś przeczytała uważnie wcześniejszy mój wpis to byś widziała gdzie napisano kłamstwa. tutaj masz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=65477291&a=65510575 widzisz już? Czy dalej będziesz udawała... Jakie ja mam mieć lęki, przed czym, nie rozumiem co napisałaś-straszysz mnie- wiesz że się nie boję? Bzdurzysz strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 09:42 Papi, to jest ewentualnie JEDNO kłamstwo. Napisałeś, że: że >zawierają one wiele kłamstw i nieprawdy. Wiele. Co zatem jest ponadto kłamstwem i nieprawdą? Czekam na Twoją odpowiedź z niecierpliwością, ale przeczytam ją za jakiś czas (obowiązki wzywają - niestety:( ) Papi napisał: > Jakie ja mam mieć lęki, przed czym, nie rozumiem co napisałaś-straszysz mnie- > wiesz że się nie boję? No właśnie - nic nie kumasz. Ja Cię nie straszę. Napisałam już - z troski to tylko...:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 10:05 Kowalik nie ja będe wnikał gdzie są jeszcze kłamstwa, nie ze mna jest polemika, specjalnie dla Ciebie pierwsze zdanie: "Nieprawdą jest, że władze samorządowe poprzedniej kadencji "podsycały podział mieszkańców Łomianek" a kto podsycał podział? Pewnie ja wymyśliłem trasę która ma wyburzać domy zwaną Sierp, a później STN czy NOŁ czy trasa po wale-jak to zwał tak to zwał. Zapewne tez ja wymyśliłem, że najlepszym zabezpieczeniem mieszkańców przeciwko powodzi jest wyburzenie ich domów nad wisłą? Zapewne też ja wymyśliłem stwoarzyszenie od powodzi co rozpuszcza kłamstwa i manipuluje opinią społeczną, nazywa swoich oponentów kretynami i nie uznaje obszaru natura 2000? Kow nie komromituj się proszę i leć do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 10:30 papirus22 napisał: > Kowalik nie ja będe wnikał gdzie są jeszcze kłamstwa, nie ze mna jest polemika, Polemika nie jest z Tobą, ale to Ty oceniłeś rzetelność tej polemiki. Oj, Papi, Papi. Jak się coś mówi, to trzeba umieć swoje zdanie obronić. Szczególnie gdy zarzuca się kłamstwa i nieprawdy. Papi napisał: > a kto podsycał podział? Taaa, a kto był winien, że śnieg pada? ;)))) Daj spokój. Żenujące to, Tobie nie przystoi (choć pewnie znowu nie skumasz) Pozdrawiam, i faktycznie - dalej dziś baw się beze mnie . Juz Ci dziś Kowalik nie będzie w zabawie przeszkadzać:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 10:33 To dobra wiadomość że już lecisz. Co do kłamstw, zacytowałem Tobie dwa z linkami-dokładnie tyle ile napisałem, dodałem też dla Ciebie jeszcze jedno o podsycaniu konfliktów. Ostatnio nazbyt często nadużywasz słowa "kumać" w różnych odmianach-dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 10:45 Papi napisał: > Ostatnio nazbyt często nadużywasz słowa "kumać" w różnych odmianach-dziwne. dziwne??? Czy uruchomiłeś już wszystkie swoje szare komórki, by ustalić, kto może dzis za Kowalika "robić"? Przecież ani Rob, ani Frags, ani Iod nigdy nie używali tego określenia.... (sorry, wymienieni Forumowicze) Dziwne:))))) PS. czy przewidziałeś w swoich planach spotkaniowych z Kowalik, że spotkasz się z trzema/czterema(?) osobami naraz??? :))))) PS. 2. Wprawiłeś mnie dziś od rana w dobry humor:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 10:52 Kow staram się naprawdę, miałaś lecieć do roboty chyba? Niemniej jednak znowu udało Ci się właściwie zamulic koleny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 12:40 papirus22 napisał: > Niemniej jednak znowu udało Ci się właściwie zamulic koleny wątek. :) Ściemniasz:) Niniejszy wątek umarłbył w dniu 8 lipca. Ja go jedynie nieco reanimowałam - zresztą przy Twojej wydatnej pomocy;) I nic w nim ważnego ani mądrego nie było - to też pozostało bez zmian, nieprawdaż? A ile rozrywki dostarczyliśmy sobie nawzajem i innym:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 14:09 kowalik22 napisała: A ile rozrywki dostarczyliśmy sobie nawzajem i innym:))))) No. Faktycznie. Ubawiłem się do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 14:58 Byabym bardzo zdumiona, gdybyś Ty się ubawił do łez, Gwardio Przyboczna Papiego;)) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 10.07.07, 15:00 Kow, stajesz się gejzerem dowcipu Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 13.07.07, 12:05 esscort napisał: > Kow, stajesz się gejzerem dowcipu ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Soki przez 8 lat nadawał w GŁ starczy mu... 13.07.07, 12:54 Zaczyna sie panika na forum, gdzie jest Kowalik, co sie stało, Kowalik wracaj! Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 13.07.07, 11:51 No ładnie, potrzebazmian7 czy Ty masz coś wspólnego z Zachodnim? Okazuje się że list Łucjana znalazł się w ostatnim numerze GŁ. Znowu ktos skłamał czy mi się tylko wydaje. Moim zdaniem oczywiście redakacja GŁ zrobiła błąd puszczając ten stek bzdur, bo teraz trzeba będzie pewnie to prostować:) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 13.07.07, 12:16 papirus22 napisał: > Okazuje się że list Łucjana znalazł się w ostatnim numerze GŁ. Znowu ktos > skłamał czy mi się tylko wydaje. Moim zdaniem oczywiście redakacja GŁ zrobiła > błąd puszczając ten stek bzdur, bo teraz trzeba będzie pewnie to prostować:) czyli teraz można sie spodziewać newer endingowej story polegającej na prostowaniu sprostownia do prostującego sprostowania prostującego sprostowanie :) a może by tak na przykład coś się dla ludzi interesującego ukazało? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 13.07.07, 12:52 Musisz zadzwonić do redakcji, burmistrza i innych. Tych co redagują gazetę, ja niewiele mogę, najwyżej sobie popisać:) Odpowiedz Link Zgłoś
claudia1595 Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 13.07.07, 13:47 Papi jaki Ty skromny jesteś... to w odniesieniu do słów: ,,...ja niewiele mogę, najwyżej sobie popisać:" hm......... A wszędzie Ciebie pełno :), przykładowo 13 nr GŁ, aktywność ( zdecydowanie większa niż pozostałych radnych) na sesji RM, nawet znaczna aktywność tu na forum. Lansujesz się? Jakiś cel w perspektywie? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 13.07.07, 13:54 No piszę przecież ze mogę sobie co najwyżej popisać... Cel? Pewnie mógłbym w przyszłej kadencji startowac na radnego z Dąbrowy Leśnej, podobno jestem tam nieźle rozpoznawalny, dzięki krążącej płycie DVD:) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 13.07.07, 14:03 papirus22 napisał: > z Dąbrowy Leśnej, > podobno jestem tam nieźle rozpoznawalny, dzięki krążącej płycie DVD:) Apeluję do sąsiadów z Dąbrowy o podesłanie kopii na osiedle Chopina, też chcielibyśmy zobaczyć naszego radnego w akcji. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 13.07.07, 14:15 Zanim wrzucimy do dvd pytanko, czy można oglądać przy dzieciach? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 13.07.07, 15:24 Drukowanie w takiej formie bredni Łucjana Sokołowskiego jest marnowaniem publicznych pieniędzy. Rozumiem, ze redakcja chciała w ten sposób skompromitować byłego burmistrza, ale są przecież jakieś granice. Wolność słowa nie oznacza, że trzeba drukowac wszystko, co do redakcji dotrze. Można prosic o skróty, uzupełnienia, wyeliminowanie bredni itp. Ważnym haslem przemian po r. 1989 była walka z cenzurą, ale przecież nikomu nie przyszloby do glowy, że oznacza to obowiązek drukowania np. przemowień I sekretarza bylej "przewodniej sily narodu". Nie na tym polega wolność slowa. Zwracam się do redakcji GŁ z prośbą o wieksze dbania o sensowność wydawania tzw. publicznego grosza. Oczywiscie nie chodzi mi o to, by nie drukować bylego burmistrza. Oczywiście, że drukować, ale wszystko musi mieć swoje proporcje i poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 15.07.07, 23:27 esscort napisał: Rozumiem, ze redakcja chciała w ten sposób skompromitować byłego burmistrza, ale są przecież jakieś granice. Wolność słowa nie oznacza, że trzeba drukowac wszystko, co do redakcji dotrze. Można prosic o skróty, uzupełnienia, wyeliminowanie bredni itp. Tym razem nie zgodzę się z Tobą Esscorcie, nie do końca. Owszem, TAK, co do tego, że "wolnośc słowa nie oznacza, że trzeba drukować wszystko...", ale już wyeliminowanie bredni tego tekstu przekracza wszelką możliwość. Za wysokie stężenie. Po przeczytaniu tego w pierwszej chwili myślałem, że "Łomiankowska" staje się jakimś pismem satyrycznym, dopiero spojrzawszy na podpis autora, zrozumiałem, że to wciąż ponura rzeczywistość. Tekst ośmiesza twórcę tak, że nawet najzjadliwszy krytyk nie zdołał by lepiej. Były Sokołowski pisząc co chwila "nieprawda, że..." nie podaje na to jakichkolwiek dowodów, oprócz swoich własnych słów. Pisząc o tym, jak bardzo zależało mu na "integrowaniu społeczeństwa" nie widzi, jakie efekty właśnie osiągnął, jak skutecznie zintegrował. A w zapewnianiu o tym, jaką rolę w owej integracji miał były "GazŁom" i jak był bezstronny - przeszedł samego siebie, ów kaznodzieja czynnie zaangażowany w duszpasterstwie rodzin. To już mało powiedzieć, szczyt wszystkiego! Odpowiedz Link Zgłoś
ojciechrzestny Re: Czego nie wydrukowała Gazeta Łomiankowska ! 15.07.07, 16:40 A wydrukowała: Perpetum mobile czyli jak działał Zakład Komunalny? Może w tym wątku ktoś ze świty przydupasów Sokiego?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś