Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy różni się skaner od ksero?

IP: *.chello.pl 26.02.05, 15:10
    Dosyć długo szukałam pracy, kończę studia, staż pracy cztery lata,
    asystentka, archiwistka... po długich poszukiwaniach trafiła mi sie praca w
    dużej międzynarodowej firmie na umowę zlecenie (jestem zadowolona). Cały czas
    zastanawiałam się, w czym jestem gorsza od ludzi, którzy pracują tam na stałe
    i zarabiają dużo więcej...
    Ostatnio podczas przerwy na "lunch" usłyszałam rozmowę dwóch koleżanek na
    wyższych stanowiskach:
    - powiedz mi czym różni się skaner od ksero?
    - no, wiesz, w zasadzie niczym, ksero drukuje na czarno-biało, a skaner na
    kolorowo, aha i skaner ma jeszcze coś tam z komputerem.
    Czekam na Wasze komentarze (mi ten lunch ledwie przez gardło przeszedł)...
    Obserwuj wątek
      • Gość: pc Re: czy różni się skaner od ksero? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:13
        Fajne i smutne jednoczesnie
      • bond.jamesbond1 Re: czy różni się skaner od ksero? 26.02.05, 18:33
        A co to jest ksero?
        • Gość: ania Re: bond.jamesbond1 IP: *.chello.pl 26.02.05, 19:00
          a Ty co?, nie studiowałeś?
          • Gość: Richelieu* Re: bond.jamesbond1 IP: *.zyg.brewet.pl 26.02.05, 19:22
            a Ty co?, nie masz łaskotek?
      • Gość: piana Re: czy różni się skaner od ksero? IP: *.mkh-heim.tu-clausthal.de 26.02.05, 20:04
        Muj tato zarabia 20000 zl miesiecznie i nie wie co to jest skaner i sie nie
        smieje z niego. Po co mu to, wazne ze sie na czyms innym zna?
        • Gość: ann Re: piana IP: *.chello.pl 26.02.05, 20:09
          no właśnie, do Twojego taty nie mam pretensji, bo pochodzi z innej epoki i być
          może jest specjalistą w swojej branży, za to Ty, możesz popracować nad swoją
          ortografią, nawet, jeśli masz już zaklepane stanowisko w firmie tatusia :)
          • czarna_jagodka Re: piana 26.02.05, 20:23
            Gość portalu: ann napisał(a):

> no właśnie, do Twojego taty nie mam pretensji, bo pochodzi z innej epoki i
            być
            > może jest specjalistą w swojej branży, za to Ty, możesz popracować nad swoją
            > ortografią, nawet, jeśli masz już zaklepane stanowisko w firmie tatusia :)

Zastanawoiasz się w czym inni są lepsi? Może są dobrzy w milionie innych rzeczy
            o których Ty nie masz pojęcia i przede wszystkim są mili dla innych i nie
            wywyższają się z byle powodu. Z osobą zarozumiałą (nawet jeśli jest bardzo
            dobra w swoim zawodzie) cięzko się pracuje.
          • Gość: piana Re: piana IP: *.mkh-heim.tu-clausthal.de 26.02.05, 20:24
            za to ty chyba jestes cienka specjalistka skoro szukalas tak dlugo roboty i
            zarabiasz duzo mniej od ludzi ktorzy tam pracuja. Dlatego wez sie moze do
            roboty i popracuj jeszcze nad soba a nie podsluchuj o czym kolezanki z pracy
            rozmawiaja i nie obgaduj ich pozniej, bo na pewno znaja sie lepiej na rzecz od
            ciebie, niestety ty uwazasz ze jestes lepsza bo wiesz czym sie rozni skaner od
            ksero, no i znasz sie na ortografii. Pozdrawiam wszystkich zakompleksionych
            • Gość: nie pień się :) Re: piana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:43
              A szanowny tatuś co tak super zarabia to w tym reichu co robi?
              Kafelki kładzie?:)
              Nie jestem zakompleksiony,ale wejdź sobie lepiej na niemieckie forum i tam
              porządź.
              Chociaż może lepiej nie, bo pewnie niemiecki znasz jeszcze gorzej niz polski:-)
              • Gość: piana Re: piana IP: *.mkh-heim.tu-clausthal.de 26.02.05, 20:48
                tatus jest w Polsce, a ja tu pracuje i bynajmniej kafelkow nie klade.
                Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich zakompleksionych.
                • Gość: ann Re: piana IP: *.chello.pl 26.02.05, 20:59
                  wszyscy się cieszymy, że nie kładziesz kafelków, ale trochę wyluzuj, bo nie
                  każdy ma tak dobrze zarabiającego tatę, a satyra na sytuację w pracy nie zawsze
                  jest oznaką głębokich kompleksów.
              • Gość: ann Re: gość; nie pień się IP: *.chello.pl 26.02.05, 20:49
                :)
            • Gość: ann Re: piana IP: *.chello.pl 26.02.05, 20:47
              1. nie zarabiam dużo mniej, zarabiam normalnie
              2. długo szukałam pracy, bo miałam pewien socjal i określone wymagania
              (przyzwoita pensja, lokalizacja, "biurowe godziny pracy")
              3. nie podsłuchuję koleżanek celowo, poprostu siedziały obok
              4. jestem raczej miłą osobą
              5. dosyć realnie podchodzę do życia
              6. mój tata nie zarabia 20000
              7. pracę znalazłam bez znajomości
              8. znam się na ortografii, skanarze i ksero
              9. uważam też, że osoby którym brakuje podstawowych umiejętności nie powinny
              blokować miejsc pracy, dlatego, że ich tata, ciocia, czy ktoś tam jeszcze
              wkręci ich na fajne stanowisko
              10. poza tym,była to sytuacja dość śmieszna i nie mam zamiaru dyskutować
              kompleksach których nie mam.
              Pozdrawiam:)
        • Gość: Szukającyszczęścia Re: czy różni się skaner od ksero? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:10
          Skaner służy do skanowania, a ksero do kserowania. Ale co to jest
          to skanowanie i kserowanie, to nie wiem. Ale w poniedziałek
          szef powiedział, że przyjadą chłopaki z firmy konsultingowej
          i za 10 tysięcy koła nam wyjaśnią:)))
          • Gość: ann Re: Szukającyszczęścia IP: *.chello.pl 26.02.05, 21:01
            Całe szczęście, że szef załatwił tych chłopaków z konsultingu:)
            • Gość: Szukającyszczęścia Re: Szukającyszczęścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 21:36
              No, ale oni będą w poniedziałek. Przez weekend będę żył w nieświadomości:)
              • Gość: ann Re: Szukającyszczęścia IP: *.chello.pl 26.02.05, 21:50
                delektuj się tym stanem:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka