Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 11:49
    jesli czyta to ktos, kto pracuje w PR to prosze o rade! studiuje dziennikarstwo
    (chce sie specjalizowac w PR), odbylam praktyke w srednio duzej firmie (tez w
    PR) i szukam czegos na stale. na pierwszy rzut zglosilam sie do duzych agencji,
    ale niestety nie udalo sie. wszedzie mowia, ze potrzebuja ludzi z duzym
    doswiadczeniem. ale przeciez kazdy gdzies zaczyna! napiszcie, w jaki sposob wam
    udalo znalezc sie taka prace. wiekszosc znajomych mnie obsmiala ze
    stwierdzeniem, ze bez znajomosci ani rusz, ale ja ciagle wierze ze to nie
    jedyne wyjscie. jesli chodzi o angielski ,to skonczylam anglistyke, wiec jezyk
    oby biegly. wydaje mi sie paranoja, ze nie moge nic znalezc, tym bardziej ze z
    checia odwalabym cala czarna robote, byleby dali mi szanse... mieszkam
    oczywiscie w Wwie. dzieki za uwagi!
    Obserwuj wątek
      • Gość: mikos Re: PR? IP: *.unregistered.formus.pl 21.08.01, 16:07
        Wysylaj, wysylaj, wysylaj. Probuj do mniejszych agencji, do biur prasowych.
        Moze zglos sie do jakiejs organizacji non-profit, teraz masz wybory - zajrzyj
        do jakiegos komitetu i zapytaj, czy nie potrzebuja twojej pomocy. Paru moich
        znajomych tak zaczynalo.

A ja - angielski sredni, dobry komputer, studia z wyroznieniem, podyplomowka
        PR, itp. itd. - wysylalem tak przez rok i sie udalo.
        • Gość: magda Re: PR? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 18:26
          a w jakim stopniu ( jesli w ogole) srednia ze studiow liczy sie przy szukaniu
          pracy? i nie tylko o PR mi chodzi.
          • Gość: zizi Re: PR? IP: *.sap-ag.de 21.08.01, 18:34
            Gość portalu: magda napisał(a):

> a w jakim stopniu ( jesli w ogole) srednia ze studiow liczy sie przy szukaniu
            > pracy? i nie tylko o PR mi chodzi.

jesli jestes absolwentka uczelni, to moze sie liczyc w konsultingu na przyklad

ale jesli juz pracujesz, masz doswiadczenie, to nie jest jakis szczegolny argument

wazniejsze moga byc np. tytuly prac i tak jesli sie pokrywaja z zawodowymi
            zainteresowaniami (stanowisko, na ktore aplikujesz) to podaj w CV itd i tak
            kieruj dyskusja aby pogadac o tym szerzej

pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka