Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lekarze donoszą na GUS

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 10:20
    GUS to krętacze i sprzedawczyki. Takie jest moje zdanie.
    Obserwuj wątek
      • tenare Zarabiają śr. 3.3 tyś brutto i chcą jeszcze więcej 13.05.06, 11:16
        ... normalna chciwość konowałów.
        A GUS jest zły , bo pisze prawdę wziętą ze sprawozdań, które się do niego
        obowiązkowo przesyła. Prawda w oczy kole - jak to mówią. A o łapówkach coś GUS
        pisze? Pewnie tego konowały nie podają do sprawozdań.
        • Gość: konował Re: Zarabiają śr. 3.3 tyś brutto i chcą jeszcze w IP: 213.17.140.* 13.05.06, 11:33
          Naucz się czytać ze zrozumieniem.
          Pracuj na dwóch etatach czyli 5 x 8 x 2 = 80 godz tygodniowo, za które zarobisz dwa razy tyle ile za jeden etat (40 godz) a potem policzą, że twoja średnia płaca jest większa od średniej za pracę na jednym etacie.
          Zrozumcie wreszcie, że porównuje się płacę za pracę na jednym etacie z płacą w czasie równym ponad dwóm etatom. A potem podaje się te wartości jako tożsame.

Oddajesz samochód do warsztatu, płacisz słono i nie narzekasz. Oddajesz się w ręce lekarzy i uważasz, że płaca sprzątaczki powinna im wystraczyć. To niech cię leczy i operuje sprzątaczka, skoro płaca nie powinna odzwierciedlać kwalifikacji, doswiadczenia i odpowiedzialności
          • Gość: Gucio Re: Zarabiają śr. 3.3 tyś brutto i chcą jeszcze w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 21:22
            > Oddajesz samochód do warsztatu, płacisz słono i nie narzekasz. Oddajesz się w r
            > ęce lekarzy i uważasz, że płaca sprzątaczki powinna im wystraczyć. To niech cię
            > leczy i operuje sprzątaczka, skoro płaca nie powinna odzwierciedlać kwalifikac
            > ji, doswiadczenia i odpowiedzialności

A wiesz, co to jest etyka zawodowa? Przysięga? A co powiesz na wymuszanie
            łapówek, np. poprzez przeciąganie porodu przez 27 godzin bez podania środków
            przeciwbólowych w sytuacji, gdy zanika puls dziecka, jak choćby ostatnio w
            Pszczynie? Albo 1000 zł za przeniesienie chorego z korytarza na salę, jak to
            praktykuje się w Ochojcu?

Wiesz, daruj sobie tych "fachowców" od siedmiu boleści. Jeśli są tacy dobrzy i
            tak bardzo chcą pławić się w luksusie, to co ich trzyma przed wyjazdem z tego
            kraju? Może jednak to, że tam, gdzie oficjalnie lekarze dobrze zarabiają, wymaga
            się od nich fachowości i odpowiedzialności zawodowej oraz pracy na dyżurze, a
            nie libacji w kanciapce i zbywania pacjentów.

Jest takie powiedzenie, że ryba psuje się od głowy. W szpitalach nie śmierdzi -
            tam już wszystko przegniło...
            • ksiazemaly Re: Zarabiają śr. 3.3 tyś brutto i chcą jeszcze w 14.05.06, 10:55
              Ja gdy ide do lekarza to mam podwyższone ciśnienie ze względu na to jacy ludzie mnie tam obsługują... Więc niech mnie nikt nie czaruje jakimiś przysięgami... Oczywistym jest, że będzie lepiej jeśli lekarze będą lepiej zarabiać. Ale może zacznijmy też tłumaczyć przedstawicieli innych zawodów z ich nieżyczliwości i niekompetencji faktem nieadekwatnych zarobków... Bo w tym kraju mało kto zarabia tyle ile powinien. Przede wszystkim powinno się rozliczyć lekarzy z przepisywania za drogich lekarstw i czerpania korzysci ze wspolpracy z przedstawicielami medycznymi. A to jest tylko początek patologicznych zachowań, które w jakiś sposób ograniczają środki NFZ.
      • Gość: nanook Są trzy rodzaje kłamstwa ... IP: *.pronet.lublin.pl 13.05.06, 11:34
        ... kłamstwo, wielkie kłamstwo i statystyka.
        • 59049m Re: Są trzy rodzaje kłamstwa ... 14.05.06, 00:12
          Już dawno mówiłem, że nasz lekarski protest powinnien polegać na rezygnacji z
          drugiej, trzeciej i czwartej pracy oraz na rezygnacji z dyżurów. Żadnego
          strajku! Pozostańmy tylko na 1 etacie przez chocby 6-12 miesięcy. Niech wówczas
          GUS poda statystyczną wartość naszych zarobków, a tzw. organizatorzy służby
          zdrowia, różnej maści fachowcy z NFZ i Ministerstwa niech sami dyżurują, jeżdżą
          w karetce pogotowia, przyjmują prywatnie w różnych Spółdzielniach itp Wtedy
          cały ten PIEKIELNY system rozpadłby się szybko w ciągu kilku miesięcy!!! A my
          bylibyśmy wypoczęci, jak reszta szanownych obywateli tego kraju pracująca na 1
          ciepłym etacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka