Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 22:26
    Czy ktoś z Was pracuje,stażuje lub praktykuje w Nestle??Jak wygląda test:
    werbalny i numeryczny?Ktoś może coś skrobnać w tym temacie?Pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 11:51
        Nikt nic nie wie w tym temacie?
      • Gość: ... Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:53
        podbijam po raz ostatni?Nikt nie ma doświadczeń w tym temacie?alo alo...
        • Gość: :-$ Re: NESTLE IP: *.smstv.pl 19.05.06, 08:28
          A dlaczego sie tak boisz tego testu? Klopoty z samoocena, czy moze trzezwy
          samokrytycyzm?:-)
          Nie przyjma Cie do korporacji, jesli nie zmienisz podejscia. Wiecej wiary w
          siebie...
          Powodzenia
          • Gość: ... Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:30
            Hehe,to nie jest kwestia "bania się";) czy trzeźwego samokrytycyzmu.Po prostu
            jeśli coś można się dowiedzeć jak TO wygląda,to dlaczego miałbym nie zapytać?
            Nigdy nie pytałes znajomych co było na egzaminie?zwykła ludzka ciekawość;)
      • Gość: :-$ Re: NESTLE IP: *.smstv.pl 19.05.06, 11:31
        Tak, niektorzy potrzebuja informacji, wtedy czuja sie pewniej...A skad wiesz,ze
        chodze na egzaminy?:-)Moze jestem po zawodowce:-)
        Masz ta rozmowe w Nestle w Katowicach?
        • Gość: ... Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:09
          NIe,Krk.Pewniej nie pewniej...Ty masz w Katowicach?W zawodówce nie było
          sprawdzianów i egzaminu końcowego?;))
          • Gość: :-$ Re: NESTLE IP: *.smstv.pl 19.05.06, 13:19
            Ja byłam tam na praktykach w zeszlym roku:-) Moze masz gg?
            • Gość: ... Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:41
              Napisz na mejla colik1@gazeta.pl
      • Gość: Wiola Re: NESTLE IP: 81.219.217.* 24.05.06, 14:37
        Witam pracuje w koncernie Nestle od dwóch lat a dokłatnie w córce spólce
        NESTLE WATERS POLSKA S.A i bardzo polecam
        praktyki jak równiesz etat praca.
        Doceniają dobrych pracowników,są atrakcyjne programy motywujące i cały czas
        coś się dzieje, nie ma chamstwa,nie mówię że
        jest lekko ale za ciężką pracę jest odpowiednia kasa,są jasne reguły i jeżeli
        robisz swoje to nie trzeba się obawiać o stanowisko pracy.
        Imprezy integracyjne, szkolenia, Telefon z dużym limitem, samochód do
        dyspozyzcji oczywiście w ramach rozsądku, opieka medyczna.
        Możliwość rozwoju i awansu.
        Kasa róznie od 1800 brutto - 3000 brutto.
        pozdrawiam

• Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 23:05
          Dzięki wielkie za pierwszy naprawdę konkretny post w temacie!;)).Czym
          siędokładnie zajmujesz?Możesz zdradzić?2 lata to już coś....A praktyki jak
          wyglądają?Płatne?Są szanse później by po praktykach otrzymać propozycję jakiejś
          pracy,stażu?Pozdrawiam!!
          • Gość: gosciu Re: NESTLE IP: *.crowley.pl 25.05.06, 10:21
            witam,

w zeszlym roku w finansach w warszawie placili 2750 brutto na umowe zlecenie.
            Sposrod 40 praktykantow (wszystkie dzialy) propozycje dalszej wspolpracy
            dostalo okolo 80%, niestety na czas okreslony - jeden rok i pensje okolo 3700
            brutto. Mozna bylo delikatnie negocjowac
            pzdr
            • Gość: mario Re: NESTLE IP: *.elpos.net 25.05.06, 16:31
              ale i kasa heheheh
        • Gość: byłe Nestle Re: NESTLE IP: *.e-wro.net.pl 27.05.06, 22:12
          Ja mam za sobą prawie trzy lata pracy też Nestle Waters i w tej chwili nie pracuje już i cieszę się. Pracowałem na stanowsku handlowym z dala od Warszawy i Centarli i powiem że lipa straszna. Z tego co słyszałem od ludzi mających większy kontakt z centrala to w Warszawie mozna wytrzymać. Im dalej tym gorzej. No i stanowiska handlowe to wyzysk i nieustanny mobing. Pewnie w jakiejś księgowości czy coś podobnego jest lepiej ale na pierwszej linii przy łapaniu i obsłudzie klienta nie jest słodko. Generalnie nie polecam pracy w Nestle Waters w działach handlowych i pracy poza centralą. W tej chwili jestem szczęśliwy że zakończyłem prace w "międzynarodowym koncernie". Jedyne co dobrze wspominam to wspaniałych ludzi w dziale handlowym w jednym z miast na zachodzie. Życze im wytrwałości w walce z nieustającym naciskiem na wynik.
      • Gość: Wiola Re: NESTLE IP: 81.219.217.* 24.05.06, 14:37
        Witam pracuje w koncernie Nestle od dwóch lat a dokłatnie w córce spólce
        NESTLE WATERS POLSKA S.A i bardzo polecam
        praktyki jak równiesz etat praca.
        Doceniają dobrych pracowników,są atrakcyjne programy motywujące i cały czas
        coś się dzieje, nie ma chamstwa,nie mówię że
        jest lekko ale za ciężką pracę jest odpowiednia kasa,są jasne reguły i jeżeli
        robisz swoje to nie trzeba się obawiać o stanowisko pracy.
        Imprezy integracyjne, szkolenia, Telefon z dużym limitem, samochód do
        dyspozyzcji oczywiście w ramach rozsądku, opieka medyczna.
        Możliwość rozwoju i awansu.
        Kasa róznie od 1800 brutto - 3000 brutto.
        pozdrawiam

• Gość: NaWschod Re: NESTLE IP: 195.239.61.* 26.05.06, 16:28
          Pracuje w Nestle 3 lata, place sa w miare, tak jak bylo wspomniane powyzej 2000-
          3000 brutto na "zwyklych" stanowiskach. Slbo z podwyzkami i premiami (w moim
          dziale), ale nie moge zanrzekac, bo doczekalem sie awansu - pracuje obecnie w
          Moskwie :)

pzdr
          R
        • Gość: HappyNow Re: NESTLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:43
          Co?
          Daruj sobie żarty, bo jedynie pensję podałeś prawidziwą!
          Firma przeżywa kryzys, jest nędza intelktualna, zero motywacji, zwolnienia -
          właśnie zwolniono wszystkichh PH ds Detalu! Z koncernem zachodnim to ta firma
          ma tyle wspólnego, że w nazwie Nestle Waters jest są zagraniczne słowa! Żenada!
          Absolutnie odradzam każdemu, komu do głowy przyjdzie myśl że fajnie zdobyć
          doswiadczenie w zachodniej firmie! W warzywniaku osiedlowym człowiek się więcej
          nauczy niż w tym motłochu i kołtunerii!
          Pozfdrawiam żałosną krainę nałęczowianki i wody nestle aquarel wydobywanej w
          sercu mazowsza czyli na MOKOTOWIE PRZY MARYNARSKIEJ!
          sMACZENGO!
          hAPPYnOW
          • Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 01:00
            hmm...ostre słowa.Obraz Nestle jako tej zagranicznej firmy, gdzie można zdobyć
            doświadczenie troszkę się zamazał...Pracujesz jeszcze w Nestle??Jak jest w
            innych oddziałach? Pozdrawiam
        • Gość: NWP Re: NESTLE IP: *.kam.pl 02.06.06, 23:01
          Wiola, jeżeli pracujesz od dwóch lat w NW, to chyba czas pomyśleć o zmianie, bo
          chyba wyobraźnia Cię ponosi. "Imprezy integracyjne, szkolenia", napisz kiedy???
      • Gość: ilovemywork Re: NESTLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 12:14
        www.pracuj.pl/testy-predyspozycji-zawodowych.htm#top
        Te testy sa niezle. Dodatkowo podobne sa na stronach procter&gamble.

Kiedys byly na stonie SHL - firmy tworzacej takie testy.
        A tak najlepiej aplikowac do wszystskich duzych firm i chodzic sobie do nich na
        testy (zakladam ze jesli chca cie sprawdzic w nestle to w innych duzych tez cie
        zaprosza). Firmy sa zbyt leniewe zeby zmieniac te testy i wszytskie jada na
        tych samych.

moje wrazenia z testow :) :

ilovemywork.blog.onet.pl/2,ID97580279,DA2006-05-21,index.html
        • Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 00:59
          Już po testach.I po rozmowie;).Testy okazały się całkiem całkiem,o dziwo
          werbalny poszedł lepiej niż ten analityczny (o dziwo,bo zawsze lepiej się
          czułem we wszelkiego rodzaju przeliczeniach,widocznie przez okres szukania
          pracy straciłem troche umiejętności,eeh).Teraz popróbuję się dostać na testy do
          innych firm.Testy na pracuj.pj już widziałem.Dz.Pozdrawiam!
          • Gość: Koncernowiec Re: NESTLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:22
            Nie wiem jak Wam, ale mnie już ręce opadają od tej pracy dla zachodnich
            koncernów. Sytuacja rynkowa zmieniła się obecnie nie do poznania, a ich realia
            są dalekie od rzeczywistości, jak tak dalej pójdzie to dowiemy się na własnej
            skórze co to jest niewolnictwo. Ja chyba sie wogóle przekwalifikuję ;). Paru
            znajomych z 8, 10 letnim stażem rzuciło to wszystko w diabły i wyjechało na
            zachód. Teraz mówią, że czują że żyją, nikt ich nie pałuje za to, że się czasem
            nie da, zero e-maili, głupich telefonów, ciągłego skrzeczenia nad uchem
            oglądania sie za siebie czy przypadkiem szef nie siedzi w krzakach :P, o cudzie
            techniki gps-ach w pojazdach już nie wspomnę. Pozdrawiam Wszystkich Ludzi Pracy
            z "pierwszej lini frontu" ;)
            • Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 20:20
              Dostałem ofertę praktyki w Nestle,Dział techniczny.Czy ktoś się może oreintuje
              jakie są szanse na dostanie później,po takiej praktyce,propozycji pracy??Bo mam
              też ofertę pracy w mniejszej,krajowej firmie i nie wiem co wybrać...:/.Z góry
              dzięki!!
              • Gość: aysun Re: NESTLE IP: *.chello.pl 20.06.06, 16:14
                A tak z ciekawosci, jakie zarobki ci zaproponowali? Mnie odrazu powiedzieli na
                rozmowie w przyszlym dziale ze mam nikle szanse na cos dalej bo nie bedzie etatu.
                • Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:59
                  Ja mam ogólnie dylemat...Długo by pisać.Niby się zdecydowałem,ale sam nie wiem
                  do końca...Jak możesz napisz na mejla podanego gdzieś wyżej;)Pozdro!
                • Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 19:05
                  Oto mój mejl: colik1@gazeta.pl. Jesteś absolwentem??Czy studiujesz??Szukasz
                  pracy?? Pozdrawiam!
                • Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:11
                  Mi z kolei powiedzieli,że może być szansa...Ale się waham jeszcze...A płaca na
                  praktykach ok.średnia krajowa.
      • Gość: p Re: NESTLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 19:33
        siema.
        W zeszlym roku bylem na praktykach w Nestle. Kasa 2750 brutto. po roku 4000
        brutto. Ogolnie firma syfna. duza czesc osob po praktykach pracuje nadal na
        zleceniu - kibel totalny. A i kaska marna - konkurencja placi spoooro lepiej.
        Na pewno warto, bo fajnie wyglada w cv, ale po roku odechciewa sie wszystkiego.
        Generalnie jako pracy na dluzej - nie polecam!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka