Dodaj do ulubionych

Stowarzyszenia

15.04.06, 00:15
Wyrastają jak grzyby po deszczu towarzystwa i stowarzyszenia w Piechowicach:
-Towarzystwo Rozwoju Turystyki i Promocji Piechowic-"ważnym punktem w
działalności będzie reprezentowanie interesów towarzystwa w kontaktach z
władzami miasta i ze Starostwem Powiatowym"
-Stowarzyszenie OSP :głównym celem jest oddanie do użytku sali i pokoi
gościnnych oraz wyremontowanie toalet i łazienek...prace wykonują społecznie
osoby należące do stowarzyszenia OSP
Informacje na powyższy temat znajdują się w Informatorze Piechowickimp
Obserwuj wątek
    • olga120 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 16:37
      W tym wydaniu Informatora Piechowickiego nie znalazł sie artykuł od Klubu
      Radnych czyzby ustapili miejsca dla obszernego art. z OSP i Innych Stowarzyszeń?
      Panowie nie dawajcie się!!!!
      • czub1 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 17:07
        Ten apel olga kierujesz chyba do radnego mazura którego bardzo nie wiadomo za
        co wychwalałas, a 2 pozostałych czlonków tego klubu krytykowałas za udzial w
        imprezie przeznaczonej dla mieszkańców.Teraz znowu ci sie podobają?
        • sruul Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 17:36
          A co Olga o czym teraz chcesz poczytać?
          Może o pieczeniu ciasta? No o drzewach to już nie, ponieważ pewna pani już o
          nich pisuje. Niewiadomo tylko po co.
          • olga120 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 18:01
            rozjasnij swój wątek sruuuuuuuuluuuuuu
            Ciekawe o czym Ty byś pisał pewnie o pampersach i pieluchach i nie siej fermentu
          • olga120 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 18:02
            A tak po zatym co poniektórym Radnym także z Klubu sruulu niedorastasz do pięt
            • blizniak58573 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 18:06
              Interesująca wymiana "poglądów"
            • omega_7 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 18:17
              Radni z Klubu Sruulu - bierzcie się do roboty.
              Jeszcze tyle wypracowań można napisać na łamach IP za społeczną kasę.
              Nie zawiedźcie.
              • olga120 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 18:21
                dziwne jest wasze zachowanie wszysstko traktujecie że jest złe i niedobre
                wszysko negujeci pewnie Wy jak bedziecie u władzy to wtedy nastąpi niewatpliwa
                poprawa
                • omega_7 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 18:49
                  Poziom jaki reprezentuje obecna władza (pod każdym względem) jest tak żenujący,
                  że niewątpliwie poprawa nastąpi.
                  • olga120 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 20:09
                    Ty omega7 jak wygrasz wybory to pewnie będziesz pisać piekne wiersze pewnie jak
                    nadejdą nowi radni to oni oczywiście nie będą sie spotykać ani pobierac diet tak
                    jak czynia to obecnie radni nowy burmistrz też niebedzie pobierał takiego
                    wynogrodzenia tylko będzie zarabiał około 900zł jak min a co do Informatora to
                    ja oraz inni moi znajomi chwalasobie artykuły Klubu radnych jak i ten o miodzie
                    i o sprzęcie czy też trzeci prawach do wczesniejszych emerytur ani eciągle
                    szkoła rada i ogłoszenia należa sie brawa dla tych radnych i tu ich wymienie
                    czy wam to sie podoba czy też nie Rafał Mazur,Andrzej Woronieć Włodzimierz
                    Kraszewski żałuje że zaczełam pisac na forum będę sledzić wpisy ale nie podoba
                    mi sie ta cała akcja na wszystkich i na wszystko Wy napewno bedziecie lepsi
                    Powodzenia i zegnam
                    • koott0 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 23:15
                      obłudna olga jesteś jeszcze niedawno krytykowałas worońca i kraszewskiego że
                      byli na imprezie w piastowie ,już ci to ktoś pisał ,a teraz ich
                      chwalisz,zdecyduj się bo zaczynasz kręcić tak jak radne iwonki.
                • alter4 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 19:17
                  Nikt nie mówi, że wszystko jest złe. Przede wszystkim na forum sa piętnowane te poczynania Rady i włodarzy, które mijają sie z racjonalizmem. Jeśli wszystkie poczynania włodarzy były by zgodne ze zdroworozsądkowym tokiem myślenia to pewnie forum nie miałoby takiej frekwencji. Ale rzygać sie chce jak w koło widać tę patologie. A to wyrastające blaszane konstrukcje ponad miasto doszczętnie zaburzające walory społeczno - kulturowe, niekompetentni włodarze znajdujacy się na stanowiskach kierowniczych w których przesiąka nepotyzm,nietrzeźwy władca i pan posługujacy się nieparlamentanym językiem, ogromne zadłużenie gminy (nie sztuką jest wziąć kredyt i wychwalać się inwestycjami,tylko z czego to spłacać??? - ale taki to menadżer z hodowcy świń,na więcej kompetencja nie pozwala), propagandowy informator w którym brak miejsca na krytykę działań włodarzy, same sukcesy??? Dyskryminacja legalnie działających organizacji pozarządowych, podział na lepsze i gorsze- wypisz, wymaluj Łukaszenka. Brak prospołecznego zarządzania gminą i utrudnianie mieszkańcom uczestnictwa w posiedzeniach Rady - jaki problem jest w tym, żeby sesje odbywały sie w godz. popołudniowych?, To radni są dla mieszkańców czy mieszkańcy dla radnych? Jeszcze wiele można by pisać, ale wiekszość zagadnień tyczy sie indywidualnych przypadków. Jeśli krytykowane zagadnienia forumowiczów są nie prawdziwe, proszę o sprostowania. Prosze o wskazanie tych treści , gdzie całkowicie mijają się z prawdą. Oczywiście poza konstruktywną polemiką, w której każdy ma prawo sie wypowiedzieć. Pozdrawiam!
    • tigi21 Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 22:29
      olga120 zarzuca forumowiczom ciągłe krytykowanie władzy.Jak tu nie krytykować,
      jeśli dzieje się tyle nieprawości. To dobrze, że powstają nowe stowarzyszenia-
      może to nasze miasto wreszcie się obudzi. Zastanawia mnie tylko fakt, że o
      Towarzystwie Rozwoju Turystyki oraz OSP w Informatorze piszą tak obszernie, a o
      Stowarzyszeniu Piechowice jeszcze ani razu- mimo że informacje były zgłaszane
      do redakcji Informatora. Ja jeszcze się dziwię- widać naiwny ze mnie człek.
      • sruul Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 22:56
        Na pewno nie oczekuję od radnych pisania w Informatorze, który wydawany jest
        między innymi z moich pieniędzy: o produkcji miodu, wcześniejszych emeryturach
        czy o mieleniu maku ( nie było ale kto wie).
        Oczekuję rzetelnych informacji dotyczących miasta i gminy w której mieszkam, a
        już na pewno oczekuję tego od radnych określających się jako opozycyjni.
        Jeśli nie stać ich na pisanie konkretów to nich dadzą sobie spokój z błazenadą
        jaką robią.
        Albo maja charakter napiszą co się dzieje w Gminie i jak się zachowują
        poszczególne osoby albo niech dadzą sobie spokój z reprezentowaniem mieszkańców
        Piechowic.
        Jeśli będę chciał wiedzieć w jaki sposób powstaje miód to kupię sobie Poradnik
        Domowy czy Kwartalnik Pszczelarza.
        Mam prawo pisać o tym co mi się nie podoba, płacę podatki z których są wypłacane
        diety dla radnych i pensja dla burmistrza. Jeśli moi pracownicy nie wykonują
        pracy jakiej od nich oczekuję mam PRAWO NAPISAĆ/POWIEDZIEĆ O TYM PUBLICZNIE,
        jeśli Olgo tego nie akceptujesz to Białoruś zaprasza!
        Nie rozumiem dlaczego Bliźniaku uważasz, że moje wypowiedzi są na niskim poziomie.
        • inferno_m Re: Stowarzyszenia 15.04.06, 23:00
          Zgadzam się ze Sruulem.
          Często się zastanawiam: po co są w Piechowicach radni?
          Pieniądze, które otrzymują można by wydać z lepszym pożytkiem.
          • olga120 Re: Stowarzyszenia 16.04.06, 20:14
            to dlaczego panie leszczyk chcesz sie ubiegac o fotel burmistrza i próboiwałes
            starowac na posła a z piechowic otrzymałes kosmiczna ilość głosów bodajże tylko
            78 myśł PIsowcu
            • inferno_m Re: Stowarzyszenia 16.04.06, 22:34
              Jako osoba nieznana i nie prowadząca kampanii wyborczej, uważam ten wynik za
              przyzwoity.
              Duża część radnych nie może się pochwalić nawet zbliżonym wynikiem (wiem, że
              jest podział na okręgi) , chociaż mieszkają w Piechowicach często od urodzenia.
              Zapewniam, że mój wynik będzie dużo lepszy w wyborach samorządowych.
              A dlaczego ubiegam się o „fotel” burmistrza?
              Proszę przeczytać forum. Najlepiej od pierwszego wpisu.
              Odpowiedź nasunie się pani sama.

Takie zacietrzewienie jakie pani prezentuje w swoich wypowiedziach nie bierze
              się znikąd:)
              Proszę się nie krygować:)

P.S.
              Nie próbowałem startować do Sejmu, tylko startowałem.
        • olga120 Re: Stowarzyszenia 16.04.06, 21:49
          Jestem tez ciekawa dlaczego nieczepiaci radnych którzy w ogóle nic nie robia
          albo przewodniczącego i jego zastepcy którzy oprócz lania wody nic nie robia a
          radnych którzy usiłuja cokolwiek zdziałac poddajecie krytyce jezeli wy macie
          zastapic obecna ekipe to wspólczuje piechoczaninom
          • czub1 Re: Stowarzyszenia 16.04.06, 23:07
            olga są ŚWIĘTA,wczoraj sie już pożegnałaś,dlaczego wróciłaś dzisiaj!Czy ty
            sądzisz ,w że w ten świąteczny czas WYPADA wykłócać się na forum i wywoływać
            ludzi po nazwiskach?
          • omega_7 Re: Pewne wyjaśnienia dla Oli i nie tylko 17.04.06, 11:42
            Niezadowolenie z jakości życia w mieście, jego stanu, oraz podjętych, lub zaniechanych działań wyraża się w krytyce jego władz, które ponoszą główną odpowiedzialność za taki stan rzeczy. Władze miasta, to nie tylko burmistrz,
            ale przede wszystkim Rada Miasta. Jeśli tak, to Rada Miasta jest wskazywana
            jako przyczyna takiego stanu. W radzie zasiadają osoby w różnym stopniu zaangażowane w jej działalność, zarówno postrzeganą jako pozytywną, jak i negatywną. Każdy wyborca powinien mieć swoją ocenę tej pracy. Jednak wszyscy razem tworzą obraz Rady. Jeśli pisze się ogólnie o jej negatywnej działalności, nie sposób pisać - Rada Miasta za wyjątkiem radnych XX, YY, ZZ.
            To jest urok i negatywna strona zasiadania w takim organie.
            Każdy obecny, jak i przyszły społeczny działacz musi się z tym liczyć.
            • blizniak58573 Re: Pewne wyjaśnienia dla Oli i nie tylko 17.04.06, 12:12
              Bardzo słuszna uwaga omega7 Jestem tego samego zdania.
              • chodziarka1 Re: Pewne wyjaśnienia dla Oli i nie tylko 17.04.06, 13:29
                No to tylko nie czepiajcie się teraz Jana. Proponuję aby każdy powiedział co by
                zrobił gdyby był radnym. Np jakby głosował za jaką uchwałą i jakie projekty by
                wniósł na obrady. Ja bym zakazała wyprowadzać psy na tereny zielone pod karą
                grzywny. Po zimie trawniki w centrum nie tylko Piechowic ale i Jeleniej Góry
                wyglądały jak szalety. Ponadto zakazałabym dzieciom wychodzić z domów bez
                opieki po godz. 20, bo tylko narażają sie na demoralizację, i z kasy miasta
                płaciłabym za każdego złapanego bezpańskiego psa np. 50zł bo teraz zaczną się
                gonić suki i te watahy zagrażają ludziom. Może któryś z radnych zaproponuje
                takie uchwały - na pewno ludzie to docenią nawet jak inni będą przeciwni.
                • omega_7 Re: Pewne wyjaśnienia dla Oli i nie tylko 17.04.06, 14:19
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22911&w=22711551&a=22773504
                • inferno_m Re: Pewne wyjaśnienia dla Oli i nie tylko 17.04.06, 15:16
                  Chodziarko nie liczysz chyba na to, że każdy teraz zacznie pisać co zrobiłby
                  gdyby był radnym. Nie wiem czy to naiwność czy wyrachowanie przez panią
                  przemawia. Może mam podać teraz na forum co bym zrobił, a czego nie, gdybym był
                  radnym czy burmistrzem, a obecni włodarze z tego skorzystają (chociaż na
                  realizację większości nie mieliby i pieniędzy i czasu) próbując ratować własną
                  skórę przed krytyką mieszkańców.

A co do terenów zielonych, może to i dobrze że nie są uprzątnięte. Amatorzy
                  taniego wina dwa razy się zastanowią zanim zaczną się nim raczyć w towarzystwie
                  psich ekskrementów (upadki wszakże zdarzają się często).

Przyjdzie czas na prezentacje programu i rozwiązań dla Piechowic kandydatów
                  wszelkie na „fotele”.
                • koott0 Re: Pewne wyjaśnienia dla Oli i nie tylko 17.04.06, 22:10
                  chodziarka ,Ten Jan to twój wujaszek ,tatuś czy jakis inny pryncypał,że tak go
                  bronisz?Powiedz janowi ,żeby twoje pomysły wcielał w życie ,jak jest ci taki
                  bliski a nie wypisuj ich na forum,powodzenia w przekonywaniu przewodniczącego
                  do swoich racji!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka