Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wojsko - NTG

IP: 212.160.172.* 07.02.05, 19:18

:)
    Mam 26 lat
    Pracuję na etacie. Przez to przerwałem studia.
    Jestem wysokiej klasy specjalistą z branży X. ( skromniś ) ;)

W tej chwili nie jestem studentem, jak zaliczę 1 przedmiot w czerwcu będę
    studentem i wtedy się od razu obronię. To tyle tytułem wstępu jeśli chodzi o
    edukację tzn. w czerwcu bede mgr.

W dodatku mam kredyt na mieszkanie na który właśnie zapieprzam.
    Dzieci, żony nie mam.

2 lata byłem skreślony z listy studentów, aż tu nagle tydzień temu sobie o
    mnie po 2 latach przypomniało WKU. Chcą papier którego nie mogę im dostarczyć
    bo nie jestem studentem.

Znajomy z MSW twierdzi, że takich staruchów jak ja to już nie biorą do woja.
    Że nie mam się co martwić.
    Tylko jak tu się nie martwić, jeżeli Szanowna Komisja da mi bilet do wojska i
    wszystko co do tej pory osiągnąłem i zrobiłem szlag trafi.

Nie zamierzam się bawić w łapownictwo i kombinowanie pod stołem. Chyba, że
    nie będę miał wyjścia.

Może mi ktoś powiedzieć jakie są szanse, że to Państwo nie zmarnuje mi życia,
    kariery i studiów a mojej rodziny nie wciągnie w długi ?

Ewentualnie jakie są alternatywy ?

Sorry za NTG ale nie wiedziałem pod jaką grupę to podpiąć.

:D

Pozdrawiam i czekam na opinię na ten temat.

Piotrek
    Obserwuj wątek
      • Gość: Piotrek dodam jeszcze IP: 212.160.172.* 07.02.05, 19:22

że o tym, że WKU chce papier dowiedziałem się telefonicznie z WKU, bo nagrali
        mi się na telefon stacjonarny mojego starego miejsca zamieszkania z prośbą o
        kontakt.

Korespondencja do mnie z tej instytucji z ostatnich 3 lat to albo nic albo 2
        papierki wysłane zwykłą pocztą ( nie polecony ) z prośbą o dostarczenie dyplomu
        w celu przeniesienia do rezerwy.

• Gość: Piotrek Re: dodam jeszcze IP: 212.160.172.* 08.02.05, 15:27

ktoś ma do powiedzenia coś w tej sprawie ? ;)
          • Gość: p Re: dodam jeszcze IP: *.kielce.schmidt.pl / 80.48.255.* 08.02.05, 15:46
            moga Cię scignąc do 28 roku życia
            • Gość: RADOM Re: dodam jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:05
              Witaj.Ja mam podobny problem,tyle że bez kredytu.Możesz postarać się napisac
              podanie do naczelnika komendy o odroczenie 12 miesięczne(o ile nie robiłes tego
              wcześniej) lub starać się o powtórną komisję lekarską (nawet jak nic ci nie
              dolega-absolutnie do kwadratu to zawsze sprawe przeciągniesz) lub przeniesienie
              do służby zastępczej.Jesli uda ci sie ich uśpić choćby na jakiś czas-do momentu
              uzyskania odpowiedniego papierka z uczelni nie odbieraj żadnych listów z WKU.Z
              resztą-bez papierka lub pomysłu pewnego jak się wykręcić lepiej nie iść na
              komendę ,mogą wywinąc nieprzyjemny numerek i w sprytny sposób wręczyć
              bilet-czego i ja się boję.
              • Gość: jogi magister niedoszły najpierw poznaj to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:21
                www.polska-zbrojna.pl/poradyprawne.html?id_poradyprawnedzial=40&id_poradyprawne=108
                • Gość: Piotrek Re: magister niedoszły najpierw poznaj to IP: 212.160.172.* 09.02.05, 19:02

ciekawy artykuł wynika z niego że jestem za stary,
                  rozumiem, że WKU chce mieć statystyki poprawne i żadnych zaległości i jakichś
                  pojedyńczych spraw nierozwiązanych, ale znając nasze prawo i możliwości takich
                  urzędów cholera wie co im wpadnie do głowy..

A nie zamierzam być wyjątkiem, który później będą opisywać w gazetach.
                  Coś na zasadzie : Pani X sądziła się w sprawie z Urzędem Skarbowym przez 5 lat
                  o 34 grosze.

:)

dzięki za linka :)

zapytałem polskę-zbrojną.pl co o tym sądzą :) może mnie nie namierzą po IP ;)

• Gość: Pastuch Re: magister niedoszły najpierw poznaj to IP: 212.160.172.* 10.02.05, 14:33
                  Tyle ze tam pisze o zasadniczej, a po 24 roku zycia jesli nie studiujesz to
                  obowiazuje Cie SPR do 28 roku zycia, czyli kilkumiesieczna odsiadka w wojsku.
      • Gość: marek Re: Wojsko - NTG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:30
        A kto ci dał kredyt jak nie masz uregulowanego stosunku do slużby wojskowej?
        Chciałbym też wziąć na mieszkanie, ale w moim banku odsyłają mnie po papier do
        WKU, a przecież nie pójdę, bo jeszcze sobie o mnie przypomną. W tym roku kończę
        28 lat, więc 31.12.2005 powinni się chyba ode mnie odczepić.
        • Gość: Piotrek Re: Wojsko - NTG IP: 212.160.172.* 10.02.05, 19:43

w przypadku mojego kredytu przez WKU mam poręczyciela :)

PBK BPH,

w innych bankach nie ma szans na kredyt z nieuregulowanym wojskiem :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka