Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Salonie T Mobile

IP: *.icpnet.pl 26.06.11, 22:39
    Witam. Wczoraj dowiedziałam się, że dostałam prace w T mobile. Dziś byłam u nich w punkcie w którym miałam pracować. Okazało się ze to jest franczyza T mobile(Baltimpex). Zarobki jakie nam zaproponowali to: Pierwsze trzy miesiące( okres próbny) 1386 zł brutto + ewentualna premia (Przewidziana, ale nie na okresie próbnym.Praktycznie można ją otrzymać po 6 miesiącach pracy).Następne miesiące 1455 zł brutto + premia. Praca w w Centrum Handlowym czyli od pn-pt 9-21 w nd 10-20 - zrezygnowałam z tej pracy. Bardzo dużo nauki z systemu CRM oraz z produktów. Ogólnie pieniądze zaproponowane przez pracodawce są nieadekwatne do obowiązków na tym stanowisku . Zdecydowanie odradzam pracę w APS lub franczyzie. Jest to wyzysk pracowników a robisz wszystko.
    Obserwuj wątek
      • Gość: lika27 Re: Praca w Salonie T Mobile IP: *.broker.com.pl 07.08.11, 20:04
        no wiesz na początku nikt nie na Ci zarobić niewidomo ile, ale wierz mi że kasa jest ok tylko trzeba wiedzieć jak podejść do pracy, a wiedzy dużo, więc nikt za ładny uśmiech nie daje zarobić...
        • Gość: Toxic Re: Praca w Salonie T Mobile IP: *.toya.net.pl 07.08.11, 20:49
          Też bym zrezygnował na tak postawioną ofertę pracy. Broń Boże nie chodzi o zarobki, nadmiar wiedzy do przyswojenia i branżę, ale....

Pierwsze trzy miesiące( okres próbny) 1386 zł brutto + ewentualna premia (Przewidziana, ale nie na okresie próbnym

Co to jest "ewentualna" premia? "Ewentualnie" jest albo "ewentualnie" jej nie ma? A może jest wypłacana w "ewentualnych" okolicznościach? A może na zasadzie "ewentualności" ? Kiedy, jak, ile powinien pracodawca uściślić i doprecyzować. Z mojego punktu widzenia wynika że owa "ewentualność" sprowadza się do prostej zasady kija i marchewki....

.Praktycznie można ją otrzymać po 6 miesiącach pracy

A "niepraktycznie" - czyli teoretycznie? Oferta pracy powinna być właśnie teoretyczna.

Następne miesiące 1455 zł brutto + premia.

Tu już lepiej. Rzeczowo i konkretnie. Wiem za ile pracuję.

Praca w w Centrum Handlowym czyli od pn-pt 9-21 w nd 10-20 - zrezygnowałam z tej pracy.

Dobrze zrobiłaś. Węszę że pracodawca to oszust. Planowanie nadgodzin jest w polskim Kodeksie Pracy zabronione, mogą one wynikać bezpośrednio z okoliczności.

• Gość: Konsultantka Re: Praca w Salonie T Mobile IP: 82.160.111.* 25.08.11, 14:31
            Ja pracuję w APS od prawie trzech lat. Pieniądze są nijakie (1400 zł netto), ale satysfakcja z pracy gwarantowana.
            W woli wyjaśnienia kilku rzeczy. Ewentualna premia to taka, która zależy tylko od Ciebie, twoich wyników. Za czasów ERY do wypłaty otrzymałam jeszcze 1100 zł premii za moje osiągi, ale zdarzało się że i 400 zł. Więc już nie tak mało.
            Godziny pracy które podałaś są w systemie zmianowym po 8 godz., więc praca zgodnia z prawem pracy.
            A na marginesie skoro właśnie Tobie zaproponowano pracę musiałaś dobrze się sprzedać, a Ty uciekasz bo pieniądze małe czy system zmianowy. Bardzo ciężko znaleźć osobę, która mogłaby nadawać się do takiej pracy.
            Ja lubię swoją pracę.
      • Gość: panel Re: Praca w Salonie T Mobile IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 10:18
        To nie wina pracodawcy jako takiego. Fakt, to zwykła firma, która posługuje się logiem T-Mobile na zasadzie know-how. Prowadzi zwykłą działalność gospodarczą, opłaca podatki i wszelkie inne opłaty, których jest przecież niemało. Jedyny zysk (główny) to prowizja od sprzedaży. Ale nie dostaje jej od razu, czy nawet raz w miesiącu. Klient, nie może zerwać umowy przez kilka miesięcy, bo punkt nie dostanie prowizji. Dochodzą marne grosze za zestawy startowe, jakieś akcesoria i doładowania.
        Dla mnie prowadzenie takiego punktu, to przykrywka. Utrzymywanie się wyłącznie z tego rodzaju działalności to porażka już na starcie. Dlatego tak mało płaci się ludziom, ale to po to, żeby w ogóle oś im zapłacić, zamiast rozkraczyć się finansowo po kilku miesiącach i nie móc zapłacić im nic. To taka niesprawiedliwa równowaga rynkowa.
        Ciekawą kwestią jest fakt, że bardzo ciężko dostać się do pracy w salonie firmowym mając doświadczenie w pracy w APS. Bardzo niechętnie z takimi ludźmi rozmawia się. Ciekawe dlaczego...
        • Gość: neworld Re: Praca w Salonie T Mobile IP: *.airmax.pl 06.11.13, 19:00
          Ile zarabia/ jakie są zarobki na stanowisku: Manager ds. Rozwoju w: T-Mobile PL
      • Gość: .................. Re: Praca w Salonie T Mobile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 09:38
        Witam, czy ktos wie jak jest rozliczana obecnie prowizja??? Jestem pracownikiem APSu ale niestety nikt nie wie na jakiej zasadzie sa naliczane prowizje...wiemy ze placi T-Mobile tzw bonus, i to jest jasne, chodzi bardziej o prowizje ktora powinien wyplacac wlasciciel punktu, kiedy? za co? i jak to jest rozliczane?
        • dagmara2611 Re: Praca w Salonie T Mobile 20.06.17, 23:34
          Mam pytanie czy chciano od Ciebie zaświadczenia o niekaralności?
      • Gość: pracait Re: Praca w Salonie T Mobile IP: *.finemedia.pl 17.10.13, 18:36
        Może inne oferty pracy w zakresie obsługi klienta okażą się właściwsze.
      • Gość: gość Miałam przyjemność.. IP: *.raciborz.vectranet.pl 26.01.14, 13:55
        Miałam przyjemność pracować w CH T-mobile, 12h praktycznie dziennie, sobota, niedziela ... pieniądze.... na rękę 1200zł. - 50zł ubezpieczenie, Premie? Śmiech na sali... Pracowników traktują jak śmieci, zwalniają bez powodu, lub po prostu zamykają bez słowa z parszywym uśmieszkiem na twarzy.

Zdecydowanie odradzam.
      • Gość: gość Podstawa 1455 hahha IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.14, 17:58
        Pracuje w BT niestety musze cie zmartwić. Podstawa po 3 miesiącach nie ulega zmianie -dalej dostajesz najniższą średnią krajową . :) plus marna premie przy planach wyrobionych na 100-120 procent/ Tak tak na rozmowie mówili co innego -ale nie dostałeś nic na papierze więc się tego wyprą ja pracuje już 3 lata i podwyżkę podstawy mam tylko wtedy jak Państwo dźwignie najniższą średnią :D:D:D Poza tym dokładają nam coraz więcej obowiązków T-mobile robi coraz gorsze promocje więc ludzie wola iśc do Play a winni tego sa konsultanci Ogólnie wyścig szczurów -bo plany robią na konsultanta . Odpowiedzialność duża , [pracy dużo płaca nie adekwatna do wykonywanych zadań.
        ODRADZAM
        • Gość: PaPe Re: Podstawa 1455 hahha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.14, 22:19
          A ja pracuje ponad rok i nie mogę powiedzieć złego słowa. Co prawda nie jest to BT a mniejsza sieć (aczkolwiek zawsze wysoko w rankingach) i powiem tak: Jeśli nie zawalczysz o klienta dostaniesz tyle ile zasługujesz... Niestety tu liczą się wyniki. Tą pracę trzeba zwyczajnie lubić i tyle.
      • Gość: ja Re: Praca w Salonie T Mobile IP: *.play-internet.pl 10.07.14, 21:55
        witam
        pracowałam w tmobile ale odeszłam bo oczekiwania w stosunku do prapracownika sa odwrotnie proporcjonalne do zarobków tego co ogólnie oferuje firma. to co pisze moja przedmówczyni to niestety szczera prawda. ogrom nauki zanajomośc ofert i produktów które się ciagle zmieniaja ciagle coś się kończy wchodzi nowe. Teraz sprzedaja produkty bankowe (konta alior)gdzie oferta ma się poszerzyć a mają być i inne rzeczy - kolerzanka nabąkiwła coś o sprzedaży energii. Poza tym ludziom robisz wszystko od tłumaczenia i dawania sobie ciosac kołki za błedne fakturyktóre musisz tłumaczyc rozliczac i td to czasem robisz prawie ze za serwis ustawiasz wszystko w komputerze telefoniteywne od bzdetów po niezłe cuda bo musisz miec pozytywne relacje z klientm bo moze wróci i tylko wysłuchujesz ciągłuch zjebek bo komusncoś nie chodzi bo on tego nie umie po znajomośc ofert i produktów których jest ogrom do tego dochodzą telefony tablety moi modemy routry wchodzace nowe technologie a musisz pamiętac o realizacji budzetów o sprzedazy odpowiednejj ilości umów o zatawieniu wszystkich formalności bo za pierdoły (braki) nie dostaniesz kasy nawet jak podpiszesz umowe a zarobki najniższa krajowa plus jakas smieszna premia wyplacana z opźnieniem i zależna częsciowo od czyjegos widzimisie a i zajebisty tajemniczy klient gdzie czepiają sie pierdól czy (konsultant stał)no chyba że może ktoś by mu obciagnoł to może...jednym słowem kupa i to wielka
        • 8888adamiec8888 Re: Praca w Salonie T Mobile 03.07.15, 08:18
          Czesc, moge Cie prosic o pilny kontakt? 888adamiec888@wp.pl nietypowa sprawa, zalezy mi na czasie. Z gory dzieki
      • sundaynight Pytanie o warunki 18.05.15, 12:34
        Hej, dostałam propozycję pracy w t mobile, w warszawie. Może ktoś napisać jak to wygląda w tym momencie? Czy dostaje się faktycznie jakąs premię na kartę przedpłaconą? Da się to wyrobić? Jakie są warunki pracy i atmosfera pracy? Bardzo proszę o opinie.
        • dagmara2611 Re: Pytanie o warunki 20.06.17, 23:37
          Czy wymagaja zaświadczenia o niekaralności?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka