tylko-ona-jedyna
18.01.16, 00:00
Nie rozumiem, jak mogę do tej pory nie mieć pracy na wyższym stanowisku. Skończyłam studia - po prostu należy mi się. Oczywiście, liczy się równość więc ktoś by powiedział, że w ramach solidarności z innymi powinnam pracować na każdym stanowisku i fizycznie więc też. Okej. Powiedzmy, że się z tym zgadzam, ale nawet tam pracując nie mogę być sobą, a rola, którą reprezentuje zawodowo jest mi dzień w dzień kradziona przez koleżanki (które nie mają wystarczających kwalifikacji by to robić). Tak więc choćby w ramach ucieczki przed koleżankami powinnam dostać lepsze stanowisko, adekwatne do moich kompetencji i zawodu choćby wyuczonego. Minęło 5 lat odkąd skończyłam studia i nic. Nie potrafię zrozumieć tej sytuacji. Naprawdę - uważam, że jestem jedną z najlepszych studentek - nie z powodu ocen, ale dlatego, że nie ściągałam. Byłam tak uczciwa w nauce, że choćby z tego faktu powinni mnie woleć pracodawcy niż osoby, które "obeszły" studia na ściągach czy innym kombinowaniu. Kto mi pomoże? Nie potrzebuję żadnych doradców zawodowych, bo wiem doskonale co umiem. Umiem po prostu wszystko. Lub umiałam :) A te porady z dobrym cv ... po prostu mnie wykańczają. Chciałabym mieć dobrą pracę, miłe towarzystwo i stawkę z czasem zasługującą, jak to zrobić?