papirus22 03.04.09, 09:02 new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=3030 prawie 20st, rośliny puszczą soki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zarnowiecki Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 20:40 www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=warszawa a jeżeli dokładniej to: polish.wunderground.com/history/airport/EPWA/2009/4/3/DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 21:37 Przynajmniej połowa moich roślin soków chyba niestety nie puści...Nie znam się, ale chyba mi zmarzły róże, bo czarne są jak asfalt co moim zdaniem dobrze nie rokuje. Ale może stanie się cud i dzięki tym 20 stopniom staną się zielone, hu nołs. Odpowiedz Link Zgłoś
mezar73 Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 21:47 Może spróbuj zmyć ten asfalt ? :-) Co prawda brud podobno narasta do 1 cm, a później sam odpada. Ale to tylko w przypadku człowieka... :-O Róże mogą wymagać jednak wody i ?? no nie mydła na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 21:51 ja się cicutko modlę, żeby moje tych soków nie puściły mimo pogody pięknej, bo przycinkę mam zaplanowaną na środę. Cała nadzieja w zimnych nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 21:56 Nie okryłam...Rozumiem, że trzeba? Dupa ze mnie nie ogrodnik, a takie były ładne, właściwie jedyne ładne rośliny, jakie miałam. No właśnie, miałam. Mezar, jak zacznę zmywać ten asfalt to obawiam się, że zaczernię również te, które się jeszcze ostały, to może dam sobie spokój albo wezwę Km na pomoc, może mi wyczaruje, że ożyją. Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 21:59 się nie znam, ale moje okryłam i czarne nie są. Przyciąć jakoś może? Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:01 Ja nie okryłam posadzonych w tamtym roku pnących - 2 krzaczki i widzę, że na całej długości pęcznieją pąki (Bella wybacz :D) i są zielone. Mam też rózę taką zwykłą do kolan, sorry za niefachową nazwe ale się dopiero wdrażam :D i ta była częściowo, od góry czarna jak mówi Kundziuk. Pościnałam to, ale nie wyglada najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:07 podoba mi się "róża zwykła do kolan" ;) Krzysiom pewnie ma rację, że odbiją. Przycięłam jednak, ale ja w klimacie przycinania jestem. Rośliny ponoć to lubią :) Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:17 Krzysiom, odbiją jak przytnę czy same odbiją? Ja mam takie nie do kolan;), tylko chyba te pnące, ale mogę je przyciąć i będę do kolan. Mam ciąć? Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:23 Umarłam;) Mezar, nie martw się, na niby umarłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:25 Nie znam się na różach:) Mam ich kilka. Poczekaj chwilę. Zobacz gdzie odbijają i przytnij to co suche. Pnące wg. mnie lubią niskie cięcie, bez tego są łyse na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:26 Dzięki, potnę, będę skamlała po pomoc u Km. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:30 A ja gdzies wyczytałam w swoich miesiecznikach zeby nie ciac pnących. Dopiero jak są stare, trzeba było zostawić kilka głownych pędów (4-5) a reszte wycinac. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:31 Zerknij Kundziu na forum ogrodnicze, wpisz w wyszukiwarkę "cięcie róż" albo zapytaj, ogrodnicy ożywieni wiec z pewnością szybko dostanies odpowiedź. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=309 Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:36 Albo obejrzyj filmik ;) www.jestem.pl/video/ciecie-roz_142/ Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:42 Fajny filmik, dzięki. Tylko nie było tam róż do kolan, były do pasa i do glowy. Te do pasa przycięła do łydki więc ja swoje chyba do kostki powinnam :? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:45 Może te do kolan to jakaś nowa odmiana, jeszcze w PANie się nie pokapowali. :D Masz, tu są wszystkie: www.oczarjk.pl/index.php?act=257 tylko kto by to spamiętał. :? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 22:59 kundziuk napisała: odbiją jak przytnę czy same odbiją? Nie wiadomo, czy odbija, ale na razie nie przycinaj. Poczekaj, bo jeszcze mogą byc (na pewno bedą) przymrozki w nocy. Przytniesz w polowie maja, a w tedy jesli mają odbic, to odbiją. Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: Pogoda na weekend:) 03.04.09, 23:04 Bardzo dziękuję. Poczekam, to się nawet dobrze składa, w połowie maja będę miała więcej siły. Odpowiedz Link Zgłoś
21ciekawy Re: Pogoda na weekend:) 07.09.09, 21:36 na pewno będzie ciepło i słonecznie. Odpowiedz Link Zgłoś