Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca po stażu

04.04.12, 18:33
    co mam zrobić- pracodawca zaproponował mi pracę na pół etatu po półrocznym stażu- czy ma do tego prawo, czy ja nie mam prawa być zatrudniona na cały etat.
    Obserwuj wątek
      • nostress.ka21 Re: praca po stażu 04.04.12, 19:03
        Masz prawo być zatrudniona na cały etat, ale również na ułamkową część. On musi się wywiązać z umowy z UP, że po stażu zatrudni. Może się okazać, że będzie to zatrudnienie tylko na kilka miesięcy, więc lepiej się dowiedz.
        Ale swoją drogą co jest złego w pracy na pół etatu? Wiele osób chciałoby taką mieć. Ubezpieczenie i tak będziesz miała, kokosów nie zarobisz, ale zawsze możesz dorobić w innym miejscu.
        • snajper55 Re: praca po stażu 05.04.12, 18:38
          nostress.ka21 napisała:

> Masz prawo być zatrudniona na cały etat, ale również na ułamkową część. On musi
          > się wywiązać z umowy z UP, że po stażu zatrudni.

Jeśli ma taką umowę. Prawo nie nakazuje pracodawcy zatrudniać osoby, które odbyły u niego staż i zdobyły doświadczenie zawodowe.

S.
          • nostress.ka21 Re: praca po stażu 06.04.12, 21:38
            Owszem, jednak pracodawca występując o stażystę/-ów we wniosku określa możliwość zatrudnienia. Jeśli podał, że zatrudni to musi to zrobić, w sumie po prostu lepiej żeby zrobił ;) A nie musi zatrudniać na umowę o pracę nawet na ułamkową część, może to zrobić na zlecenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka