Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bezrobocie prwada czy fikcja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:03
    Od tygodnia szukam obsady do prowadzenia hurtowni mat.budowlanych w okolicy
    Oławy woj.dolnośląskie magazyniera,sprzedawcę i kierownika.Szukam
    ja ,znajomi,PH,portale internetowe i nic.W urzędzie pracy gdy chciałem
    zgłosic ofertę to pani akurat spieszyła się na pogrzeb więc tam nic nie
    załatwilem.Może mi ktoś pomoże ? bo ponoć jest bezrobocie.Prwada czy fikcja.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mkol Re: Bezrobocie prwada czy fikcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:06
        Chętnie bym się do ciebie przyjął gdyż w handlu mam doświadczenie tylko Oława
        jest trochę za daleko
      • rpoznan Re: Bezrobocie prwada czy fikcja 11.03.05, 21:07
        Daj do siebie jakiś namiar,badz napisz na mój mail zmojego nicka!I po problemie!
        Pozdrawiam
        • Gość: Edward Re: Bezrobocie prwada czy fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 21:23
          namiar: sikored@wp.pl dzięki.
      • Gość: realista Re: Bezrobocie prwada czy fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:07
        Daj ogłoszenie w lokalnej gazecie. Daj czas zgłaszania się powiedzmy 2 tygodnie( koniecznie to napisz bo może ktoś mial nieco zajęty tydzień a potem pomyślał że już po sprawie...więc nie ruszy tylka nawet by zapytać).Koniecznie daj ogłoszenie w urzedzie pracy. Może akurat ktoś się trafi. Radzę nie narzucać odpowiedzialności materialnej za magazyn bo nie znajdziesz nikogo. Uczciwi na taki układ nie pójdą bo taka forma oznacza że właściciel to złodziej i szuka frajera aby go obciążyć. A tak na marginesie to się zastanawiam gdzie masz zgłoszenia tych wszystkich osob które pytaly a dostały odpowiedź "nie potrzebujemy pracowników".Może tam by się znalazło paru chętnych. Nie wierzę że takich nie było. Zrezygnuj też z ofery płaca- minimum socjalne bo nikt nie będzie pracował za takie pieniądze ( nawet w tej calej Oławie). Zaproponuj wynagrodzenie powyżej 1200 zł netto. No i żadnego teraz minimum bo okres próbny a potem jak pracownik będzie dobry to się podniesie pensje. Nikt ale to już absolutnie nikt nie wierzy w takie bajeczki. Lepiej zaryzykuj i dobierz najlepszego pracownika i daj od razu pełną pensję.Możesz też zrezygnować z nadgodzin czy pracujących sobót. Jakbyś Ty pracował samodzielnie tobyś nie pracował po 10 godzin dziennie i w każdą sobotę prawda??? Jeśli chcesz dać wynagrodzenie prowizyjne to daj podstawę te 1200 zl netto i do tego uczciwa premia przyznawana na jasnych, zrozumialych i czytelnych zasadach. Jeśli pracownik zasłuży na płacę powiedzmy 5000 czy 10 tys zł to mu ją wypłać. Nic tu nie kombinuj bo wkrotce zwiniesz firmę.Mam nadzieję że nieco pomogłem.
        • Gość: t Re: Bezrobocie prwada czy fikcja IP: *.dozamel.ssk.pl / *.dozamel.ssk.pl 14.03.05, 09:00
          fajnie ze napisales malu poradnik jak,dlaczego i kogo zatrudnic. widze jednak
          ze tu problemem jest jakikolwiek brak odpowiedzi na oferte pracy przez
          potencjalnych zainteresowanych.
      • Gość: korneliusz Re: Bezrobocie prwada czy fikcja IP: *.torun.mm.pl 11.03.05, 22:15
        Nie wiem jak jest w Oławie, ale w Toruniu, na ogłoszenie w gazecie lokalnej
        dotyczące pracy na stanowisku magazynier (hurtownia elektryczna), odpowiedziało
        ok. 140 osób, z czego ok. 30 z wyższym wykształceniem. Szukając pracownika na
        tego typu stanowisko, najlepszym rozwiązaniem jest umieszczenie ogłoszenia w
        jakiejś lokalnej gazecie, ponieważ, wbrew temu co głosi propaganda sukcesu,
        posiadanie dostęp do internetu jest w Polsce rzadkością. Pozdrawiam.
      • krzysztofsf Re: Bezrobocie prwada czy fikcja 12.03.05, 13:54
        Gość portalu: Edward napisał(a):

> Od tygodnia szukam obsady do prowadzenia hurtowni mat.budowlanych w okolicy
        > Oławy woj.dolnośląskie magazyniera,sprzedawcę i kierownika.Szukam
        > ja ,znajomi,PH,portale internetowe i nic.W urzędzie pracy gdy chciałem
        > zgłosic ofertę to pani akurat spieszyła się na pogrzeb więc tam nic nie
        > załatwilem.Może mi ktoś pomoże ? bo ponoć jest bezrobocie.Prwada czy fikcja.

Sadze, male ogloszenie w prasie lokalnej, a zwlaszcza dodatku praca w wyborczej, lub nawet kartka na szybie "szukamy pracownikow" dalyby lepszy efekt. W necie prace sprawdzaja w wiekszosci informatycy i pracownicy biurowi. Tacy pracownicy jakich szukasz naturalnie tez, ale z wiekszych osrodkow miejskich, zwlaszcza tam, gdzie sa uczelnie i odpowiednie osoby studiuja zaocznie.
      • Gość: Malgotka Re: Bezrobocie prwada czy fikcja IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 15.03.05, 11:18
        Przepraszam ale jak wy szukacie tych pracownikow? Dales ogloszenie i nikt sie
        nie zglosil? jakos wierzyc mi sie nie chce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka