Gość: piguła pobór kobiet-przeczytaj!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.02.08, 12:07 właśnie wróciłam z komisji....pobór miał się zacząć o g.8:00, zaczął grubo po 9:00. Więcej czasu poświęciłam na czekanie niż na samą rozmowę czy badanie lekarskie (którego zresztą nie było-i całe szczęście!).Punkt pierwszy-robią pobór nawet wśród położnych!!no tak..faceci są jak dzieci :) - w domyśle noworodki :).Punkt drugi- więcej czekania niż to warte.Punkt trzeci-w ogóle Cię nie badają (co akurat jest dobre), tylko lekki wywiad lekarski, napisałam lekki ponieważ wg tej strony powinnam dostać śmiało kat.D, a dostałam A!!! oczywiście nie przejmuję się tym bo do wojska nie trafię, ale dlaczego dostałam kat.A skoro mam przewlekłe zapalenie oskrzeli, zaburzenia wentylacji typu obturacyjnego, wrzody żołądka (które nawracają co jakiś czas) i krótkowzroczność, a przy tym wszystko potwierdzone papierami...zastanawiające.jak zaczęłam mówić o tych chorobach to mnie wyśmiano, może dlatego że mam dopiero 24lata i nie wolno mi na to chorować. lekarz bardziej przejął się katarem siennym koleżanki....noł koments :).następnie wezwał mnie młodziutki pan poborowy który chciał zabłysnąć i gadał takie głupoty, że szkoda powtarzać, na koniec zaprosił na kawę, dostałam książeczkę wojskową i poszłam sobie. A!! i jeszcze kazali zawiadomić jak skończę szkołę - phi!!! ani mi się śni!! Zatem moje miłe Panie : nie bójcie się poboru, ale otwarcie mówcie o wszystkim i do wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IrMa ABC poboru do wojska IP: *.elartnet.pl 04.03.08, 20:47 Artykuł mówi, że ściga się chłopaków do 28 roku życia, a to nie jest prawdą. Znam chłopaka, którego ciągle ścigają a On jest 1978 rocznik. Ma więc 30 lat. Jak to jest z tym wiekiem ściganych poborowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Anonim ABC poboru do wojska IP: 78.88.89.* 08.03.08, 12:17 Zastanawiam się nad jednym czy biorą osoby z wadą wzroku??? Ja mam - 3,5 wady i mam nadzieje taką że mnie nie wezmą. A jak to zrobią to są i będą ..ymi kondonami. Nie dam sie do woja złapac bo strasznie nie chce iśc i nie poddam się. Będę ku.. walczył!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: ABC poboru do wojska 08.03.08, 12:37 Pocieszę Cię, ostatni pobór do zasadniczej służby wojskowej ma się odbyć jesienią. Potem ma być armia wyłącznie zawodowa.No zobaczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróg publiczny Re: ABC poboru do wojska IP: 212.76.37.* 08.03.08, 15:17 Zakończenie poboru do wojska zostało kolejny raz przesunięte , tym razem do 2010 . Obiecanki cacanki a głupiemu radość . Ha ha . Znowu was oszukali. Wróg czai się w WKU - przecież to są ludzie wychowani w komuniźmie i żeby nie stracić stanowisk muszą nawet chorych do wojska wcielać. Kto nie ucieknie ten zostanie kaleką całkowitym w tym chorym kraju. Widze że wszyscy są chętni na tresurę wojskową :) Padnij - powstań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schabowy34 ABC poboru do wojska IP: *.chello.pl 11.03.08, 19:35 to jakis powalony poradnik jak NIE isc do wojska. ŻAŁOSNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szer.Romek ABC poboru do wojska IP: 80.54.173.* 13.03.08, 13:41 Do wojska powinien iść każdy bez wyjątków bo przynajmniej niektórzy by sie czegoś nauczyli a nie tylko siedzieć u mamusi za piecykiem jeden z drugim dostał by po dupie to by wiedział ........... .....Veni Vidi Vici....... .....Byłem.... .....Zobaczyłem..... .....Wróciłem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free palestine ABC poboru do wojska IP: *.ssnet.pl 13.03.08, 17:10 a ja mam chorobę gilberta, przez którą według wszystkich wykazów dostaje się D, a ja dostałem A... do choroby gilberta doszła mi niedowaga i hiper skolioza czy jakoś tak... ale się cieszę z kat. A i mam nadzieję że jej nie zmienią mi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quasiphilosopher Re: ABC poboru do wojska IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.08, 14:54 jak już Cię wezmą do woja i tam zostaniesz przebadany możesz dostać niezłe odszkodowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: templer ABC poboru do wojska IP: *.warszawa.dialog.net.pl 02.06.08, 11:48 a ja mam wojo gdzieś ...ścigają mnie 10 lat i g..mogą zrbić..piszą lsty i tyle z tego mają że papier marnują pozdro dla listonoszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzywaja mnie do w Re: ABC poboru do wojska IP: *.static.xcore.pl 03.06.08, 13:32 a jelsi mnie wzywaja a dopiero oc szkonczylem szkole jeszcze nie mma wszystkoich egzaminow za soba jakim cudem dostalemwezwanie do pelnienia sluzby wojskowej i jak moge sie wymigac jesli ja nie podpisalem wezwania tylko moja rodzina bo mnie nie bylo co moge zrobic teraz z tym czekam na pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmajsterek ABC poboru do wojska IP: *.eranet.pl 18.06.08, 17:30 Kurcze co wy tu za bzdury piszecie? Jestem zolnierzem zaw. od 3 lat w korpusie st.szer. i to co tu co niektorzy pisza o armii to sa chyba ludzie ktorzy boja sie zycia w grupie i wspolpracy z innymi osoba z takim ryzykiem jak narazenie zycia, jezdze regularnie na misje bylem juz w iraku a miesiac temu wrocilem z afganistanu. To jest moja praca a wiaza sie z nia wyjazdy na te misje, lubie to co robie i jeszcze biore za to niemale pieniadze a warunki bytu tutaj czy poza krajem to stara bajka ale z roku na rok jest coraz lepiej /pozdrawiam all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dtmsonic ABC poboru do wojska IP: *.master.pl 25.06.08, 18:49 Mam pytanie jeżeli udało mi sie wywalczyć służbę zastępczą po tym czasie wyjechałem za granice moja matka mówiła ze była u mnie policja z 5 razy. Olałem sprawę i nie zgłosiłem sie na policje doszedłem do wniosku ze jak będą czegoś chcieli to przyjdą jeszcze raz. W miedzy czasie znalazłem dobrą prace w Polsce. Jak przyjechałem z pracy(dzisiaj) to dowiedziałem się że była u mnie policja ale mnie nie zastali. To może być poważna sprawa ? Mogę mieć za to mocno przechlapane? I czy jak złoże papiery na studia jutro to coś da? Dodam jeszcze ze studiowałem wcześniej 2 lata po "skończeniu" studiów zaczęło ścigać mnie wojsko wiec postarałem sie o służbę zastępczą zaraz po tym wyjechałem. Obecnie mam 25 lat. Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dtmsono służba zatępcza IP: *.master.pl 25.06.08, 18:50 Mam pytanie jeżeli udało mi sie wywalczyć służbę zastępczą po tym czasie wyjechałem za granice moja matka mówiła ze była u mnie policja z 5 razy. Olałem sprawę i nie zgłosiłem sie na policje doszedłem do wniosku ze jak będą czegoś chcieli to przyjdą jeszcze raz. W miedzy czasie znalazłem dobrą prace w Polsce. Jak przyjechałem z pracy(dzisiaj) to dowiedziałem się że była u mnie policja ale mnie nie zastali. To może być poważna sprawa ? Mogę mieć za to mocno przechlapane? I czy jak złoże papiery na studia jutro to coś da? Dodam jeszcze ze studiowałem wcześniej 2 lata po "skończeniu" studiów zaczęło ścigać mnie wojsko wiec postarałem sie o służbę zastępczą zaraz po tym wyjechałem. Obecnie mam 25 lat. Czekam na odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: służba zatępcza IP: 83.1.81.* 27.06.08, 15:44 mam to samo. tyle ze ja mialem juz po bilet jechac, a wyjechalem do za granice. Policja co jakis zas sie pyta o mnie,ale od 2lat mieszkam w innym miescie. ciekawe jak to bedzie w 2009 roku.. trzymaj sie i unikaj policji jak ognia. bo nawet jak cie spisza na ulicy, to papa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinka15 ABC poboru do wojska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.08, 22:33 Ja mam takie jedno pytanie.. Czy jest możliwość starać sie iść do wojska zaraz po ukończeniu gimnazjum? bardzo proszę o odpowiedź paulinka14toffik@wp.pl lub na gg 12197898 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxy ABC poboru do wojska IP: *.plock.mm.pl 11.09.08, 14:24 eej słuchajcie dostałem wezwanie na rejestrację przedpoborowych. a myślałem że w 2009 wstrzymują pobór. ;/ czy to znaczy że już nie będę miał komisji? czy mogą ją wyznaczyć na 2009? jak to jest? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik ABC poboru do wojska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 17:37 Witam i mam pytanie do was. Ukończyłem LO lecz nie pykła mnie matura - poprawka za rok, zapisałem się do szkoły policealnej(odroczenie od poboru). W związku z tym że zajęcia odbywają się co dwa tygodnie w weekendy, to chcę rozpocząć pracę. Czy nie kłóci się to prawnie, że jestem hm młodzieżą - 19 lat - właściwie dorosłym uczącym się?? nie mogę nigdzie znaleźć prawnego zapisu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal ABC poboru do wojska IP: *.gdynia.mm.pl 09.10.08, 20:42 ok. kazdy tutaj kombinuje jak uniknac wojska a ja mam odwrotny problem kiedy dostalem wezwanie na komisje mialem swierzo wszczepiony stymulator nawet ze mna nie rozmawiali z miejsca dostałem ,,E"wakułowac z kobietami i dziecmi.. a teraz chce do policji i przydaloby sie chociaz D co zrobic?? czy sa jakieś szanse?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nek ABC poboru do wojska IP: *.nice.hnet.pl 17.10.08, 22:45 Pytanie: Jeśli jestem zarejestrowany w WKU i mam kategorie A to po 2008 dalej będą mnie ścigać czy jak ten rok przeżyje to już będę bezpieczny i spojenie będę mógł zająć się studiami i pracą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek ABC poboru do wojska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 17:16 dostałem wezwanie "w celu: powołania do czynnej służby wojskowej" Robiłem licencjata i trochę przeciągnęła mi się obrona pracy dyplomowej, chciałem kontynuować na magisterce od października/listopada (po decyzji rektora) lub od semestru zimowego. Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin ABC poboru do wojska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 13:02 A czy ktos z Was został może połowany do wojska po ukończeniu studiów na 3 miesiące czy to faktycznie jest tylko taka "ściema" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quadro ABC poboru do wojska IP: *.chello.pl 22.10.08, 16:26 Dzisiaj zgłosiłem się na wezwanie do WKU, chodzę do szkoły policealnej zaocznej w tym roku przystępuje do matury. Przedstawiłem komisji oczywiście zaświadczenie ale ich to nie obchodziło... "mówi pan jakby miał 60 lat jeszcze cale życie przed panem". Nie udało mi się przekonać ich do odroczenia na czas trwania nauki i dostałem 'bilet' :( Chce się teraz odwołać, tylko czy mam jakieś szanse na pozytywne rozpatrzenie ? pan w moro powiedział "możesz się odwoływać ale to i tak nic ci nie da" Czy przez wojsko muszę porzucić szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ABC poboru do wojska IP: *.chello.pl 09.11.08, 15:57 A ja wam podpowiem, na tej stronie www.polskie-wojsko.yoyo.pl można poczytać o sposobach (zazwyczaj śmiesznych) i dowiedzieć się jak uniknąć wojska. Odpowiedz Link Zgłoś