Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w Kenexa

22.12.11, 18:54
    Witajcie,

Czy sa tu osoby ktore pracuja albo pracowaly w firmie Kenexa w Krakowie?
    Zastanawiam sie nad aplikowaniem tam i chciałabym sie dowiedzieć jakis konkretnych informacji na temat pracy tam. Jaka jest atmosfera, czy jest to typowe korpolizodupstwo czy raczej bardziej ceni sie solidnego pracownika? Jak wyglada kwestia zarobkow w porownaniu z innymi korporacjami w krakowie? czy w ogole warto tam aplikowac? Interesuje sie HR-ami, mam juz prace, i nie chcialabym sie wkopac w cos gorszego.dziekuje z gory za odpowiedzi!
    Obserwuj wątek
      • lili_mis Re: praca w Kenexa 22.12.11, 18:56
        I jeszcze czy jest jako taki porzadek, czy chaos totalny? Jakie podejscie do pracownika, przelozeni i ludzie?
        • Gość: kawa Re: praca w Kenexa IP: *.opera-mini.net 23.12.11, 17:54
          ja pracuje w firmie kenexa i bardzo mi sie podoba, przedtem pracowalam w AMS. Jesli chodzi o prace to odrobine rozni sie zakres obowiazkow tzn z uwagi ze jest to mniejsza firma mozesz robic duzo wiecej roznorodnych rzeczy a nie ciagle tluc ten sam projekt. zarobki sa podobne, duzo zalezy od jezykow w jakich mowisz. Atmosfera jest ok i przelozeni bardzo fajni, wymagajacy ale sprawiedliwi. Ja dosc szybko dostalam tam awans, glownie za wyniki wiec jestem zadowolona
          • lili_mis Re: praca w Kenexa 23.12.11, 18:53
            Kawa-dzieki za informacje. a czego mozna sie spodziewac na rozmowie kwalifikacyjnej (tej na miejscu w firmie, bo slyszalam, ze najpierw jest chyba przez telefon wstepny etap).jezeli to confidential to napisz prosze na priva:)standardowa rozmowa czy cos nietypowego moze byc?
            o AMSie sie nasluchalam nienajlepszych opinii
            • Gość: kawa Re: praca w Kenexa IP: *.opera-mini.net 23.12.11, 19:01
              hej to zalezy od pozycji na ktora aplikujesz, rozmowa jest standardowa, dosc luzna , wydaje mi sie ze oni tez szukaja takich ludzi ktorzy sa bardzo samodzielni i nie potrzebuja trzymania za reke. ja mialam rozmowe z dwoma chlopakami, i potem dostajesz zadanie do zrobienia, moje polegalo na wstepnym skontaktowaniu kandydata i zacheceniu go do aplikowania na pozycje do firmy. rozmowa godzinna jakos tak, pytanie dosc standardowe
              • lili_mis Re: praca w Kenexa 27.12.11, 14:05
                To stanowisko to RECRUITMENT COORDINATOR, a ta cala rozmowa jest po polsku czy w jezyku obcym?

• Gość: kawa Re: praca w Kenexa IP: *.opera-mini.net 28.12.11, 14:44
                  rozmowa jest po polsku, ale ja mialam 10-15 minut po angielsku (glownie o tym co robilam wczesniej i jakie sa moje oczekiwania), ale ogolnie po polsku
                  • lili_mis Re: praca w Kenexa 12.01.12, 23:58
                    dzieki kawa za info:)
                    • Gość: Ciekawa Re: praca w Kenexa IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.12, 11:35
                      Witam,

Czy wie któreś z was jak wyglądał pozostałe etapy rekrutacji, i jak jeszcze mogą wyglądać te zadania na rozmowie kwalifikacyjnej ?. Będę bardzo wdzięczna za informacje.
                      • cloudsteppa Re: praca w Kenexa 07.02.12, 08:38
                        Gość portalu: Ciekawa napisał(a):

> Witam,
                        >
                        > Czy wie któreś z was jak wyglądał pozostałe etapy rekrutacji, i jak jeszcze mog
                        > ą wyglądać te zadania na rozmowie kwalifikacyjnej ?. Będę bardzo wdzięczna za i
                        > nformacje.

ma ktos jakies info apropos 3go etapu rozmowy z dyrektor Kenexy? jakie pytania i jakie zadanie?
                        • Gość: Sia Re: praca w Kenexa IP: *.multi-play.net.pl 27.02.12, 22:16
                          trzeci etap rozmow to w moim przypadku byla 30 minutowa rozmowa ktora bardziej polegala na sfinalizowaniu warunkow umowy plus jedno, dwa pytania kompetencyjne, zaczynam tam prace na poczatku Marca i bede w stanie powiedziec cos wiecej ale od osob tam pracujacych slyszalam same pozytywy (mnie polecila kolezanka) , jednyne tylko, ze ciezko sie tam dostac no ale to dobrze raczej ze maja ostra selekcje bo przez to zespoly sa bardziej zgrane i pracuje sie z bardzo fajnymi ludzmi..mam nadzieje ze mi tez sie bedzie podobalo.
                          • lili_mis Re: praca w Kenexa 27.02.12, 22:37
                            powodzenia !! i napisz pozniej koniecznie jak sie pracuje.
                            a mozna spytac z jakim jezykiem aplikowalas?

• Gość: Sia Re: praca w Kenexa IP: *.multi-play.net.pl 27.02.12, 22:56
                              z niemieckim, dam znac co i jak ale na razie zapowiada sie pozytywnie
                              • lili_mis Re: praca w Kenexa 27.02.12, 23:07
                                oby tak dalej:)
                                • Gość: Sia Re: praca w Kenexa IP: *.multi-play.net.pl 22.03.12, 21:30
                                  no i zaczelam, jest bardzo fajnie, wszyscy bardzo mili i pomocni - jest sporo pracy ale czuje ze caly czas robie cos nowego i innego wiec czas mija bardzo szybko. W ogole mam wrazenie ze pracuje w jednej duzej rodzienie. Poki co jestem bardzo zadowolona z wyboru i polecam aplikowac bo wiem ze bedziemy sie rozwijac i zmieniac biuro na wieksze
                                  • Gość: hm Re: praca w Kenexa IP: *.aster.pl 23.03.12, 10:24
                                    eee...w jednej duzej rodzinie???traci troche korpo praniem mozgu.
                                    • Gość: Sia Re: praca w Kenexa IP: 217.206.138.* 23.03.12, 14:10
                                      wypowiadam sie w swoim imieniu i tak w tym momencie uwazam
                                      • Gość: hm Re: praca w Kenexa IP: *.aster.pl 23.03.12, 17:24
                                        jasne, nie chcialam Cie urazic. tylko z mojego punktu widzenia firma to nie rodzina, jakos zawsze przerazaly mnie takie zazyle uklady firmach. ale moze jestem dziwna , anty i w ogole nie nadaje sie do korporacji:) bo wedlug mnie firma to firma, nie wiaze sie z nia emocjonalnie, a rodzina i zycie prywatne to osobna sprawa. takie moje skromne zdanie.
                                        zycze zeby dalej sie ukladalo.
                                        pozdro!
                                        • Gość: Sia Re: praca w Kenexa IP: 217.206.138.* 23.03.12, 17:30
                                          jasne, rozumiem, ja tez oddzielam te dwie rzeczy, moze zle sie wyrazilam, chcialam po prostu napisac ze jest bardzo mila i przyjazna atmosfera. Tez pozdrawiam:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka