Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PRACA W HOLANDI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:36
    Mam do was prosbe jezeli ktos pracowal w holandi na porach zimą w wielkich
    halach wypowiedzcie sie .duzo osob wyjezdza chcialabym si dowiedziec jak to
    wyglada wiem ze jest zbiorowy akord jest to praca na 3 miesiace
    Obserwuj wątek
      • Gość: Marta Re: PRACA W HOLANDI IP: *.xs4all.nl 26.10.05, 17:20
        Praca jest ciezka i godziny pracy nieregularne. Wstaje sie okolo 5 rano i
        czasami az do 17.00 trzeba harowac. ALe 3 miesiace da sie przezyc, szczegolnie
        jak sie pracuje z fajnymi ludzmi.
      • Gość: andreas Re: PRACA W HOLANDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 11:23
        jesdli to okolice venlo to lepiej nie jechac
        • Gość: FRANZ_MAURER Re: PRACA W HOLANDI IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 12.11.05, 17:38
          Praca jest spoko. Z wlasnego doswiadczenia powiem, ze lepiej jak sporo
          pracujesz bo nie tylko ze wiecej zarobisz ale nie masz czasu na nude a to w tym
          wszystkim jest najgorsze - brak zajecia. Ludzie sa rozni ale ogolnie jestem
          pozytywnie zaskoczony naszymi rodakami.;) W Holandii jako tako zim prawie nie
          ma a jak spadnie snieg to wszyscy panikuja ;))))
          • Gość: zocha Re: PRACA W HOLANDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:41
            Czy ceny w holandi sa duzo drozsze na zywnosc?
            • Gość: Ewela Re: PRACA W HOLANDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:38
              Zależy co chcesz jeść, jeśli będziesz jadla na obiad mięso każdego dnia, to
              przygotuj się na spore wydatki, tak okolo 50 euro tygodniowo. Ale da się z tego
              zrezygnować, zwlaszcza tylko na pewien czas :) Ja jadlam mięsko tylko w
              weekendy (i to jeszcze to co przywiozlam z Polski w sloikach :)), a wędlina
              prawie zawsze lądowala na moich kanapkach do pracy :) Najtańszy chleb kupisz za
              63 eurocenty, ale nie polecam go, lepiej troszkę doplacić, a zjeść porządnie,
              bo ten chleb za 0,63 jest poprostu jak firanka - prześwitujący i zakleja
              żolądek, ale tylko na chwilkę, potem znowu czujesz ssanie z glodu ;) A tak poza
              tym jadlam dużo jogurcików (serków), ich odpowiednikiem są tzw. Magere Kwerk, a
              przede wszystkim żólty ser, nawet najtańszy jest lepszy od polskiego :P A poza
              tym owoce i warzywa. Tego sobie nie żalowalam, tylko kupowalam tam gdzie taniej
              i udawalo mi się zawsze zmieścić w 15-20 euro tygodniowo :)
              • Gość: andrzejek Re: PRACA W HOLANDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 21:01
                Mam propozycje wyjazdu w styczniu do holandi na Flance na dwa miesiące nigdy
                tam nie byłam ale slysze duzo opini negatywnych ze jest to praca bardzo ciezka
                sortowanie flancow.Troche sie obawiam, czy ktos byl , ile mozn wyciagnac w
                ciagu miesiaca?nie liczac dodatkow na jedzenie
                • Gość: rambo Re: PRACA W HOLANDI IP: *.telia.com 19.11.05, 15:46
                  co za zyly,powiedzcie cos konkretnego,adresy plantacji,jakie zarobki,a nie
                  pie..cie glupoty
                  • Gość: andrzejek Re: PRACA W HOLANDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 17:27
                    rambo ty nie badz taki madry nie czepiaj sie ludzi jak ktos bedzie chcial to
                    powie
            • Gość: pol Re: PRACA W HOLANDI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:51
              mam pytanie czy ktoś już z was wyjeżdzał przez pośredictwo axell i otto do
              holandi na stanowisko operatora wózka widłowego czy rzeczywiście tak dobrze tam
              jest jak mówią
              • Gość: arni Re: PRACA W HOLANDI IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 16.12.05, 13:12
                UWARZAJ NA FIRME OTTO DURZO OBIECUJA
                • Gość: kasik praca w holandii IP: *.adsl.wanadoo.nl 01.03.06, 19:05
                  jestem w holandii mieszkam w amsterdamie od 2 dni szukam pracy jasli mozecie
                  podajcie nazwe sprawdzonego biura moze zna ktos posrednika profix albo
                  posrednika z opola prosze o namiary dzieki z gory pozdrawiam
                  • bozenaholandia Re: praca w holandii 18.03.06, 15:10
                    mam na imie bozena od dwoch tygodni mieszkam w Almere to jast okolo 20 km od
                    Amsterdamu nie znam tu nikogo i dlatego pozwolilam sobie napisac do
                    ciebie milo by bylo sobie czasami pogadac moj nr gadu gadu to6135400 prosze
                    jesli mozesz to odezwij sie czekam
                    • Gość: musschat Re: praca w holandii IP: *.cable.casema.nl 20.03.06, 20:46
                      ja jestem w utrechcie ja mam skypa jesli ty tez masz dzwon muscafe@msn.com
                  • Gość: musschat Re: praca w holandii IP: *.cable.casema.nl 20.03.06, 20:44
                    Ja jestem tez w holandi w Utrechcie mam wlasny bar jesli jeszcze nie znalazlas
                    pracy to zapraszam do siebie do utrechtu 0615120348
                    muscafe@msn.com
                  • bozenaholandia Re: praca w holandii 26.03.06, 14:07
                    niewiem czy nadal jestes w Holandii jesli tak to prosze odezwij sie do mnie .
                    Ja tez jestem w Holandii w Almere i tez szukam pracy moze razem bedzie razniej
      • Gość: Grzegorz Re: PRACA W HOLANDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 11:19
        hej proszęęęęę daj mi namiiary na taką pracę lub cos podobnego albo
        jakąkolwiek ... gege@op.pl
      • sauternes Re: PRACA W HOLANDI 25.11.05, 09:08

moge wam poradzic aby szukac pracy w motelach przy duzych autostradach i w
        hotelach. Niektore oferuja znizkowe pokoje dla personelu. Ale to tylko te duze
        lub typu 'bed and breakfast".

Praca w hotelarstwie nie jest tak ciezka jak w halach. No i mozna nawiazac
        kontakty na przyszlosc co gwarantuje lepsza place i stanowisko.
        • aretse11 Re: PRACA W HOLANDI 25.11.05, 17:42
          mieszkam tu i z tego co wiem to prace znajdziesz bez problemu,ale z niemieckim
          paszportem..inaczej-marne szanse..Co do jedzenia-najlepiej kupowac w Lidl-najtaniej.
      • Gość: zocha Re: PRACA W HOLANDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 21:05
        Jak wygląda stawka godzinowa przy flancach?bo posrednik ktory zalatwia ta prace
        mowi ze jest to praca legalna ale i wiem ze ciezko legalna prace dostac w
        holandii.Moze ktos wie ile sie placi za nocleg jak mozecie to odp
        • Gość: kmcom Re: PRACA W HOLANDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:40
          do wrzesnia ubigłego roku nanjnisza płaca wynosiła 6.50 za godzine od
          pażdiernika w mysl nowych przepisów jest to ok 7,30 za godzinę. co do
          zakwaterowania to polskie kempingi ok 5-7euro doba u ludzi którzy przyjmują
          polaków to kwota ok 250 euro z miesiąc przewaznie płatne co tydzień. W wypadku
          legalnej pracy czynsz jak i wszystkie media jest zobowiązany płacić
          pracodawca.Od kilku lat mieszkam i pracuje venlo jesli ktoś ma jeszcze jakieś
          pytania dotyczące formalnosci to chętnie pomogę bo kiedy tam pojedziecie nie
          liczcie na pomoc polaków tam każdy sie martwi o siebie
          • Gość: sasha Re: PRACA W HOLANDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:47
            kmcom mowi prawde wódki mu dac zamiast razem wspólnie to jak chołota za 0,50
            cent ogoli polak polaka a prawda jest ze 2,3,4,5,6 osób zdziała więcej niż 1
          • Gość: zainteresowana Re:prosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:07
            prosze czy moglibysmy porozmawiac na temat pracy w holandii moj emeil
            ptaszek411@wp.pl
        • Gość: AJ Re: PRACA W HOLANDI IP: *.tilbu1.nb.home.nl 20.02.06, 00:46
          Znalazlam ostatnio fajna strone na ktorej maja duzo informacji o Holandii.
          Wydaje mi sie, ze jest ona jeszcze w budowie. Mimo wszystko warto jednak na nia
          zerknac: www.polska-holandia.nl
          Pozdrawiam
      • Gość: monia Re: PRACA W HOLANDI IP: *.crowley.pl 20.02.06, 10:57
        jeśli możesz to bardzo bym prosiła o namiary tej firmy szukam wszędzie i nic nie
        moge znaleśc mój e-mail danka42@o2.pl
        • Gość: Paweł Re: PRACA W HOLANDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 14:00
          Bardzo chciałbym wyjechac a nie wiem jak? Proszę piszcie na moj email
          poczta.chata@wp.pl
      • Gość: kasia Re: praca w holandi IP: 195.136.246.* 24.02.06, 08:49
        czy moglabys mi napisac z jaka firma wyjezdzasz i jak znalazlas ten wyjazd bo
        ja probuje i ciagle nic bylabym ci bardzo wdzieczna ruudakasia@.interia.pl.
        dzieki z gory.
        • Gość: kasik Re: praca w holandi IP: *.adsl.wanadoo.nl 01.03.06, 19:08
          moze ktos poda biuro kasik dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka