Dodaj do ulubionych

Hartman się skończył

19.11.13, 14:16
w częstochowskim szpitalu (miejsce pracy kzeta) afera.
z komentarzy wynika, że szefem szpitala został POwski sanitariusz z Raciborza. Szpital zarządzany jest tak, że lekarze złożyli wypowiedzenia.
I prof. Hartman dostał furii bo to jest wbrew bioetyce, na której on tylko się zna, a nie przegniłe środowisko lekarskie. A lekarze mają leczyć w takich warunkach jakie są, bo gdyby wojna była to co. Kwestie odpowiedzialności prawnej działania lekarzy w partyzanckich warunkach profesor pomija.
czytam i oczom nie wierzę.
hartman.blog.polityka.pl/2013/11/12/izba-pychy/#comments
Obserwuj wątek
    • zayka_nr11 [...] 19.11.13, 14:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • sclavus Re: Hartman się skończył 19.11.13, 15:01
        Nooo, to teraz wiem, dlaczego nie udało ci się wyleczyć!!!
        Doradzali ci żydzi, których tak(!) nienawidzisz :D:D:D:
        ... a mogło być inaczej... - Gdybyś ich tylko zostawił w spokoju :>
    • m.c.hrabia Re: Hartman się skończył 19.11.13, 14:43
      czytam i oczom nie wierzę.

dlaczego ,przecież na poważnie wszedł w politykę .

nie pierwszy i nie ostatni który chce się przypodobać wyborcom , jego szef chce fabryki stawiać
      to on może "zawalczyć" o szpitale.
      • l_zaraza_l Re: Hartman się skończył 19.11.13, 16:57
        Jakie to miłe, że nowa nienawiść zamienia starą nienawiść w miłość... Bo jak rozumiem, hrabio, teraz już kochasz lekarzy a najbardziej tych zbuntowanych ;)

Autor: m.c.hrabia 04.01.12, 21:02
        szkoda z nimi dyskutować.
        oni pełną gębę frazesów tylko mają ,
        a przecież swoje i tak wezmą ,przecież nfz i tak nie refunduje
        "wywoływania miesiączek" lekarze do łapy biorą 100%
        bez i to bez kasy fiskalnej.
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,132079122,132080954,Re_Ty_lekarz_.html
        Autor: m.c.hrabia 05.01.12, 17:31
        daj już spokój z tymi debilnymi pieczątkami
        podobno na Mazowszu na 15000 lekarzy
        pieczątki pobrało tylko 1300 śmieci,
        w każdym środowisku znajdzie się ok 10 % świń.
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,132079122,132105649,Re_Ja_jako_lekarz_wiem_ze_w_Polsce_Dzieci_kobi.html
        Autor: m.c.hrabia 03.01.12, 17:51
        lekarze to jednak debile.
        forum.gazeta.pl/forum/w,305,132042118,132042181,Re_Jak_to_wczoraj_wygladalo_.html
        Autor: m.c.hrabia 31.12.11, 17:42
        nic nie muszą
        nie muszą mieć kontraktów z nfz
        nie muszą wypisywać recept
        nie muszą leczyć
        jedyny mus jaki mają to brać kasę.
        forum.gazeta.pl/forum/w,305,131967902,131967902,lekarze.html
        Autor: m.c.hrabia 12.01.12, 20:39
        fakt
        kazety zadbały o swe rodziny.
        forum.gazeta.pl/forum/w,28,132318260,132325930,Re_w_sprawie_lekarzy_rzad_dal_ciala.html
        Autor: m.c.hrabia 05.01.12, 21:30
        zawsze twierdziłem ,że lekarze to największe głąby..............

forum.gazeta.pl/forum/w,28,132110363,132112900,Re_Olejnik_Jak_to_nie_wszyscy_maja_komputery_.html
        • m.c.hrabia Re: Hartman się skończył 19.11.13, 17:36
          a gdzie przeczytałeś ,że zdanie o lekarzach zmieniłem ?
          no gdzie? Hartman jest lekarzem?
          • l_zaraza_l Re: Hartman się skończył 19.11.13, 17:48
            m.c.hrabia napisał:

> a gdzie przeczytałeś ,że zdanie o lekarzach zmieniłem ?
            > no gdzie? Hartman jest lekarzem?

Wyczytałam z kontekstu.
            • m.c.hrabia Re: Hartman się skończył 19.11.13, 18:00
              Wyczytałam z kontekstu.

:))))))
              nie mogę odpisać ,dostałem głupawki,
              z kontekstu ,dobre ,nawet bardzo........

i z tego kontekstu zadałaś sobie trud odszukania mych wpisów z przed lat:)

nie nieć się nie zmieniło w mej ocenie lekarzy ,a nawet powiem więcej ,pogorszyło się.

oceniłem we wpisie Hartmana ,a nie sytuację w Kazetowym szpitalu.
    • l_zaraza_l Re: Hartman się skończył 19.11.13, 18:38
      Dla mnie to trudne. Hartman ma rację ale żyjemy w czasach, gdy decyduje pieniądz.
      Ogromne pieniądze rozchodzą się bokami (sam NFZ jest kolosalnym obciążeniem). Z niezrozumiałych przyczyn (a może specjalnie, bo łatwiej kombinować z kasiorą) nie ma systemu rejestrującego pacjentów, ich leczenie itd. Niedawno miałam bardzo bliską i intensywną styczność ze szpitalem. Chirurgia, 60-70 sztuk bardziej lub mniej porżniętych pacjentów, wielu w stanach ciężkich i tylko 4 pielęgniarki. Czasem miałam wrażenie, że były w kilku miejscach na raz. I sterty, całe tony papierzysków do wypełniania.
      Oczywiście, że lekarz powinien leczyć pomimo wszystko ale:
      1. Jak ze zmęczenia popełni błąd to go zeżrą żywcem.
      2. Jak nie będzie miał czym leczyć i pacjent zejdzie albo będą komplikacje - zeżarcie żywcem.
      3. Także na tym forum wielokrotnie czytamy, ze fachowcy powinni zarabiać. Jeśli lekarz z ogromną wiedzą, działający w warunkach bliskich klimatom z serialu M.A.S.H. czyta, że jakiś koleś kolesia w spółeczcce zarabia 100 tysiaków, to nic dziwnego, że też tak chce. Tm bardziej, że lekarz rzeczywiście robi coś sensownego.
      4. I przecież także tutaj czytujemy wypowiedzi, że ministrowie czy inni zagranicą zarabiają to i nasi muszą. To i lekarze liczą sobie na paluchach, że ich koledzy po fachu na innych, nie tak zielonych jak nasza wyspach, zarabiają więcej i chcą zarabiać tyle samo.
      5. Nikt lekarzowi nie da mieszkania.
      6. Nikt nie zapłaci za kształcenie dzieci lekarza a przecież także jego dzieci mają prawo chodzić do najlepszych prywatnych szkół, podobnie jak dzieci niektórych ministrów czy posłów.

Zawsze byli lekarze leczący i lekarze "zawodowcy". Lekarze leczący tyrali i tyrają w szpitalach a "zawodowcy" przyjmowali i przyjmują klientów w prywatnych gabinetach i klinikach. Ale nie można lekarzy leczących wykorzystywać. Nie można na ich poświęceniu i odpowiedzialności żerować, by wypłacać premie i premijki, zatrudniać kolejnych tysiąc urzędników (tylko po to, by ci wymyślili kolejny tysiąc druczków do wypełniania przez lekarzy i pielęgniarki).

Zbudowaliśmy społeczeństwo, w którym etyka przegrała z pieniądzem.
      Już kiedyś proponowałam, żebyśmy zamiast rankingów najbogatszych zaczęli publikować rankingi najuczciwszych.
      • m.c.hrabia Re: Hartman się skończył 19.11.13, 18:52

Zbudowaliśmy społeczeństwo, w którym etyka przegrała z pieniądzem.

nie my ,nie my , tylko życie .
        samo .

na 100000 lekarzy jest jeden Judym.

• 1all.correct Hartman się skończył w momencie gdy przystał do 19.11.13, 19:26
          Błazna. Szkoda bo to z gruntu naprawdę niegłupi koleś, tylko Kwachu go przekonał. I teraz jest TFUJ.
          • jan.urbaniak1 Re: Hartman się skończył w momencie gdy przystał 15.01.14, 12:19
            1all.correct napisała:

> Błazna. Szkoda bo to z gruntu naprawdę niegłupi koleś, tylko Kwachu go przekona
            > ł. I teraz jest TFUJ.
            Niestety.
      • wujaszek_joe Re: Hartman się skończył 19.11.13, 20:09
        częstochowscy lekarze nie mają żadnych żądań płacowych.
        nie da się odpowiedzialnie pracować na kilku oddziałach naraz.
        • l_zaraza_l Re: Hartman się skończył 23.11.13, 10:54
          wujaszek_joe napisał:

> częstochowscy lekarze nie mają żadnych żądań płacowych.
          > nie da się odpowiedzialnie pracować na kilku oddziałach naraz.

Tu trochę więcej informacji na ten temat:
          zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/443883,nieformalny-kartel-lekarzy.html
          • 1all.correct Re: Hartman się skończył w momencie gdy przystał d 24.11.13, 09:30
            Naćpany Błazen każdego wykończy. Najpierw zainfekował Kwacha, teraz kolej na Hartmana i Siwca. Kwiatkowski już się rozgląda za kierunkiem ucieczki z Tfuja Ru...ego ... .
            • jan.urbaniak1 Re: Hartman się skończył w momencie gdy przystał 25.01.14, 13:55
              1all.correct napisała:

> Naćpany Błazen każdego wykończy. Najpierw zainfekował Kwacha, teraz kolej na Ha
              > rtmana i Siwca. Kwiatkowski już się rozgląda za kierunkiem ucieczki z Tfuja Ru.
              > ..ego ... .
              Masz 100 % racji !
      • remez2 Re: Hartman się skończył 24.11.13, 09:44
        Lekko trywializując - lekarze modlą się o to aby biedni nie chorowali a bogaci nie zdrowieli.
        • all.correct2 Re: Hartman się skończył w momencie gdy przystał d 20.12.13, 16:57
          Prof. Hartman podjął próbę wycofania się z Tfuja Ruchu. To krok we właściwym kierunku.
          • jan.urbaniak1 Re: Hartman się skończył w momencie gdy przystał 15.01.14, 12:14
            all.correct2 napisał(a):

> Prof. Hartman podjął próbę wycofania się z Tfuja Ruchu. To krok we właściwym ki
            > erunku.
            Błazen z Biłgoraja ma jakieś kwity na prof. Hartmana ????
      • nazimno A po co publikowac pare linijek tekstu? 25.01.14, 09:08
        cyt.:

> Już kiedyś proponowałam, żebyśmy zamiast rankingów najbogatszych zaczęli publik
        > ować rankingi najuczciwszych.
    • piq Hartman się skończył zawsze,... 15.01.14, 12:32
      ...ale niestety na razie się nie kończy, bo miejsce jego harców jest czysto medialno-polityczne, a nie naukowe, i rządzi się własnymi prawami.
      • jan.urbaniak1 Re: Hartman się skończył zawsze,... 16.01.14, 18:19
        piq napisał:

> ...ale niestety na razie się nie kończy, bo miejsce jego harców jest czysto med
        > ialno-polityczne, a nie naukowe, i rządzi się własnymi prawami.
        To nie jest głupi kolo tylko dokonał złego wyboru.
      • 1all.correct Re: Hartman się skończył zawsze,... 25.01.14, 08:50
        piq napisał:

> ...ale niestety na razie się nie kończy, bo miejsce jego harców jest czysto med
        > ialno-polityczne, a nie naukowe, i rządzi się własnymi prawami.
        E tam.
    • dziurlass Re: Hartman się skończył 15.01.14, 12:44
      Hartman jest debilem, ponieważ jest lewakiem, a jest lewakiem, ponieważ jest debilem.
    • spinoff Re: Hartman się skończył 15.01.14, 15:10
      To jest twór czysto medialny, jak Migalski albo Pawłowicz w przeciwnym obozie. Mimo naukowych tytułów intelektualnie miałcy, co z czasem zawsze wychodzi.
      Kiedyś chrześcijan rzucano na pożarcie lwom. Dzisiaj lwy zastępuje Hartman albo inny doberman.
      I tylko od tego on jest.
      • jan.urbaniak1 Re: Hartman się skończył 15.01.14, 20:33
        Każdy kontakt z solidaruchami kończy się zakażeniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka