Gość: słodzik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 22:26 Czy ktoś z Was pracuje,stażuje lub praktykuje w Nestle??Jak wygląda test: werbalny i numeryczny?Ktoś może coś skrobnać w tym temacie?Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 11:51 Nikt nic nie wie w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:53 podbijam po raz ostatni?Nikt nie ma doświadczeń w tym temacie?alo alo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-$ Re: NESTLE IP: *.smstv.pl 19.05.06, 08:28 A dlaczego sie tak boisz tego testu? Klopoty z samoocena, czy moze trzezwy samokrytycyzm?:-) Nie przyjma Cie do korporacji, jesli nie zmienisz podejscia. Wiecej wiary w siebie... Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:30 Hehe,to nie jest kwestia "bania się";) czy trzeźwego samokrytycyzmu.Po prostu jeśli coś można się dowiedzeć jak TO wygląda,to dlaczego miałbym nie zapytać? Nigdy nie pytałes znajomych co było na egzaminie?zwykła ludzka ciekawość;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-$ Re: NESTLE IP: *.smstv.pl 19.05.06, 11:31 Tak, niektorzy potrzebuja informacji, wtedy czuja sie pewniej...A skad wiesz,ze chodze na egzaminy?:-)Moze jestem po zawodowce:-) Masz ta rozmowe w Nestle w Katowicach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:09 NIe,Krk.Pewniej nie pewniej...Ty masz w Katowicach?W zawodówce nie było sprawdzianów i egzaminu końcowego?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-$ Re: NESTLE IP: *.smstv.pl 19.05.06, 13:19 Ja byłam tam na praktykach w zeszlym roku:-) Moze masz gg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:41 Napisz na mejla colik1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: NESTLE IP: 81.219.217.* 24.05.06, 14:37 Witam pracuje w koncernie Nestle od dwóch lat a dokłatnie w córce spólce NESTLE WATERS POLSKA S.A i bardzo polecam praktyki jak równiesz etat praca. Doceniają dobrych pracowników,są atrakcyjne programy motywujące i cały czas coś się dzieje, nie ma chamstwa,nie mówię że jest lekko ale za ciężką pracę jest odpowiednia kasa,są jasne reguły i jeżeli robisz swoje to nie trzeba się obawiać o stanowisko pracy. Imprezy integracyjne, szkolenia, Telefon z dużym limitem, samochód do dyspozyzcji oczywiście w ramach rozsądku, opieka medyczna. Możliwość rozwoju i awansu. Kasa róznie od 1800 brutto - 3000 brutto. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 23:05 Dzięki wielkie za pierwszy naprawdę konkretny post w temacie!;)).Czym siędokładnie zajmujesz?Możesz zdradzić?2 lata to już coś....A praktyki jak wyglądają?Płatne?Są szanse później by po praktykach otrzymać propozycję jakiejś pracy,stażu?Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: NESTLE IP: *.crowley.pl 25.05.06, 10:21 witam, w zeszlym roku w finansach w warszawie placili 2750 brutto na umowe zlecenie. Sposrod 40 praktykantow (wszystkie dzialy) propozycje dalszej wspolpracy dostalo okolo 80%, niestety na czas okreslony - jeden rok i pensje okolo 3700 brutto. Mozna bylo delikatnie negocjowac pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłe Nestle Re: NESTLE IP: *.e-wro.net.pl 27.05.06, 22:12 Ja mam za sobą prawie trzy lata pracy też Nestle Waters i w tej chwili nie pracuje już i cieszę się. Pracowałem na stanowsku handlowym z dala od Warszawy i Centarli i powiem że lipa straszna. Z tego co słyszałem od ludzi mających większy kontakt z centrala to w Warszawie mozna wytrzymać. Im dalej tym gorzej. No i stanowiska handlowe to wyzysk i nieustanny mobing. Pewnie w jakiejś księgowości czy coś podobnego jest lepiej ale na pierwszej linii przy łapaniu i obsłudzie klienta nie jest słodko. Generalnie nie polecam pracy w Nestle Waters w działach handlowych i pracy poza centralą. W tej chwili jestem szczęśliwy że zakończyłem prace w "międzynarodowym koncernie". Jedyne co dobrze wspominam to wspaniałych ludzi w dziale handlowym w jednym z miast na zachodzie. Życze im wytrwałości w walce z nieustającym naciskiem na wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: NESTLE IP: 81.219.217.* 24.05.06, 14:37 Witam pracuje w koncernie Nestle od dwóch lat a dokłatnie w córce spólce NESTLE WATERS POLSKA S.A i bardzo polecam praktyki jak równiesz etat praca. Doceniają dobrych pracowników,są atrakcyjne programy motywujące i cały czas coś się dzieje, nie ma chamstwa,nie mówię że jest lekko ale za ciężką pracę jest odpowiednia kasa,są jasne reguły i jeżeli robisz swoje to nie trzeba się obawiać o stanowisko pracy. Imprezy integracyjne, szkolenia, Telefon z dużym limitem, samochód do dyspozyzcji oczywiście w ramach rozsądku, opieka medyczna. Możliwość rozwoju i awansu. Kasa róznie od 1800 brutto - 3000 brutto. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NaWschod Re: NESTLE IP: 195.239.61.* 26.05.06, 16:28 Pracuje w Nestle 3 lata, place sa w miare, tak jak bylo wspomniane powyzej 2000- 3000 brutto na "zwyklych" stanowiskach. Slbo z podwyzkami i premiami (w moim dziale), ale nie moge zanrzekac, bo doczekalem sie awansu - pracuje obecnie w Moskwie :) pzdr R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HappyNow Re: NESTLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:43 Co? Daruj sobie żarty, bo jedynie pensję podałeś prawidziwą! Firma przeżywa kryzys, jest nędza intelktualna, zero motywacji, zwolnienia - właśnie zwolniono wszystkichh PH ds Detalu! Z koncernem zachodnim to ta firma ma tyle wspólnego, że w nazwie Nestle Waters jest są zagraniczne słowa! Żenada! Absolutnie odradzam każdemu, komu do głowy przyjdzie myśl że fajnie zdobyć doswiadczenie w zachodniej firmie! W warzywniaku osiedlowym człowiek się więcej nauczy niż w tym motłochu i kołtunerii! Pozfdrawiam żałosną krainę nałęczowianki i wody nestle aquarel wydobywanej w sercu mazowsza czyli na MOKOTOWIE PRZY MARYNARSKIEJ! sMACZENGO! hAPPYnOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 01:00 hmm...ostre słowa.Obraz Nestle jako tej zagranicznej firmy, gdzie można zdobyć doświadczenie troszkę się zamazał...Pracujesz jeszcze w Nestle??Jak jest w innych oddziałach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NWP Re: NESTLE IP: *.kam.pl 02.06.06, 23:01 Wiola, jeżeli pracujesz od dwóch lat w NW, to chyba czas pomyśleć o zmianie, bo chyba wyobraźnia Cię ponosi. "Imprezy integracyjne, szkolenia", napisz kiedy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilovemywork Re: NESTLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 12:14 www.pracuj.pl/testy-predyspozycji-zawodowych.htm#top Te testy sa niezle. Dodatkowo podobne sa na stronach procter&gamble. Kiedys byly na stonie SHL - firmy tworzacej takie testy. A tak najlepiej aplikowac do wszystskich duzych firm i chodzic sobie do nich na testy (zakladam ze jesli chca cie sprawdzic w nestle to w innych duzych tez cie zaprosza). Firmy sa zbyt leniewe zeby zmieniac te testy i wszytskie jada na tych samych. moje wrazenia z testow :) : ilovemywork.blog.onet.pl/2,ID97580279,DA2006-05-21,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 00:59 Już po testach.I po rozmowie;).Testy okazały się całkiem całkiem,o dziwo werbalny poszedł lepiej niż ten analityczny (o dziwo,bo zawsze lepiej się czułem we wszelkiego rodzaju przeliczeniach,widocznie przez okres szukania pracy straciłem troche umiejętności,eeh).Teraz popróbuję się dostać na testy do innych firm.Testy na pracuj.pj już widziałem.Dz.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koncernowiec Re: NESTLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:22 Nie wiem jak Wam, ale mnie już ręce opadają od tej pracy dla zachodnich koncernów. Sytuacja rynkowa zmieniła się obecnie nie do poznania, a ich realia są dalekie od rzeczywistości, jak tak dalej pójdzie to dowiemy się na własnej skórze co to jest niewolnictwo. Ja chyba sie wogóle przekwalifikuję ;). Paru znajomych z 8, 10 letnim stażem rzuciło to wszystko w diabły i wyjechało na zachód. Teraz mówią, że czują że żyją, nikt ich nie pałuje za to, że się czasem nie da, zero e-maili, głupich telefonów, ciągłego skrzeczenia nad uchem oglądania sie za siebie czy przypadkiem szef nie siedzi w krzakach :P, o cudzie techniki gps-ach w pojazdach już nie wspomnę. Pozdrawiam Wszystkich Ludzi Pracy z "pierwszej lini frontu" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 20:20 Dostałem ofertę praktyki w Nestle,Dział techniczny.Czy ktoś się może oreintuje jakie są szanse na dostanie później,po takiej praktyce,propozycji pracy??Bo mam też ofertę pracy w mniejszej,krajowej firmie i nie wiem co wybrać...:/.Z góry dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysun Re: NESTLE IP: *.chello.pl 20.06.06, 16:14 A tak z ciekawosci, jakie zarobki ci zaproponowali? Mnie odrazu powiedzieli na rozmowie w przyszlym dziale ze mam nikle szanse na cos dalej bo nie bedzie etatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:59 Ja mam ogólnie dylemat...Długo by pisać.Niby się zdecydowałem,ale sam nie wiem do końca...Jak możesz napisz na mejla podanego gdzieś wyżej;)Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 19:05 Oto mój mejl: colik1@gazeta.pl. Jesteś absolwentem??Czy studiujesz??Szukasz pracy?? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słodzik Re: NESTLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:11 Mi z kolei powiedzieli,że może być szansa...Ale się waham jeszcze...A płaca na praktykach ok.średnia krajowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: NESTLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 19:33 siema. W zeszlym roku bylem na praktykach w Nestle. Kasa 2750 brutto. po roku 4000 brutto. Ogolnie firma syfna. duza czesc osob po praktykach pracuje nadal na zleceniu - kibel totalny. A i kaska marna - konkurencja placi spoooro lepiej. Na pewno warto, bo fajnie wyglada w cv, ale po roku odechciewa sie wszystkiego. Generalnie jako pracy na dluzej - nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś