Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SZKOCJA PRACA SZKOCJA

27.06.05, 18:43
    Oto opis mojej nieudanej eskapady do Glasgow. Przeczytajcie uważnie. I zastanówcie się na co wydajecie oszczędności swojego życia.
    Do Glasgow przyjechałem na początku kwietnia. Oczywiście nie sam, bo nie nalezę do ludzi odwaznych , ani też do idiotów, chociaz na idiote wyszłem;co wyniknie z toku dalszej relacji. Było nas 16 osób. Sześć dziewczyn i sześciu chłopaków. Reszta gdziesz zawieruszyła się po drodze stąd drobne nieścisłości matematyczne. Ja, łysy, gruby, chudy, koksiu i kaka oraz dziewczyna kaki angela , chuda, gruba, żona koksia i żona chudego gruba barbara. Stanowiliśmy zgraną ekipe. Wykwalifikowani umotywowani żądni pracy polscy wikingowie i ich towarzyszki jak się później okazało niedoli. Zamieszkaliśmy na west georg lane(www.maps.google.co.uk/maps?oi=eu_map&q=Glasgow&hl=pl; to dowód na to że nie dokońca kłamie)w familoku przytarganym tu przez śląskich emigrantów ze Szczecina. Na początku nie mogę powiedziec że mieliśmy źle. Whisky po 8 funtów tak że chleliśmy bez umiaru przez 2 tygodnie. I wtedy stało się najgrosze. Skończyła się kasa. Nic w ryj włożyć. Postanowiliśmy iść do pracy. Ale nigdzie nie było można znaleźć satysfakcjonującej posadki, co za palant będzie harował przy pilnowaniu samochodów na parkingu za 20 nędznych funtów na godzinę. Niech se frajerów w Polsce szukają nie w Szkocji. Następnego dnia natrafiliśmy w tej szkockiej dziczy na grupe rodaków z Wałbrzycha. Jak to dobrze spotkać kogoś w kraju gdzie wszyscy faceci chodzą w spódnicach a kobiety noszą worki kartoflane na głowie dla poprawy cery. Zmieniliśmy miejsce zamieszkania. W okolicach Argyle Street znajdują się opuszczone kompleksy biurowców.Urządziliśmy się w jednym z apartamentów i zaczęło się picie. Impreza za imprezą.A potem wróciłem do kraju. Jednym słowem nie jedźcie tam.Po tej whisky rozpadła mi się wątroba. Bądźmy patriotami i zostańmy przy naszych ekologicznych zdrowych kwasach.
    Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka