roberti.ori 26.06.04, 14:51 cieszę się że odświeżono visions, oprócz zmiany koloru opakowań , zmienił sie kształt opakowań i układu cieni,jaka będzie w praktyce to sie okaże ale ja osobiście jestem z niej zadowolony, świetnie się nią maluje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chicarica Re: nowa seria visions 27.06.04, 10:03 Moim zdaniem seria Visions jest bardzo słaba, nie trafiłam jeszcze na dobry kosmetyk z tej serii. Już chyba lepiej kupić sobie zwykłego polskiego Inglota - cienie i lakiery po około 10 zł/szt, bardzo dobra jakość, duże opakowania i niesamowity wprost wybór kolorów. Visions moim zdaniem są gorsze nawet od najtańszych polskich kosmetyków typu Lovely z Rossmanna (najtańsze lakiery po 3 zł, pudry po około 10). Kiedyś lubiłam cienie do powiek Visions, był taki zestaw różowy+brązowy, używałam tego w ostatnich klasach liceum, ale wtedy nie orientowałam się jeszcze w innych kosmetykach. Odpowiedz Link
chicarica Re: nowa seria visions 27.06.04, 10:32 Aha, żeby nie było że najeżdzam na całą firmę Ori, to dodam że już np. szminki Color By Oriflame są całkiem ok pod względem jakości. To samo jeśli chodzi o lakiery do paznokci. Odpowiedz Link
martaori Re: nowa seria visions 28.06.04, 16:01 Kasiu seria visions przeznaczona jest dla nastolatek, które nie mogą poświęcić dużo kasy na kosmetyki i polecam ją właśnie tej grupie osób.kosmetyki te nie są zbyt trwałe ale w młodym wieku to wystarczy, polecam tusz do rzęs i krem koloryzujący dla dziewczyn z problemami trądzikowymi, gdyz jege skład leczy.kolory są bardzo żywe i intensywne a nowe opakowania dodają mu blasku.pozdrwiam. Odpowiedz Link
1szylider Re: nowa seria visions 28.06.04, 16:20 martaori napisała: > Kasiu seria visions przeznaczona jest dla nastolatek, które nie mogą poświęcić > dużo kasy na kosmetyki i polecam ją właśnie tej grupie osób.kosmetyki te nie są > > zbyt trwałe ale w młodym wieku to wystarczy, polecam tusz do rzęs i krem > koloryzujący dla dziewczyn z problemami trądzikowymi, gdyz jege skład > leczy.kolory są bardzo żywe i intensywne a nowe opakowania dodają mu > blasku.pozdrwiam. Witam! Dokłdnie tak nalezy traktowac visions jako tania oferte dla nastolatek, jako naszą odpowiedź na Avon. O tym że tak jest najlepiej swiadczy zupełnie nieprzypadkowa koincydencja: Visions wprowadzono jednocześnie ze zliberalizowaniem wieku konsultantek do 16 lat oraz z expansja Avonu, która jak się okazuje miała miejsce głownie w tych rocznikach i na wsiach... Szkoda, ze wprowadzili to tak późno... Więc jeszcze raz Visions traktujemy jako odpowiedx na Avon, nie zaś serie alternatywna wobec Diorów i innych... Bez jaj! Diora nie da sie zaatakowac seria Visions.. Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link
chicarica Re: nowa seria visions 28.06.04, 17:49 Niestety, uważam że nastolatki lepiej zrobią, jeśli wydadzą kieszonkowe na tańsze i lepsze jakościowo polskie kosmetyki kolorowe firm takich jak Bell, Eveline, Inglot. Ceny podobne, często niższe, a jakość zbliżona, niejednokrotnie znacznie lepsza (patrz Inglot). Odpowiedz Link
roberti.ori Re: nowa seria visions 28.06.04, 21:00 Kasiu to powiedz dziewczynom które od dawna używają visions że nie mają racji! Odpowiedz Link
chicarica Re: nowa seria visions 28.06.04, 21:51 A niech sobie używają, ich kasa, ich sprawa. Ja tylko nie zamierzam cmokać z zachwytu nad tą serią, bo uważam, że nawet kosmetyki dla nastolatek mogą być przyzwoite jakościowo. Visions w porównaniu do polskiej kolorówki wypada słabo pw. jakości, a cenowo niestety jest zawyżone. Odpowiedz Link
martaori Re: nowa seria visions 03.07.04, 11:45 Kasiu kazda firma ma lepsze i gorsze kosmetyki w zależności od użytych komponentów.Avon tez ma serie dla młodych i jej jakość daje duzo do myślenia ja polecam Visions moim młodszym klientką a czy ty poleciłabyś color trend swoim? pozdrawiam. Odpowiedz Link
chicarica Re: nowa seria visions 03.07.04, 14:13 To stąd Twoje pytanie o CT na forum Avon? Owszem, poleciłabym kilka kosmetyków z tej serii, ale nie wszystkie i nie moim klientkom, bo ja nie mam klientek. Natomiast nie zakładam na forum wątków, które mają być peanem na cześć kosmetyków, których nie używam. I nie mów proszę, jakie to serie ma Avon, bowiem ponoć WSZYSTKIE kosmetyki Ori wg Was są wspaniałe. Na forum Avon nikt nigdy nie twierdził, że CT jest superrewelacją. Odpowiedz Link
roberti.ori Re: nowa seria visions 04.07.04, 10:44 seria visions jest przeznaczona dla nastolatek. nie jest to seria super trwała czy też super ujędrniajaca usta itp. jest to seria gdzie pomadki choc nie wytrzymuja 24 h to jednak delikatnie nawilżają usta , dostarczaja im witamin itd. Odpowiedz Link
masikm Re: nowa seria visions 05.07.04, 23:11 chicarica napisała: > Niestety, uważam że nastolatki lepiej zrobią, jeśli wydadzą kieszonkowe na > tańsze i lepsze jakościowo polskie kosmetyki kolorowe firm takich jak Bell, > Eveline, Inglot. Ceny podobne, często niższe, a jakość zbliżona, > niejednokrotnie znacznie lepsza (patrz Inglot). Piszesz o polskich kosmetykach czy o polskich markach? Raczej nie jestem przekonany by te kosmetyki były produkowane w Polsce. Odpowiedz Link
chicarica Re: nowa seria visions 06.07.04, 06:58 Piszę o polskich markach, wymieniłam które mam na myśli. Natomiast akurat te które wymieniłam, z pewnością produkowane są w Polsce - o Inglocie był kiedyś artykuł we Wprost, oni zaczynali właśnie od produkcji dla innych marek, potem wypuścili swoją. Eveline: www.eveline.com.pl -> "O firmie": "(...) nowy zakład produkcyjny pod Warszawą." Bell z kolei ma fabrykę w Józefowie. Odpowiedz Link
masikm Re: nowa seria visions 06.07.04, 17:02 chicarica napisała: > Piszę o polskich markach, wymieniłam które mam na myśli. Natomiast akurat te > które wymieniłam, z pewnością produkowane są w Polsce - o Inglocie był kiedyś > artykuł we Wprost, oni zaczynali właśnie od produkcji dla innych marek, potem > wypuścili swoją. > Eveline: www.eveline.com.pl -> "O firmie": "(...) nowy zakład produkcyjny po > d > Warszawą." > Bell z kolei ma fabrykę w Józefowie. profit.redakcja.pl/archiwum/spis.asp?Index=25 Proponuję artykuły w "Raporcie Specjalnym". O tym że marka to jedno a producent to drugie pisałem już kiedyś na forum. Teraz podpieram się artykułami w prasie. Odpowiedz Link
chicarica Re: nowa seria visions 06.07.04, 19:27 No ale, drogi Masiku, wielkiego odkrycia nie dokonałeś - od dawna wiadomo, że w przemyśle kosmetycznym tak jest. Chodziło mi akurat o to, że podane przeze mnie firmy mają swoje fabryki w Polsce. Cienie i lakiery Inglot z pewnością powstają u nas, Inglot sam zaczynał od produkowania kosmetyków dla innych firm. Z tego co mi wiadomo, Eveline też produkuje w Polsce, chociaż na zagranicznych komponentach. A te marki są zdecydowanie tańsze od zachodnich marek, do tego także - moim zdaniem - świetne jakościowo. Odpowiedz Link