butoo Praca w LG 16.01.07, 12:23 Żółte przebiegłe gnoje maja nas za nic walcie się na skośne ryje banda debili na ukraine stym badziewiem śmierdzącym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Praca w LG IP: *.c160.msk.pl 16.01.07, 12:34 Ukraine chcesz takimi ludzmi i systemem uszczesliwiac? A czym sobie Ukraina na to zasluzyla? Odpowiedz Link Zgłoś
butoo Re: Praca w LG 16.01.07, 22:40 Jak pomyślisz mózgiem to się dowiesz dlaczego ukraina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik uwaga na firme lg philips IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:17 nie bardzo rozumie czepiania sie do koreanczykow.warunkom placowym sa winni nasi kochani menadzerowie i hr.to oni powiedzieli za ile w polsce sie pracuje i teraz maja tego skutki.brak chetnych do pracy w tym kolchozie i co gorsze wszyscy wiedza co tu jest grane.jalomozna oraz cztero brygadowka,czyli wszystkie wekeendy pracujace.1 wolny na 6 tygodni.ostrzegam wszystkich chetnych przed podjeciem tam pracy!pensja operatora to max 1000.podobno nawet daja1200brutto czyli ok 850 na reke.zastanowcie sie czy warto.oczywiscie zadnych premi nie ma i raczej nie bedzie.o jakim kolwiek socjalu zapomnijcie,zero!!niczego dobrego sie tu nie dorobicie.i najwazniejsze!!!nie podpisujcie lojalki!!!to jest juz wyrok na 3 lata!!moga wtedy z wami robic co zechca jak z niwolnikami.jestescie wtedy skazani!!!ludzie omijajcie ta firme z daleka!!!ostrzegajcie wszystkich chetnych i odsylajcie ich na to forum!!!uwaga na lg philips!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfhdfhg Re: uwaga na firme lg philips IP: *.dialog.net.pl 18.01.07, 19:44 to forum jest chore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR specializd Re: uwaga na firme lg philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:19 Zli ludzie, bez honoru i bez godnosci pracownika oczerniaja Firme. Podaja wiele niesprawdzonych informacji, wiele jest falszywych, wprowadza w blad. Podczas gdzy wierni pracownicy ciesza sie wraz z rodzinami z darow jakie daje im Firma za DO-bra RO-bote i przekraczanie planu i bicie wyzwan produkcyjnych, to ta grupka rozrabiaczy wciaz nie chce wspolpracowac z kolektywem pracowniczym i manadzmentem. To jest ostatnie dobre slowo do nich. Firma potrafi zadbac o wlasne interesy i interesy uczciwych pracownikow i silnie sie przeciwstawi grupce nieodpowiedzialnych warcholow. Zostana wyciagniete surowe konsekwencje. Przykro o tym mowic kiedy zaloga pracuje wydajnie w nowym roku. Polski oddzial najlepszy na swiecie. Bardzo wierni i honorowi pracownicy, bardzo dobre wyniki finansowe. Tylko mala grupa nie chce wspolpracowac. Ale Firma poradzi sobie. I bedziemy znowu jak w rodzinie razem osiagac i przekraczac cele dla naszej Firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lgik Re: uwaga na firme lg philips IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 11:03 a tobie to rodziny brak???że szukasz jej w lg,załóż sobie własną rodzine a z lg to spadaj jak najszybciej bo ta twoja rodzina to cię kocha jak ma z ciebie korzyść a jak już nie będą cię potrzebować to dostaniesz dużego kopa w tyłek i za drzwi!!!!!!pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Sam Shim uwaga na HR Specializd IP: *.devs.futuro.pl 19.01.07, 22:50 Ja mowie ze to jedna wielka kupa,mam lijalke i rzygam LG,to wszystko to jedno wielkie gowno,a ludzie ktorzy sie stad zwolnia opowiedza jak jest a ty specializd nie mow o bisiu planu bo cos o nim wiem i nie wyrabiacie nawet 50 detali dziennie,wiocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYBA+ ...to znowu JA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 10:51 ...........NIE MOGĘ TEGO CZYTAĆ..CZY WY W OGÓLE COŚ ROBICIE W TYM KIERUNKU?CZY TYLKO PISZECIE TE GŁUPIE POSTY BEZ ZADNYCH DZIEŁAŃ,DZIAMGAĆ TO MOŻNA SOBIE W UBIKACJI A JAK OTWORZYCIE DRZWI TO CISZA PRAWDA?..JA NIE JESTEM DUPĄ I NIE BĘDE SIEDZIAŁ CICHO..DO USŁYSZENIA----- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYBA+ tak ..tak jestem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:53 czytam ,czytam...ale to wszystko jest drętwe!co to za tematy do skurczybyka typu-nie da rady wyżyć z tysiąca dwustu złotych?kpiny w porę się obudziła pani prawda? przecierz koreańce nie przyjechali nam pomóc w sensie dać pracę tylko,sami zarabiają .Wpadli tu po to by zarobić ,wzbogacić się w kraju gdzie panuje nie bezrobocie ale tumanizm!(ogólny).....z reszta ja mam w dupie to całe LG.nie mam zamiaru tam pracować ...choć znam osoby które przez swoją głupotę wjwbały się w toą srakę;).......oby splajtowali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRL Re: uwaga na firme lg philips IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.07, 15:13 Twój tekst jest rodem z PRL może wśród koreańczyków, który kazali ci tak napisać panuje nadal przekonanie że to jest komunistyczny kraj. Takie argumenty już do nikogo nie trafiają. Ja tam pracowałem w firmie budującej te fabryki i rozmawiałem z ludźmi i jak nie zmienicie podejścia to będzie u was krucho bo to nie jest jedyna inwestycja w tym regionie a ludzi coraz mniej do pracy. Korańczycy już zaczynali zdawać sobie sprawę z tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: uwaga na firme lg philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:34 Nie orientujecie się co słychać u Toshiby. Rekrutcja już się rozpoczęła, ktoś może już coś powiedzieć na ten temat. Jaki wynagrodzenie, warunki pracy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz gdzie te zwiazki zawodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 18:00 pchasz sie kolego z jednego bagna w drugie, daj sobie spokoj z firmami azjatyckimi!!! pracowalem juz dla japonczykow a teraz w lg i mam dosc zoltych facjat.Azjaci przybyli do polski nie poto aby dac nam zarobic i godnie pracowac lecz ZAROBIC!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hik Re: gdzie te zwiazki zawodowe IP: *.devs.futuro.pl 24.01.07, 17:11 To prawda,tez juz mam doswiadczenie z zoltymi,oni przyjechali tu po tania sile robocza ,a nie dac ludziom prace,to czysta kalkulacja,generalnie LG to wiocha i smród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phyt0n Re: gdzie te zwiazki zawodowe IP: 80.51.198.* 25.01.07, 18:20 Hmm ... a postaw sie na ich miejscu .. Ty masz kase, pracujesz dla swojego kraju, dla swojej rodziny "wspomagajac sie" innymi narodami ... Jedziesz tam, gdzie bedziesz mogl taniej wyprodukowac ... przeciez taka filozofia jest prosta jak konstrukcja cepa ... do nas nikt nie przyjezdza po to, zebysmy zarabiali po 6000zl na reke, i nie wazne czy mowimy o Koreanczykach, Amerykanach, Niemcach, czy innych narodowosciach tylko po to, zeby moc wyprodukowac po jak najnizszych kosztach ... a koszty pracy maja duuzy udzial w finalnych kosztach produkcji ... Pozdrowienia! Phyt0n phyton.tk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan lg Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:19 Tuż za miedzą, w Kobierzycach, wielki gigant nas zachwyca. Kusi pracą wyśmienitą i ze wszechmiar pensją sytą. Na wysiłek umysłowy już nie musisz być gotowy. Tu raporty ładnie pstrykasz, w MS Office ostro klikasz. Kadry tu najlepsze w świecie, takich nigdzie nie znajdziecie. Nie wychylasz się, nie fikasz, zrobią z Ciebie kierownika. Chwalić będziesz firmy siłę, czekać będą chwile miłe. Sław dalekowschodnich braci, łacno się już wnet wzbogacisz. Taką radę więcem widzę, nic nie ściemniam i nie szydzę: Nie narzekać, nie biadolić, słuchać dobrodziejów woli. Będziem silni, zwarci, prędcy, wydobędziem siebie z nędzy. Mocni bądźmy niczym mrówka, dobrobyt nas czeka wówczas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M rozmowa, hmm IP: *.eranet.pl 26.01.07, 23:33 Witam, Dzisiaj bylem na rozmowie w LGE. Chcialbym sie dowiedziec czy 10 minutowe (doslownie z zegarkiem w ręku) rozmowy to standard w tej firmie? Bo jesli na takiej podstawie rekrutuje się osoby kluczowe dla firmy (kierownik jednego z dzialów) to jest to żenujące. A może istotnym faktem jest to, że rozmowa zakończyla sie po pytaniu o oczekiwany poziom zarobków.. Szkoda tylko, to bylo juz ustalone telefonicznie wczesniej i nikt tego nie wziął pod uwagę. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: rozmowa, hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 11:52 Hej ja byłem na 3 rozmowach niewiem co mnie podkusiło. Na pierwszej rozmawiałem z polką na stanowisko robola na początku zeszłego roku i się dogadałem jak mi zaoferowali 1200 netto (mam wyższe to szczegół) to im podziękowałem. Potem byłem na 2 rozmowach z kitajcami. Pierwsza rozmowa było do działu IT. Podczas rozmowy okazało się, że nie do IT ale do działu finansowego (to chyba taki koreański żart ogłoszenie jest do IT, a lądujesz w finansach). Ostatnia rozmowa też z kitajcem podobnie do IT. Na 2 rozmowach z kitajcami mówiłem 1500 netto (nie są to chyba jakieś wygórowane warunki)i od tego czasu się nie odezwali. Dodam tylko że najdłużej rozmawiałem z polką 20 min z kitajcami 10-15 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: rozmowa, hmm IP: *.fe.bosch.de 27.01.07, 12:14 To jest b.dziwne. Tym razem Polka zadała 4 pytania, a gosciu z korei też 4, ale odpowiedzi na jego 4 zawierały się w pytaniach Polki! W ogóle zapoznawał się z CV podczas rozmowy. Poza tym jego angielski, hmm, miałem wrażenie że uczy się go od pół roku. Tak czy owak, byłem na podobnym rozmowachm, na podobne stanowisko w innych firmach (w amerykańskiej i szwedzkiej) i rozmowy trwały każda po ok 2 godziny i to wydaje się logiczne jeśli chcesz zatrudnić kogoś logicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirania Re: rozmowa, hmm IP: *.e-wro.net.pl 27.01.07, 13:23 kumpel tez opowiadał,ze jak jakiś tam rekrutujący mówił po niby-angielsku to rekruterka Polka tłumczyła jego angielski na normalny angielski i dopiero on odpowiadał, dodam,że angielski zna nieźle, więc nie tu tkwił problem-żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: rozmowa, hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:25 Widocznie w LG masz ślepo wykonywać polecenia koreańskiego bosa (bos zjebie polaka swojego podwałdnego ten zjebie swojego i tak wszyscy się jebią zamiast pracować), a nie myśleć logicznie. Od myślenia to jest koreański bos i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RP Re: rozmowa, hmm IP: *.telsat.wroc.pl 27.01.07, 21:27 Malo zarobki w Polsce to mozecie pracowac w anglii ale do kiedy? Kto zostaje w Polsce? Czemu nie pracujecie w zakladach polskie? bo nie ma.. bez inwestycji bez pracy nadal bedziecie glodowac.. Jesli macie problemy czemu nie rozmawiacie z manadzerami? Polska jeszcze nie ma sukcesa.. Chcecie wyslac wasze dzieci do anglii do pracy? myslicie dobrze. Jezeli malo zarabiasz czemu nie pracujesz w innej firmie? bo nie zatrudnia ciebie bo nie masz umietnosci.. patrz na siebie tylko mowisz i nic nie robisz.. dlatego ze malo zarabiacie i pracujecie u korenaczyka Przyszlosc zaledzy od was. Pamietajcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akiba Heh,co za tupet i chamstwo! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.07, 23:17 Zupełnie przypadkowo zapoznałem się dzisiaj z treścią wypowiedzi na tym forum i szczerze powiedziawszy nigdy w życiu nie spotkałem się jeszcze z tak wulgarnym i skondensowanym przejawem chamstwa , obłudy i nietaktu. Jestem najzwyczajniej w świecie zbulwersowany. Znam bardzo dobrze LG 전자. Kompletną bzdurą są wypowiedzi opisujące niewłaściwe traktowanie szeregowych pracowników.Gdyby istotnie takie sytuacje miały miejsce , wówczas LG produkowałoby wielce nieefektywnie. Wielki szacunek do każdego pracownika - nawet tego wykonującego najprostsze czynności - jest wszak istotą filozofii systemu pracy koreańskich tygrysów! Na lekceważący stosunek do swoich podwładnych może pozwolić sobie Toshiba,Dell,Sony,Panasonic......ale nie LG!! Czy 1200zł jest naprawdę kwotą niewielką ??? Nowy , pachnący telewizor LCD LG za 3 miesiące nieskomplikowanej pracy w najlepszej firmie elektronicznej na świecie to mało o_O ????? Mimo wszystko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajka Re: Heh,co za tupet i chamstwo! IP: *.e-wro.net.pl 27.01.07, 23:28 proszę spojrzeć na ceny mieszkań, paliw, produktów spozywczych i higienicznych, prosze założyc ,że ma Pan rodzinę na utrzymaniu i chce godnie żyć( mając małe dzieci prosze wziąc pod uwage ceny leków) i przeliczyć czy 1200 to tak dużo! każdy z pracowników zgodził się na te własnie warunki, więc nie powinni mieć pretensji-nikt na siłę umowy z nikim nie podpisuje, ale 1200 to nie jest duzo p.s. nie pracuje w lg-forum lg czytam z ciekawości bo jest bardzo emocjonalne, więc prosze sobie darować posądzenia o stronniczość, pracuje w całkiem innej branzy,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pisterpirkko Re: Heh,co za tupet i chamstwo! 28.01.07, 10:51 tutaj jest link nt gdzie w pl lub innych krajach rekrutuja ludzi do tej firmy ...nie rozumiem tylko jednego .. firma zalozona przez holendrow, rekrutuja koreanczycy, a dunczycy mowia, ze to jedna z ich najwiekszych inwestycji w PL ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adhd Viva la Polgne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:51 dobry wieczór! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adhd Re: Viva la Polgne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:12 Zastanawiam się nad Wami wszystkimi... ilu z Was było odważnych kiedy podpisywaliscie umowy??? grzecznie podpisaliście i mówiliście że jakoś bedzie... Żaden z Was nie zwrócił uwagi na forme przeprowadzania rekrutacji na wzajemnie wykluczających sie w słowach osobach z HR (kwiecień 2006r) Na brak profesjonalizmu polskiej kadry... Na obietnicach które były bez pokrycia zresztą jakie one mogły miec pokrycie skoro nic nie dawali na papierze... ehh.... Nie narzekajcie.. LG Wam pokazało na samym początku czego się spodziewać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Viva la Polgne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:21 !!! zapraszam do umieszczania uwag i przemyśleń tutaj: ofirmie.info/ warto dla innych to zrobić - może inni to zrobią kiedyś dla Ciebie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Akiba to palant !!! IP: *.devs.futuro.pl 30.01.07, 17:17 Akiba ty taki glupi jestes,nie mow mi ze LG jest produktywne bo bardzo dobrze wiem ile i czego sie prdukuje i powiem ze wielkie gowno produkujecie i nic wam nie idzie w LG Philipsie,jedna wielka klapa i każdy drze ryja,jestescie wiesniaki i sloma wam z butow wystaje i tylko plan zmieniacie-zawsze na mniejszy bo wam nie idzie hue hue hue,buraki i wiesniaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dell Re: Heh,co za tupet i chamstwo! IP: 82.139.19.* 30.01.07, 17:23 jestes po prostu idiota, DASZ RADY ZYC NORMALNIE ZA 1200ZL?? O JAKICH TELEWIZORACH ZA 3 MIESIACE PISZESZ, CHYBA TYCH WERSJACH TESTOWYCH. Z TWOJEJ WYPOWIEDZI WYNIKA JEDNOZNACZNIE ZE JESTES PAJACEM I ZYCZE SUKCESOW W WSPOLPRACY Z GLOBANYMI WYZYSKIWACZAMI. NO TO MAMY POLSKA SUKCES HEHEHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYBA+ śmiech...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:56 czytam ,czytam...ale to wszystko jest drętwe!co to za tematy do skurczybyka typu-nie da rady wyżyć z tysiąca dwustu złotych?kpiny w porę się obudziła pani prawda? przecierz koreańce nie przyjechali nam pomóc w sensie dać pracę tylko,sami zarabiają .Wpadli tu po to by zarobić ,wzbogacić się w kraju gdzie panuje nie bezrobocie ale tumanizm!(ogólny).....z reszta ja mam w dupie to całe LG.nie mam zamiaru tam pracować ...choć znam osoby które przez swoją głupotę wjwbały się w toą srakę;).......oby splajtowali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik uwaga na firme lg philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 09:12 Podaje kilka faktów dla zainteresowanych praca w lg philips. Zarobki-operator produkcji od 850 zl do 1ooo na reke technik od 1100- Co firma oferuje za to: NIC! Przepraszam oferuje od marca prace w systemie czterobrygadowym tzn.6 weekendów w pracy i 1 wolny Zero dodatków z tego tytułu Zero premi!! Zero socjala!! brak autobisów lini 607 wracajacych z 2 zmiany do Wrocławia Wiec nie dziwi nasz tam pracujacych brak ludzi chetnych do pracy w tym gułagu.A pracujemy jedynie tam dlateg ze zaufalismy i podpisalismy 3 letnie lojalki.Wiec jaka placa taka praca.Takie jest nasze hasloJeszcze raz ostrzegam wszystkich przed podjeciem tam pracy.Acha na rok 2007 nie sa przewidziane zadne podwyzki.Jedynie normy produkcji Odpowiedz Link Zgłoś
www.lgphilips-lcd.pl Czy we Wrocławiu Ping Pongi też jedzą psy? 30.01.07, 12:00 Czy we Wrocławiu Ping Pongi też jedzą psy? Ktoś się orientuje ile Ping Pongów przebywa na terenia Wrocławia? Zastanawiam sie na interesem a mianowice, hodowlą psów na potrzeby koreańców. www.lgphilips-lcd.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.02.07, 13:53 ludzie opamietajcie sie, przeciez obejscie tych lojalek nie jest zadnym problemem, ja przyszedlem do lg aby miec doswiadzczenie w miedzynarodowej firmie, jezeli trafi mi sie lepsza praca, zegam naszych koreanskich przyjaciol, tzn ide na zwolnie raz, drugi itp i sami ci dziekuja, hahhahaha w polskim prawie nie ma miejsca na lojalki , kiedys podpisalem we wroclawskiej firmie, i podziekowalem im rozwiazujac umowe o prace, starszyli mnie sadem ale nic nie zrobili, wywalili na mnie 5 tys na szkolenie, w sumie w tym lg nie jest zle, jest ttalny balagan i brak oragaznizacji hhahhahha i dojazdy, balagan do kosmosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik uwaga na firme lg philips!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 16:35 kolego kruk jezeli posiadasz sposoby aby obejsc lojalke prosze o umieszczenie ich na forum.bardzo duzo osob jest tym tematem zainteresowana.od 26 lutego wchodzi cztero brygadowka w tym gulugu.wiec trzeba zapomniec o zyciu prywatnym.a pensja operatora to 850-1000 na reke.wiec czeste chorobowe murowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iki Re: uwaga na firme lg philips!!!! IP: *.e-wro.net.pl 11.02.07, 17:18 co to znaczy czterobrygadówka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: uwaga na firme lg philips!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 17:03 czterobrygadowka tj.praca 4 brygad.zaklad idzie non stop 7 dni w tygodniu.Pracujesz 6 tygodni bez wolnego weekendu.a wolne wypada ci np. we wtorek i srode.2 dni na rano 2 dni popoludnie 2 nocki i 2 dni wolnego.Zadnych dodatkow z tego nie ma!!!zadnych premi.operator ma 850-1000 na reke.wiec to jest paranoja.swieta wszystkie pracujace koreance planuja.26 lutego ten system rusza.wiec jeszcze raz ostrzegam przed ta firma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
heniekheniekheniek Re: uwaga na firme lg philips!!!! 16.02.07, 16:07 Jakiś czas temu w Faurecii w Wałbrzychu bardzo niefajnie było, pod adresem faurecia.webpark.pl było zdjęcie bramy firmy z napisem "Arbeit macht frei", to co się z kolei działo na tym forum przyprawiało o zgrozę. Ktoś kiedyś wysłał linka do forum do samego najwyszego szefa w centali. Przyjechał, pogadał przez swojego (coby mu nikt cenzury nie robił) tłumacza z ludźmi na produkcji i wredna szefowa kadr, na którą było na tym forum wiele, poleciała momentalnie. Sytuacja się z czasem wyprostowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cpunek Re: uwaga na firme lg philips!!!! IP: *.dialog.net.pl 16.02.07, 17:38 a dzisiaj na pierszej zmianie prondu nie byo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: uwaga na firme lg philips!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:20 o sytuacji i nastrojach pracownikow wiedza wszyscy part_menagerowie.szefowi HR nie jednokrotnie prosto w twarz mowiono ze pracownikow trzyma tylko lojalka.szefostwo to wie i ma gleboko w d...e.pracownik jest traktowany jako zlo konieczne.w lg nie ma zadnego systemu motywacyjnego,socjala,premi,nic!masz robic i zamknac morde.szkoda zycia na prace w tej firmie.nie ma co liczyc ze bedzie lepiej.my zatrudnieni w tym obozie przestrzegamy ludzi przed lg philips Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryu Paranoja Filipssssssssssss:) IP: *.devs.futuro.pl 17.02.07, 16:42 To prawda że w LDzi Filips jest największy burdel,moc przerobowa firmy jest minimalna jeśli chodzi o produkcję,no i to prawda że pracownik jest złem koniecznym,w tej firmie tylko lojalki trzymają ludzi,za 24 miesiące bedzie wiele pieknych odejść a firma i tak się jeszcze nie rozbuja na dobre:))) Sam mam lojalke od 05.07.2006 i ino czekam,zresztą chyba i tak nie wytrzymam do końca,może jakiś proces z firmą za to ze nie mam zaswiadczenia,Wstydzę się że pracuje dla LG,to zła firma i aż miło patrzeć kiedy w piatek prądu nie było od 10.oo;) co to za wiocha, hue heu hue,a Wlasti już pewnie srał po gaciach hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR specializd Re: Paranoja Filipssssssssssss:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:54 Jeszcze raz przypominam o obowiazku nieujawniania tajnych informacji o Firmie na forum. Cal czas grupka kilku nieodpowiedzialnych wichrzycieli wprowadza zla atmosfere. Tysiace oddanych polskich pracownikow rzetelnie pracuja dla Firmy i ciesza sie razem z rodzinami, bogatymi darami jakie Firma daje im za wydajna i uczciwa prace. Ale niestety jest tez kilka zgnilych jablek wsrod nas. Koledzy juz wiedza kto nie pracuje dla dobra Firmy i nas wszystkich. Zapewniam ze Kierownictwo potrafi sobie poradzic z tymi elementami. Niech nie mysla ze beda straszyc Firme bumelanctwem i sabotazem opozniajacym nasza produkcje. Prawne mechanizmy sa juz przygotowane i beda wdrozone z cala surowoscia. Wszystkie zobowiazania wobec Firmy beda wyegzekwowane. Szkoda tylko ze Kierownictwo zaczyna postrzegac polskiego pracownika w niekorzystnym swietle. Po tym co Firma zrobila dla Polski i polskich pracownikow i ich rodzin to bardzo niedobrze. Tak nie postepuja ludzie DO-brej RO-boty. A za takich mialo Kierownictwo WSZYSTKICH polskich pracownikow. Powtarzam - edukujmy sami naszych kolgow ktorzy nie pracuja dobrze, w naszej Firmie,w naszym domu a nie ujawniajmy rzeczy z ktorych tylko konkurencja moze sie ucieszyc i ktore sa zakazane prawnie wiec moga doprowadzic do bardzo przykrych efektow. Licze na mobilizacje i dyscypline calej Zalogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan obawiam się że czegoś nie rozumiesz IP: *.chello.pl 18.02.07, 17:28 Każda firma w tym LGFilips nie jest od dawania czegokolwiek Polsce nie jest również od przyjmowania wdzięczności. Tzn. wzięła sporo kasy tytułem dofinansowania inwestycji, zwolnienia podatkowe itp. Ale każdy komu by to dawano by wziął więc się im nie dziwię. > Po tym co Firma zrobila dla Polski i polskich pracownikow i ich rodzin > to bardzo niedobrze. Firma jest od przynoszenia zysków swoim właścicielom a nie od oczekiwania poczucia wdzięczności od kogokolwiek za cokolwiek. > Tysiace oddanych polskich pracownikow rzetelnie pracuja dla Firmy i > ciesza sie razem z rodzinami, bogatymi darami jakie Firma daje im za wydajna i > uczciwa prace. 900zł/mies? muahahahhhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahah > Niech nie mysla ze beda straszyc Firme bumelanctwem i sabotazem opozniajacym > nasza produkcje. Od tego jest kodeks pracy ew. karny jesli doszłoby do niszczenia majątku. Od ściagania za przestępstwo jest policja i prokurator. Dopuszczasz możliwość że moga pisać tu osoby na codzień w firmie punktualne, > Kierownictwo potrafi sobie poradzic z tymi elementami. hohoho! co za groza!!!! > Szkoda tylko ze Kierownictwo zaczyna postrzegac polskiego pracownika > w niekorzystnym swietle. Straszna szkoda, że polscy pracownicy również zaczęli postrzegać koreańskich pracodawców w niekorzystnym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woo ------------ LG Electronics Poland --------------- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.07, 21:09 Obserwuję to forum od pewnego czasu i uderza mnie w nim tendencyjność większości wypowiedzi. Wątek na temat LG 전자 sprawia wrażenie założonego celowo z myślą o stworzeniu ogólnego zamieszania , dezorientacji oraz o szerzeniu nieprawdziwych informacji. Bezcelowe jest więc podejmowanie jakichkolwiek dyskusji. Pan "HR specializd" regularnie wypisuje dowcipne stwierdzenia , próbując przedrzeznić któregoś z pracowników zarządu korporacji , podczas gdy pozostali z Internautów naiwnie udają , że Pan "HR specializd" jest faktycznie jednym Zarządców , podsycając i tak już infantylną atmosferę. Nie jestem pracownikiem LG 전자 Poland , ale osobom zainteresowanym budowaniem kariery w tej ciekawej korporacji zasugeruję osobistą wizytę w Fabryce. Biskupice Podgórne ul. LG 55-040 Kobierzyce tel. +48 071 79 29 400 Ten wątek jest jednym wielkim nieporozumieniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Paranoja Filipssssssssssss:) IP: *.icpnet.pl 12.05.07, 13:15 ale jazda, jakbym słuchał przemówienia jakiegoś Gierka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR specializd +++++ Ostatnie ostrzezenie @@@@@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:00 Jeszcze raz przypominam o obowiazku nieujawniania tajnych informacji o Firmie na forum. Cal czas grupka kilku nieodpowiedzialnych wichrzycieli wprowadza zla atmosfere. Tysiace oddanych polskich pracownikow rzetelnie pracuja dla Firmy i ciesza sie razem z rodzinami, bogatymi darami jakie Firma daje im za wydajna i uczciwa prace. Ale niestety jest tez kilka zgnilych jablek wsrod nas. Koledzy juz wiedza kto nie pracuje dla dobra Firmy i nas wszystkich. Zapewniam ze Kierownictwo potrafi sobie poradzic z tymi elementami. Niech nie mysla ze beda straszyc Firme bumelanctwem i sabotazem opozniajacym nasza produkcje. Prawne mechanizmy sa juz przygotowane i beda wdrozone z cala surowoscia. Wszystkie zobowiazania wobec Firmy beda wyegzekwowane. Szkoda tylko ze Kierownictwo zaczyna postrzegac polskiego pracownika w niekorzystnym swietle. Po tym co Firma zrobila dla Polski i polskich pracownikow i ich rodzin to bardzo niedobrze. Tak nie postepuja ludzie DO-brej RO-boty. A za takich mialo Kierownictwo WSZYSTKICH polskich pracownikow. Powtarzam - edukujmy sami naszych kolgow ktorzy nie pracuja dobrze, w naszej Firmie,w naszym domu a nie ujawniajmy rzeczy z ktorych tylko konkurencja moze sie ucieszyc i ktore sa zakazane prawnie wiec moga doprowadzic do bardzo przykrych efektow. Licze na mobilizacje i dyscypline calej Zalogi. Odpowiedz Link Zgłoś
www.lgphilips-lcd.pl Re: +++++ Ostatnie ostrzezenie @@@@@ 18.02.07, 04:14 ale polewka z tego HR specializd, ciekawe kto to pisze, moze sam pan andrzejek sie produkuje <lol> <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryu san Re: +++++ Ostatnie ostrzezenie @@@@@ IP: *.devs.futuro.pl 18.02.07, 09:23 Napewno Andrzejek sie tu ściera,taki Andrzej El to ścierwo polskiego narodu,taki pedał w żółtej skórze,już niedługo i jego zaczną dociskać isie biedny załamie,pozdrowiam panie Andrzej,człowieku DObrej ROboty i rozjechanej D...py Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR specializd Ostatnie ostrzezenie dla nielojalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:03 Jeszcze raz przypominam o obowiazku nieujawniania tajnych informacji o Firmie na forum. Cal czas grupka kilku nieodpowiedzialnych wichrzycieli wprowadza zla atmosfere. Tysiace oddanych polskich pracownikow rzetelnie pracuja dla Firmy i ciesza sie razem z rodzinami, bogatymi darami jakie Firma daje im za wydajna i uczciwa prace. Ale niestety jest tez kilka zgnilych jablek wsrod nas. Koledzy juz wiedza kto nie pracuje dla dobra Firmy i nas wszystkich. Zapewniam ze Kierownictwo potrafi sobie poradzic z tymi elementami. Niech nie mysla ze beda straszyc Firme bumelanctwem i sabotazem opozniajacym nasza produkcje. Prawne mechanizmy sa juz przygotowane i beda wdrozone z cala surowoscia. Wszystkie zobowiazania wobec Firmy beda wyegzekwowane. Szkoda tylko ze Kierownictwo zaczyna postrzegac polskiego pracownika w niekorzystnym swietle. Po tym co Firma zrobila dla Polski i polskich pracownikow i ich rodzin to bardzo niedobrze. Tak nie postepuja ludzie DO-brej RO-boty. A za takich mialo Kierownictwo WSZYSTKICH polskich pracownikow. Powtarzam - edukujmy sami naszych kolgow ktorzy nie pracuja dobrze, w naszej Firmie,w naszym domu a nie ujawniajmy rzeczy z ktorych tylko konkurencja moze sie ucieszyc i ktore sa zakazane prawnie wiec moga doprowadzic do bardzo przykrych efektow. Licze na mobilizacje i dyscypline calej Zalogi. Pozdrowienia dla wszystkich ciezko pracujacaych pracownikow Firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Ostatnie ostrzezenie dla nielojalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 01:13 Ty pingpong co ty tutaj siejesz propagande sukcesu powiedz lepiej jak tam naprawdę jest. Zresztą jak się pokończą lojalki to sam zobaczysz ilu ludzi będzie pracoważ w ze grejt kompany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Ostatnie ostrzezenie dla nielojalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 12:38 HR specjalizd jest chory psychicznie.jakie tajemnice?wysokosc zarobkow?ktore sa od 850-1000 na reke.a moze to ze od 26 czterobrygadowka bedzie?co ty kolego pi......sz!lg philips to najgorsza firma w jakiej pracowalem!kolchoz!golutka pensyjka bez zadnych premi,socjala.nic nie ma i obawiam sie ze nic nie bedzie.dlaczego szefostwo(a wiemy ze czytaja to forum) nie zrobia ankiety na temat zadowolenia pracownikow?bo boja sie ze dojdzie to do koreanczykow?teraz wszystko konczy sie na panu Vlastimirze J.80% tych ludzi co byli w korei na szkoloeniu jak by mogla juz dzis by sie zwolnila.cyrograf nas trzyma tutaj.czyt.lojalka.jakie dobro!qrwa mac!harowka za glodowa pensje.ludzie omijajcie ta firme z daleka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Ostatnie ostrzezenie dla nielojalnych IP: *.dd.ronus.pl 19.02.07, 14:04 Już ponoć ludzie ściągają z okolic Legnicy, bo nie ma tu kto pracować za tak głodowe pensje - szybko zweryfikuje wolny rynek na rynku pracy te zapędy Koreanców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Ostatnie ostrzezenie dla nielojalnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:53 A to wszystko wina Rumcajsa !!!Ale o co wam chodzi Ja nic nie wiem buahahaha !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Ostatnie ostrzezenie dla nielojalnych IP: *.telsat.wroc.pl 19.02.07, 20:05 Forum tu jest balagan Jestem dumny ze pracuje LG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjuk Re: Ostatnie ostrzezenie dla nielojalnych IP: *.devs.futuro.pl 19.02.07, 21:37 LG to Qpa i wioha.a jak ktos mysli ze nie to sie myli.dla szarego człowieka to kompletny szajs,kupa i kupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godnie zarabiać Re: Ostatnie ostrzezenie dla nielojalnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 23:22 Podaje kilka faktów dla (nie)zainteresowanych pracą w kolejnym koreańskim kołchozie-firemce hesung. Firma oferuje: -Bardzo ciężką nudną i mozolną pracę na stojąco przy montażu blu(moduł podświetlania tv lcd) przyklejanie,przykręcanie,czyszczenie ekranu itp -Dojazdy z Wrocławia, Wałbrzycha, Legnicy, Bielawy i Środy Śl. -Zero możliwości rozwoju! -Zero socjala!! Aby wejść na hale prod. w której panują niby sterylne warunki należy przebrać się dwa razy. Najpierw spodnie bawełniane szare na kancik i koszulka 100% poliester a na to specjalny kombinezon z kapturem i maską na twarz. Jest w tym strasznie niewygodnie i gorąco. Wychodząc na 20 minutową przerwę co najmniej 10 minut traci się na rozebranie i ubranie. Obowiązują bardzo restrykcyjne zasady: -zakaz makijażu, tipsów i długich paznokci -zakaz noszenia biżuterii -zakaz rozmów na hali prod. -liczy się tylko dyscyplina i normy produkcji oraz umiejętność odnalezienia się w chaosie szybko rozwijającej sie firmy ;) Wiec nie dziwi brak ludzi chętnych do pracy w tym gułagu. Dla przykładu w poniedziałek przyszło 40 nowych pracowników to do piątku zostało 28. Ludzie pracują tam dlatego ze zaufali i podpisali lojalki. Wiec jaka płaca taka praca. Jeszcze raz ostrzegam wszystkich przed podjęciem tam pracy. Zdecydowana większość ludzi co byli w korei na szkoleniu jak by mogła już dziś by się zwolniła. Cyrograf trzyma chociaż niektórzy już się śmieją z lojalki zarabiając na zachodzie ;)) Podsumowując harówka za głodowa pensje. Ludzie omijajcie koreańskie firmy z daleka!!!! Jak im zacznie brakować pracowników ( a już powoli brakuje bo PUP w okolicy są wyczyszczone) to podniosą pensje. Uposażenie: worker od 850-1000 neto, na reke; dla porównania robole koreańscy około 4,5 tyspln inspektorek kontroli jakości tyle samo, lider 1,3;1,4 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuy goft Międzyzakładowe porozumienie jest nam potrzebne!!! IP: *.devs.futuro.pl 20.02.07, 17:33 Słuchajcie,myślę że potrzebna nam wymiana informacji na temat innych fabryk w klastrze,to forum sprawdza się bardzo dobrze,może jednak założyć inne forum,z podziałem na poszczególne fabryki,gdzie ludzie z kazdego kołchozu bedą się rozpisywać,proszę o opinie w tej sprawie. Czy potrzebne nam następne,inne forum czy nie??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Międzyzakładowe porozumienie jest nam potrzeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:57 Mysle ze forum lg philips jest tu potrzebne.jest znane na cala polske.i niejednego uratowalo przed kolchozem.i poza tym szefostwo je czyta.pozdrawiam pana andrzejka k.i pana rafala w.(slimfast) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minjae Re: Międzyzakładowe porozumienie jest nam potrzeb IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.07, 18:52 Dosyć tych bredni! Wprowadzacie na Forum bałagan dezorientując chętnych do pracy - widać,że konkurencja nie śpi. Podkreślę,że nie jestem pracownikiem LG 전자. Skąd ta złość na LG 전자 Poland ? Przecież praca przebiega zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Poza tym jak można mieć pretensje do Pracodawcy o niskie wynagrodzenia po uprzednim świadomym podpisaniu umowy o pracę ?? Czy w przypadku niezadowolenia z jakiegokolwiek elementu systemu pracy nie można zaproponować Przełożonemu rozwiązania ? Generalnie Wasze wypowiedzi są ogólnikowe i kryją mnóstwo nieścisłości. Pozdrawiam LG 전자. Minjae , Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Międzyzakładowe porozumienie jest nam potrzeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:35 Panie minjae sam napisales ze nie pracujesz w lg.wiec co ty mozesz wiedziec o sytuacji jaka tam jest!?po co sie wypowiadasz na temat czegos o czym nie masz zielonego pojecia?proponuje ci sie przejechac jakim kolwiek autobusem wiozacym ludzi do lg.i dowiesz sie co oni mysla.ten zaklad nazywany jest kolchozem,gulagiem,auschwitz.ludzie wpadli w pulapke lojalek.to jest jedyny argument trzymajacy ich w tej firemce.a to co napisales o konkurencji ze nie spi to jakies totalne bzdury!o jaką konkurencje chodzi?w korei to byl samsung,a tu moze biedronka?sami pracownicy wystawiaja takie swidectwo firmie.pana wypowiedz jest pisana w takim samym tonie jak biuletyn zakladowy z lg.czyli wielka propaganda sukcesu.mozecie razem z hr specialized podac sobie dlon.a ludzie nadal beda mieli lg tamgdzie slonce nie dochodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minjae Re: Międzyzakładowe porozumienie jest nam potrzeb IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 18:25 Ponownie same ogólniki.... Jakie konkretnie przepisy prawa pracy łamane są w LG 전자 Poland ? Dlaczego tzw. lojalki nazwyane są "pułapkami" skoro były podpisywane świadomie i dobrowolnie ? Pozdrawiam LG. 나는 LG를 사랑합니다 !! Minjae , Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolnosc Zwiazek Zawodowy w LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:35 dla wszystkich zainteresowanych na terenie koncernu LG - zakladany jest zwiazek zawodowy, na razie dzialamy w ukryciu tzn zbieramy ludzi, organizujemy sie, telefony , spotkania poza zakladem, zeby uniknac tzw kapusi i przecieku , ale na wiosne uderzymy, pozdrawiam wszystkich normalnych z przyczyn obiektywnych nie moge podac wiecej szczegolow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokol wezcie sie w garsc cieniasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:27 same biadolenie i nazekanie ludzie co jest z wami ktos sila was wcieil do lg, ?? co odpowiedzcie sobie na to pytanie? przestancie sie uzalac nad soba, pracuje w lg od poczatku i uwazam ze firma jest ok i traktuje nas dobrze, za uczciwa prace dostaje sie uczcie pieniadze, ja np awansowalem z pracownika produkcji na menagerqa i zarabiam 3500zl netto!!!!!!!!!!!!!!!1 pelono jest wiechrzycieli co gazaja o zwiazkach zawodowych itp bo pracowac im sie nie chce, a macie dojazdy itp wystarczy ze ktos pracuje uczciwie i odniesie sukces!!!! nie kombinujcie z tymi lojalkami bo zostaniecie obiazeni kosztami, nie sluchajcie kruka to jakis debil!!!!!!!!!!!!! NIE MOZNA ROZWIAZAC LOJALKI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: wezcie sie w garsc cieniasy!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dzi.vectranet.pl 22.02.07, 10:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiolek Re: wezcie sie w garsc cieniasy!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dzi.vectranet.pl 22.02.07, 10:56 dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: wezcie sie w garsc cieniasy!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dzi.vectranet.pl 22.02.07, 10:54 następny niezastąpiony, wszystko wiedzacy i oczywiście chory na umyśle człowiek sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzz Re: wezcie sie w garsc cieniasy!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dzi.vectranet.pl 22.02.07, 10:57 zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minjae Re: wezcie sie w garsc cieniasy!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.07, 18:42 Popieram Pana pokol i gratuluję wspaniałej kariery! Jak widać móc to przede wszystkim chcieć a ciężka praca może przynieść pokój i szczęście. Szkoda tylko , że nieliczni są w stanie docenić fenomen pracy w koreańskiej korporacji. Koreańczycy przebyli tysiące kilometrów , żeby zapewnić Polakom pracę - niestety - zamiast lasu rąk wyciągniętych po umowy o pracę napotykają na zaciśnięte ze złości [ zazdrości / zawiści ? ] pięści. W innych krajach nikt normalny nawet nie myśli o rozwiązaniu umowy lojalnościowej - wręcz przeciwnie - czyni on wszystko aby przedłużyć ją o okres kolejnych kilku lat. A może Polacy , doświadczeni lenistwem oraz modelem pracy królującym w okresie socjalizmu nie potrafią odnalezć się w nowoczesnych realiach ? Pozdrawiam LG. LG가 최고다 !!! Minjae,Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan buahahahaha ale dowaliłeś IP: *.chello.pl 22.02.07, 19:06 > Koreańczycy przebyli tysiące kilometrów , żeby zapewnić Polakom pracę - > niestety - zamiast lasu rąk wyciągniętych po umowy o pracę Buahahahahahahahaha! Koreańczycy przybyli tutaj do UE bo chcą zarabiać, rozwijać się, miec zyski itp. Firma od tego jest, a nie od dawania pracy. Owo dawanie jest tak sobie przy okazji. Tak się składa Polacy sami sobie daja zatrudnienie i kasę na życie w UK i IR i jakoś wywołuje to biegunkę w mózgach neoliberalnych środowisk. Ciekawe dlaczego? To chyba potwierdza moją tezę, że największym siedliskiem etatyzmu i socjalizmu są polskie kadry menedzerskie. Las wyciagniętych rąk zwiał do UK, IR albo nawet do Niemiec, ew. juz ma pracę i się nie rozdwoi. Więc to nie las wyciągniętych rąk ma problem tylko polski przenno-buraczany biznes. > W innych krajach nikt normalny nawet nie myśli o rozwiązaniu umowy > lojalnościowej - wręcz przeciwnie - czyni on wszystko aby przedłużyć ją o > okres kolejnych kilku lat. Nawet gdyby zarabiał 200e na miesiąc? > A może Polacy, doświadczeni lenistwem oraz modelem pracy królującym w okresie > socjalizmu nie potrafią odnalezć się w nowoczesnych realiach? Powiedz mi - po co ludzie "doświadczeni lenistwem" mieliby się zmieniać przez zatrudnienie w waszym LG Philips? Po to żeby i tak być szmaceni i poniżani przez takich ludzi jak ty? czy oferujecie im jesczze jakies seanse psychoterapeutyczne? Ale po co stwarzac sobie problemy, skoro można to samo osiągnąć zatrudniajac u pracodawcy w UK? Nie wiem czy będą tamk ponizani i szmaceni, za to wiecej zarobią. Jakich nowych warunków? Od 17 lat? To chyba polski biznes ma problem z dostosowaniem do zreczywistości, ze teraz musza konkurować o pracownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan jeszcze jedno IP: *.chello.pl 22.02.07, 19:33 > Jak widać móc to przede wszystkim chcieć a ciężka praca może przynieść pokój i > szczęście. A jeśli mi większy pokój i jeszcze większe szczęście przynosi lekka praca to co mam zrobić? >:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marel Re: jeszcze jedno IP: *.wroclaw.mm.pl 22.02.07, 20:32 Czytam od kilku dni to forum, nie jestem w jakikolwiek sposób związany ani z LG-pracodawcą ani z LG-pracownikiem, jestem bezstronnym obserwatorem czytającym to forum gdyż mieszkam we Wrocławiu i nazwyczjniej interesuje się tymi sprawami, ale po lekturze tego co powyżej zdążyłem już sobie wyrobić własne zdanie o LG jako o OSZUŚCIE który z pozycji siły wykorzystuje swoją dominującą pozycję w panujących w Polsce stosunkach pracodawca-pracownik. Wykorzystywanie lojalek jako metody zatrzymania sobie prawie że darmowych roboli, którzy podpisali je w swej naiwności i nadziei na to że będzie lepiej jak popracują pokażą sie to zostaną docenieni, a zostali zrobieni w bambuko na szaro. No i teraz jeszcze zmieniają im reguy gry nawet nie w połowie meczu. Tyle kosztuje naiwność. Kilka latek pracy za półdarmo. Natomiast co do LG jedno wiem, nigdy w życiu nawet na myśl mi nie przyjdzie wysłać jakiekolwiek dokumenty na jakiekolwiek stanowisko w tym konglomeracie. Wszystkim znajomym którzy o tym wspomnę opowiem co tu czytałem a najlepiej niech sami sobie poczytają i wyrobią zdanie o tym bagnie. A najbardziej mnie śmieszą te na kilometr śmierdzące oszystwem wypowiedzi Koreanów twierdzących że nie są związani z frimą, a że jakaś grupa wywrotowców inspirowanych przez konkurencję próbuje im zepsuć atmosferę w rodzinie LG, podważyć fenomen pracy w tej cudownej rodzinnej firmie oraz zniweczyć trud bratniego narodu który przebył tysiące kilometrów aby przynieść szczęście i pokój w naszym udręczonym kraju. Wszytko brzmi to lekko PRL-owskim zabarwieniem przemieszanym ze wschodnio-azjatyckim kultem wodza. Niech sobie każdy to oceni jak tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles uwaga na lg philips!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 00:15 myslalem ze juz mnie nic nie zaskoczy!a tu prosze!z pracownika produkcji na menadzera!!!!qrwa co ty piszesz!? jedyna osoba co dostala awans na part menagera jast rafal.w ale i on byl shift leaderem a nie robolem!nie sadze ze to pisal rafal...jakie dobro???900 na reke to dobro?to jalomuzna.dlaczego nie piszecie ze koreanczycy przez 10 lat nie musza placic podatkow?a ile polski rzad wpompowal w nich milionow zlotych!widze ze hr wziol sie ostro do roboty z propaganda sukcesu.w kwietniu maja stawiac jeszcze dwie linie a ludzi nie ma chetnych do roboty za te smieszne grosze.i badzcie pewni ze sukcesu nie bedzie z takim traktowaniem ludzi.proponuje aby kazdy chetny porozmawial z tymi co tu pracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phyt0n Re: uwaga na lg philips!!! IP: 80.51.198.* 23.02.07, 22:47 hmm ... w sytuacji, kiedy ktos nie ma pracy to i 900zl na reke to dobre pieniadze ... tym bardziej ze w innych regionach polski pracuje sie w gorszych warunkach i tez za 900zl ... ale brutto ... jasne ze kazdy chcialby zarabiac tyle co na Zachodzie .. ale trzeba troche poczekac .. ;) kilka-kilkanascie lat .. ale wiadomo ze apetyt rosnie w miare jedzenia ... Pozdrowienia! Phyt0n phyton.tk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bill Re: uwaga na lg philips!!! IP: *.proxy.aol.com 24.02.07, 10:21 Witam , Czytam z ciekawości wasze info. Uwaga!!! www.aachener-Glassfront.de Bill Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: uwaga na lg philips!!! 24.02.07, 13:23 Im wieksze apetyty pracownikow i wieksza determinacja, zeby nie podejmowac pracy za jalmuzne- tym szybciej pensje wzrosna. Proste prawo popytu i podazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HP specializd Re: wezcie sie w garsc cieniasy!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 11:21 Serdzecznie Dziekuje i Goraco Pozdrwiam Szanowny Panie Minjae ! Gdyby Polska miala wiecej takich ludzi jak Szanowny Pan to juz by byla tam gdzie dzisiaj jest Korea. Dziekuje za uczciwy, niezaangazowany glos w obronie Firmy. Firma daje polskim pracownikom bogate dary za ich uczciwa prace. Rodziny pracownikow sa zadowolone kiedy oni bija kolejne rekordy wydajnosci i pracowitosci. Jestesmy razem z rodzinami drogich pracownikow Firmy dumni z osiagniec. Niestety sa tez niedobrzy pracownicy. Kilka zgnilych jablek ktorzy maca i oslabiaja. Dobrze Szanowny Pan Minjae zauwazyl ze to komunistyczni agitatorzy nie majacy miejsca w obecnej rzeczywistosci. Kierownictwo Firmy juz sie nimi zajmuje. Wkrotce spokoj i harmonia powroci do naszej Firmy. Dalszy rozwoj Firmy juz bedzie niezaklocony i dynamiczny. To ja pozdrawiam Drogi Panie Minjae ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadgh Re: wezcie sie w garsc cieniasy!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 14:26 Jestes przezabawny :)) Niezle sie usmialem z Twoich tekstow! Poza tym mam pytanie: Ile procent osob pracujacych w LG ma podpisane tzw. lojalki? I czy te osobe, ktore nie maja takowych odchodza z firmy? Ciekawe czy rotacja jest duza! Ja rowniez pracowalem w firmie wschodnioazjatyckiej (nie japonskiej) we Wroclawiu. Fakt - zarobki mialem troche lepsze, ale ogolnie to firma slabo placila. Atmosfera raczej luzniejsza niz w LG, brak lojalek. Filozofia pracy i zarzadzania - podobna...niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minjae Dziękuję za wszystkie wypowiedzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.07, 17:47 Z najszczerszym zadowoleniem zadowoleniem przeczytałem Pańską wypowiedz , Szanowny Panie HP specializd. Serdecznie dziękuję za słowa uznania , cieszę się ze zgodności założeń naszej filozofii. Jaka szkoda , że oprócz nas tylko nieliczne grono osób potrafi docenić oraz uszanować obecność LG전자 w Polsce. Polska stoi o krok od mega-explozji eknomiocznej - nieopisanie wielki wzrost stopy życiowej jest tylko kwestią czasu , ale pod warunkiem , że tempo pracy będzie stopniowo wzrastać jeszcze bardziej. Pomińmy na chwilę kwestie wynagrodzeń w LG전자 Poland spoglądając na kraje wysoko rozwinięte , które niegdyś zaliczane były do grona ubogich ( np. Korea Południowa czy chociażby Hiszpania ). Oczywisty jest fakt,że w krajach tych wysokie płace nie pojawiły się nagle , z dnia na dzień , lecz zostały wypracowane latami pokory , mobilizacji oraz wytrwałości. Być może mój post brzmi dla Państwa nieco śmiesznie , ale proszę mi wierzyć , że piszę swe słowa najzupełniej poważnie. Biorąc pod uwagę wysokość płac osób zatrudnionych w LG전자 jestem w stanie rozumieć niezadowolenie - rzeczywiście , za 900zł netto niełatwo jest utrzymać sześcioosobową rodzinę a liczni bardzo zamożni ludzie zauważani coraz częściej wokół nas mogą wywoływać smutek i rozgoryczenie. Nie zapominajmy jednak , że cudzy ryż zawsze wydaje się większy i że nie od razu wybudowano Seoul. Powiem wprost - znaczne podwyżki na rynku pracy są nieuniknione , niemniej jednak nie wynikną one wyłącznie z samego upływu czasu ale przede wszystkim z solidnej i wydajnej pracy. LG전자 zdecydowanie nie jest miejscem dla osób chcących dorobić do kieszonkowego na czas edukacji czy też szukających tymczasowej pracy - i dlatego włąśnie wprowadzono umowy lojalnościowe. LG전자 jest firmą dla pracowników będących gotowymi poświęcić całe swoje życie zawodowe ( a czasami nawet i prywatne ) marce LG. Proszę nie zniechęcać się ani nie odbierać moich słów negatywnie - ale w pewnych aspektach właśnie taka jest istota koreańskiego modelu pracy i całkiem zrozumiały jest fakt,że Polacy - wspaniali Europejczycy z wieloletnimi tradycjami - nie zaaprobują od razu nowoczesnych ale i - co przyznam - dość specyficznych - azjatyckich rozwiązań. Wszelkie sprzeczki pomiędzy Polakami a koreańskimi członkami zarządu wynikają zapewne z pewnych nieprzełamanych jeszcze barier , ze wzajemnego zderzenia dwóch wspaniałych , ale jednak jakże oodmiennych kultur. Jako osoba przesiąknięta ( w pozytywnym tego sformułowania znaczeniu ) środowiskiem koreańskim jestem w stanie zagwarantować , że czas zagoi rany. Jedno z haseł w jednej z fabryk LG전자 głosi : "Nigdy nie mów nie - zaproponuj rozwiązanie".Jest to bardzo piękne motto. Sądzę , że wylewanie swoich żali ( nie twierdzę , że nie są one bezzasadne! ) na Forum nie jest trafnym rozwiązaniem. O wiele lepszym posunięciem byłoby przedstawienie swoich problemów Kierownictwu - i to najlepiej bezpośrednio koreańskiemu - o ile nadarzy się taka sposobność. Sugeruję również nie prosić na początku o podwyżkę płac , lecz o coś czymś co przekona Kierownictwo do silnego przywiązania Państwa do marki LG. Mogą to być na przykłąd spotkania integracyjne albo drobne upominki związane z Firmą - na przykład pamiątkowe zdjęcia z Członkami Zarządu. Z czasem , usatysfakcjonowane i mile zaskoczone Szefostwo samo zaproponuje wyższe pensje - inne kolej rzeczy jest po prostu niemożliwa - inwestycja LG전자 Poland w Kobierzycach jest długoterminowa i wieloletnia a nie tymczasowa i nie zakończy ona swej działalności po wygaśnięciu tzw."lojalek" , w związku z czym jak najlepsze samopoczucie oraz zadowolenie pracowników - ogniw tworzących gigantyczną machinę - jest intencją Firmy - zwłaszcza przy tak dużej konkurencji! Czyż nie jest to logiczne z mikroekonomicznego punktu widzenia ?? Podsmumowując , jestem przekonany , że będzie bardzo dobrze. Proszę nie zrażać się początkowymi niepowodzeniami. LG전자 wybudowało fabryki w Polsce z trzech podstawowych względów : 1. Znana na całym świecie solidność Polaków i ich wysoka wydajnośćpracy. 2. Doskonała lokalizacja względem położenia rynku zbytu. 3. Niskie , w porównaniu do krajów wysoko rozwiniętych , płace w Polsce. Na zakończenie pozwolę sobie na skromną uwagę odnoście punktu trzeciego - niskich płac. Niskie płace nie są płacami głodowymi ani minimalnymi i jeżeli tylko produkcja ruszy przysłowiową pełną parą i Fabryka osiągnie pełną moc produkcyjną , podstawowe wynagrodzenia wzrosną do minimum 2000zł - nawet wówczas LG전자 Poland będzie w stanie wytwarzać swoje produkty ze znacznym zyskiem. Kończąc serdecznie pozdrawiam życząc spokojnego wieczoru oraz udanego weekendu - a wszystkim będącym w chwili obecnej na taśmie produkcyjnej - owocnej pracy. Ja sam spędzę całą swoją niedzielę pracowicie [ od 6 do 22 :-( - bardzo długo , ale satysfakcjonująco - nie jestem leniem ]. Minjae , Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z firmy Re: Dziękuję za wszystkie wypowiedzi IP: 89.174.53.* 24.02.07, 18:38 Pracuję w LG Philips LCD. To co jest wypisywane na forum to przede wszystkim totalne bzdury! Zaczynając od prowokacji podpisywanych Minjae czy HR Specialized poprzez większość pozostałych wypowiedzi. Autobusy do pracy są bezpłatne. Czy znacie więcej firm, które pokrywają koszt dojazdu do pracy? Zarobki są jak w każdej firmie - dokładnie takiej na jakie zgadza się pracownik w momencie podpisania umowy! To chyba banalny układ - pracownik sprzedaje swoją pracę w określonych godzinach za określone pieniądze. To głównie bzdurna wyobraźnia, że firmy dodają kasę ot tak; szczególnie gdy jest dopiero rozruch produkcji i zakład nie przynosi zysków. Obecnie chyba nie więcej niż 30% pracowników to Ci co byli na szkoleniu w Korei i mają podpisaną lojalkę. Reszta to nowi pracownicy, pewnie też narzekają, taka już Polaków natura. Ale spróbujcie spytać takiego czy chce zrezygnować z pracy. Nie mają lojalek - mogą to zrobić bez problemu. Pewnie jak zawsze z grupy kilkuset osób może kilku zrezygnuje. Reszta będzie się trzymać kurczowo pracy bo nie łatwo zmienić pracę na coś innego. A jak kto chce to McDonald przyjmuje. Na wielkich plakatach się chwalą 1100zł. I małymi literkami dopisują brutto... To mniej niż najniższa płaca w LG Philips LCD... Co to jest za wyzysk? Praca za umówione pieniądze? Za nadgodziny płatne wg kodeksu pracy. Nie ma nic ciężkiego do przenoszenia. Jedyne utrudnienie, że dużo stanowisk na stojąco i pewnie trochę monotonnie. Ale to chyba nie są poważne zarzuty. Prawie każda firma produkcyjna ma takie warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minjae Re: Dziękuję za wszystkie wypowiedzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.07, 19:08 Pragnę raz jeszcze podkreślić , że nie pracowałem ani nie pracuję w / ani dla- LG전자. Charakter moich wypowiedzi może być co prawda odbierany jako nieco propagandowy ,ale naprawdę nie chcę , żeby ktokolwiek sądził , że moje posty to prowokacje. Nie mam żadnego interesu w gloryfikacji LG전자 - jedyna rzecz jaka skłoniła mnie do umieszczenia postów na Forum to wielki sentyment do Narodu Koreańskiego oraz do marki LG. Oczywiście w 100% zgadzam się z moim Przedmówcą - zasady pracy w LG전자 Poland są jasne. Umowę podpisuje ten kto chce. Podkreślę raz jeszcze , że wszystkie moje wcześniejsze wypowiedzi miały charakter czysto prywatny i najmocniej przepraszam , jeżeli ich zabarwienie nie spodobało się komókolwiek pracującemu w LG전자 Poland. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Dziękuję za wszystkie wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 18:38 > LG전자 jest firmą dla pracowników będących gotowymi poświęcić całe > swoje życie > zawodowe ( a czasami nawet i prywatne ) marce LG. > Sugeruję również nie prosić na początku o podwyżkę płac , lecz o coś czymś co > przekona Kierownictwo do silnego przywiązania Państwa do marki LG. > Mogą to być na przykłąd spotkania integracyjne albo drobne upominki związane z > Firmą - na przykład pamiątkowe zdjęcia z Członkami Zarządu. > Ja sam spędzę całą swoją niedzielę pracowicie [ od 6 do 22 :-( - bardzo długo > , ale satysfakcjonująco - nie jestem leniem ]. Stary ale się uśmiałem co za brendnie wypisujesz człowieku. Na twoim miejscu spytał bym się żony kto jest ojcem twoich dzieci bo napewno nie ty, jak od świtu do nocy pracyjesz w LG (sąsiad to pewnie ma niezły polew z ciebie). Zdjęcie z Członakami Zarządu, chyba tylko z członkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minjae Re: Dziękuję za wszystkie wypowiedzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.07, 19:11 Właśnie dlatego wspomniałem o niemałych różnicach kulturowych. Raz jeszcze podkreślę , że nie jestem pracownikiem LG. [ a szkoda ]. Pozdrawiam. Minjae , Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Dziękuję za wszystkie wypowiedzi 24.02.07, 18:58 Hiszpanie i wydajnosc? A to dobre sobie. Usmialem sie, dzieki za zabawna prowokacje. Podobnie osobie podszywajacej sie za kogos z kadr LG. Tak swoja droga to pocieszajace, ze prawa rynku zaczynaja chylic sie na kozysc pracownikow. Ale sam rynek dazy ku minimalizacji kosztow. Bez zorganizowanych form kontroli nad uczciwoscia pracodawcow i srodkami drakonsko wymuszajacymi przestrzeganie kodeksu pracy- poprawa sytuacji pracownikow szybko nie nastapi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc uwaga na lg philips!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 11:56 opisze jak dostalem sie do lg philips.jak wiekszosc dowiedzialem sie z internetu.wyslalem swoje cv itp.zadzwoniono do mnie i pojechalem na rozmowe.mila pani M ktora prowadzila rekrutacje powiedziala ze potrzeba takich lidzi jak ja.inzynier,angielski....itp.zaproponowala mi stanowisko technika i 5 miesieczne szkolenie w korei.po powrocie miala byc renegocjacja kontraktow,awanse,promocje,mozliwosc przejscia do grupy inzynierow.tak pieknie mowila takie roztaczala wizje ze podpisalem ta umowe!przeklinam ten dzien!teraz wszystkiego sie wypiera ze nic takiego nie mowila.oczywiscie to okazalo sie klamstwem!a ja musze swoja naiwnosc i to ze troche zaufalem jej odpracowac jeszcze2.5 roku.acha moze ktos sie wie czy zaklad pracy ma prawo nie wydac zaswiadczenia o ukonczonym szkoleniu,i czy w takim przypadku lojalka jest wazna? bo odmowiono nam ich wydania,a to juz chyba jest lamanie prawa.ostrzegam ludzi przed praca tam.poczytajcie uwaznie co pisz ci dwaj faceci hr specjaliz i minje.bedziecie musiel miec takich przelozonych!dlaczego nie napiszecie o tym jk lg zbankrutowalo w czechach lub w niemczech?widac jaka to wielka potega.no i zarobki.....paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flux Re: uwaga na lg philips!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.07, 15:31 z tego co pisza pracownicy LGw zakladzie moga byc lamane warunki prawa pracy co jest wystarczajace do rozwiazania umowy o prace z winy pracodawcy. drodzy pracownicy zastanowcie sie moze pensja sie spoznia, moze macie pracowac po godzinach bez dodatkowej zaplaty, moze wasz dzien pracy jest za dlugi itd itd. przeczytajcie kodeks pracy na pewno cos znajdziecie wlasnie teraz puki panuje tam chaos. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: From Germany U.S.A IP: *.telsat.wroc.pl 25.02.07, 19:53 Poland is mess. HAHAHA Arbeit macht frei. Polish.. Brush my shoes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: U.S.A IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.07, 20:26 I will. As well as fuck your wife while you work night shifts. She likes my big black cokc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: wezcie sie w garsc cieniasy!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 12.05.07, 13:43 ale ja nie chce żeby Polska była tam gdzie Korea, widzę, że nie ma różnicy między południem a północą, i tu i tu reżim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik_lg Uspokujcie się z tym biciem rekordu !!! IP: *.daminet.pl 12.05.07, 18:43 Witam. Uspokójcie się z tym biciem rekordu I POBIJANIEM NORMY !!! Pewnego czasu linia 109 zmiany B, (mowa o pracownikach produkcyjnych), biła rekord. Zrobili ponad 1200 LCMów. Oczywiście dostali za to jakieś ochłapy chyba po jakieś 80zł -> 1000zł na całą linię (ciekawe ile leader dostał, pewnie tyle samo czyli 1000zl :P ) Linia 109 kilka razy biła rekord wyprodukowanych LCM i 2 razy dostali te ochłapy (1000zł na całą linię). Teraz gdy juz pracują bez bicia rekordu, muszą tyle samo robić ale już za darmochę. Jak robili mniej to operatorzy z visual i pakowania dostali po upomnieniu za to, że spowalniają pracę z lini 109 i chyba ze zmiany B. Rozbój w biały dzień!!! Pokazali za marne grosze ile na potrafią i teraz muszą tyrać. A i tak operatorzy robią połowę roboty za leaderów. Powinni choć tyle co on dostać. Po chorobę pokazują ile potrafią? Co wy na to...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scm Re: Uspokujcie się z tym biciem rekordu !!! IP: *.dzi.vectranet.pl 15.05.07, 08:25 dobrze im tak , niech się udławią ciastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny [...] IP: *.dzi.vectranet.pl 16.05.07, 07:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORGA / Niemcy Re: Uspokujcie się z tym biciem rekordu !!! IP: *.proxy.aol.com 17.05.07, 06:21 Pozdrawiam serdecznie, Walczcie o swoje prawa! Nie dajcie sie! Europejskie dotacje powinny sluzyc w perwszej kolejnosci Europejczykom. Bardzo by nas ucieszylo, gdybysmy otrzymywali od was biezace informacje na temat wydarzen w polskim LG. KAB Betriebsgruppe Freunde der ORGA LG.Philips/ Niemcy Mail: ORGALGPDAC@aol.com www.aachener-glassfront.de/44.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niesłyszący Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.02.07, 12:23 Ewidentna dyskryminacja przy rekrutacji dla osób niesłyszących!!! Jako osobą niesłyszącą już złożyłem podanie o pracę w LG(CV i LM), i już po kryjomu odmówiono mnie przyjęcia do pracy. PO PROSTU TO TOTALNY IMBECYLIZM [o zaletach u osób niesłyszących w pracy w dowolnej firmie] w dziale rekrutacji w LG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woln Re: /Zwiazek zawodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:39 zwiazki zawodowe w lg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR specializd Re: /Zwiazek zawodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 17:11 Prosze o niepodawanie niesprawdzonych i niepelnych informacji z ktorych cieszy sie tylko konkurencja a ktore moga wprowadzic zamieszanie i klopoty dla nieostroznych pracownikow. Ciezko i uczciwie pracujacy pracownicy Firmy ciesza wraz z Rodzinami z bogatych darow jakie daje im Firma za ich rzetelna prace i przekraczanie norm wydajnosci. To jest droga do wspolnego szczescia i dobrobytu dla pracownikow. Ten dobrobyt i zadowolenie beda trawaly dlugie lata zgodnie z dlugofalowa strategiczna polityka Firmy. Prosze o niezwloczne zglaszanie do Kierownictwa wszystkich przypadkow ktore moglby wprowadzic zamieszanie i oddalic dobrobyt i zadowlenie pracownikow. Nie mozemy utracic zaufania Kierownictwa Firmy ktore powierzylo w rece polskich pracownikow olbrzymi majatek i razem z nami buduje piekna przyszlosc. Wszelkie targanie tego zaufania musi sie spotkac ze zdecydowanym odporem polskich pracownikow Firmy. To dorga do utrzymania wspolengo zaufania. Pozdrawiam wszystkich uczciwie pracujacych dla naszego wspolnego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poranek Zamknij ryj Minjae,HR specializd i inni IP: *.devs.futuro.pl 26.02.07, 17:43 Sami debile ze strony tej firmy tu piszą,przecież wszyscy odejdziemy z LG,lojalki sie skończą kiedyś prawda:))) a wtedy piękny poranek nastanie,kiedy ostatni operator z jażmem 3 letniej lojalki pizdnie wam w twarz wypowiedzeniem,po czym uda sie na zasluzone miesieczne L4 w okresie wypowiedzenia:) przynajmniej ja mam taki plan,nikt nawet nie wskoczy w trzymiesięczne wypowiedzenie po zwolnimy sie kilka dni przed uplywem 3 lat,a moze nawet rok prędzej:) jakby nie bylo to ja juz mam rok za sobą i się cieszę z tego bardzo,żaden pedał nie będzie mi tu wychwalał LG bo to wiocha i lipa i chwała związkowcom za aktywność z ich strony,a szczególne brawa dla Pani "S" czyli Gosi F.,reasumując chciałbym dodać ,żę najchętniej bym sie wysrał na LG juz teraz ,ale nie moge,jednak wiem ze lojalka topnieje i kazdy dzien zbliża nas do celu,upragnionej wolnośći,a odchodząć zaberzemy swoje doswiadczenie ze sobą. PS: H...j w du.pe Konfidentom i Sprzedawczykom,którzy maja żółtą skórę:)),np parka inzynierów z działu produkcji,zakochana para An....+Mar..,rzygać się chce bleeeeeeee,może będą z tego żółte dzieci :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyzoltek Re: Zamknij ryj Minjae,HR specializd i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 20:27 Hej poranek! A po co czekac z L4 do okresu wypowiedzenia?moze by tak pojsc juz teraz (max.mozesz siedziec 6miesiecy na zwolnieniu)??? moze jak zacznie chorowac dlugotrwale wiekszosc zalogi to te zolte malpy sie opamietaja ??? a jesli nie to moze same zwolnia takich pracownikow a wtedy lojalka nie obowiazuje!!!!!! moze to jest jakis sposob??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poranek Re: Zamknij ryj Minjae,HR specializd i inni IP: *.devs.futuro.pl 26.02.07, 21:00 moze masz i razje antyzoltek,moze to sluszne wyjscie,mam jeszcze przed soba 30 lat pracy,nie bede sia martwil 3 laty zmarnowanymi tu,zawsze to lepsze nic tesco:) pozdro dla wszystkich oczekujacych konca lojalki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwks Jak to robią pod Toruniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 21:24 Dla zainteresowanych pracą w podobnej firmie: w dzisiejszej "Gazecie Wyborczej" (dodatek reporterski "Duży Format" 26.02.2007) jest pouczający artykuł o warunkach pracy w fabryce LCD firmy Orion w Łysomicach pod Toruniem (sąsiad zza płotu firmy Sharp); jutro tekst powinien być dostępny także w wydaniu internetowym, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc uwaga na firme lg philips!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 21:59 tez bym z checia odszedl z tej firmy.ale z jednym sie nie zgadzam tzn.chodzi mi o koreanczykow.wiekszosc z nich czyt.mentorzy,tlumacze,czy operatorzy ktorzy tu przyjechali sa fajnymi milymi ludzmi.pozdrawiam edka(za jego humor) czy suchego.sa to tlumacze koreanczycy ktorzy tez maja niezbyt przychylna opinie o lg.wiadomo wszedzie sa ludzie i swinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Zamknij ryj Minjae,HR specializd i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 09:20 jezeli chcesz szybko zakonczyc karierew lg to zostaje ci dlugotrwale horozucic takiemu pracownikow,wanie, a sami ci podziekuja, mozna sobie w ten sposob zrobic fajne wakacje, proponuje psychiatre lub okuliste , praktycznie nie mozna nic zar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyzoltek chorujmy!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:12 Dokladnie tak! nawoluje wszystkich pracownikow LG to udania sie na dlugotrwale L4 Najlepiej isc na zwolnienie od psychiatry, a o takie nie bedzie trudno pracujac w takich warunkach! Jak sie okaze ze zolte gnoje musza placic a nie ma komu robic to moze cos sie zmieni na lepsze? co myslicie o tym????? A jak Cie zwolnia to przynajmniej uwolni to nas od lojalek!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyzoltek choruuuujmyyyy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 15:15 Dokladnie tak! nawoluje wszystkich pracownikow LG to udania sie na dlugotrwale L4 Najlepiej isc na zwolnienie od psychiatry, a o takie nie bedzie trudno pracujac w takich warunkach! Jak sie okaze ze zolte gnoje musza placic a nie ma komu robic to moze cos sie zmieni na lepsze? co myslicie o tym????? A jak Cie zwolnia to przynajmniej uwolni to nas od lojalek!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alienus Trza było czytać co się podpisuje!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.02.07, 22:27 Śmiać mi się chce z ludzi którzy podpisali 3 letnie lojalki z jakąkolwiek firmą a tych co podpisali je z kwotą 1300 czy 1500 brutto to uważam za osoby pozbawione rozumu (mówiąc bardzo delikatnie). Szokujące wydają mi się wypowiedzi jakie tu czytałem że np. ludzie z tytułem inżyniera podpisali 3 letnią lojalkę na stanowisku operatora za 1500 brutto bo powiedziano im że może po powrocie dołączą do grupy inżynierów!! Ręce opadają!!! Nie chcę nikogo obrażać ale nie mogę się powstrzymać od stwierdzenia że LGP zrobiło polowanie na łosia przy pomocy lojalek i powiodło się - Łosie się złapały czyli trafiliście tam gdzie powinniście ze swoimk intelektem i "mondrościom" życiową.... A teraz nie narzekajcie tylko odbębnijcie swoje 3 lata, nauczcie się czego się da i spierniczajcie z tej firmy od razu po końcu cyrografu. mimo wszystko pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyzoltek Pieja kury pieja, pod Toruniem... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.02.07, 19:05 Warto poczytac i posmiac sie, Moze nawet i warto oglosic konkurs na odpowiednikow Japonczykow z ponizszego artykulu w LG... www.gazetawyborcza.pl/1,75480,3944486.html?as=1&ias=10&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pieja kury pieja, pod Toruniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:30 czy ktos z was pracujących w lg zarabia 600zł tak jak pod Toruniem w Orionie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poranek ŻÓŁY BOJKOT IP: *.devs.futuro.pl 28.02.07, 17:51 Po przeczytaniu artykułu z Oriona stwierdzam ,że pier..olę pracować dla żółtych,jaki to wielki wyzysk pracowników produkcji,nie stać ich na zachodniego robola to biorą z centralnej Europy,a potem co?? Afryka??? Sr.. na żółty kolor,a w pracy mówią o wkładaniu serca w firmę,np taki Shift z repairingu Marcin "Borówka"pedał jeden. Dupę nie serce będziemy wkładać za 1000zł -------------Fuck Yellow Color------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isnfdoi Polak Polakowi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 09:30 Czołem Proletariusze!! Wg mnie głównym problemem w tych fabrykach nie są koreańczycy ale zestaw polskich lizodupów ( vide państwo z Work Service, niektorzy shiftowie) którzy nawciskali kolegom z Azji że u nas można płacić wielkie G. i kazdy bedzie zadowolony. To Polak Polakowi wilkiem!!!! I prosze o troche mniej rasizmu na forum, bo traci to prowincja intelektualna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HR specializd Re: Polak Polakowi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 11:21 Ja tez bardzo apeluje o umiar i rozwage i nierobienie niczego co by moglo narazic nieostroznych na powazny konflikt z prawem. W ostatnich dniach grupa agitatorow pojawila sie zeby macic i zaklocac dobra i wydajna prace wiernych pracownikow Firmy. Kierownictwo ma powazne podstawy sadzic ze jest to grupa sterowana przez konkurencje Firmy. Nawolywania do sabotazu, nielegalnej propagandy komunistycznej, bumelanctwa, niszczenia mienia Firmy, zastraszania i mobbingu wspolpracownikow sa ciezko karalne w prawie i spotkaja sie ze zdecydowana akcja Kierownictwa. Wszystkich ktorzy spotkaja sie z takimi dzialaniami prosimy o informacje - Firma potrafi wynagrodzic tych ktorzy wiernie pracuja dla dumy swojej i swoich rodin. O szczegoly prosze pytac swoich Menadzerow. Jednoczesnie pozdrawiam wszystkich ciezko i wydajnie pracujacych dla Firmy. Dzieki wam bijemy rekordy wydajnosci i prowadzimy polski oddzial Firmy na pierwsze miejsce na swiecie. Kierownictwo widzi ze polski pracownik to dobry i oddany pracownik Firmy i tylko konkurencja robi wszystko zeby to zmienic. Apeluja o DO-bra RO-bote ktora przyniesie zadowolenie i bogate dary od Firmy. Tylko w ten sposob mozemy odpowiedziec na zmasowana propagande ktora ma tu miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poranek Re: Polak Polakowi... IP: *.devs.futuro.pl 07.03.07, 05:01 To prawda że to Polacy w całym swoim buractwie podkładają sobie świnie,brawo,w LG pracuje cześć ludzi którzy zachowują się jak spedalone świnie konfidenckie,donoszenie,opieprzanie to codzienność,brawo Polska,macie sukces,tylko nie przyznawajcie sie do pochodzenia ok,H..j wam w D...ę zza to wszystko,przypominam ze osoby z lojalką od 05.07.2007 zaczeły w poniedziałek 10 miesiąc pracy,jeszcze tylko 26:) czas leci,a LG niech pada na ryj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANOVER Re: Polak Polakowi... IP: *.telsat.wroc.pl 09.03.07, 22:44 piszecie piszecie swiat nie zmienia sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skos Re: Polak Polakowi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 13:16 wal sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikar weżcie sprawę w swoje ręce IP: 62.29.136.* 01.03.07, 21:37 Ludzie, czytam ten wątek i dziwię się, że poddajecie się prawie bez walki. Podpisaliście lojalki - popełniliście może błąd. Ale róbcie coś, nie bądźcie bierni. Idźcie do prawnika - specjalisty od prawa pracy. Kiedyś gdzieś czytałem, że takie umowy można zakwestionować. Może więc i te wasze lojalki są nic nie warte. Patrzcie żółtkom na ręce, może popełnią jakiś błąd, który może być punktem zaczepienia dla was. A przede wszystkim załóżcie związki zawodowe. Jak będą związki zawodowe to żółtki będą musieli z wami rozmawiać, bo takie jest w Polsce prawo. To oni mają się dostosować do naszego prawa, a nie wy macie tańczyć wg ich zachcianek. Róbcie coś ! Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: weżcie sprawę w swoje ręce 01.03.07, 23:32 Dobry pomysl. Nikt nie moze zabronic sie zrzeszac w zwiazki zawodowe. Zazwyczaj w tego typu firmach zakladanie zwiazku konczy sie dla zwiazkowcow wylaniem z pracy. Ciekaw jak zareaguja Koreanczycy widzac z jednej strony lojalke, a z drugiej deklaracje wstapienia do zwiazku. Jesli nie dostaniecie wypowiedzenie, ale zareaguje nie po Waszej mysli w jakis sposob Was dyskryminujac- macie pretekst do odejscia z winy pracodawcy. Jesli nie zareaguje- macie szanse na polepszenie warunkow pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemeczek tak jak radziles wzielismy... STRAJK w Heesung !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:27 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3959496.html mam nadzieje ze za nami pojda pracownicy innych koreanskich kolchozow w tym rejonie do odwaznych swiat nalezy ! pokaznie co potraficie bracia i siostry ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manayo Re: tak jak radziles wzielismy... STRAJK w Heesun IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.07, 23:59 Będziecie mieć kołchoz jak wylecicie z wilczym biletem z pracy. Zamiast wziąć się do roboty , próbują wymusić zmianę warunków pracy , które jasno i jednoznacznie mają wyszczególnione w podpisanej umowie. O co więc chodzi ? O to , że Koreańczycy żyją lepiej ? Zyjcie tak i Wy - nikt Wam nie broni - ale najpierw zbudujcie sobie samodzielnie lepsze jutro. Skoro warunki pracy w LG nie są dla Was dogodne , to po co podpisywaliście umowy ?! Żeby teraz dla zasady droczyć się ?! Ile pracujecie ? Kilkanaście tygodni ? I już podwyżek się zachciewa ? Wstyd !!!! A żeby Wam kompy saidły od tego wypisywania głupot na forum. Nie pozdrawiam leserów. Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: tak jak radziles wzielismy... STRAJK w Heesun 03.03.07, 00:22 Moze wreszcie cos sie zmieni. W General Motors Powertrain Polska tez w poniedzialek ma byc strajk. Poparcie deklaruja pracownicy tej firmy z innych krajow Unii. A co do twierdzacych, ze ludzie przyparci do muru nie powinni strajkowac mam pytanie: czy nie uwazacie, ze strajk nie jest najnormalniejszym ostrzezeniem dla pracodawcy, ze jesli nie zmieni postepowania, to wiekszosc zalogi go opusci? To tylko glosna demonstracja tego, ile osob gotowych jest rzucic prace w innym przypadku. Jesli twierdzicie, ze ludzie zamiast protestowac powinni po prsotu odejsc- to czy taka forma protestu nie jest uklonem w strone wyzyskiwacza i jawnym komunikatem, ze zaloga daje mu jeszcze szanse zanim bedzie musial sobie wyczarowac kolejnych naiwnych? Roznica w stosunku do przeszlosci jest taka, ze nie ma przymusu pracy i nic oprocz powodow ekonomicznych nie moze strajkujacej zalogi zmusic do harowania, nawet policja czy firma ochroniarska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: 75.126.114.* 07.03.07, 19:02 . Odpowiedz Link Zgłoś
www.lgphilips-lcd.pl Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 08.03.07, 21:18 www.gazetawyborcza.pl/1,75477,3870733.html Śmieszny artykuł, tak się zastanawiam może jak zabraknie polskich pracowników, to sobie dowiozą z północnej. <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Russian Re: Korea ma gułagi w Unii Europejskiej IP: *.telsat.wroc.pl 09.03.07, 22:42 czy to smieszny? ty idiot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ping-Pong Re: Korea ma gułagi w Unii Europejskiej IP: *.crowley.pl 11.03.07, 02:01 sam jestes Russian Idiota, nie lubie jeb... ping pongow bo mi dali w kosc, strasznie zdrawdliwy narod, w misce ryzu by cie utopil za idee, wiec bede z nich cisną kiedy mi sie podoba, i w sposób jaki mi sie podoba a Polska pare razy sie na żółtych przejechala, na Koreańcach to juz szczególnie nie bylem rasista ale po pobycie w koreii widze ze nie pada daleko ping pong od ping ponga i teraz nie nawidze zasrańców Odpowiedz Link Zgłoś
sniegu_tony Re: Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 11.03.07, 11:53 Ile może zarobić początkujący taśmowy w LG? Zastanawiam sie czy lepiej platne byloby LG czy Toshiba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo zarobki w lg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 13:31 operator produkcji od 900-1000 na reke.od 2 kwietnia czterobrygadowka rusza.tzn.praca w soboty i niedziele.oczywiscie bez dodatku za prace w weekendy.i oczywiscie bez premi.uwaga na lg philips to wyzyskiwacze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: zarobki w lg IP: 83.238.214.* 11.03.07, 14:30 z czego wiec zyja pracownicy LG a abstrahując: trudno jest sie dostac na tasme do LG do pracy? nie mam doswiadczenia, wykssztalcenie nie te, a mamona pilnie potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bill Re: zarobki w lg IP: *.proxy.aol.com 11.03.07, 21:40 Szanowni Państwo, www.aachener-glassfront.de Bill Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eldżi elektroniks Re: zarobki w lg IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.03.07, 19:30 Czy trudno się dostać? Człowieku toż to najprawdziwsza łapanka jest! Ostatnio przysyłają mi takich ludzi którzy mają problemy w komunikowaniu się w ojczystym języku, mają problemy z liczeniem a nawet wkręceniem 4 śrubek we właściwej kolejności! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceńmy się Re: zarobki w lg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 20:04 >a abstrahując: trudno jest sie dostac na tasme do LG do pracy? Do Heesunga też ostatnio przysyłają takich "fachowców" że nie wiem jak ci ludzie badania przeszli. Na rente jedynie się nadają. Większość ośmiolatków jest bystrzejsza. Do tego ludzie z kryminalną przeszłością. >Ile może zarobić początkujący taśmowy?? W Hisungu: Podaje kilka faktów dla (nie)zainteresowanych pracą w kolejnym koreańskim kołchozie-firemce hesung. Firma oferuje: -Bardzo ciężką nudną i mozolną pracę na stojąco przy montażu blu(moduł podświetlania tv lcd) przyklejanie,przykręcanie,czyszczenie ekranu itp -Dojazdy z Wrocławia, Wałbrzycha, Legnicy, Bielawy i Środy Śl. -Zero możliwości rozwoju! -Zero socjala!! Aby wejść na hale prod. w której panują niby sterylne warunki należy przebrać się dwa razy. Najpierw spodnie bawełniane szare na kancik i koszulka 100% poliester a na to specjalny kombinezon z kapturem i maską na twarz. Jest w tym strasznie niewygodnie i gorąco (Temperatura 25 st C a powinno być 19!!!)-po prostu pot cieknie po tyłku i jest jak w saunie. Wychodząc na 20 minutową przerwę co najmniej 10 minut traci się na rozebranie i ubranie. Obowiązują bardzo restrykcyjne zasady: -zakaz makijażu, tipsów i długich paznokci -zakaz noszenia biżuterii -zakaz rozmów na hali prod. -liczy się tylko dyscyplina i normy produkcji oraz umiejętność odnalezienia się w chaosie szybko rozwijającej sie firmy ;) Wiec nie dziwi brak ludzi chętnych do pracy w tym gułagu. Dla przykładu w poniedziałek przyszło 40 nowych pracowników to do piątku zostało 28. Ludzie pracują tam dlatego ze zaufali i podpisali lojalki. Wiec jaka płaca taka praca. Jeszcze raz ostrzegam wszystkich przed podjęciem tam pracy. Zdecydowana większość ludzi co byli w korei na szkoleniu jak by mogła już dziś by się zwolniła. Cyrograf trzyma chociaż niektórzy już się śmieją z lojalki zarabiając na zachodzie ;)) Podsumowując harówka za głodowa pensje. Ludzie omijajcie koreańskie firmy z daleka!!!! Jak im zacznie brakować pracowników ( a już powoli brakuje bo PUP w okolicy są wyczyszczone) to podniosą pensje. Uposażenie: worker od 650-1000 neto, na reke; dla porównania robole koreańscy około 4,5 tyspln inspektorek kontroli jakości tyle samo, lider 1,3;1,4 tys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: zarobki w lg IP: *.finemedia.pl 22.03.07, 19:36 niestety to prawda pracuje juz tu 7 miesiecy po powrocie do polski obiecany zostal awans lecz nadal tkwie na lini produkcyjnej i pewnie tam zostane do konca lojalki ta firma to wielcy oszusci jesli nie musicie nie idzcie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wazne Re: zarobki w lg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:52 Prawda jest taka ze to przykre ze Firma duzo obiecywala ale niestety nie jest slowny pracodawca .Ale coz jeszcze sie pomeczyczy w tej firmie 2/2,5 roku i nara z tej firmy Teraz oni maja nas w garsci ale potem oni beda sie nas prosic abysmy zostali .Maja wybor dadza wieksza kase albo odchodzi czesc wiekszosc osob z Korei , bo nie chce mi sie wierzyc ze za ta sama kasa osoby z Korei z tej firmy zostana !!! malo prawdopodobne ! Nie mam zamiaru pracowac za 1000 zl soboty pracujace itd !!Zero socjala zadnych premi !!! Tak jak pisalem wczesniej albo firmie bedzie zalezec na pracowniku aby mu podniesc wynagrodzenie ale nie o 100 zl bo ta kwota moga sobie d... wytrzec ale minimum 500 zl brutto! tak zeby minimalne wynagrodzenie bylo na poziomie 2500 zl brutto to tak nie bedzie duzo! Wiec macie wybor albo zatrzymacie pracownika w ktorego pracodawca zainwestowal mowa o pracowniakach z Korei albo Dziekujemy Bardzo !!!! Firm jest duzo na rynku i za 1000 zl na reke z palcem w d... mozna znalezc !!! nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LooP Re: zarobki w lg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.07, 16:59 Heh , pijawki jedne... Tylko brać , brać i brać. Jestem ciekaw co będzie przeszkadzać po podwyżce. A pracujące soboty nie są niczym nadzwyczajnym - pobudka !!!! - to jest ultranowoczesna fabryka ( a takie pracują non-stop ) a nie piekarnia czy kwiaciarnia. Poza tym zwróćcie uwagę na to ile godzin spędza w pracy Koreańskie Szefostwo a ile Wy! I kto tu mało pracuje ??! Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: zarobki w lg 24.03.07, 17:08 Koreanskie szefostwo jest inaczej oplacane. Poza tym przebywajac w Polsce ma znacznie ogranizone zycie prywatne- sami sie na to zgodzili. To, ze ktos chce zarabiac tak, zeby bylo go stac sie utzymac to wg Ciebie postawa roszczeniowa? Wedlug mnie taka postawa jest wyzysk pracownikow- pracodawca za marne gorsze chce brac, brac brac a niewiele daje w zamian. Patrz na sprawe dwustronnie. Stosunek pracy to to pewien uklad, ktory ma przynosic korzysci obu stronom a nie jednej (czy to pracodawcy czy pracownikowi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta ultrapos Prawda jest taka że......... IP: *.devs.futuro.pl 24.03.07, 22:10 Prawda jest taka że firma ma w dupie operatorów i techników i tyle,mówię wam że za półtora roku przyjdzie koza do woza i będą chcieli żeby dla nich pracowac bo Korean Supervisor's już nie będą tu siedzieć i wszystko bedzie w rekach polaków czyli polskich operatorów i techników,a wtedy pocałujcie nas w du..e,juz teraz powszechnie wiadomo ze nikomu nie zalezy na produktywnosci w LPL,kazdy sra na wyniki produkcyjne hahahaha,i bardzo dobrze,oby tak dalej,osobiscie wiem ze linie jadą na pół gwizdka bo każdy ma w du..ie zeby to szło,a Pepik niech sobie dalej drze ryja,tym produkcji nie przyspieszy :P anyway Fu..k El DżI hahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vrooooooom Re: Prawda jest taka że......... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.07, 23:36 [...] a wtedy pocałujcie nas w du..e,juz teraz powszechnie wiadomo ze nikomu nie zalezy na produktywnosci w LPL,kazdy sra na wyniki produkcyjne hahahaha,i bardzo dobrze,oby tak dalej,osobiscie wiem ze linie jadą na pół gwizdka bo każdy ma w du..ie zeby to szło,a Pepik niech sobie dalej drze ryja,tym produkcji nie przyspieszy :P anyway Fu..k El DżI hahahahha [...] I właśnie dlatego nie będzie mowy o żadnych podwyżkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eldżi Elektroniks Re: Prawda jest taka że......... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 25.03.07, 14:34 I właśnie dlatego powinni już pakować manatki bo źle wybrali miejsce do inwestowania. W naszej części świata człowieka trzeba do pracy zachęcić i sprawić żeby choć trochę czuł że to co robi ma sens. Niestety za mgliste i mętne obietnice z których NIE SPEŁNIONO JESCZE ANI JEDNEJ nikt w tej części świata angażować w pracę się nie będzie... Jeśli koreańscy menedżerowie tego nie pojmują to czega ich wielka porażka czego szczerze mówiąc serdecznie im życzę. Będzie to jasny sygnał dla innych pracodawców w regionie i dla nowych inwestorów że polska to nie Chiny ani Korea Północna tylko Europejski kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LISTWAN Re: Prawda jest taka że......... IP: 82.139.19.* 30.03.07, 15:14 To produkcja będzie taka jaka jest. Kazdy ma w dupie dobro tej firmy jak wiadomo to nie jest nasza polska firma i mi zarabiamy na koreańskie państwo w Polsce, wyzysk jest w każdej fabryce ale tutaj to co sie dzieje to masakra ale powoli zaczyna sie robić głośno o tym burdelu. Na koniec ludzie zapomnijcie o podwyżkach nie będzie nic, im sie bardziej opłaca ściągnąć chinoli do pracy niż nas opłacić lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godnie pracować Re: zarobki w lg-dobre ale dla koreanców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 10:35 > Poza tym zwróćcie uwagę na to ile godzin spędza w pracy Koreańskie Szefostwo a > ile Wy! I kto tu mało pracuje ??! Za tyle co mają koreańscy szefowie (czyli koło 30 000$ tj 100 000 zł/mies) to mógłbym zamieszkać w fabryce na okres lojalki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawur Re: zarobki w lg-dobre ale dla koreanców IP: *.devs.futuro.pl 25.03.07, 10:46 ciekawe czy koreanskie szefostwo pracowaloby w czterobrygadówce za 400$ ??? odpowiedzcie mi,czy koreanskie szefostwo walilo by swieta i weekendy za 400$ ??? Wszyscy znamy odpowiedz wiec chyba nie bede sie wypowiadał dalej,prawda jest taka ze firma płaci za mało,zatem niech nie wymaga i koniec kropka,jaka płaca taka praca.Nawet najdłuższe lojalki się kiedyś konczą i zawsze można iść na L4, ps:proszę nie straszyć piszących na forum konsekwencjami,ogólnie wiadomo że możecie nam g...o robić za wygłaszanie opinii o firmie na forum. Boli co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: billaden Re: zarobki w lg-katastrofa IP: *.icm.edu.pl 20.03.07, 22:25 dokladnie zarobki takie 1000zl max i zapier... jak nic dojazd niby jest ale szkoda gadac o nim ogolnie pier.... obor pracy jakich malo rotacja maskryczna szkoda czasu wiem bo pracuje jako operator szkoda czasu na ta fabryke a na lini to wogole kibel i zaorka a o zarobkach nie wspomne bo szkoda nerwow ciuchow zero social do dup.. jeden wielgi burde... jak nigdzie na strefie nie polecam niech sami zapierd....posdrawiam i przestrzegam przed LG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowy Re: zarobki w lg-katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:13 Co prawda to prawda dojazdy masakra do fabryki mam 50 km a jedziemy godzine czterdzieści minut maksymalna prędkość na autostradzie to 65 koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: zarobki w lg-katastrofa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.07, 15:32 Z wypowiedzi na tym forum wnioskuję,że zadowalające Was warunki pracy powinne być następujące : - płaca minimum 3000 netto - dzień pracy nie dłuższy niż 9-10 godzin - darmowy dojazd do pracy spod domu ( i tak jest! ) autobusem zasilanym energią elektryczną - dowolność wyboru ubioru nawet przy pracy na taśmie montażowej najbardziej precyzyjnych elemntów - godzinna przerwa - darmowy lunch - darmowe kimchi oraz zielona herbata ze świeżym imbirem roznoszone na hali przez atrakcyjne , azjatyckie kelnerki - specjalne premie za brak spóznien do pracy - bezplatne kolacje w MaRu - na żądanie służbowy samochód Szefa do dyspozycji LOL !!!! Co jeszcze ?? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarobki Re: zarobki w lg-katastrofa IP: *.devs.futuro.pl 21.03.07, 16:31 Atrakzyjne zarobki to 18oozł na łapę i kazdy zamknie sie,a nie 1200 brutto,srajcie sie z taką pracą wszarze z HR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: zarobki w lg-katastrofa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.07, 18:31 Rozumiem ogólne niezadowolenie z wysokości płac , ale wzrost - i to wcale nie mały - zarobków w Regionie jest i tak tylko kwestią czasu. Nie pracuję co prawda w LP Displays , ale jestem przekonany , że 1800zł netto jest wynagrodzeniem jak najbardziej przyziemnym i , jak sądzę , już wkrótce tyle właśnie zarabiać będą polscy pracownicy - oczywiście pod warunkiem okazania choć odrobiny kultury osobistej. Odradzam więc wdawanie się w wulgarne pyskówki na Forum - taka postawa na pewno nie zbuduje więzi z Zarządem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godnie żyć Re: zarobki w lg-katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:47 > Z wypowiedzi na tym forum wnioskuję,że zadowalające Was warunki pracy powinne > być następujące:> - płaca minimum 3000 netto "Was" czyli kogo??? Workera po zawodówce (dla którego uważam, że uczciwą stawką byłoby conajmniej 1800 netto jeżeli Koreańczycy zarabiają conajmniej 3500 a wiele rzeczy w Korei jest tańszych{mieszkania,samochody} czy np. inżynierów(2 fakultety)z kilkuletnim doświadczeniem, różnymi uprawnieniami, którzy tworzyli firmę i są w niej od samego początku > - dzień pracy nie dłuższy niż 9-10 godzin- oczywiście raczej 8 godzin bo w Polsce obowiązuje 40 godz. tydzień pracy (praca w nadgodzinach-ludzie są przemęczeni, mniej efektywni i zaczną ściemniać jak większość koreańców; a w Polsce nadal mamy bezrobocie więc należy uruchamiać kolejne zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim-Lan Re: zarobki w lg-katastrofa IP: *.ki.iif.hu 21.03.07, 22:47 > - płaca minimum 3000 netto Wystarczy 1200-1500 na ręke > - dzień pracy nie dłuższy niż 9-10 godzin w Polsce obowiązuje 40-godzinny tydzień pracy więc łatwo policzyć że to 8 h dziennie > - godzinna przerwa w przypadku pracowników dojeżdżających z daleka dlaczego nie? na zachodzie dość popularny jest system pracy z lunchem (oczywiście nie zaliczanym do czasu pracy) > - darmowy lunch niektóre firmy szarpią się na taki socjal , dość popularne jest też dotowanie stołówek przez pracodawcę - np w Auchan mają bardzo tanie obiadki reszta to dość ironiczna wypowiedź więc nie skomentuję ale prawda jest taka że skoro czytam, że coraz dalej od Wrocławia szukają pracowników bo nie mają chętnych to czas chyba na zweryfikowanie podejścia do pracowników - zadbać o tych co są żeby nie uciekli i odpowiednio zachęcić nowych do podjęcia pracy - w Polsce niestety nie działają na ludzi propaganda sukcesu, możliwość wspólnego budowania znanej marki i inne tego typu hasełka...ponieważ praca jest na rynku jednym z towarów jakie mają do zaoferowania pracownicy to oczekiwana jest za nia odpowiednia zapłata - nie ukrywajmy: wszyscy pracujemy dla kasy - bardzo nieliczne są jednostki które pracują w imię idei lub z innych pobudek.... ideami się człowiek nie naje do syta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowy Re: zarobki w lg-katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 11:53 Gościu jesteś pizgnięty jak chcesz pracować za 900zł na ręke i być poza domem 12 godzin to powodzenia zapraszam do lg moja przygoda sie kończy w kwietniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godnie żyć ludzie - nie podejmujcie pracy u tych wyzyskiwaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:01 Ludzie - szanujcie się; nie podejmujcie pracy u tych wyzyskiwaczy Na początku obiecują złote góry, kariera, szkolenia i co? jajco!!! Od 2 kwietnia rusza czterobrygadowka tzn.praca w soboty i niedziele, Święta Wielkanocne, święta majowe i wszystkie inne. Oczywiscie bez dodatku za prace w/w dniach, i bez premi. UWAGA na koreanskie firemki-kołchozy a i dojazdy niby darmowe ale ludzie po 8 godz. ciąglego stania przy taśmie biją się o miejsca siedzące, bo to żadna przyjemność jeszcze 1,5 godz stać w autobusie np do Wałbrzycha, a miejsc oczywiście nie ma dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eldżi Elektroniks Czy wstydzicie się pracy w LG? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.03.07, 19:46 Bo ja tak. Kiedy prawie rok temu przyjmowałem się do tej firmy byłem uradowany jak dziecko. Budowanie działu od podstaw, tworzenie wszystkich procedur i dokumentacji od podstaw, mnóstwo nowoczesnego sprzętu , sami młodzi ludzie. Czyli ogólnie perspektywa wielkiego skoku w rozwoju zawodowym , obietnice awansów i podwyżek. Wszyscy znajomi i zupełnie obcy ludzie którym opowiadałem czym się zajmuję autentycznie mi zazdrościli ciekawej pracy w "międzynarodowym koncernie" pomimo niewielkich zarobków. Teraz się wstydzę na mieście przyznawać że pracuję w LG z powodu fatalnej (choć zasłużonej) opinii jaką firma wypracowała sobie przez ten rok. Właściwie to spotykam się czasem z pytaniami czy aby nie zwariowałem i co tam jeszcze robie... A jak u was? Wstydzicie się pracy w LG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 38-latek Re: Czy wstydzicie się pracy w LG? IP: *.icm.edu.pl 12.03.07, 20:26 Ja pracuję w biedronce, troche kasy, troche magazynu. Ale mam już dość i z chęcią bym przeszedł do lg albo toshiby. W sumie jestem odludkiem więc to, że z nikim nie musze rozmawiać to akurat plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Thank you , LG !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.07, 22:16 Poles !!! Start working instead of writting silly sentences here !!! Let's finish with an awful habit of working for 5-8 hours a day !!! LG invested a lot of money in Poland , so in my opinion you ( we ) should be really very thankful - people , are you blind ??! - the economy in our region is growing up so fast !!! - Korean People are building better future in Poland !! Thank you , LG !!! LG가 최고다 !!! LG를 사랑합니다 !!! Peter , Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Dżong Re: Thank you , LG !!! IP: *.crowley.pl 15.03.07, 05:24 ty ping pong te krzaczki to se pisz ale ku*wa na innym forum, łyknij sobie żen- szenia, zjedz sobie psa to ci przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Thank you , LG !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.07, 21:35 Gość portalu: Kim Dżong napisał(a): > ty ping pong te krzaczki to se pisz ale ku*wa na innym forum, łyknij sobie żen- > szenia, zjedz sobie psa to ci przejdzie... O_o Takich uwag udzielaj , ale nie na forum publicznym. Ukradnij auto , lyknij sobie wodki albo taniego wina , popisz sciane spray'em , zjedz kotlet ze swinii w bialej dmuchanej bulce to ci przejdzie... Peter , Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo fu.k LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 05:55 A ty peter idz do prezesa Choia wejdz pod jego biurko i zrob mu dobrze.a nie peany dziekczynne i bzdury wypisujesz na temat tego syfu jakim jest lg philips Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lg Re: fu.k LG IP: 82.139.19.* 16.03.07, 18:09 ludzie nie dajcie sie robić w balona. Proponuje w najbliższym czasie strajk, tak jak to robią w innych koreańskich kołchozach. Genialny pomysł z praca w święta wielkanocny to najlepsza niespodzianka od firmy bierzcie zwolnienia chorobowe lub dni wolne. Pozdrawiam wszystkich normalnych ludzi pracujących w tym rynsztoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK STRAJK IP: 82.139.19.* 16.03.07, 18:25 LUDZIE ZRÓBMY COŚ WRESZCIE. TA FABRYKA NIE MA LUDZI DO PRACY. ZATRUDNIA NOWYCH PRACOWNIKÓW ZA STAWKI WYŻSZE NIŻ CI CO JUŻ PRACUJĄ TO JEST NIE NORMALNE NIE DAJCIE Z SIEBIE ROBIĆ POSMIEWISKA NA CAŁY DOLNY SLASK, WSTYD SIE PRZYZNAĆ ZE SIE PRACUJE W LG PHILIPS LCD, MOZE GDYBY NIE BYŁO W NAZWIE LG TYLKO PHILIPS BYŁOBY LEPIEJ, ZAUWAŻCIE ZE NIE MA U NAS ŻADNYCH LUDZI Z PHILIPSA TYLKO SAMI KOREANCZYCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yu Hong Re: STRAJK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 20:06 OK !!! Czy ktoś w końcu jest w stanie powiedzieć mi O CO wszystkim niezadowolonym na tym Forum CHODZI ??????? Nie jestem nastawiony do moich Przedmówców negatywnie ; nie gloryfikuję też marki LG. Nie mniej jednak w Waszych wypowiedziach trudno jest doszukać się konkretnych faktów - w postach przeważają ogólniki usłane obrazliwymi sformułowaniami. Czy bylibyście w stanie wyszczególnić w punktach nieodpowiadające Wam aspekty pracy w LG ? Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: STRAJK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 20:33 -zarobki 950-1000 operator produkcji -od 2 kwietnia system cztero brygadowy czyli wszystkie weekendy w pracy. -zero dodatku za cztero brygadowke -zero socjala -zero premi - i ostatnie czyli dzis dostalismy wiadomosc ze ze wzgladu na duze zapotrzebowanie bedziemy pracowac w swieta wielkanocne!!!! potrzeba ci jeszcze innych przykladow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megiii Re: fu.k LG IP: 80.68.236.* 17.03.07, 14:48 ludzie cicho, a ja pracuję w banku i zarabiam 1000 do ręki, wykształcenie, języki, kursy, szkolenia.... Myślę, a nie wkręcam tylko śrubki przez 8 godz! zamiast zabrać się do roboty to robicie jakieś dzikie burdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Ir Sen Re: fu.k LG IP: *.pop.e-wro.pl 17.03.07, 16:58 Jakie masz wykształcenie ( państwowa czy prywatna uczelnia, zaocznie czy dziennie), jakie języki znasz i w jakim stopniu, jakie masz szkolenia i kursy, a także najważniejsze co to za bank i jakie stanowisko?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter LG - Window On The Future !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.07, 00:00 사랑해요 사랑해요 사랑해요 LG !!! Best greetings for all Korean LG Employees !!! Thank you for building beter future in Poland !!! Peter , Wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty - Peter Re: LG - Window On The Future !!! IP: 84.40.217.* 12.04.07, 12:08 Ale wazelina!!!! Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, bleeeeeeeeeeee Chłopie lecz sie na nogi bo na głowę już za poźno. Szczere współczucia dla rodziców którzy maja takiego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: fu.k LG 18.03.07, 15:47 Czyli: "Jesli ja, piekna madra i wyksztalcona dalam sie wrobic w gowniana robote za gowniana kase, to inni powinni tak samo jak ja zapieprzac i nie walczyc o swoje tylko pogodzic sie z losem, skulic uszy po sobie i z godnoscia, pokornie tkwic w tym ganie, tak samo jak ja!!" Czy to tutaj chcialas powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megiii Re: fu.k LG IP: *.as.kn.pl 02.04.07, 15:57 nie kulę się, ale jak mi się znudzi to sobie znajde nową pracę zamiast wypisywać przekleństwa w necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel_aska Re: fu.k LG IP: *.chello.pl 02.04.07, 23:53 jesoo, ale mnie nastraszyliście! właśnie dostałam propozycje pracy w lg jako kontroler jakości (ile mogę zarobić, bo tego mi nie chciano powiedzieć?), wogóle to jakiś spęd w PUP Lubin zorganizowano i napewno część ludzi się przyjmie, bez względu na warunki czy kasę... jak komuś brakuje to nie będzie zdziwiać... na pocieszenie Wam przekazuję, że Orlen płaci jeszcze mniej, a o Selgrosie nie wspomnę, więc... oby Wam wszystkim podnieśli płace, ku ogólnemu zadowoleniu :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowy Re: fu.k LG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:47 zarobisz 900 zł na ręke dolicz czas podruży i pracy razem 13 godzin a praca w kontroli to napewno nie to co sobie wyobrażasz i oczywiście czterobrygadówka czyli zapomnij o niedzieli i sobocie z rodziną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel_aska Re: fu.k LG IP: *.chello.pl 03.04.07, 19:43 dzięki za odp, coraz bardziej powątpiewam w chęć pracy w tej firmie, za takie pieniądze to mi się nie chce... wyślę męża w dwa dni świąteczne do pracy i na to samo wyjdzie... to jakiś koszmar!!! w życiu tak mało nie zarabiałam!!! współczuję wszystkim pracownikom LG, myślami będę z Wami :) Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: fu.k LG 18.03.07, 15:49 Czyli: "Jesli ja, piekna madra i wyksztalcona dalam sie wrobic w gow**ana robote za gow**ana kase, to inni powinni tak samo jak ja zapiep**ac i nie walczyc o swoje tylko pogodzic sie z losem, skulic uszy po sobie i z godnoscia, pokornie tkwic w tym ganie, tak samo jak ja!!" Czy to tutaj chcialas powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: fu.k LG IP: *.e-wro.net.pl 18.03.07, 19:44 dobry doradca zarabia dużo więcej, więc jeśli jesteś dobra i wyrabiasz targety zmień bank, bo nie ma sensu robić targetów za taką kasę,,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ping pong Re: Thank you , LG !!! IP: *.crowley.pl 16.03.07, 22:29 hihi ale cie ruszylo piotrek polewka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Ir Sen Ogłoszenie z Korei IP: *.crowley.pl 16.03.07, 22:35 U W A G A ! ! ! Znaleziono psa. Byłego właściciela zapraszam na grilla. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wan Ogłoszenie z Polski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.07, 23:52 U W A G A !!! Zlapano kroliczka. Bylego wlasciciela zapraszam na pasztet.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdenek Praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: 84.40.217.* 19.03.07, 14:00 LG Electronics od 1.5 roku poszukuje Szefa Zaopatrzenia. To daje do myślenia prawda? Stanowisko atrakcyjne dlaczego nie ma chetnych? Dla tego,że mało płacą jak odpowiedzialność . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr Kim Re: Praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 17:54 Kilka nowych informacji odnosnie "lojaki": - nie można obejmowac lojalkami szkoleń niezbędnych do prowadzenia działalności pracodawcy, czyli tak zwanych szkolen stanowiskowych prowadzonych przez pracodwace w ramach wewnetrznej oraganizacji, czy to w kraju czy za granica... - pracodawca nie ma prawa wymagac od pracownika zwroku ew. kosztow transportu do Korei, poniewaz koszty delegacji na ktora zostalismy oddelegowani zgodnie z kodeksem pokrywa pracodawca A papier trzyma tylko tych co sie albo boja, albo nie potrafia udowodnic swoich racji i odkryc czarnych kart LPL przed sadem... Zapewne 70% z osob ktore to "cos" podpisalo przesiedzi 3 lata bo nie bedzie na tyle odwazne i bedzie chciec miec spokoj. Tylko 30% ma swiadomosc swoich umijetnosci i kompetencji z ktorymi znalezienie pracy nie jest zadnym wysylkiem. Na wroclawskim rynku pracy, na chwile obecna obowiazuja takie skladki: operator - 2000 brutto technik - 2500 brutto iznynier/specjalista - 3500 - 5000 brutto kierownik - 8000 - 12000 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esperanto Mr.Kim..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.07, 20:35 Hmmm.....która z firm w okolicach Wrocławia jest gotowa zapłacić operatorowi 2000zł brutto ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdenek Re: Praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: 84.40.217.* 27.03.07, 13:48 Nie zgadzam się. Nie ma we Wrocławiu i okolicach takich stawek. A poniewaz ich nie ma wszystkie azjatyckie fabryki maja klopoty z naborem pracowników poczynając od tych przy tasmie skończywszy na kadrze kierowniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol Re: Praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: 85.128.107.* 28.03.07, 19:40 A na jakiej podstawie twierdzisz że nie ma takich firm. Ja np. jako operator mam stawkę 2150 brutto,a są tacy którzy mają jeszcze więcej. Zależy od stażu, stanowiska i umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdenek Re: Praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: 84.40.217.* 30.03.07, 11:52 ano na takiej kolego, że gdyby były to fabryki już by miały pełną obsadę i nie było by tego całego zamieszania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anato Re: Praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: 85.128.107.* 31.03.07, 15:12 Zamieszanie to jest, ale wokół lg. W okolicach Wrocławia są fabryki gdzie operatorzy zarabiają w granicach 2000 brutto, więc nie wciskaj kitu że niema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdenek Re: Praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: 84.40.217.* 12.04.07, 11:50 Hallo Czy jest tam ktoś? Czy ty czasem nie pomyliles forum? To forum dotyczy LG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik LG Phili Re: Praca w LG.Philips LCD w Kobierzycach IP: *.swidnica.mm.pl 24.02.08, 15:44 Tak mówicie o zwolnieniu chorobowym od psychiatry uwierzcie że to nie zadziała sam znam przypadek jak dziewczyna po śmiertelnym wypadku na jej stanowisku ciągła takie zwolnienie grubo ponad miesiąc i nic pracuje dalej tylko zmienili jej stanowisko bo z tego co mi wiadomo do tej pory boi się podejść do którejkolwiek z maszyn. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz dlaczego jej nie zwolnili czyżby trzęśli portkami...nie chyba nie bo przecież LG to wielka potęga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lider A w Heesung mamy już drugiego managera produkcji IP: 87.105.164.* 09.06.07, 11:06 ciekawe jak długo wytrzyma, ale z tego co wiem to do końca okresu próbnego. Niech ci co piszą że nie jest żle pomyślą czemu ludzie rezygnują z takich stanowisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eric Re: A w Heesung mamy już drugiego managera produk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.07, 11:55 A tak zupelnie na marginesie.....masz moze do czynienia z prezydentem Heesung Electronics ? [ mam na mysli Koreanczyka jezdzacego srebrnym audi z rejestracja D1 HSPOL ] Jezeli tak , to czy moglbys napisac kilka slow na jego temat ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loannid Ja pracuje w LG.Philips LCD IP: *.devs.futuro.pl 19.03.07, 19:18 Pracuję w LG od 05.07.2006 jako operator i jestem stale zawiedziony tą firmą,szczerze żałuję że pracuję w tej firmie,myślałem że będzie w miarę fajnie,i w połowie jest fajnie bo ludziska są naprawdę spoko,oczywiście nie wszyscy,cały ten HR zawszony to porażka,kłamcy i oszuści,kiedy odejdę z uśmiechem z tej firmy za 2 lata będę głosił wszem i wobec o koreańskim kołchozie zwanym LG i postaram się żeby nikt z moich znajmoych tu nie pracował i nie kupował marki LG. A ze wszystkiego są najgorsi Ci którzy są już żółtymi Polakami,a właściwie półpolakami,tragedia jak można się zaprzedać,wiem że liniowi operatorzy się nie przykładaja do pracy bo zarobki do dup..y,i racja,firma zarabia kasę a ludziom nic,więc jaka płaca taka praca,reasumując moje żalenie stwierdzam że LG to wielka Q-PA,aha,a propos NSZZ Solidarnosc,ci ludzie naprawde sie starają wynegocjować dla nas dobre warunki,ale Pan "Krzyżak" Pedał gruby zawszony jedencw.. zawsze utrudnia im sprawę,wszystko jest wiecznie przedłużane,proszę ludzi o cierpliwość przy załatwianiu czegokolwiek,a czterobrygadówki i tak się nie da ominąć,firma ma takie prawo i tyle,lipa wielka,za to pozostaje nam strajk hue hue hue,FaK eLGi Filip L SY DY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bill Re: Ja pracuje w LG.Philips LCD IP: *.proxy.aol.com 19.03.07, 21:42 witam! Wlasnie przyszlo mi do glowy... www.aachener-glassfront.de Das gemeinsame Unternehmen von LG - zuvor Lucky Goldstar - und Philips wandelt sich grundlegend und ändert seinen Namen. Was bisher LG Philips Displays hieß, wird umgetauft zu LP Displays. de.theinquirer.net/2007/03/16/lg_philips_verwandelt_sich_in.html Gruß Bill Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Z A R O B K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:10 ludzie ile wy chcecie zarabiac jak telewizor lg kosztuje 5oozl 29cali plaski kineskop, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhszuk Re: Z A R O B K I IP: *.devs.futuro.pl 27.03.07, 16:24 chcemy zarabiac tyle zeby nie pozyczac kasy do pierwszego będąc po studiach.wsio w temacie,a nawet bez studiów za uczciwą pracę należy się uczciwa zapłata a nie lojalka i jałmużna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erio Okiem wykształciucha IP: *.e-wro.net.pl 27.03.07, 21:54 Witam! Chciał bym i ja przyłączyć się do dyskusji.. Otoz pracowałem dla Koreanczyków przez 5 miesięcy i muzse powiedzieć ze niesmak mój po tejże pracy jest tak duzy ze w zasadzie brak słów... Co mnie wkurzało u moich skośnych pryncypałów?? Ano CAŁKOWITY brak samodzielności, nie można było normalnie pracować gdyż twój bezpośredni przełożony bał się podjąć jakakolwiek decyzje bez zapytania swojego przełożonego itd. Kolejna rzecz to przeświadczenie Korków ze przyjechali tutaj cywilizować dziki "wschód" europy. Widać to było w odniesieniu do mnie i innych pracowników. Dość ostro się pokłóciłem kiedy wykonałem DOKŁADNIE kolejne bzdurne polecenie i po jakims czasie okazało sie ze jest to nie zgodnie z polskim prawem dostałem odpowiedz ze on (Koreaniec) ma gdzies polskie prawo dla niego liczy sie tylko jego własne. Jest to tylko jeden z przykładów ... Tak patrząc z perspektywy to mysle ze nie ma jednego powodu dlaczego praca tam byla strasznie uciazliwa i beznadziejnie glupia. Nie mialem szefa ktory by sie na mnie wydzierał z byle powodu ( a było wręcz odwrotnie) pieniadze były raczej w miare jak na to co czytam powyzej (stanowisko specjalisty) ale...brak jakiejkolwiek możliwości własnej inicjatywy to było coś co mnie ostatecznie zniechecilo do tej pracy. Teraz oceniam to jako cos oczywistego i naturalnego w przedsiębiorstwie gdzie istnieje tak straszna hierarchia. Gdzie koreański podwładny może spać pod burdelem w samochodzie i czekać na swojego szefa przez całą noc ciesząc się że będzie przydatnym(czyli odwiezie swojego bossa do domu) Piszę to z pozycji osoby „z biura” nie z linii produkcyjnej o której w zasadzie nie wiem za dużo. Reasumując, przyłączam się do ludzi którzy twierdza ze praca tam to stracony czas. Jeśli jesteś osobą która pierwsze doświadczenia z pracą ma za sobą to pod żadnym pozorem tam nie idź. Jeśli jednak może to być to twoja pierwsza praca to jest to jakaś możliwość na wpis w CV bo nie na doświadczenie. Dlaczego ? Prosty przykład w dziale SCM w LG Philipsie zatrudnionych jest kilkanaście osób ich wiedza o procesach logistycznych jest praktycznie żadna. Całą pracę wykonują 2 osoby (z innego działu)które ciągną praktycznie wszystkie możliwe kwestie logistyczne…cała reszta po prostu nie ma co robic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelagiusz Re: Okiem wykształciucha IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.07, 19:48 Witam, Ja tez cos dodam od siebie. Posluze sie jezykiem faktow. FAKT 1: Rok 2006 byl dla firmy LG.Philips LCD NAJGORSZYM w jej historii. Straty siegnely setek milionow dolarow (USD) FAKT 2: W takiej sytucji firma chcac nie chcac musiala szukac tzw. CIEC KOSZTOW, w zwiazku z tym zwolniono setki pracownikow w Korei. FAKT 3: Firmy na dzien dziesiejszy nie stac na dodatkowe wydatki, TA FIRMA MUSI ZARABIAC PIENIADZE FAKT 4: No oczywiscie wiadomo ze "stary CEO" musial wylecec z firmy (na pewno mu zle nie jest :) ) Dla pracownikow tej firmy nie wrozy to zbyt dobrze, bo z dnia na dzien moga byc podejmowane decyzje typu: Zwolnijmy wszystkich ludzi z IT itd. Myslacy ludzie juz powinni myslec o rozwiazaniach 'alternatywnych' i mam nadzieje ze wiecie o czym pisze ... Tak dla informacji kilka osob juz opuscila ta firme i nie mowie tu o operatorach, a raczej o polskich managerach, ktorzy posluguja sie prostym rachunkiem "zyskow i strat" i wam drodzy czytelnicy tez to polecam. No to Wesolych Swiat :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale_jazda Chinole zamiast nas w Biskupicac IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.03.07, 21:26 Awantura w urzędzie wojewódzkim. Koreańscy szefowie firm z Biskupic Podgórnych narzekają na brak pracowników. - Jeśli ich w Polsce nie znajdziemy, to sprowadzimy Chińczyków - informuje szef Heesung Electronics. - Nie zgodzę się na to - zapowiedział wojewoda Krzysztof Grzelczyk. Do wymiany zdań między wojewodą i Koreańczykami doszło podczas wczorajszego spotkania w urzędzie. Krzysztof Grzelczyk zaprosił na nie wszystkich przedstawicieli firm, które zainwestowały w gminie Kobierzyce, m.in. LG Philips LCD, Heesung Electronics, LG Electronics, LG Chem, LG Innotek czy Dongyang Electronics. Koreańczycy narzekali, że mają problemy ze znalezieniem pracowników. Na giełdy organizowane we Wrocławiu przez Urząd Pracy przychodzi dosłownie garstka zaproszonych bezrobotnych. Nikt nie jest zainteresowany pracą za pensje oferowane przez koreańskie koncerny. Trochę lepiej jest w mniejszych miejscowościach, m.in. Mietkowie, Sobótce, Jordanowie Śląskim czy w Gniechowicach. Ale zdaniem Koreańczyków to nie rozwiąże ich problemów. - Dlatego mocno zastanawiamy się nad sprowadzeniem pracowników z Chin - poinformował wczoraj Jae Wook Lee, prezes koncernu Heesung Electronics, jednego z poddostawców LG Philips LCD. Do Dolnośląskiego Urzędu Wojewódzkiego wpłynęły już nawet pierwsze wnioski o pozwolenie na pracę w koreańskich fabrykach dla obcokrajowców. Wojewoda Grzelczyk kategorycznie zapowiedział, że zgody na pracę dla obcokrajowców nie będą wydawane. - Koreańskie koncerny otrzymały od rządu gigantyczną pomoc publiczną - setki milionów złotych. Nie jest bezwarunkowa. W Biskupicach Podgórnych pracę mieli otrzymać głównie Dolnoślązacy. A nie do końca tak jest. Dużo łatwiej jest ściągnąć tanią siłę roboczą z Chin, niż zatrudnić Polaków na odpowiednich warunkach. Chińczycy na pewno nie będą walczyć o wyższe stawki i zapłatę za nadgodziny, już o związkach zawodowych nie wspominając. Rada jest jedna: Koreańczycy po prostu muszą płacić naszym pracownikom lepiej. O to, czy ten pomysł będzie brany pod uwagę, zapytaliśmy prezesa Jae Wook Lee. - Pensje dla polskich pracowników są dobre - odpowiedział. Pomysłem Koreańczyków zdziwieni są dyrektorzy urzędów pracy. Jolanta Klimkiewicz, dyrektorka urzędu pracy w Środzie Śląskiej: - Za niewiele ponad tysiąc złotych brutto rzeczywiście trudno znaleźć pracowników. Jeśli jednak koncerny podniosą pensje do 1400 zł na rękę, pracownicy się znajdą. Nie ma sensu szukać ludzi w Chinach. Podobnego zdania jest Maria Kunicka z wrocławskiego PUP: - Na rynku pracy jest ogromna konkurencja, ale są rejony na Dolnym Śląsku, gdzie bezrobocie nadal sięga 30 proc. Przy odpowiedniej współpracy znajdziemy dla firm z grupy LG wszystkich pracowników. LG Philips i jego poddostawcy to największa inwestycja w dziejach RP. Firmy wspólnie mają w Biskupicach zainwestować 800 mln euro i zatrudnić ponad 12 tys. osób. W zamian, w 2005 roku, rząd Polski zobowiązał się przekazać Koreańczykom pomoc publiczną - głównie ulgi podatkowe i pieniądze na inwestycje - w sumie kilkaset milionów złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holender Re: Chinole zamiast nas w Biskupicac IP: *.cable.casema.nl 27.03.07, 23:17 Niech zaczną płacić to pracownicy się znajdą. Ale to taka ich mentalność. Co prawda nie mam styczności z LG ale bacznie obserwuję to forum. Na moje CV nawet nie odpowiedzieli, pewnie jak zobaczyli, że pracuję w Holandii to nawet nie zawracali mi głowy. Tutaj jako pracownik montujący lodówki (do barów, restauracji) ostatnio nawet dla piwka ;)"TYSKIE" zarabiam więcej niż inżynier w LG i nikt mnie nie goni, nadgodziny jeśli są to dobrowolne. Szef przychodzi i się pyta czy masz czas w sobotę, czy masz jakieś plany i czy byłbyś chętny na nadgodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Chinole zamiast nas w Biskupicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 11:16 i wyszlo szydlo z worka.lg zaczyna miec problemy z zatrudnieniem....a coz oni oferuja...900-1000 na reke za prace w systemie czterobrygadowym czyli wszystkie weekendy w pracy oczywiscie bez placenia za prace w soboty i niedziele.omijajcie te firme z daleka!rzad polski wpompowal miliony zlotych w ta inwestycje a oni maja zamiar chinczykow sprowadzac zamiast dac normalnie zarobic.i nie trzeba wiele starczy 1600-1700 na reke.czy to duzo?pewnie w hr robia w portki.a i zaczynaja sie ludzie juz zwalniac.a lato idzie....zaczyna sie sezon w niemczech.cha cha cha.oj nie bedzie sukces polska,nie bedzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Chinole zamiast nas w Biskupicac IP: *.devs.futuro.pl 28.03.07, 17:36 i to prawda,nie płacą i jeszcze kombinują jak nam urząd wykiwać na podatkach,a to zasrańcy jedni,LG to syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda gadac Re: Chinole zamiast nas w Biskupicac IP: *.chello.pl 28.03.07, 18:31 "W soboty jest prawdziwy Pearl Harbor" Od poniedziałku do piątku tyrają jak automaty. Ale w soboty... Żony daleko, trzeba sobie radzić. W grzecznych przybyszów z Azji wstępuje demon seksu. Wyskakują z garniturów i walą do agencji towarzyskich, gdzie zachwyceni kunsztem i urodą polskich "panienek", hojnie płacą. We wrocławskich burdelach zaroiło się od skośnookich klientów, czytamy w "Super Expressie". Ruch w interesie nakręcili zagraniczni inwestorzy. Koreańczycy i Japończycy. W Kobierzycach pod Wrocławiem Koreańczycy budują fabryki elektroniki, a Japończycy w Jelczu produkują samochody. Niejedna pracownica azjatyckiego koncernu byłaby w szoku, widząc, jak głowę jej szefa panienka przyciska obcasem do podłogi. I rozkazuje: - Liż! Po chwili obcas lśni jak nowy. Jeszcze świst pejcza i klient wzdycha wniebowzięty. Tak jest co sobota w agencji towarzyskiej w centrum miasta, gdzie pracuje Andżelika. - Facet musi się wyszumieć. Ale "skośni" to teraz połowa naszych klientów - mówi. Do tej szczupłej blondynki Azjaci ciągną jak do ula. - Są mili, uprzejmi i nie skąpią kasy - wystawia im laurkę. - W soboty jest prawdziwy Pearl Harbor - śmieje się Mieczysław, wrocławski taksówkarz. Chodzi mu o atak Japończyków na Amerykanów. Opowiada o skośnookich pasażerach, zamawiających kurs do burdeli: - Wsiada taki i nawet nie musi mówić, gdzie jechać. Sam wiem. Azjaci upodobali sobie burdeliki w centrum i na północy miasta. Nawet miejscowi, którzy nie znają angielskiego, mówią, że to strefy "Asian friendly", czyli przyjazne Azjatom. A stawki za chwile rozkoszy są duże. Polak za godzinę figli płaci do 200 złotych. Koreańczyk za takie pieniądze dostanie tylko jeden "numerek" i musi mu wystarczyć kwadrans. Gościom z Dalekiego Wschodu te ceny nie przeszkadzają. Grzecznie się witają i czekają na swoją kolejkę. - Tutaj role się odwracają. Kierownicy w tygodniu, którzy przez tydzień innych popędzają do roboty, tu zdają się na naszą słowiańską fantazję - mówi "SE" Andżelika. Ci tytani pracy w sobotnie wieczory zamieniają się w potulne baranki. I pozwalają, żeby to kobieta nad nimi dominowała. Całkiem inaczej niż w ich rodzinnych stronach. - Taka odmiana ich rajcuje - tłumaczy Sylwia z przybytku koło dworca. Tacy klienci to także nowość dla polskich "panienek". - Na początku sztywni, ale jak już się rozkręcą, to jest w porządku - mówi gazecie Andżelika. Bywają zabawne sytuacje. - Przyszedł do mnie Koreańczyk i zaczął coś nucić w swoim języku. Trwało to 15 minut. Myślałam, że pomylił nasz lokal z klubem karaoke. Potem okazało się, że tak dodawał sobie odwagi. No i pomogło! - opowiada dziewczyna. Na skośnookich klientów psioczą za to Polacy. Azjaci tak wyśrubowali ceny, że wielu naszych facetów rezygnuje z wizyt w burdelu. Źródło informacji: INTERIA.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burek Polak z chińskim bezcenny IP: *.chello.pl 28.03.07, 18:39 Koreańczycy, którzy pod Wrocławiem budują fabryki telewizorów i sprzętu AGD, chcą sprowadzać do Polski tanią siłę roboczą z Chin, a nawet zatrudniać nieletnich. Na takie rozwiązanie nie godzą się władze województwa dolnośląskiego. Wojewoda dolnośląski Krzysztof Grzelczyk zorganizował spotkanie koreańskich inwestorów z przedstawicielami powiatowych urzędów pracy z regionu. - Rozwiązanie zaproponowane przez koreańskich inwestorów, aby sprowadzać tanią siłę roboczą z Chin, jest nie do przyjęcia. Takie wnioski (o pozwolenie na zatrudnienie cudzoziemców ) wpłynęły, stąd moja reakcja - powiedział Krzysztof Grzelczyk. Zastrzegł, że nikt nie chce utrudniać zatrudniania cudzoziemców, ale "nie w takiej skali masowej". Jak powiedział wojewoda, nie wiadomo jeszcze ilu konkretnie zagranicznych pracowników chcą zatrudnić Koreańczycy. - Ta liczba jeszcze nie padła, ale wiem o kilkudziesięciu wnioskach. (...) Przedstawiciel koreański powiedział wyraźnie, że jeśli nie znajdą ludzi tu, to będą sprowadzać pracowników z Chin, czyli można się nawet spodziewać tysięcy - zaznaczył wojewoda. Dodał, że samorządowi bardzo zależy na nowych inwestycjach. - Ale zależy nam właśnie dlatego, że chcemy, żeby Polacy mieli miejsca pracy tu w Polsce i nie musieli wyjeżdżać do innych państw. Taki jest cel tych inwestycji - wyjaśnił Grzelczyk. Prezes Heesung Electronics Poland, Jae Wook Lee, zaprzeczył, że koreańskie firmy nie chcą zatrudniać Polaków. - Chcemy zatrudniać Polaków jak najbardziej, ale sytuacja na rynku pracy jest dość trudna i trudno pozyskać pracowników - powiedział. Jak poinformował wojewoda, w powiatowych urzędach pracy pojawiły się ogłoszenia o pracy dla Polaków; koreański inwestor poszukiwał pracowników z minimum 2- letnim doświadczeniem zawodowym i znajomością języka chińskiego. Obecnie - jak wyjaśnił wojewoda - Koreańczycy zmniejszyli swoje wymagania w zakresie stażu pracy do 3-miesięcznego doświadczenia zawodowego. Według wojewody, wprowadzenie kryterium znajomości języka chińskiego jest ograniczeniem dostępu do pracy w koreańskich fabrykach dla mieszkańców Dolnego Śląska. - Nie spodziewam się, aby wielu naszych mieszkańców znało język chiński - powiedział Grzelczyk. Poinformował także, że wśród złożonych przez Koreańczyków wniosków o pozwolenie na pracę dla cudzoziemców (wnioski zostały złożone w wydziale polityki społecznej Urzędu Wojewódzkiego) dwa dotyczyły osób niepełnoletnich. - Oczywiście te wnioski zostały odrzucone - podkreślił. Jae Wook Lee zaprzeczył, aby Koreańczycy planowali zatrudniać niepełnoletnich. - Zatrudniamy tylko osoby powyżej 18 roku życia - powiedział. Dodał, że nieprawdziwe są również informacje jakoby Koreańczycy chcieli zatrudniać tylko osoby znające język chiński. Jak wyjaśnił Wook Lee, w związku z tym, że koncern LG wprowadza nowe technologie, firma potrzebuje specjalistów, a - jak podkreślił - miejscowi pracownicy nie mają jeszcze odpowiednich umiejętności. Dodał, że w jego firmie docelowo będzie zatrudnionych 3 tys. osób, a w całym LG ok. 12 tys. Jak powiedział Grzelczyk, podczas dzisiejszego spotkania przedstawiciele powiatowych urzędów pracy zadeklarowali, iż mogą zaproponować przynajmniej kilkuset osobom podjęcie pracy w koreańskich fabrykach. Urzędy gotowe są także zorganizować dowóz pracowników do miejsca pracy. Grażyna Walczak z powiatowego urzędu pracy w Świdnicy podczas spotkania z Koreańczykami nie ukrywała, że jest zaskoczona planami sprowadzania pracowników z zagranicy do fabryk pod Wrocławiem. - Jedna firma z grupy LG nawiązała z nami współpracę. Prezes osobiście z nami rozmawiał. Mówił szczegółowo, jakie ma wymagania, kogo szuka. Wszystko doprecyzowaliśmy i dzięki temu 36 osób znalazło zatrudnienie w fabryce. Trzeba tylko chcieć. Dlatego bardzo mnie dziwi myśl o ściąganiu pracowników z obcych krajów, gdy my dysponujemy osobami, które mogą podjąć pracę - mówiła Walczak. Dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy w Oleśnicy, Irena Listkiewicz, powiedziała, że bezrobotni z Oleśnicy i okolic są gotowi dojeżdżać do pracy nawet 1,5 godz., ale chcą godziwie zarabiać. Koreańczycy proponują wynagrodzenie na stanowisku produkcyjnym w wysokości 1.300 zł brutto. W Biskupicach Podgórnych k. Kobierzyc powstaje fabryka modułów LCD (monitorów ciekłokrystalicznych, używanych m.in. w telewizorach, komputerach i laptopach) firmy LG Philips oraz sześć innych zakładów. LG Philips - należący do koreańskiego koncernu LG Electronics - zamierza zainwestować na Dolnym Śląsku 429 mln euro do końca 2011 r. Koreańskie przedsiębiorstwo będzie pierwszą międzynarodową firmą sektora LCD rozpoczynającą tego typu produkcję w Europie. Fabryka LG Philips k. Wrocławia, ma rozpocząć działalność w pierwszej połowie 2007 r. We Wrocławiu bez pracy pozostaje 7,6 proc. mieszkańców, na Dolnym Śląsku bezrobocie wynosi 30 proc.; łącznie w regionie pracy nie ma ponad 182 tys. osób. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Chinole zamiast nas w Biskupicac IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.07, 21:40 Wygląda na to,że panowie Koreańcy chcą wprowadzić produkt na rynek europejski omijajac cła, jakie musieliby zapłacic,gdby produkcja była w chinach,ale na chińskiej sile roboczej,czyli po najnizszych kosztach pracy...oszukują nie tylko Polske ale i Unię ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Re: Chinole zamiast nas w Biskupicac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 13:16 lg to starszna porazka, nalezaloby zlikwidowac te zaklady i na ich miejsc e sciagnac porzadnych inwestorow a nie zoltkow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Ja pracuje w LG.Philips LCD IP: *.dzi.vectranet.pl 31.03.07, 13:48 Ta firma to porazka totalna. Rozgoryczenie to malo.. A cala ta propaganda z naszym sukcesem to pic na wode fotomontaz. Na jakikolwiek rozwoj maja szanse tylko ci, ktorych z jakis wzgledow lubia prrzelozeni.Lizodupy maja pelne pole do popisu. Jestes w miare atrakcyjna kobieta, wyeksponuj dobrze dekolt tez dziala. Nie ma sie co starac, bo to tylko strata energii. Niepotrzebny wysilek. Nie ma sie co scierac.. Podobno maja byc premie uznaniowe.. Czyli wiadomo wybrancy beda mieli szanse na dodatkowe pieniadze, a reszta..? Zazalenia? Oczywiscie. Tylko, ze jak jestes zwyklym operatorem twoje zdanie jest nic nie warte. Przelozony jest nieomylny nawet jesli cala grupa zwyklych pracownikow uwaza, ze jego decyzja jest razaco niesprawiedliwa. Najlepiej cicho siedz i pracuj. Atmosfera w pracy......n/c.. I to nie my ja sobie stwarzamy. Zero szacunku, a to jest gorsze nawet od niskiej pensji. A koreanczycy.. Masakra zydza kilku stowek ludziom mimo iz gdyby podwyzszyli nawet pieciokrotnie pensje pracownikom i tak nic by nie stracili. I ten plan sprowadzenia chinczykow do Polski.. bez komentarza. A to, ze maja problemy z rekrutacja to moga sobie sami podziekowac. Sami sobie na to zapracowali. Pozdrowienia dla calej ciezko pracujacej klasy robotniczej lg.;) Moze idealizuje, ale bez naszej pracy i zaangazowania firma nie ma szans na sukces. I oby tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Ja pracuje w LG.Philips LCD IP: 82.139.19.* 01.04.07, 00:04 Koreańczycy zróbcie coś wreszcie przecież ci ludzie od was odejdą!!!! nie myślcie jak tu ściągnąć chińczyków do pracy bo równie dobrze trzeba było otwierać fabrykę w chinach a nie w Polsce. W Polsce teraz jest jak jest i i ciężko wam będzie znaleźć ludzi jeszcze wykwalifikowanych, myślicie ze te babcie 50 letnie i 150kilowe wieloryby przy linii będą wam wyrabiać normy hehe to zobaczycie jak to sie skończy. ogólnie cały dział HR w tej fabryce musi być do bani jeśli nie potrafi sobie z tym poradzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina [...] IP: 62.233.187.* 01.04.07, 19:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: Ja pracuje w LG.Philips LCD IP: *.dzi.vectranet.pl 02.04.07, 08:00 komunistów powybijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Ja pracuje w LG.Philips LCD IP: *.dzi.vectranet.pl 02.04.07, 08:06 i te puste cycate stwory z cycami na widoku,co im się spodnie w bruzde wcinają.nie miałem pojęcia ze takie kretynki jeszcze żyją i wchodzą sziwtą w dupe lub są niejednokrotnie przekładane.dz...i jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelek Re: Ja pracuje w LG.Philips LCD IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.04.07, 21:20 Też pracuję w tej firmie i też już zbiera mi się na wymioty na samą myśl o niej, za każdym razem, kiedy znowu muszę się tam udać. Koreańczycy są beznadziejni, ale jeszcze gorsi są nasi kochani rodacy. Nie wszyscy, bo są tam też wartościowi ludzie, ale bardzo wielu niestety to bezmyślni karierowicze i egoiści, którzy zrobią wszystko, żeby się przypodobać swoim skośnookim pryncypałom i stać się ich pupilkami. Co więcej większość nie potrafi i nie chce walczyć o swoje i woli poddać się bez słowa, jak bezwolne cielaki, choćby najbardziej bezsensownym pomysłom menagerów idiotów. Nie ma szans na jakikolwiek rozwój czy naukę, czas spędzony w tej firmie to czas zupełnie pod tym względem stracony. Zresztą pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 12:17 dobra sciągną chinoli i gdzie oni będą mieszkać na polu namiotowym za zakładem. niech kitajce nas niestraszą niech sporwadzają i zobacza jak długo chińczycy będą u nich pracować. po miesiącu się zwiną do chin jak zobaczą jak drogie jest u nas życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Defective Re: No i całe IT w LPLWR wyje...li w kosmos IP: *.as.kn.pl 04.04.07, 09:43 Chung zung, W ostatni piątek wszyscy nasi koledzy z IT dostali wrotki. I ćwierkają wróbelki, że się na tym nie skończy - wszystko ku chwale nowego prezesa, który podobno desperacko szuka oszczędności nawet w niezakończonej jeszcze inwestycji, bo LG zakończyło ubiegły rok zaje...stą stratą. W sumie nic nie mam do chłopaków z IT, bo dzielnie próbowali "cerować" to wiecznie drące się skośnookie prześcieradło, na kilka imprezach też się wspólnie upodliliśmy (pozdrowienia dla Chmielasa). Współczuję jedynie dur..ego szefa, który jak przystało na "bohatera" na godzinę przed wręczeniem wypowiedzeń spie...lił z podwiniętą kitą (niech żyje Koreański kodeks honorowy). Ciekawi mnie jednak jak nasi żółtoskórzy przyjaciele zamierzają ciągnąć dalej ten bur...el bez wsparcia ze strony polskojęzycznego IT. Tak czy siak pozostaje już tylko zasiać poletko jęczmienia (a jest gdzie), usiąść i ckliwie załkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: No i całe IT w LPLWR wyje...li w kosmos IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 04.04.07, 16:30 co to znaczy dostać wrotki? to jakaś przenośnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: No i całe IT w LPLWR wyje...li w kosmos IP: *.devs.futuro.pl 04.04.07, 21:10 Faktycznie skasować własne polskie IT to totalny błąd,a szkoda bo często zwracałem się do naszych informatyków i nigdy nie zostawili mnie bez pomocy,kolejny strzał w nogę dla LG,ciekawe ile oszczędzili,a ile teraz stracą :) hue hue hue............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haahaa [...] IP: 62.233.187.* 06.04.07, 11:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolniony [...] IP: *.dzi.vectranet.pl 06.04.07, 11:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: No i całe IT w LPLWR wyje...li w kosmos IP: 83.238.172.* 07.04.07, 20:19 jedno mie dziwi skoro wymagaja jezyk angielski b.dobly lub perfekt po co wy tam sie zatrudniacie z taka znajomoscia jezyka w europie znajdziesz za 4-5 razy wieksza kase dlamnie to glupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJJ Re: No i całe IT w LPLWR wyje...li w kosmos IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.07, 22:01 Ja popracowałem "ku chwale Korei" 8 miesięcy. Na szczęście w Electronicsie nie ma lojalek bo bym chyba sobie w głowę strzelił. Praca tam, to po prostu poracha. Wymienię tylko te ważniejsze osoby, które odeszły przez 8 miesięcy: -szef produkcji w LCD -szef planowania -główny księgowy -drugi szef planowania -szef zakupów lodówki -szef zakupów LCD oraz dziesiątki (dosłownie) specjalistów różnego szczebla. I to wszystko przez 8 miesięcy. Nie wiem do końca, co mnie wku..ało w tej pracy- to jest chyba tak, że ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka. Na pierwszym miejscu postawiłbym jednak koreańską mentalność- oni po prostu nie rozumieją, że życiowym celem człowieka nie jest zapieprz od 8 do 22 ku chwale LG (głupie pytania mojego przełożonego, łamanym angielskim o 16-17: "Where are you going?" "Home" "Why?" (serio)). Dodajmy do tego poddańczość i totalny strach przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji (tutaj się nie dziwię, bo do tak wielkiej inwestycji przysłali totalnych głąbów, żaden z nich się do końca na niczym nie zna i boi się że spartoli; szczególne pozdrowienia dla wdrożeniowców ERP, po prostu cream of the cream, hehehehe) i mamy obraz pracy w LGE. No i jeszcze ściągnęli sobie kilku pachnących curry, chyba tylko po to, żeby podkreślić międzynarodowość firmy. Zarówno Koreańczycy jak i Hindusi myślą, że przyjechali do ludzi którzy żyją w buszu a sami to totalne młoty. Wiem tylko tyle, że w końcu Chińczycy będą musieli tutaj przyjechać, bo nikt, dosłownie nikt nie będzie chciał pracować w LG, w każdym bądź razie nie za takie pieniądze. Chociaż w biurze jak się dobrze wytargujesz na rozmowach to z nadgodzinami jest całkiem cool, tylko po co, skoro można gdzie indziej w ludzkich warunkach? Pozdrawiam pozostałych na polu bitwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bill Re: No i całe IT w LPLWR wyje...li w kosmos IP: *.proxy.aol.com 09.04.07, 05:50 Witam wszystkich chcących pracować w lg. Uwaga!!!! www.aachener-glassfront.de/44.html kaufverzicht.de/ Bill Odpowiedz Link Zgłoś
lgphilips-lcd.pl Polski techniczny Teletubbies 10.04.07, 01:58 No to sie pochwalili w Korei i całemu Światu hihihih www.lgphilips-lcd.com/adminContain/files/IMG_6301.jpg www.lgphilips-lcd.com/homeContain/jsp/eng/inv/inv101_j_e.jsp?BOARD_IDX=1239&languageSec=E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hwan nyu ryan kin Kwiecień 2007 IP: *.devs.futuro.pl 14.04.07, 22:01 Generalnie jest burdel i kicha. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fabio Re: Kwiecień 2007 IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.07, 23:28 Zgadzam sie jest spory bałagan ,ale mam pytanie do tych mądrych co wiecej wiedzą. Czy jeżeli mam na umowie 40 godzin tygodniowo bez wzmianki o systemie pracy a pracuję w czterobrygadówce bez dodatków za soboty i niedziele , to czy ja łamie prawo czy mój pracowawca. Prosze o normalne odpowiedzi bo jak zarabiamy to wiedzę juz nawet psy z mojej mieściny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofik Re: Kwiecień 2007 IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.07, 23:49 Mnie bulwersuje coś innego , pracuje nas w lg lcd dość sporo i zakładam , że połowa to faceci i żaden nie jest zdziwiony tym , że lejąc do pisuaru czyta życzenia świąteczne od firmy przyklejone we wszystkich kiblach z trójkącikiem . Firma życzy nam wszystkiego najlepszego i suto zastawionych stołów przy świąteczno-rodzinnych spotkaniach . A my faceci na to lejemy , to jest chyba Monty Python , ale to był kabaret a my mamy to w realu . Jeżeli w kobiecych toaletach było podobnie to "kobitki" napiszcie , wtedy może bedzie lżej , że nie tylko faceci to olali . Myślę , że nie doczekam w tej "wspaniałej firmie" następnych świat ale może coś wymyślą na majowe swieto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol M. Re: Kwiecień 2007 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.07, 19:47 Pracuję w LG Electronics na stanowisku operatora. Płace nie są co prawda kosmiczne ale przecież nie są złe - moim zdaniem można śmiało powiedzieć , że są dobre !!! Umowę lojalnościową podpisałem - i owszem - ale uczyniłem to w 100% dobrowolnie. Faktem jest , że praca jest męcząca i wymagająca poświęcenia - ale wyjątkowo satysfakcjonująca - i właśnie o taką pracę mi chodziło. Poza tym bardzo spodobał mi się koreański model pracy - w LG czuję się naprawdę jak w rodzinie a zbliżając się do ulicy LG1 czuję jak przyspiesza mi serce. Hale produkcyjne LG Chem , LG Electronics , LG Philips czy Heesung Electronics robią naprawdę wielkie wrażenie. Szczerze powiedziawszy dziwię się moim Przedmówcom , o ile naprawdę pracują oni w LG. Wybaczcie mi moje stwierdzenie , ale odnoszę wrażenie , że pomyliliście adresy i chyba lepsza dla Was byłaby praca np. kelnera czy barmana na południu Europy , gdzieś np. w Toulon'ie czy jakimś innym nadmorskim miasteczku , za 1500€ , w cieple , przy powolnych ruchach , kompletnym brakiem emocji i poczucia rywalizacji.....błeeee :-/ Na wakacje mam możliwość wyjazdu do Monte Carlo do pracy jako recepcjonista w hotelu.....i wyjadę ale chyba tylko na czas urlopu , po czym powrócę.....naprawdę zżyłem się z LG i jakoś trudno byłoby mi kłaśc się spać ze świadomością , że pobiłem dzienną normę , nie zawiodłem koreańskiego Szefa ( za co już kilkukrotnie mi osobiście dziękował! Na święta otrzymałem w podarunku player'a - LG FM 30 ) oraz że - w pewnym sensie - budowałem lepsze jutro naszej Ojczyzny. A czy Wy w ogóle nie czujecie sentymentu do LG ?? :-(( Pozdrawiam serdecznie cały zespół LG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Kwiecień 2007 IP: *.devs.futuro.pl 15.04.07, 20:01 Karol M.,ale ty głupi jesteś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bida Re: Kwiecień 2007 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.04.07, 21:00 Karolku nędzna prowokacja :) W LGE niema lojalek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potszyf Re: Prima Aprilis to był IP: 83.238.214.* 15.04.07, 21:28 perfidna prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol M. Re: Kwiecień 2007 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.07, 21:41 Bardzo nie lubię takich odpowiedzi :-/ Załóżmy się więc może o jakąś rzecz albo o ustaloną kwotę o to czy są umowy lojalnościowe czy nie ( nieistotne jest jednak czy pracownikiem jest obywatel Polski czy obcokrajowiec ). Piszę zupełnie poważnie. Jeżeli okażę oryginał umowy lojalnościowej z LGE ( spotakanie osobiste ) - to wygrałem. Kto z Wrocławia byłby zainteresowany zawarciem zakladu ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sagua ( D-4 ) Re: Kwiecień 2007 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.07, 23:19 Annyong haseyo , Karol :-) Ja w ten zaklad z wiadomych wzgledow nie wchodze :-)) Nawiasem mowiac z tymi swiatecznymi mp3 nie bylo do konca tak jak piszesz , bo nie dostales jej jako najlepszy z leaderow [ nie myl z leaderem zmiany ] , tylko jako - leader - ale wylosowany z grupy kilkunastu :-) Co nie zmienia faktu , ze Twoje zaangazowanie zostalo dostrzezone i nagrodzone wlasnie udzialem w losowaniu [ ale sam fakt zwyciestwa jest juz kwestia szczescia - podobnie jak kolor - np. Adam dostal :-) ]. Nie mniej jednak gratz :-) Nie zebym byl zawistny , ale takiego sprzetu mozna pozazdroscic :-)) P.S. Zauwaz,ze sprzedawane w Europie FM30 maja napisane na tabliczce znamionowej : "Made by LG Electronics INC" a FM30 z konkursu "Made in Korea" !! Wow?! C'ya! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol M. Re: Kwiecień 2007 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.07, 00:00 Jeżeli nie zakładasz się to po co w ogóle piszesz ??? A mp3 były nagrodą za wybitne osiągnięcia w pracy a nie podarunkiem rozdawanym na drodze jakiegoś losowania. Pracowałem ciężko , w pocie czoła i z uśmiechem na twarzy - i w nagrodę otrzymałem odtwarzacz. Nie wiem jakiego koloru player dostał Adam ; mój jest biały i jestem z niego bardzo zadowolony. Na przyszłość byłbym wdzięczny gdybyś podpisywał się chociaż inicjałami ; nie każdy z pracujących w LG zna Twoją ksywę i nie wiadomo czy jesteś kolejnym debilem ( sorry :-D ) siejącym zamieszanie na Forum czy prawdziwym LG-Man'em.....chyba,że wolisz,żebym zwrócił się do Ciebie pełnym imieniem oraz nazwiskiem ?? :-DD Pozdrawiam serdecznie Pracowników LG !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadgh Re: Kwiecień 2007 IP: 87.192.205.* 16.04.07, 00:47 Rozmawiasz sam ze soba??? A tak w ogole to niezle sie usmialem:) Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo -lg syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 04:53 jaki zryty leb ma ten karolek!LG man!qrwa co to jest?byles kolego w korei?ja bylem tam 5 miesiecy,a teraz pokutuje to lojalka.ale mysle ze juz nie dlugo...LG to najwiekszy syf,kila i mogila na dolnym slasku!operatorzy zasowaja za 1000 na reke wszystkie soboty i niedziele.trzymajcie sie ludzie z daleka od tego kolchozu!ale juz i tak wiadomo dzieki prasie i tv jaka naprawde firma jest lg philips. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Kwiecień 2007 IP: 84.40.217.* 16.04.07, 14:30 Szkoda mi Ciebie. Szczerze współczuje twojej rodzinie. Jesteś chorym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
drukarka10 Roznica miedzy LGE a LGP?? 16.04.07, 14:59 wlasnie...czy jest jakas?? czy totalna beznadzieja i tu i tam jak pisala wiekszosc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek M. spadaj! Karolek M. spadaj! IP: *.devs.futuro.pl 16.04.07, 17:35 Słuchaj no Karolek M. durniu Ty jeden, jeśli tak Ci się podoba pisanie tych głupot na naszym forum to sobie pisz pałko jedna, wiedz jednak że jest to forum stworzone przez uczciwych ludzi dla uczciwych ludzi,a nie dla takich żółtych świń jak Ty parówko jedna. Żal mi Ciebie bo pewnie sobie tylko jaja robisz, ale jeśli naprawdę wierzysz w to co piszesz to stary współczucie twojej rodzinie że maja takiego durnia w domu,trzymaj sie parówko i H ci w D. :PP PS: Głupich nie sieją, sami się rodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Kwiecień 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 17:34 LG.Philips LCD mp3 lub odkurzacz dają bez łaski . Nie za oranie ponad siły , i lizanie tyłków tylko z okazji 60 lecia firmy Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Kwiecień 2007 16.04.07, 18:24 To by bylo zabawne, gdyby za wybitna prace nagradzali odtwarzaczem. W normalnej sytuacji za wybitna prace dostaje sie konkretna podwyzke lub premie a nie gadzet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eldżi Podwyżka?? Premia???? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.04.07, 19:51 Skoro uważasz że było by to zabawne to znaczy że nie pracujesz w koreańskiej firmie :D Tutaj słowo podwyżka (tym bardziej konkretna) czy premia to absolutny szczyt abstrakcji... Po 9 miesiącach pracy w tym kołchozie zaczynam podejrzewać że takie słowa mogą w języku koreańskim w ogóle nie istnieć :D Chociaż na rozmowie kwalifikacyjnej oszuści mówili coś zupełnie innego... Więc na prawdę niema co kpić z tej mp3ki bo to szaleńczo wręcz hojny gest jak na LG... Ale jeszcze jakieś 3 miesiące i czas mojej osobistej zemsty nadejdzie... Ciekawe co zrobią jak zostanie im 2 tyg wypowiedzenia a szkolenie osoby na moim stanowisku trwa co najmniej miesiąc... No i jeszcze dochodzi znalezienie osoby z odpowiednim wykształceniem która będzie na tyle durna że się tu zatrudni :D Nie mogę się już doczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Podwyżka?? Premia???? IP: *.devs.futuro.pl 16.04.07, 20:19 To prawda o podwyzkach nie ma mowy,ale przyznam ze nasi Sub Lidery juz powoli zmieniaja zdanie o LG po podywzce 500zł brutto,jak z nimi rozmawiam to juz im sie powoli zaczyna podobac, sraka to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drukarka jeszcze raz:) LGE a LGP?? roznice sa jakies?? IP: *.as.kn.pl 17.04.07, 17:21 jak w temacie i poscie powyzej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedno Bagno Re: jeszcze raz:) LGE a LGP?? roznice sa jakies?? IP: 212.2.101.* 18.04.07, 18:41 Ogólnie LG to LG więc jedno i drugie to miejsce zdecydowanie nieciekawe i niegodne polecenia :/ No chyba że autentycznie nie masz nic ciekawego na oku i wybierasz się tam na przeczekanie na znalezienie normalnej firmy. Nie wiem na jakie stanowisko aplikujesz ale w LGP jest praca zmianowa 4 brygadowa a w LGE od 7 do 15 (przynajmniej teoretycznie... :D ) od PON do PT. Poza tym produkcja w LGP jest sterylna w większości więc biega się po hali w stroju astronauty ;) A w LGE w normalnych prywatnych ciuchach się śmiga. Pensje (czyt. jamłużna lub renta ) są podobnie znikome z chyba lekką przewagą w stronę LGE aczkolwiek i tak godziwie się z tego żyć nie da... Ogólnie jest to wybór w rodzaju "dostać w mordę" czy "oberwać po ryju" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drukarka Re: jeszcze raz:) LGE a LGP?? roznice sa jakies?? IP: *.as.kn.pl 18.04.07, 23:02 nie brzmi zachecajaco :(( no coz.... dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo uwaga na lg philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:13 teraz a propo part menagerow.jeden rysiek p. sie zwolnil sam twierdzac ze to najgorsz praca jaka mial,drugiego krzyska j. zwolnili twierdzac ze jest zbyt konfliktowy tj.nie lizal dupy koreanca i mial swoje zdanie.zostana takie przydupasy jak rafal w.ktory juz ledwo lazi tak sie spasl:-) wiec widac co to za firma.... stawiane sa 2 dodatkowe linie a srednia wieku przyjmowanych ludzi to ok 50 lat.wiekszosci kobiety ktore nie byly aktywne zawodowo od paru lat.zastanawiam sie w jaki sposob chca oni produkowac?juz jest totalny chaos i brak ludzi.nie bedzie sukces polska,oj nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anastazja Re: jeszcze raz:) LGE a LGP?? roznice sa jakies?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 13:37 100% racji LG to syf , a moze ktoś wie ile daje operatorowi Toshiba ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: jeszcze raz:) LGE a LGP?? roznice sa jakies?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 08:03 W Toschibie nie ma takiego stanowiska jak operator. hehe Jest TASMOWY I STARSZY TASMOWY, a dziobaki i kapusie ida na LEADER TASMOWY! POZDRO DLA tasmowych z LG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiu Qoopa IP: *.centertel.pl 21.04.07, 13:14 Witam wszystkich,chciałbym pozdrowić wszystkich ludzi z LG którzy jeszcze siedzą 24 miesiące na tej śmierdzącej lojalce,trzymajcie się czas płynie na naszą korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blah Re: Podwyżka?? Premia???? IP: 83.2.62.* 28.04.07, 13:54 sub lederzy nie dostali podwyżek tylko dodatek funkcyjny, który w każdej chwili mogą stracić, więc aby go utrzymać musza zapierdzielać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Nadgorliwość do łez !!!!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.04.07, 14:19 Zapewne jesteś sub layderem ,napewno nie robisz więcej niż wcześniej, a może i mniej.Zauważ ile osób obok Ciebie zapierdziela za mniejszą kasę-więc nie pierdziel głupot.Wiele innych osób mogłoby sprawować tą funkcje,wy zostaliście wybrani bo tak chciał korański pracodawca.Większość sub layderów siedzi gdzieś po kontach i zbija gruchy jajami,to jest nie fer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LG PHILIPS Re: Kwiecień 2007 IP: *.daminet.pl 23.04.07, 22:10 Głąbie jeden co sie cieszysz z tej mp3 kup se debilu telefon i bedziesz mial wszystko w jednym a cieszysz sie i podniecasz jak dziecko jakas zabawka. Ty budujesz nasza ojczyzne a co ma wsponego gospodarka koreanska z nasza ojczyzna wiesz dlaczego wybudowali fabryki w polsce? Bo jak podpisywali umowe to bylo bardzo duzo bezrobotnych a teraz nie ma bo siedza w anglii i przyjedzie taki ziomus z anglii jakims fajnym autkiem z najnowszym odtwarzaczem mp3 w aucie a ty co buraku bedziesz szedl z buta i dalej sluchal tej swojej mp3 i patrzyl z zazdroscia i z mysla a moze po 20 latach kupie sobie takie autko a po 25 jego radio. Taka jest roznica miedzy toba a nim ty zapieprzasz za 900zl na renke a on ma tyle za jeden za jeden dzien pracy. Pracuj dalej moze dostaniesz nastepnym razem odtarzacz dvd z poprzedniej epoki albo wklady do lodowki LG takiej w koncu znanej i swietnej firmy. Nie oszukujmy sie te fabryki na strefie w biskupicach moze nie liczac Toshiby to totalne dno pod kazdym wzgledem socjanym placowym i warunki pracy to paranoja a pomysl z dowozeniem ludzi z innych miast oddalonych o 70km ja legnica czy wałbrzych to juz całkiem paranoja ale to swiadczy o firmie ze chyba nie moze znalesc pracownikow we wroclawiu w tak wielkim miescie. Pomyśl troche nad sobą jestes po prostu zwykłą kukiełką koreanczyków. Zal mi ciebie człowieku bo gdybys naprawde był inteligetny to byś nie pracował jako operator w tym bagnie!!!!! Zobacz kogo oni biorą do pracy na linie w LG PHILIPS widzisz jakies normalne osoby normalnie wygladajace i w w normalnym przedziale wiekowym???? Człowieku zbłażniłes sie i tyle. Słuchaj dalej tej swojej czadowej mp3 pewnie do konca ci mozg wypali. Pozdro dla wszystkich normalnych ludzi pracujących w korenskich kołchozach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUCK LG Re: Kwiecień 2007 IP: *.daminet.pl 23.04.07, 22:13 Jak jestes taki mocarz to podaj swoje pełne imię i nazwisko pajacu. Dostaniesz placka w pysk to inaczej bedziesz gadał spolszczona żółta kukiełko!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blah Re: Kwiecień 2007 IP: 83.2.62.* 28.04.07, 13:44 Karol tym postem przegiąłeś !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ElGi W sumie warto pracować w LG Philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 19:39 Ja pracuję LG Philips i powiem wam, że nie jest łatwo, ale jest coraz lepiej - wiadomo, dopiero od początku roku zaczęliśmy produkować i firma zaczęła na tym zarabiać, także nie od razu przekłada się to na pracowników. Praca wypada różnie - także w soboty i niedziele i na zmiany (też 2 nocki), to jest na pewno znaczny minus, bo trzeba pokombinować, żeby sobie ułożyć życie prywatne. Warunki pracy są ok - wszystko jest nowe, jest czysto, a produkcja jest sterylna. Kasa - już inni wcześniej pisali, ale teraz Sub liderzy dostali dodatkową, bardzo dobrą kasę. Od tego kwartału ma być premia kwartalna. Acha oczywiście jest też darmowy trasport, co też nie jest bez znaczenia, bo to zawsze pare zloty do przodu. W tym roku ma być uruchomiony socjal - dodatkowy plus. W sumie to nie wiem o co chodzi tym frustratom, którzy tu się wypisują na forum. Są nadgodziny i można wyrwać dodatkową kasę - zasadnicze + 100% dodatku bez ściemniania. Jest grupa naprawdę ludzi w porządku i warto z nimi pracować. Biorąc pod uwagę wszystkie plusy i miunusy to trzeba przyznać, że jest tutaj naprawdę nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyn Re: W sumie warto pracować w LG Philips IP: *.centertel.pl 21.04.07, 22:13 kolego nie wiem gdzie pracowałeś wcześniej,i na jakim stanowisku teraz pracujesz,ale wiedz że operatorom bez funkcji Sublidera na montażu wcale nie jest tu fajnie,zatem wyobraż sobie np że pracujesz na montażu za 900zł na rękę i dalej yśliszże tu jest fajnie?? jak znam życie to pewnie jesteś głupim opieprzającym się technikiem prawda??? i nic nie robisz przez pół dnia za 2400 brutto co nie :) a jeśli jesteś operatorem i ci się tu podoba ten chaos to gratuluję bani i H ci w D.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: W sumie warto pracować w LG Philips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 09:04 Z tą czystością nie przesadzaj ,zapomniałeś o zatkanych i śmierdzoncych kiblach transport super , godzine czterdzieści potrzeba żeby dojechać do firmy tymi złomami , a droga mogła by wynosić godzine ,Po wycieczce życze miłej pracy 8 godzin i znów podróż do domu następna godzina i czterdzieści minut,czyli poza domem 13 godzin , wikend półtora dnia bo po nocce trzeba sie wyspać ,miło jak cholera , za nocke hr zapomina zapłacić dodatek .do tego pensja 900 złoty i można wychwalać LG na cały świat trzeba przyznać, że jest tutaj naprawdę nieźle nawet super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 피터 LG가 최고다 !!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.07, 10:34 Nikt nikogo nie zmusza do pracy w LG. Na Dolnymslasku jest mnostwo ofert pracy i w kazdej chwili mozecie podjac prace w innej firmie ( powodzenia w Toshibie , LOL , hahaha!!! ) - nie rozumiem wiec skad te zlosci ? Poza tym juz wkrotce obibokow zastapia pracownicy chinscy , ktorzy doceniwszy autorytet marki LG , wyrazili chec podjecia pracy w Kobierzycach. 사랑해요 LG !!!!!!!!!!!! 저는 엘지를 사랑합니다 !!!!!!!!!!! 피터 , 브로츠와프 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruski_czolg Re: LG가 최고다 !!!!! IP: *.eranet.pl 22.04.07, 13:10 I oczywiście oddacie rządowi polskiemu pieniądze, jakie dostaliście na tą inwestycję w postaci ulg tylko z tego powodu, że obiecywaliście zatrudnienie Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: LG가 최고다 !!!!! IP: *.e-wro.net.pl 22.04.07, 13:29 gdy będą zwalniać Polaków aby zatrudniać inne narodowośo to moim zdaniem ulgi powinny byc cofnięte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bill Re: LG가 최고다 !!!!! IP: *.proxy.aol.com 23.04.07, 05:07 Witam wszystkich chcących pracować w lg. www.aachener-glassfront.de/44.html kaufverzicht.de/ Bill. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasiu Re: LG가 최고다 !!!!! IP: *.waw.cdp.pl 23.04.07, 12:13 Dlaczego dopiero wtedy? Obiecali zatrudnić X Polaków, dlatego dostali ulgi. Jak zamiast rynkowo zapłacić wolą zatrudnić Chińczyków za miskę ryżu - niech oddadzą ulgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: LG가 최고다 !!!!! IP: 84.40.217.* 23.04.07, 11:58 Ta..... niezła prowokacja. Niezapominajcie żołte pajace, że tu jest Polska i nikt o zdrowych zmysłach nie wyda pozwolenia na wjazd do pracy wiekszej ilości chińczykow, no chyba, że jest samobójcą politycznym. Nie straszcie ludzi bo nikt się nie boi. Zacznijcie płacić uczciwie to będziecie mieli pracowników. Jeszcze żadna zagraniczna inwestycja nie narobiła tyle smrodu wkoło siebie ile wy narobiliście. Pamiętajcie, że tu jest inna kultura pracy niż w Korei i nalezy się do tego dostosowac. Nikt nie bedzie zapieprzal za miskę ryży i lizał was za to po nogach. Dopóki tego nie zrozumiecie doputy bedzie smród i awantury. Wasz szef musi być kompletnym idiotą, że jeszcze nie pojął takich elementarnych spraw. Fabryki jeszcze dobrze nie wybudowaliście a już macie związek zawodowy na głowie i pierwsze protesty pracownicze a ludzie tylko czekaja aby dac od was nogę. Ja bym takiego szefa na zbity pysk wylał. Czytam te wszystkkie wypowiedzi i najbardziej śmiac mi się chce z przydupasow ktorzy pieją peany jak to dobrze jest pracować w LG. U nas już dawno skończyły się czasy że ludzie pracowali dla idei. Teraz pracuje się za pieniądze. A zę wam ktoś podal zle dane na temat zarobkow w Polsce to już miejcie pretensje do tego kogoś. Pozdrawiam wszystkich którzy się nie dają LG. Trzymajcie się mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwaror Re: LG가 최고다 !!!!! IP: *.dialog.net.pl 23.04.07, 19:01 W Unii Europejskiej jest na pewno wielu chętnych do pracy w Lg, to przeciez 27 państw z posrod ktorych LG moze rekrutować swoich pracownikow. Doprawdy nie rozumiem po co klopotec chinskich pracownikow i kazac im jechac taki szmat drogi do pracy w Polsce. Mysle ze pracownik np. Niemiecki jest rownie pracowity jak chinski, na pewno z checia skozysta z hojnej oferty LG... Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw64 Re: LG가 최고다 !!!!! 23.04.07, 19:55 LG ma prawo zatrudniać Chińczyków ale jeżeli chce rekrutować załogę z przedstawicieli tej nacji powinien po prostu wybudować swoje zakłady w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Tak trochę z boku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 23:02 Tak się składa, że interesuję się tą inwestycją i mam parę w nich znajomych - ogólnie w firmach, które tam zainwestowały. Mimo całej tej demagogi która jest tu na forum okazuje się, że w przeciągu 1 roku stworzono wiele miejsc pracy i bez większych trudności zatrudniono tam blisko 5000 ludzi! Na spotkania rekrutacyjne w Świebodzicach czy w Legnicy potrafi przyjść 300 zainteresowanych ludzi. Chyba tylko LG.Philips stosowało lojalki, ale dotyczy to nie więcej niż 20% załogi. Oznacza to, że 800 osób z 1000 pracuje tam i jakoś sie nie zwalnia. Fakty mówią za siebie - standardy tam nie są wcale takie złe, a nawet dobre, a jak inwestycja zacznie się zwracać to i zapłacę większą kasę. Jak ktoś nie chce pracować to niech jedzie do Anglii zasuwać na zmywaku, a te firmy znajdą sobie nowych, którzy są chętni żeby tam przyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Tak trochę z boku IP: 84.40.217.* 24.04.07, 06:56 No i kolejny dupoliz znawca tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Tak trochę z boku 24.04.07, 10:53 > Na spotkania > rekrutacyjne w Świebodzicach czy w Legnicy potrafi przyjść 300 >zainteresowanych To dlaczego nawet kilkudziesieciu z tych 300-tu nie podejmuje zatrudnienia? Gdyby wiekszosc z osobo przychodzacych na spotkania zostala odpowiednimi argumentami (kasa!) przekonana to LG nie mialoby problemu z brakiem kad. > Fakty mówią za siebie - standardy tam nie są wcale takie złe, a nawet dobre, a > jak inwestycja zacznie się zwracać to i zapłacę większą kasę. To standardy sa czy beda dobre? Jesli sa, to czemu takie problemy z brakiem ludzi? Obietnicami czlowiek nie wyzyje. Obietnicami w tym Panstwie mami sie ludzi w opcji "standard". IMHO jedyna szansa dla LG, zeby sie rozwijac jest przyciagnac ludzi. Czym? Kasa! Inaczej zyski moga nie przyjsc tak szybko jakby sie Koreanczykom chcialo. > pracować to niech jedzie do Anglii zasuwać na zmywaku, a te firmy znajdą sobie > nowych, którzy są chętni żeby tam przyjść. Gdzie ich znajda? W Chinach? Nie sadze. Na razie nie potrafia znalezc. Zapowiada sie zmiana strategii firmy, ze w Twojej wypowiedzi jest taka pewnosc, ze sytuacja ulegnie zmianie? Tak swoja droga zasuwanie w fabryce w UK jest zwodniczo podobne do zasuwania w fabryce LG. Tylko pieniadze wielokrotnie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 피터 Re: Tak trochę z boku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.07, 11:01 Buahaha......zauwazalny jest na tym forum trend expressowego negowania wszystkich negatywnych wypowiedzi na temat LG. "Narzekam wiec jestem ?" :-)) 사랑해요 LG !!!!!!!! 피터 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Tak trochę z boku IP: 84.40.217.* 24.04.07, 11:45 Ja zauwazyłem inny trend. Trend wypowiadania się na tym forum przydupasów LG ktorym sie wydaje, że pozjadali wszystkie rozumy na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyun saio Miał być Sukces,a jest Polska :) IP: *.centertel.pl 25.04.07, 17:02 WItam wszystkich na naszym pięknym forum. Chciałbym się wypowiedzieć, że praca w LG to gó.. i nikt tak naprawdę nie lubi iśc do pracyw tym kołchozie,sam zastanawiam sie nad olaniem lojalki, bo mnie lubię LG. ta firma kiepsko płaci i wstyd sie przyznac ze sie tu pracuje,osobiscie dla mnie LG to g..o qoop.a :) ahoj,byle do przodu,a lg niech tonie,sr.. na to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: LG가 최고다 !!!!! IP: 84.40.217.* 24.04.07, 06:54 Wiesiu. LG to może sobie najwyżej części z Chin sprowadzić i to tylko te które spełniaja standardy europejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: LG가 최고다 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 06:07 dzis na nocnej zmianie zginal nasz kolega technik Maciek B. Tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: LG가 최고다 !!!!! IP: 84.40.217.* 27.04.07, 07:17 Cześć jego Pamięci [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom Szybko Szybko Qr..wa Mać IP: *.centertel.pl 27.04.07, 08:53 Eh,Nie tak się miała zacząć majówka,Tragedia,oby ta zasrana fabryka już nigdy nie ruszyła. A niech ktoś próbuje rekord im pobijac to nakopie do d..py Wszyscy jesteśmy smutni,nie tak miało być :((((( Niech mu ziemia lekką będzie,a ELDŻi niechaj spłonie a stosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askd Re: Szybko Szybko Qr..wa Mać IP: *.dialog.net.pl 27.04.07, 09:10 [*] tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irritant Re: Szybko Szybko Qr..wa Mać IP: *.telsat.wroc.pl 27.04.07, 09:36 dlaczego tak się stało? dlaczego stracił życie? tragedia !!! nie mogę się z tego otrząsnąć. cześć jego pamięci - naszego Kolegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: Szybko Szybko Qr..wa Mać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:17 dowiedzialem sie szoook poprostu brak slow !!!! zginal czlowiek ktos mu kazal wejsc do maszyny i czyscic walki ( maszyna TaB czy Pol) i wtym momencie maszyna ruszyla i go przygniotla ! Gdzie kó.. komunikacja dlaczego nikt go nie asekurowal ! gdzie czujniki !dlaczego nikt napiecia nie odlaczył w maszynie !!! czy musiala sie stac tragedia ze zginal czlowiek ktory wykonywal swoja prace uczciwie !kto mu kazal tam wchodzic??? niech ta fabryke zamkna niech beda wykonane atesty maszyn itd!!!dla koreanczykow jest wazna praca a dla polakow zawsze bedzie najwaznijesza rodzina i swoje zycie ! za jakie pieniadze ludzie narazaja swoje zycie za 1000 zl na reke operatorzy itd.Teraz niech wsadza sobie normy produkcyjne itd ! slowa nie starcza poprostu stala sie tragedia!! smutno ze zginal nasz kolega!!!! poprostu brak slow !!! ciekawe czy cos powiedza o tym zdarzeniu w tv czy radiu ???? ehhhh nie ulega watpliwosci prokuratura i policja juz ta sprawa sie zajeta i niech w koncu zrobi ktos z ta firma porzadek !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szybko Szybko Qr..wa Mać IP: *.telsat.wroc.pl 27.04.07, 10:28 a na linii co się dzieje? są pozaklejane taśmą wyłączniki bezpieczeństwa (przynajmniej na in-line sampling OQC - są pozaklejane żółtą taśmą wszystkie wyłączniki bezpieczeństwa) !!! kto to wymyślił? kretyn jakiś !!! ja tylko czekam aż ktoś zrobi z tym pożądek !!! tak nie może być !!! czy musi się zdarzyć tragedia żeby wszystko było w pożądku? Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik_lg Re: Szybko Szybko Qr..wa Mać 28.04.07, 20:43 A stało się tak dlatego, ponieważ niektóre czujniki bezpieczeństwa te które zatrzymują maszyny nie działają! Są tylko podłączone dla picu do prądu a i to niektóre nawet nie. I tak np. na stanowisku XX po przyłożeniu ręki do czujnika on nie reaguje, aczkolwiek diody kontrolne się zapalają a maszyna dalej pracuje. W razie kontroli, która na pewno będzie gdy stanie produkcja (bo powiedzą że będą mieli jakieś straty, że muszą być obsadzeni wszyscy operatorzy na całej lini...) czujniki przecież dają znak że działają - tylko że nie wszystkie działają gdy produkcja idzie! To jest zrobione wszystko na szybkiego aby tylko maszyny działały poprawnie a czujniki wiadomo - mało istotne dla produkcji. Niech zamkną fabrykę wpizdu na długo, niech im strat i kary to przyniesie jak nie dbają o BHP i bezpieczeństwo pracownika. ponoć fabryka, linie produkcyjne jeszcze nie przeszły odbioru. Dziwię się że PIP się jeszcze do nich nie przy...kleił, pewnie posmarowali komu trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bill Re: Szybko Szybko Qr..wa Mać IP: *.proxy.aol.com 29.04.07, 05:51 cześć jego pamięci!!!! kaufverzicht.de/ www.aachener-glassfront.de/44.html Bill aus Aachen BRD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Szybko Szybko Qr..wa Mać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:41 dzisiejszej nocy stala sie straszna tragedia.zginal nasz kolega technik z lini POL Maciek .B.Zostawil zone i mala coreczke..... Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: koniec LG 27.04.07, 22:13 Jesli to, co piszesz jest prawda, to mysle ze wlasciwym adresatem podobnego pisma bylby prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: technik assy Re: koniec LG IP: *.daminet.pl 27.04.07, 23:58 Autor: Gość: ktos IP: 85.195.123.* Data: 27.04.07, 20:51 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz Do: Działu BHP LPL Witam Szanownych Panstwa, w zwiazku z zaistniala sytuacja chcialabym zapytac: Czy wg Panstwa musialo do tego dojsc? Co Panstwo zrobili aby uchronic pracownikow liniowych przed takim niebezpieczenstwem? Dlaczego w instrukcjach pracy nie bylo informacji o niebezpieczenstwach? Moze dlatego ze próbowaliście zrzucić ten obowiązek na inzynierów piszących te instrukcje, którzy o BHP pojęcia nie mają?? A ile razy byliście na linii produkcyjnej? Raz?? Dwa razy?! Czy te super maszyny, wyposarzone podobno we wszelkie systemy przeszły jakiś wasz lub zewnetrzny odbiór? Sprawdzaliście je, czy działają? A ile osób zgineło lub uległo wypadkom podczas wznoszenia tej fabryki przez rok? Dlaczego nie bylo i nie ma szkolenia BHP i przeciwpozarowego na stanowisku pracy, tylko jakies tam ogolne bajki i lista z podpisami? Dlaczego na ścianach wisi kartka z numerami na policię 997 i straż pożarną 998, a w razie wypadku tel podany jest komorkowy do jakis panów niewiadomo skąd? Czy boicie się zgłaszać wypadki? Dlaczego? A pamietacie jeszcze jak wpuściliście pracowników do nieskończonej jeszcze fabryki gdzie bez oświetlenia rozładowywano te maszyny? Albo jak koreanczyk bez zezwolenia na prowadzenie wozka widlowego wjechal w przypadkowo przejezdzajacy radiowóz? Ile wtedy daliście, co? Fajnie się siedziało w bezpiecznym biurze w barakach obok?! Mimo wszystko pozdrawiam i polecam was waszym przyszłym pracodawcom (ale chyba tylko tym w korei). Do: Koreanskich maker'ów (pracowników producenta maszyn którzy je montują i ustawiają w nich wszystko) Wiem że nie mówicie po polsku ani po angielsku więc może znajdzie się ktoś kto wam to przetlumaczy: Czy poza piciem koreanskiej wódy ze sklepika przy stołówce (śmierdzi od was strasznie, a sklepik nie ma pewnie pozwolenia na sprzedaż alkocholu bez akcyzy!) oraz poza odwiedzaniem wrocławskich burdeli, czy coś jeszcze was interesuje? Czy oddając do uzytku maszynę nie zapominacie sprawdzić czy czujnieki i nadrzedny system monitorujący np. otwieranie drzwi działa sprawnie? Jak sie na was patrzy to można mieć wątpliwości.. Do: Władz Wrocławia, województwa oraz gminy Kobierzyce. Jeżeli już ochłoneliście po chełpieniu się jakich to wspaniałych inwestorów tu sprowadziliście, jakim sprzedaliście ziemię za całe 10zł i którzy to dostali od was mega ulgi, to powiedzcie: Czy to, że ani PIP ani Urzad Nadzoru Budowlanego nie interesowały się skargami pracowników to też wasza sprawka? Czy TAKIE ulgi daliście waszym bogatym koreańskim kolegom? Dlaczego fabryka która hula na 3 zmiany 24h 7dni na tydzień nie została jeszcze w całości odebrana przez wszystkie instytucje? I dlaczego pozwolenie na jej budowę załatwiono dopiero 2 miesiące temu, podczas gdy pracownicy pracowali tam już od listopada? A na ostatnij pomysł sprowadzenia tanich chinczyków jak się zapatrujecie? Trochę pokrzyczymy a potem się zgodzimy, tak?! Do: Redakcji firmowej gazetki. Nie zapomnijcie napisac ze pan prezydent lg.philips składa kondolencje i gratuluje pobijania kolejnych rekordów produkcji. Do: Czytających to osób. Być może ten post zniknie szybko z tego forum z powodu zbyt dużej dawki "kłamstw", zatem jeśli potwierdzacie to co napisalam, skopiujcie ten tekst do waszych postów. Do: Koreańczyków. Wracajcie do domu.. wszyscy... Podzielam twoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadal.. Re: koniec LG IP: 220.127.179.* 28.04.07, 09:15 Bez LG bez pracy Jesli nie podoba szukaj inna pracy. haha.. Rumania,Bulgaria,Turcja sa warto inwestowac niz Pol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Liżcie dalej IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.04.07, 10:13 Włażąc w d..pę koreańczykom udowadniamy jacy jesteśmy słabi,pracując u rodzimych pracodwaców nie zorobimy mniej.Czy warto?.Zostawiamy nasze rodziny na 12 godzin i jest tak jak oni chcieli.Czy warto?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ku pamięci !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.04.07, 10:23 Gdy już wrócimy do pracy zapalmy po zniczu przed adminem, niech to będzie chołd po zmarłym koledze.Może ONI też się czegoś nauczą od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dom Akcja znicz IP: *.devs.futuro.pl 28.04.07, 11:01 Koledzy zapalmy po zniczu przed Adminem,zginął człowiek,Polak któremu sie należy pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabio Re: Akcja znicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 16:04 Popieram i resztę braci PROSZĘ o to samo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Akcja znicz IP: *.dzi.vectranet.pl 29.04.07, 11:09 R.I.P. [*] Brak slów...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Spokój już IP: *.centertel.pl 29.04.07, 23:13 Tu Karol,chciałbym powiedzieć ,że dajcie już na luz i że mam w nosie to forum i wogóle olewka jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAZETA.plFORUM [...] IP: 82.139.13.* 30.04.07, 10:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fabio Re: POZDRO SCM !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 12:12 TVN nie wpuszczą , a Twój post pewnie zaraz wytną mimo tego że to co piszesz to prawda w czystej postaci , SCM RULEZZZZZZ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUCK OFF HR !!! [...] IP: *.daminet.pl 30.04.07, 16:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: POZDRO SCM !!!!!!! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.05.07, 10:07 Zastanawiam się dlaczego wszyscy krytycy firmy LG (pracujący w niej dobrowolnie) występują na forum anonimowo? Proszę Państwa skoro uwżacie że macie rację to miejcie odwagę podpisać się swoim imieniem i nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi spytał kierownik działu kadr... ;) 02.05.07, 08:16 Proszę Państwa skoro uwżacie że > macie rację to miejcie odwagę podpisać się swoim imieniem i nazwiskiem. spytał kierownik działu kadr... ;) :P ps publikowanie w internecie swoich danych personalnych nie jest zbyt rozsądnym zachowaniem - pozwolisz że nie określę czym jest oczekowanie tego od innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: POZDRO SCM !!!!!!! IP: *.dzi.vectranet.pl 02.05.07, 13:01 najgorsi są polaczki na śmiesznych stanowiskach ,wchodzący w dupe wszystkim i każdemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: King Royal Cox Re: POZDRO SCM !!!!!!! IP: *.centertel.pl 02.05.07, 16:11 To prawda,włażenie w dupęęę ma tu miejsce :) Sub liderze raczej nie,ale juz np od Shifta to się zdarza często.aczkolwiek nie zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvn o LG [...] IP: *.daminet.pl 02.05.07, 19:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lojalka Re: POZDRO SCM !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 01:33 Czy ktoś mógłby wyjaśnić sprawe LOJALKI-może jakiś prawnik; znalazlem to na forum: Gość: varciasz 27.04.07, "Twoja lojalka to tylko straszak. Pogadaj z prawnikami. Jezeli szkolenie na które zostałeś wysłąny było Ci potrzebne do dalszej pracy to pracodawca nie ma prawa dawac lojalki. Pogadaj z prawnikiem i sie zwalniaj. Troche zły bedziesz jak sie dowiesz że to tylko straszak a Ty przez to tyle czasu zmarnowałes :D" i Gość: tereska 27.04.07 "Mój brat też jest - a właściwie już był- pracownikiem LG Philips, zwolnił się, będzie płacił za to kupe kasy (niestety, lojalka konsultowana byla z prawnikami i nie ma ponoc mozliwosci wywiniecia sie). znalazl inna prace," Wiem, że reguluje to:Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej oraz ministra pracy i polityki socjalnej z dn 12 . 10.1993r w sprawie zasad i warunków podnoszenia kwalifikacji zawodowych i wykształcenia ogólnego dorosłych DZ.U.103 POZ. 472 Z 1993R z dn. 29/10/1993r ; www.come.uw.edu.pl/ise/index.php?option=com_content&task=view&id=109&Itemid=25 Czy pracodawca może domagać się zwrotu kosztów za PSEUDO-szkolenie w Korei na którym przez 3 miesiące pracowałem jako robotnik na taśie (tzn wkręcałem śrubki,montowałem elementy BLU) a na umowie o pracę miałem i mam-brygadzista??? Według mnie nie podniosłem żadnych kwalifikacji zawodowych(na tym niby-szkoleniu), nie mam też żadnego certyfikatu ani zaświadczenia {§ 14. 1. Ukończenie pozaszkolnych form kształcenia, dokształcania i doskonalenia potwierdzają odpowiednio: 1) dyplom, 2) świadectwo, 3) zaświadczenie, wydane według wzorów określonych w załącznikach nr 1-6 do rozporządzenia, oraz inne dokumenty określone w odrębnych przepisach.} I jeszcze dla zainteresowanych tematem coś do poczytania:62.181.2.222/szkolenia.nsf/dbfdfa8adf1e01d1c1256938003ea42a/24cd31e4aa60095fc12572c20036e4ce?OpenDocument Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 피터 ♥♥ Best greetings to korean LG employees ♥♥ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.07, 03:10 Best wishes to all korean LG employees sends 피터 Thank you very much for visiting Poland. I hope you will stay here forever. Thank you for a fantastic work and for everything you do for me. Let's build a better world together! ♥♥♥♥ I love you , LG ♥♥♥♥ 피터 , Wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: King Royal Cox Re: ♥♥ Best greetings to korean LG em IP: *.centertel.pl 03.05.07, 11:57 co to za dureńń na naszym forum głupoty pisze, jakie to zryciuchy normalnie,głupie głupki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ME Re: ♥♥ Best greetings to korean LG em IP: *.icpnet.pl 23.07.07, 00:32 Best wishes to all korean LG employees sends 피터 Thank you very much for visiting Poland. I hope you will stay here forever. Thank you for a fantastic work and for everything you do for me. Let's build a better world together! ♥♥♥♥ I love you , LG ♥♥♥♥ 피터 , Wroclaw Odpowiedz Link Zgłoś
pinkch1 Re: ♥♥ Best greetings to korean LG em 04.08.07, 19:28 Mr Wong to whom the wishes? can not you sleep? it is sad. don't worry. around you are better competitors. don't cry. best wishes for you too. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jubi Re: POZDRO SCM !!!!!!! IP: 62.87.128.* 14.03.08, 12:35 siemka la lojalka jest o kant rozbic u mnie w firmie byla taka sytuacja : jezeli malzonek/malzonka przenosi sie do innego miasta mozna zrezygnowac z pracy mimo lojalki, a przewaznie polskie sady ida nawet jak przenosisz sie do sasiedniego miasta, tak ze nie ma problemu , zrezygnowaly 3 osoby i nic im nie zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi a mnie dziwi jedno... 02.05.07, 08:11 dlaczego żaden redaktor/polityk/urzędnik nie zainteresował się czemu podobny zakład likwiduja w czechach, jak tam wygląda sprawa współpracy (a wzasadzie wyciągania ręki po poaństwową kase) to może być bardzo ciekawe ile wpompowano w to przedsięwzięcie publicznych pienniędzy kto i z czyimi poręczeniami kredytował, ... bo cos mi się widzi że by utrzymać zyski, jak najmniej zainwestowac i osiągnąc niskie ceny firma ta wymyśliła całkiem niezłą strategię przerzucania kosztyów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdenek [...] IP: 84.40.217.* 07.05.07, 11:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Wazne! IP: *.proxy.aol.com 07.05.07, 21:49 czesc,mieszkam w Niemczech ( Aachen) , tutejsza telewizja jest zainteresowana wasza sprawa. Szukamy kontaktu z kims kompetentnym z Fabryki LG Philips LCD, w celu przeprowadzenia wywiadu. Prosze o kontakt pod emilem ORGALGPDAC@aol.com Zapewniamy anonimowosc. Andrzej z Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Wazne! IP: *.proxy.aol.com 08.05.07, 00:55 Pozdrawiam serdecznie, mieszkam w Aachen (Niemcy). Na terenie naszego miasta znajdowala sie fabryka telewizorow LG Philips Displays. Ale niestety, w zeszlym roku LG doprowadzilo zdrowa fabryke do ruiny i zglosilo do konkursu. Z dnia na dzien wyrzucili ludzi na ulice, w wypadku konkursu pracownicy nie otrzymali zadnych odszkodowan finansowych, ktore mieli wczesniej zagwarantowane. Kryje sie za tym wiele tragedie rodzinnych. Co sie okazuje koreanczyki otworzyli nowa fabryke telewizorow w Polsce i jeszcze dostali dotacje z Unii Europejskiej. A teraz was chca wysyskiwac i traktuja jak niewolnikow. Nie dajcie sie! To jest wysysk czlowieka przez czlowieka. Jak tak dalej bedzie to wrocimy do ery kamienia lupanego. Europejskie dotacje powinny sluzyc w perwszej kolejnosci Europejczykom. LG Elektronics to bardzo bogata firma, sponsoruje w Niemczech DFB(Niemiecki klub pilki noznej), i dlatego tez powinni swiecic dobrym przykladem. Jestesmy z wami, nie poddawajcie sie. Walczcie o swoje prawa! Teresa z Aachen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Pedro come back....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 08:38 oops... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Pedro come back....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 09:48 Witam serdecznie wszystkich! Czas chyba sie u Was zatrudnić w tym LG i zrobić porządek. Kiedy zaczynała się rekrutacja organizowałem spotkania "Informująco- bojkotujące" formę kompletnie niezorganizowanej rekrutacji i kompletną deziformację przyszłych pracowników! Na Spotkanie na pl.Wolności (co za zbieg nazw:) )przyszło sporo osób i cieszyłem się że ludzie myślą bardziej przyszłościowo! Nie wiem ilu z Was wtedy po tym spotkaniu zrezygnowało ale mam nadzieje że 100%. LG pewnie odetchneło kiedy odszedłem ale teraz chętnie bym wrócił.:) I ZORGANIZOWAŁ WAM ZWIĄZKI ZAWODOWE!!! Z tego co piszecie to jest gorzaj niż miałem okazję przedstawiać na spotkaniach 1.5 roku temu. Co Wy tam robicie???? nie ma tam ludzi którzy zorganizowali by zebranie ustalili fakty założyli związki???? Ja wiem że najbardziej po pupie dostają pracownicy niższego szczebla (pracownicy produkcyjni) gdyż forma wyzysku właśnie na tej grupie osób jest najbardziej widoczna i przytłaczająca. Ale skoro tak jest źle jak piszecie to na co czekacie! przy tym stopniu niezadowolenia strajk to już tylko sprawa tygodni a kto wie czy nie dni. Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów na drodze do stabilizacji i uregulowania drażniących Was kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Pedro come back....... 09.05.07, 10:12 Jako osoba obserwujaca sprawe z boku takze sie dziwie, ze osoby majace podpisane lojalki i planujace uciec, jak tylko przestana obowiazywac- nie zalozyly zwiazku. Scenariusz takiego kroku moze sie skonczyc 2 finalami: - zwiazek dziala i pracownicy maja cos do powiedzenia. - zalozycielom firma dziekuje za prace i mimo lojalek nie moze im nic zrobic. PRzy tym sad pracy uznaje rozwiazanie stosunku pracy z winy pracodawcy z calym dobrodziejstwem inwentarza z tego wynikajacym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nataly Re: Pedro come back....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 11:39 Witam Jestem studentką Akademii Ekonomicznej i chciałabym napisać prace mgr na temat kultury organizacyjnej i konfliktów w firmie LG. Pedro, wydajesz się być dobrze poinformowany i zorientowany w temacie. Proszę, skontaktuj sie ze mną pod adresem: e_mail_me@vp.pl Proszę o kontakt również wszystkich, którzy chcą wypowiedzieć sie na temat tego, jak zawiódł system zarządzania ludźmi w tym przedsiębiorstwie. Dlaczego wszyscy jesteście tacy zdemotywowani do pracy? Z góry dzięki, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pedro come back....... IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.07, 18:49 LG to jeden wielki syf, każdy kto tam był, wie o czym pisze. A kultura pracy? Jakiej pracy? Jaka kultura? System zarządzania nie istnieje, jedno wielkie dno, szlak mnie trafia, jak pomysle, ze trafilem w takie gowno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubs LG jeszcze istnieje ???? IP: *.xs4all.nl 14.11.07, 14:15 Witam wszytskich ktorzy odeszli, w tym Leestfanna rowniez, slyszalem z zmadrzal i opuszcza firma HAHAHA, fajna jazda!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoś ??? IP: *.chello.nl 16.11.07, 06:13 Tak się zastanawiam, dlaczego nikt już się nie chwali tą mega inwestycją,a przecież takie dobre rzeczy pisano o tym przedsięwzięciu, a okazało to się wielką klapą. Boli tylko, że ludzie są gnębieni w pracy przez takie żółte robactwo. Ale już niebawem ich nie będzie, Polska będzie kolejnym krajem, w którym LG poniosło klęskę. Pozdrowienia dla ludzi jeszcze pracujących w LG, bo mimo, że firma to syf, to ludzie są świetni, choć znajdują się wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś