Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem z szefem

IP: *.pl / 80.51.226.* 01.10.05, 19:45
    Moj szef publicznie obraza pracowników, jest wylgarny. Głośne uwagi na forum
    z jego strony sa czesto złośliwe i bezpodstawne. Teksty
    typu "przeambicjonowani powinni szukac pracy gdzie indziej" to bardzo
    delikatna uwaga pod adresem młodych osób pracujacych ponad godziny ku chwale
    ojczyzny..Dodam zeby było jasne , ze to nie prywatna firma oczywiscie tylko
    tzw. budzetowka. Ostatnio na tablicy ogłoszen wpisał moje nazwisko w dniu
    kiedy byłam nieobeca /nieobecnosc usprawiedliwiona oczywiscie/. Wyjasnienie i
    dokument poswiadczajacy moja nieobecnosc złozyłam nastepnego dnia... Ale to
    publiczne napietnowanie uwzam za zwykłe szykanowanie. Nie wiem co zrobic..?
    Czy zaczac sie bronic w koncu..? Moze ktos miał z podobna sytuacja do
    czynienia , prosze o wypowiedzi..
    Obserwuj wątek
      • laura.x Re: Problem z szefem 01.10.05, 19:49
        Hmmmm, jakbym o moim byłym szefie czytała :) Nie znam innych szczegołów i
        konkretnie sytuacji u Ciebie w firmie, ale można sie domyślać. Z doświadczenia
        powiem, staraj sie powoli szukać innej pracy, bo czasami można sie psychicznie
        wykonczyc, a szkoda nerwów.
      • laura.x Re: Problem z szefem 01.10.05, 19:50
        Chyba, że wszczyscy postawią sie i postaracie się coś zmienić, ale trudno
        zmobilizowac wszystkich, a czasami takie osoby jak szef idiota nigdy sie nie
        zmieniają.
        • Gość: mares Re: Problem z szefem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 09:46
          Znam taką sytuację choć nie ja jej doświadczyłem .Otóż kierownik państwowej
          firmy stosował mobbing, ludzie sami się zwalniali bo nie mogli wytrzymać.Będąc
          na bezrobociu robili te same kursy co ja.Sprawa zrobiła się głośna dzięki
          prasie , po pewnym czasie zostali przywróceni do pracy a ich były szef stał się
          szeregowym pracownikiem w tejże firmie.
          • Gość: ania Re: Problem z szefem IP: *.pl / 80.51.226.* 02.10.05, 14:55
            Napisałam prośbę do szefa , w niej to co czuje i jak odbieram takie
            zachowanie...Wiadomo jak - by nie stosował takich metod. Jutro praca...Tylko
            czy wystarczy mi odwagi by pojsc i je złozyc ?
      • Gość: ewka Re: Problem z szefem IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 02.10.05, 16:18
        a czy twoj szef ma zwierzchnika? chyba jest ktos nad nim, tam powinnas skladac
        skarge, najlepiej ja wyslac poczta, listem z potwierdzeniem odbioru, czy jak to
        tam sie nazywa. wtedy masz dowod ze skladalas skarge. ewentualnie mozesz prosic
        o pieczatke i podpis ze takie pismo zostalo przyjete i bedze rozpoatrzone.
        od mobinu jest jeszcze sad pracy i inspekacje pracy tez mozna naslac zeby
        kontolowali firme.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka