Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca dla chemika

IP: *.stk.vectranet.pl 08.08.06, 14:17
    Witam
    Jak macie jakąs prace dla chemika to dajcie znać,bo już jestem zmeczona
    poszukiwaniem pracy w mojej dziedzinie.mam wrazenie, że pomysły jak znaleść
    dobra pracę w moim zawodzie już mi sie wyczerpały.jestem zmęczona i zniechęcona:(
    Obserwuj wątek
      • tajemniczy_don_pedro Re: Praca dla chemika 08.08.06, 16:53
        Pracy nie mam, ale mam duzo doswiadczenia w szukaniu i znajdowaniu. Jakie studia
        (kierunek, poziom itd.)?
        • Gość: medyczna szkoła Re: Praca dla chemika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:53
          poszukujemy laboranta tel. 022 8494512
        • Gość: kiza Re: Praca dla chemika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:47
          Czesc! Skoro masz takie doswiadczenie w szukaniu pracy to czy mozesz mi
          powiedziec gdzie moge szukac?
          • tajemniczy_don_pedro Re: Praca dla chemika 12.01.07, 12:36
            Dla kogo (specjalność), na jakim poziomie, jaki rodzaj poracy?
      • Gość: p Re: Praca dla chemika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 16:55
        popróbój w firmach zajmujących się projektowaniem dla rynku chemicznego i
        petrochemicznego

np. Fluor w Gliwicach czy Lurgi w Krakowie
        • Gość: medyczna szkoła Re: Praca dla chemika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:54
          potrzebujemy laboranta tel. 022 8494512
      • Gość: g Re: Praca dla chemika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 16:58
        zobacz sobie tu

www.prochem.com.pl/index.php?idm=menu_kariera&id=k_poszukujemy&lang=pl
      • b.bujak Re: Praca dla chemika 08.08.06, 18:47
        to zalezy gdzie i jak szukasz tej pracy; generalnie chemicy mogą sobie
        poprzebierac w ofertach... może za bardzo wybrzydzasz?... szczerze mówiąc, to
        trudno mi uwierzyć, że nie możesz nic znaleźć
        • u-ha Re: Praca dla chemika 08.08.06, 19:09
          Poprzebierać w ofertach? a gdzie szukać po technologii chemicznej paliw i
          energii? specjalność ochrona środowiska w przemyśle chemicznym i energetyce.
          Miasto bez znaczenia, chętnie się przeprowadzę :)
          • Gość: d Re: Praca dla chemika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:58
            -ha napisała:

> Poprzebierać w ofertach? a gdzie szukać po technologii chemicznej paliw i
            > energii? specjalność ochrona środowiska w przemyśle chemicznym i energetyce.
            > Miasto bez znaczenia, chętnie się przeprowadzę :)

Fluor w Gliwicach
            Lurgi w Krakowie
            Prochem w W-wie
            Foster Wheeler w Sosnowcu
          • Gość: lll Re: Praca dla chemika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 16:25
            Międzynarodowa korporacja inżynieryjna FLUOR w związku z planowanym
            rozszerzeniem działalności w Polsce i na świecie poszukuje kandydatów
            do pracy w biurze projektowym w Gliwicach na stanowiska:

Inżynier/Projektant

Wymagania:

doświadczenie w branżach: - procesowej (projektant branży procesowej – ref:
            p/p7), lub
            - mechanicznej (projektant branży mechanicznej – ref: p/m7), lub
            - elektryczno – pomiarowej (projektant branży elektryczno-pomiarowej – ref:
            p/ep7), lub
            - konstrukcji – budowlanych (projektant branży konstrukcji – budowlanych – ref:
            p/csk7), lub
            - budowlano – instalacyjnej (projektant branży budowlano – instalacyjnej – ref:
            p/csa7), lub
            - orurowania (projektant branży orurowania – ref: p/pip7);

wykształcenie wyższe techniczne (dot.: p/p7, p/m7, p/ep7, p/csk7) lub min.
            średnie techniczne (dot.: p/csa7, p/pip7);
            doświadczenie zawodowe w projektowaniu instalacji dla przemysłu rafineryjnego,
            petrochemicznego, chemicznego lub energetyki będzie mile widziane;
            dobra znajomość języka angielskiego lub/i niemieckiego;
            znajomość oprogramowania CAD;
            znajomość standardów i norm projektowych będzie dodatkowym atutem;
            operatywność w działaniu oraz umiejętność pracy w zespole wielobranżowym;
            dyspozycyjność związana z podróżami służbowymi również poza granicami Polski.
            Oferujemy szerokie możliwości rozwoju zawodowego i pracę w dynamicznym
            międzynarodowym zespole oraz atrakcyjne wynagrodzenie.

Wszystkie osoby zainteresowane i spełniające powyższe wymagania prosimy o
            nadsyłanie
            listu motywacyjnego i życiorysu zawodowego (CV) z zaznaczeniem kodu
            referencyjnego preferowanej branży w tytule, na adres:

FLUOR SA
            Dział Kadr
            ul. Prymasa Stefana Wyszyńskiego 11
            44-101 Gliwice
            fax: 0-32 238 26 04
            e-mail:
            fluor.gliwice@fluor.com

• Gość: eska Re: Praca dla chemika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 16:51
              Wszystko fajnie tylko, ze będąc absolwentem technologii chemicznej nie ma się
              bladego pojęcia o projektowaniu instalacji...
              • qvintesencja Jasny gwint! 10.08.06, 18:52
                Gość portalu: eska napisał(a):

> Wszystko fajnie tylko, ze będąc absolwentem technologii chemicznej nie ma się
                > bladego pojęcia o projektowaniu instalacji...

Jasny gwint a o czym sie MA pojecie zeby to mozna bylo sprzedac?

No bo pracodawca jak kogos zatrudnia to po to zeby mu zrobil cos na sprzedaz i
                napedzil duzo kasy, nie?

A ludzie sprawiaja wrazenie ze chca pracowac po to zeby to pracodawca dawal im
                kase bo przeciez musza zyc i to na poziomie.
                • Gość: eska Re: Jasny gwint! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 20:36
                  Chciałam tylko uświadomić niektórym, że na naszych uczelniach przykłada się
                  ogromną rolę do teorii a praktyka opiera się głownie na badaniach w
                  laboratoriach, najczęściej na przestarzałym sprzęcie...
                  Więc najprędzej większośc chemików widzi się w laboratoriach a nie przy
                  projektowaniu instalacji.
                • Gość: eska Re: Jasny gwint! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 20:37
                  A od sprzedaży to sa chyba handlowcy a nie chemicy ;)
              • tajemniczy_don_pedro Coooo?! 11.08.06, 09:05
                Gość portalu: eska napisał(a):

> Wszystko fajnie tylko, ze będąc absolwentem technologii chemicznej nie ma się
                > bladego pojęcia o projektowaniu instalacji...

To bardzom ciekaw, czego się teraz uczy na technologii. Bo nawet mnie (choć moje
                studia na politechnice poszły w końcu w stronę bardziej naukową niż
                inżynierską), uczono takich przedmiotów jak inżynieria chemiczna, aparatura
                przemysłu chemicznego, automatyka, technologia chemiczna organiczna, technologia
                chemiczna nieorganiczna, a i projekty trzeba było liczyć i rysować (zaczynając
                od klasycznego odstojnika Dorra, przez przenośniki i pompy do kolumn
                rektyfikacyjnych).
                • Gość: czesiek szlifierz Re: Coooo?! IP: *.stargard.mm.pl 30.10.06, 18:07
                  Taaaaa...a jakie uprawnienia projektowe masz po tej swojej Technologii
                  politechnicznej?? Ja ukończyłem 8 lat temu Politechnikę Szczecińską (Wydział
                  Technologii i Inżynierii Chemicznej - kierunek Aparaty i Urządzenia Przemysłu
                  Chemicznego) i też liczyłem zbiorniki ciśnieniowe, rurociągi i aparaty półkowe.
                  No i co?!!! Takie szkoły w olsce nie dają żadnych uprawnień!!!! Dygam ósmy rok
                  w Z.CH. POLICE za 2000 złotych jako technolog!!
              • Gość: d Re: Praca dla chemika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 18:16
                A co szkodzi złożyc podanie?
                a TAK NAWIASEM MÓWIĄCczego taaam WAs ucża na tyvch studiach?
                • Gość: katja666 Re: Praca dla chemika IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.08.06, 13:25
                  ja tez niby jestem chemikiem tzn technoolog technologi chemiicznej i pracy nie
                  ma bo w tym zawodzie to tylko do rafinerii a tam juz wszystko ustawione
                  • Gość: k Re: Praca dla chemika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 14:20
                    Hej! Jeśli dobrze kojarzę Twoj kierunek to pozostają jeszcze elekrownie,
                    gazownie i kopalnie... choć tam też bardzo liczą sie znajomości :(
                  • Gość: kk Re: Praca dla chemika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 18:52
                    ustawione to może być w Orlenir, Lotosie czy PGNiG.

Ale nie sądzę żeby ustawione były ogłoszenia we FLuor czy LURGI czy Foster
                    Wheller czy Sulzer Chemtech.
                    A jak nie to sprawdz oferty na swiatowych stronach tych firm
        • Gość: starycynik Re: Praca dla chemika IP: *.dyn.centurytel.net 08.08.06, 22:10
          generalnie chemicy mogą sobie poprzebierac w ofertach...

Do poprzebierania przydalyby sie ze trzy. Podaj. Poprzebieraja sobie a ciebie
          ozloca. Jak nie potrafisz podac to zjedz laskawie klawiature na ktorej takie
          bzdury piszesz.
          • tajemniczy_don_pedro Tu dwie dla chemików: 09.08.06, 09:17
            www.fqs.pl/?a=pages&id=4
            • Gość: starycynik Re: Tu dwie dla chemików: IP: *.dyn.centurytel.net 09.08.06, 16:31
              Zwykla akwizycja. To tak jakby do kiosku z gazetami szukac drukarza albo
              dziennikarza a do kasy w supermarkecie eksperta rynku pienieznego.
              • tajemniczy_don_pedro Re: Tu dwie dla chemików: 09.08.06, 17:04
                Bzdury piszesz. To nie jest sprzedaż prostych towarów na szerokim rynku, tylko
                wyspecjalizowanych narzędzi nielicznym, wymagającym klientom. Zajmować się tym
                (oraz supportem) muszą ludzie z wiedzą od poziomu od magistra w górę, bo inaczej
                klienci ich wyśmieją a firma nie zarobi złamanego grosza.
                • Gość: starycynik Re: Tu dwie dla chemików: IP: *.dyn.centurytel.net 09.08.06, 19:16
                  Bajki. Niedlugo do rejestracji w przychodni beda chcieli dyplomu lekarza bo to
                  tez specjalistyczna praca, rozroznic laryngologa od ginekologa.

Ale chyba im o to nie chodzi bo chemia od farmakologii rozni sie tak jak
                  inzynier mechanik od inzyniera budownictwa. Poza tym te dwa lata doswiadczenia
                  w "podobnej" firmie - niby skad. No i znajomosc baz danych ktora jest
                  oczywiscie standardowym elementem wyksztalcenia kazdego farmaceuty. A jeszcze
                  znajomosc dwoch jezykow obcych. Banalne. Wlasnie oczami wyobrazni widze jak
                  sobie kandydaci przebieraja.... Ucha, cha, cha......
                  • tajemniczy_don_pedro No właśnie! 10.08.06, 09:25
                    Trzeba się znać i na chemii, i na farmakologii, i na bazach danych. ZNAĆ!,
                    przynajmniej na tyle, żeby bez wstydu rozmawiać (rzadko po polsku) z ludźmi z
                    tytułami profesorskimi. A w poprzednim poście piszesz, że akwizycja, typu
                    sprzedawanie gazet. No to się zdecyduj, czy to akwizycja dla tłumoka po Wyższej
                    Szkole Zdrowia, Szczęścia i Pomyślności, czy praca dla wszechstronnie, solidnie
                    wykształconego chemika, tak, jak ja to przedstawiam. :)

Aha, a co do chemii i farmakologii, to ja kończyłem kierunek Technologia
                    Chemiczna Organiczna, na specjalności Chemia i Technologia Leków. Zapewniam, że
                    chemia to nie tylko nawozy azotowe i kraking. I dlatego właśnie Autorkę
                    pierwszego postu zapytałem o kierunek studiów.

> Ale chyba im o to nie chodzi bo chemia od farmakologii rozni sie tak jak
                    > inzynier mechanik od inzyniera budownictwa. Poza tym te dwa lata doswiadczenia
                    > w "podobnej" firmie - niby skad. No i znajomosc baz danych ktora jest
                    > oczywiscie standardowym elementem wyksztalcenia kazdego farmaceuty. A jeszcze
                    > znajomosc dwoch jezykow obcych (...)
      • Gość: ktos Re: Praca dla chemika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 16:30
        sprobuj tu sie zarejestrowac
        www.navicgroup.com/index.php?prtlid=183&kat_id=39&skat_id=57
        • Gość: tak Re: Praca dla chemika IP: *.stk.vectranet.pl 10.08.06, 17:12
          Witam wszystkich
          dziekuję za wypowiedzi i sugestie .ja po technologi chemicznej również-polimery
          i tworzywa sztuczne.zobaczymy co dalej będzie.dziś chyba mam lepszy dzionek i
          więcej wiary w ...Plastiki?:)
          • b.bujak Re: Praca dla chemika 11.08.06, 10:16
            plastiki, kochane plastiki!!! - są wszędzie - bezrobocie Ci nie grozi;
            wiem coś o tym - mam tę samą specjalność...
            powodzenia w poszukiwaniach!
      • Gość: Renia Re: Praca dla chemika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 20:38
        Spróbuj poszukać tutaj:

www.laboratoria.net/pl/modules.php?name=News&file=article&sid=289
        Powodzenia!
      • Gość: Natalia Re: Praca dla chemika IP: 195.117.158.* 20.08.06, 07:11
        Może ktoś jeszcze odpowie...Też jestem po chemii i szukam pracy...
        • Gość: gwisia Re: Praca dla chemika IP: *.cable.satra.pl 20.08.06, 13:06
          biurokarier.univ.gda.pl/, piąta oferta skierowana tylko do chemików.
      • Gość: U. Re: Praca dla chemika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:00
        Wiem że jest potrzebny nauczyciel chemii pod grójcem,
        • Gość: krabik Re: Praca dla chemika IP: *.bochnia.pl 22.08.06, 09:45
          hej:) jestem po chemii analitycznej....i tez nie nie mam pracy....nie ma nic w
          Krakowie....moze ktos cos wie?? pozdrawiam:)
          • Gość: U. Re: Praca dla chemika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:23
            Jak juz pisałam wcześniej praca jest jako nauczyciel ale trzeba się przenieść
            pod Grójec. Jeśli ktoś jest zainteresowany to piszcie.
            • Gość: Grupa Tempo Oferty dla chemików IP: *.daszynskiego.silesianet.pl 24.08.06, 11:30
              Dysponujemy ofertami pracy dla chemików, zwłaszcza tych o specjalnościach
              petrochemicznych, rafineryjnych, energetycznych. Wymagane jest choć minimalne
              doswiadczenie. Ofert jest wiele, zarówno w kraju, jak i za granicą,
              zróżnicowane pod kątem stanowiska, wymaganego doświadczenia (i 4 i 15 letnie).

zapraszam do kontaktu
              Ewa Fiedor, Grupa Tempo
              e.fiedor@grupatempo.pl
              32/335-32-32
              • Gość: Adi Re: Oferty dla chemików IP: 167.83.10.* 29.08.06, 17:32
                A ile na przyklad taki laborant moze zarabiac ?
                Pytam sie z ciekawosci, bo skonczylem studia w USA, pracuje dla firmy
                farmaceutycznej Baxter (5 lat starzu)i mam zamiar sie przeniesc z powrotem do
                Polski...
                Z jezykiem perfekt i znajac realia zachodu, na pewno bym cos znalazl, nie ?
                • Gość: tak Re: Oferty dla chemików IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.06, 19:12
                  witam wszytskich.to ja zaczełam ten wątek,po 4 miesiącach szukania pracy w końcu
                  się udało:)praca w zawodzie-w tworzywach:)plastik is fantastik:)swięta
                  prawda:)pozdrawiam wszystkich i życze każdemu szcześcia:)
                  • Gość: krabik Re: Oferty dla chemików IP: *.bochnia.pl 30.08.06, 12:13
                    powiedz mi.....czy wysyłałas cv do firm? jak znalazłas ta pracę? na ogłoszenie
                    odp? troszke juz mam dosc tego wszystkiego....
                    • Gość: tak Re: Oferty dla chemików IP: *.stk.vectranet.pl 30.08.06, 17:35
                      oferta pracy sama mnie znalazla.bylam zajerestrowana na portalu
                      www.pracuj.pl.tam w bazie umiescilam swoej cv.jakis mily pan z jakijes firmy
                      rekrutacyjnej mnie znalalz-bo dana firma szukala pracownika-nastepnie przeszlam
                      4 etapy rekrutacji,bardzo wnikliwej.no i udalo sie:)zycze powodzenia.ja tez
                      bylam zalamana i juz mialam dosyc.pozdrawiam.
                      • Gość: af Re: Oferty dla chemików IP: 167.83.10.* 08.09.06, 22:50
                        No to super !!!!
                        Gratulacje !

W jakim sektorze chemii ?
      • goch8 Re: Praca dla chemika 13.09.06, 15:34
        Jestem mgr chemii- chemia polimerów. Szukam pracy w Gliwicach.
        • Gość: podłamana Re: Praca dla chemika IP: 81.15.189.* 21.09.06, 23:45
          Ja też jestem po tworzywach sztucznych. Szukam pracy na podkarpaciu.I coraz
          czściej zastanawiam się nad zmianą zawodu :(
        • Gość: A tam? Re: Praca dla chemika IP: 81.219.158.* 22.09.06, 10:05
          www.globalcolors.pl
          • goch8 Re: Praca dla chemika 25.09.06, 08:27
            Gość portalu: A tam? napisał(a):

> www.globalcolors.pl
            Szukam pracy w Gliwicach, gdyby nie to,że trzeba się spieszyć, żeby poodbierać
            dzieciaczki ze szkoły to pewnie bym się zdecydowała, ale ten dojazd zupełnie mi
            nie leży...
          • goch8 Re: Praca dla chemika 03.10.06, 17:26
            Czy ktoś może słyszał o wolnych etatach w Gliwicach?
            • Gość: d Re: Praca dla chemika IP: *.dsl.bbeyond.nl 03.10.06, 19:45
              sproboj we Fluor
              • Gość: Ola Re: Praca dla chemika IP: 195.69.80.* 05.10.06, 22:54
                www.laboratoria.net/pl/
                Polecam tą stronkę.Są tu często fajne ogłoszenia.Ja jestem jedynie technikiem
                chemikiem i pracuje od 10 lat w państwowej firmie w Łodzi jako laborantka.
                Pieniądze kiepskie. Dyrektor robi fuchy i nie przejmuje sie pracownikami.
                olageo@tlen.pl
                • Gość: Marta Re: Praca dla chemika IP: *.chello.pl 18.10.06, 14:42
                  Co ja bym dała zeby pracować w laboratorium, nawet za kiepskie pieniądze...
                  szukam pracy od 2 miesięcy i nic ;( a podobno na śląsku jest najmniejsze
                  bezrobocie :/
                • nicram79 Re: Praca dla chemika 30.10.06, 18:46
                  Może pracujemy w tej samej firmie...?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka