Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

meritum bank

IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 18:47
    ktos ma jakies doswiadczenia zawodowe zw z bankiem meritum?, interesuje mnie praca w centrali w gdansku, jak atmosfera? zarobki? warunki pracy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: .... Re: meritum bank IP: *.starachowice.vectranet.pl 16.06.12, 18:59
        Co do Centrali to nie wiem, natomiast ogólnie stanowczo odradzam. Jeżeli bierzesz pod uwagę innych pracodawców to wszystko będzie lepsze. Poczytaj trochę na forach - coraz więcej opinii negatywnych. Jeżeli zdecydujesz się jednak na ten Bank to powodzenia:) niestety będzie Ci potrzebne...
        • Gość: mayer meritum bank - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.13, 06:52
          Ludzie odradzam prace w meritum banku. W takich warunkach jeszcze nie pracowałem. 50% przełożonych począwszy od kierowników w placówkach kończąc na dyrektorach struktury nie maja wiedzy merytorycznej i tylko potrafią zadać jedno pytanie - Jak sprzedaż? Kasa marna, obiecują podwyżki, awanse i na tym się kończy. Skoring maja tak wyśrubowany ze większość kredytów nie jest akceptowane przez system. Jeśli jesteś klientem meritum to nie oczekuj ze dostaniesz lepsza ofertę. Pakiety medyczne i multibenefity prawie płatnę 90% i to ma być przyjazny bank dla pracownika gdzie to jest standardem w innych miejscach pracy. Powiem jedno i już to sprawdziłem w Biedronce lepsza kasę dostaniesz. Żałosne ale prawdziwe sam sprawdź przy 1 etapie rekrutacji.
      • Gość: Tomek Re: meritum bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.12, 11:51
        Hej hej. Pracuję w centrali Meritum Banku od ponad roku i jestem bardzo zadowolony. Nie wiem na jakich doświadczeniach opiera swoją opinię mój przedmówca, jednak z własnego doświadczenia wiem, że opinie publikowane na forach z reguły nie są wiarygodne i miarodajne. Myślę, że lepszym źródłem wiedzy o pracodawcy będzie spotkanie np. na rozmowie rekrutacyjnej. Osobiście mogę też polecić kontakt e-mailowy z naszym działem HR – hr@meritumabank.pl
        Z tego, co wiem, nasi HR-owcy co jakiś czas pojawiają się również na targach pracy. Warto się na nie wybrać i porozmawiać z nimi twarzą w twarz.

Tomek
        • Gość: kurier Re: meritum bank IP: *.devs.futuro.pl 20.07.12, 13:15
          odradzam, po oddziale chodzą wystraszeni pracownicy, tak chodzą wzdłuż sciany w oczekiwaniu na codzienna rozmowę coachingową :-))) z równie zestresowanym przełożonym. Ten bank to odłam GE Banku, permanentna rekrutacja, produkty nie sprzedają się same, jak i dzięki pracownikom, bo ci zmieniają się częsciej niż skarpetki na moich stopach :-)). Najlepsze jest to, że na oddziale znalazla się praca dla osób grubo po 50-tce, którzy albo obsługują recepcję - dobre, przy zerowej ilosci klientów z ulicy :-))) oraz przesiadujący na zapleczu i nie sa to przełożeni, a raczej cos w rodzaju dozorców obgryzających paznokcie, tak do końca to sami nie wiedza po co tam są. Naprawdę nie wiadomo kim są, bo nie są to ochroniarze, nie są to kierownicy, nie są to sprzątacze, ani doradcy, kasjerzy ???? Cichociemni, którzy żyją z pracy tych szarych doradców :-)))
          • Gość: drago Re: meritum bank IP: 91.226.117.* 20.07.12, 15:27
            do przedmówcy...kuriera

no to Ci współczuję, bo Twoje nogi muszą perfidnie cuchnąć skoro zmieniasz skarpety tak rzadko. Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, że Ty to w ogóle jakiś burak jesteś. Twój NICK chyba nawiązuje do transportu smrodu w miejsca po których się poruszasz. No stary...do wora.
        • Gość: ja Re: meritum bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.14, 19:47
          Oj Tomeczku, widać, że jakiś dajrektor z Ciebie ;)
      • Gość: agula Re: meritum bank IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.13, 12:03
        Odradzam pracy w tym Banku w Opolu. Pracowałam 2 miesiące i strasznie żałuję. Obiecują Ci duże zarobki,a tak naprawdę zarabiasz najniższą krajową. Ludzie ogólnie nie lubią tego banku,ma wysokie oprocentowanie w kredytach. Na umowach pisze na co warto zwrócić uwagę,że jeżeli nie wyrobisz normy w kwocie .... to mogą Ci nie wypłacić wynagrodzenia,tak też jest na umowie zlecenia i umowie o pracę!!! jeśli chcesz się zwolnić to za miesiąc pracy nic Ci nie wypłacają-ja tak miałam. Na dodatek miałam szkolenia,na których podpisywało się weksel na jakąś kwotę i na jakiś okres. Więc jak się zwalniałeś to mogli Cię pociągnąć do odpowiedzialności zapłaty za szkolenie. Czasem siedzisz do 20:00 i dzwonisz po tych klientach,ale większość osób nie lubi tego Banku,bo tak jak wspomniałam wcześniej % jest wysoki. Ludzie z centrali jakich ja miałam byli nie mili,dziennie tylko ochrzan czemu tak mało kredytów,telefonów i w ogóle non stop nacisk z góry. Zrobisz jak uważasz,ale to będzie porażka. Tam jest taka rotacja że szok,sami klienci się dziwili. Pozdrawam
        • Gość: mayer Re: meritum bank opinie i zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 08:08
          zgadzam, procent na kredyt wysoki i marna kasa a premia raz albo wiele razy jej niema he! Pracując w tym banku czujesz się jak w obozie pracy. Dyskryminacja, mobbing na wysokim poziomie, wiem z doświadczenia już lepiej w getinie - bo jest rozpoznawalny. Twój słupek musi zawsze świecić na zielono, bo inaczej potraktują cię jak śmiecia. Najwięcej mogą pokazać dyrektorzy z Gdańska, którzy w prześmiewczy sposób starają się zmusić pracowników do morderczej pracy za słuchawką, he! - dodam, że kolega pracował jako telemarketer ale więcej zarabiał niż ja w banku i warunki pracy komfortowe. 3/4 czasu w pracy jesteś telemarketem. Jeśli chcesz być psem i gonić za kiełbasą to na pewno bank dla Ciebie ale jeśli masz odrobinę wiary w Siebie to odradzam. Stres, dyskryminacja, mobbing, upokorzenia przez Twoich dyrektorów (tzw. dział wsparcia sprzedaży - którzy ze wsparciem nie maj nic wspólnego). Zarobki to około 1600 - 1800 w większym mieście. Nie wiem kto nazwał to bankiem. Pozdrawiam
        • Gość: Ola Re: meritum bank IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.14, 14:40
          Agula...
          Właśnie mam jutro umówione spotkanie na rozmowę kwalifikacyjną w Opolu na placu Kopernika... Moja rozmowa ma dotyczyć placówki partnerskiej w Nysie.... Mówisz,że nie warto?? Pozdrawiam.
          Ola
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka