Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ?

19.02.03, 01:09
    Jestem osobą młodziutką, która jeszcze nigdy nie miała do czynienia z
    zatrudnianiem ludzi, a to właśnie chciałbym zrobić.
    Interesuje mnie, czy godziwym byłoby proponowanie ludziom pracy za kwotę
    podaną w temacie. Staram się stawiać na szali godność przyszłego pracownika
    oraz swoje możliwości. Zdając sobie sprawę, że dla początkującego biznesmena
    zatrudnienie osoby w Polsce, to trudny orzech do zgryzienia … jednak cieszę
    się, że tu żyję i pozostaje tylko „podwinąć rękawy i do roboty” :-)
    PS. Praca dotyczy LAN/Internet/Komputer … w 20% fizyczna, w 80% umysłowa.
    Nie wymagam, aby osoba była ukierunkowana z wykształcenia… po prostu
    musi „siedzieć w temacie”.

Bardzo zależy mi na każdej konstruktywnej opinii, dlatego gorąco zapraszam do
    dyskusji.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
      • Gość: MM Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.ny5030.east.verizon.net 19.02.03, 01:44
        kpisz czy o droge pytasz?
        • Gość: mgr inż. haha Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: 80.48.178.* 19.02.03, 02:08
          Raczej kpi !

Żenada !

Wsadź se te 5 zł w dupę !
          • Gość: --- Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.tera.com.pl 19.02.03, 09:54
            Gość portalu: mgr inż. haha napisał(a):

> Raczej kpi !
            >
            > Żenada !
            >
            > Wsadź se te 5 zł w dupę !

Żenujący jesteś ty - palancie. Berobocie jest jak widać stanowczo za małe.
            Człowiek się grzecznie pyta - a taki buc tak mu odpowiada. Posiedzisz pół roku
            na zasiłku - inaczej będziesz śpiewał. A nawet jak masz jeszcze pracę - to kto
            wie - czy będziesz ją miał za czas jakiś.
            • Gość: mgr inż. SS Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: 80.48.178.* 19.02.03, 11:12
              Odpierdol się cwelu nie myty odemnie !

Bucem to ty jesteś jełopie zajebany !

Nie martw się o mnie cioto pierdolona.
              Na zasiłku nie jestem i nie będę !
              Mam pracę taką o jakiej możesz marzyć pierdoło !

Gość portalu: -
              • Gość: --- Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.tera.com.pl 19.02.03, 17:25
                Gość portalu: mgr inż. SS napisał(a):

> Odpierdol się cwelu nie myty odemnie !
                >
                > Bucem to ty jesteś jełopie zajebany !
                >
                > Nie martw się o mnie cioto pierdolona.
                > Na zasiłku nie jestem i nie będę !
                > Mam pracę taką o jakiej możesz marzyć pierdoło !
                >
                Ja pierdole - ale dresiarz :-))) Jaką ty masz pracę, pederasto? Dajesz dupy
                bezdomnym za dworcem PKP? Na zasiłku nie jesteś - bo teraz takim co nigdy nie
                pracowali - nie dają :-) O tej Twojej posadzie (dawanie dupy bezdomnym) -
                naprawdę nie marzę :-)))
                Tak apropo - po jaki chuj ty się podpisujesz mgr inż. dresiarzu? W szkołach
                specjalnych daunom przecież nie dają takich tytułów? Coś ci sie pojebało
                chyba... Przesadziłeś z denaturatem czy z wodą brzozową? To dupcenie z
                bezdomnymi cie w końcu wykończy...
                • Gość: m Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 17:31
                  JesteS wulgarny gościu SS takiego nie zatrudniłabym nawet za złotówke nie
                  cierpie chamstwa
              • Gość: --- Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.tera.com.pl 19.02.03, 17:29

>
                >
                >
                Ja pierdole - ale dresiarz :-))) Jaką ty masz pracę, pederasto? Dajesz dupy
                bezdomnym za dworcem PKP? Na zasiłku nie jesteś - bo teraz takim co nigdy nie
                pracowali - nie dają :-) O tej Twojej posadzie (dawanie dupy bezdomnym) -
                naprawdę nie marzę :-)))
                Tak apropo - po jaki chuj ty się podpisujesz mgr inż. dresiarzu? W szkołach
                specjalnych daunom przecież nie dają takich tytułów? Coś ci sie pojebało
                chyba... Przesadziłeś z denaturatem czy z wodą brzozową? To dupcenie z
                bezdomnymi cie w końcu wykończy...
                • Gość: Czarny Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: 80.48.178.* 19.02.03, 17:48
                  Kładę lachę na ciebie cioto !!!

Tego co mam ja ty nie będziesz miał nigdy !!!

Śmiej się śmiej !!!

W realu też tak byś cwaniakował ... nie sądze ...

Jesteś zwykły cwaniak a takich jak ty to rozpierdalam w
                  5 sekund.

Koniec ... z ciulami nie gadam !!!

Pisz se co chcesz ... jebie mnie to ... może ci ulży !!!

Vafanculo !!!
                  • Gość: --- Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.tera.com.pl 20.02.03, 10:24
                    Gość portalu: Czarny napisał(a):

już nie mgr inż? tylko Czarny? Raczej Ciemny...

> Kładę lachę na ciebie cioto !!!

Lachę to kładą bezdomni tobie. Prosto w dupę. Nie pamiętasz?
                    >
                    > Tego co mam ja ty nie będziesz miał nigdy !!!

Aidsa? Pewnie nie. Przecież ja nie nie daję dupy tak jak ty bezdomnymm...
                    >
                    > Śmiej się śmiej !!!

:-)))))))
                    >
                    > W realu też tak byś cwaniakował ... nie sądze ...

W realu dałbym ci po ryju, dupku.
                    >
                    > Jesteś zwykły cwaniak a takich jak ty to rozpierdalam w
                    > 5 sekund.

Podaj adres, to wpadnę. zobaczymy.

>
                    > Koniec ... z ciulami nie gadam !!!

Zejdź pod blok, koledzy czekają. I nie zapomnij o dresiku.
                    >
                    > Pisz se co chcesz ... jebie mnie to ... może ci ulży !!!

Ciebie jebią bezdomni. Zapomniałeś?
                    >
                    > Vafanculo !!!

Sam sie odpierdol.
                    • Gość: Czarny Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: 80.48.178.* 20.02.03, 17:10
                      Vafanculo !!!
              • Gość: lolo Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 15:47

>
                >
                >
                >
                > Gość portalu: -
            • Gość: xx Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.nsm.pl 07.04.03, 06:36
              Gość portalu: -
              • Gość: --- Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.tera.com.pl 16.04.03, 10:02
                Gość portalu: xx napisał(a):

> Gość portalu: -
        • brajanx Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? 19.02.03, 08:45
          Gość portalu: MM napisał(a):

> kpisz czy o droge pytasz?

Zdecydowanie to drugie, zresztą wynika to z mojego listu. Podany zarobek na
          początek to 800 zł netto (5zł*8h*5dni*4tyg.), dodam, że mozliwosci rozwoju
          Firmy, jak i kfalifikacji pracownika są bardzo duże - trzeba tylko chcieć. W
          ciągu roku stworzyłem jedno miejsce pracy, nie licząc siebie, znajomych, którzy
          dorabiają okresowo. Doszedłem do punktu, gdzie potrzebny stały pracownik.
          Oczywiście na początek zatrudnienie opierałoby sie o umowę - zlecenie.
          ... Ja zdecydowanie wolałbym taką pracę niż skręcanie długopisów, sortowanie
          listów na nocki lub współpracę z McDonald'em.
          Co Ty na to drogi Gościu?

Pozdrawiam
      • losiu4 Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? 19.02.03, 06:47
        brajanx napisał:

>...

Troche nie zgodze sie z dotychczasowymi opiniami. Powiem tak: jesli nie mialbym innego wyjscia,
        wzialbym (oczywiscie 1 warunek: zeby zwrocily sie dojazdy i na obiad statrczylo).

Pzdr.

Losiu
        • Gość: taktak Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.proxy.aol.com 19.02.03, 08:08
          TAK nawet za 3 zl
      • Gość: tes Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.acn.pl 19.02.03, 09:57
        Zapraszam na mój wątek kilka stron wcześniej na ten sam temat.
        • brajanx Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? 19.02.03, 12:33
          Gość portalu: tes napisał(a):
          > Zapraszam na mój wątek kilka stron wcześniej na ten sam temat.

Czy mogł(a)byś bardziej sprecyzować namiar na wątek? np. podaj autora, temat
          lub datę... wówczas będę miał jakieś szanse wyszukania.
          Pozdrawiam
          • Gość: tes Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.acn.pl 19.02.03, 12:38
            Sorry, to było w dziale Praca w Warszawie: 5.02.03
            Pozdrawiam
            • brajanx Podsumowanie 19.02.03, 13:54
              Dziękuję TES za szybką odpowiedz.
              Przeczytałem wszystkie wypowiedzi z twojego wątku i dały mi one pewne
              wyobrażenie o mentalności ludzi pracy.
              Absolutnie nie mam zamiaru oceniać osób, które w brutalny sposób mnie oceniły,
              bo i to było dla mnie cenną wskazówką. Inteligentna osoba wyciągnie wniosek
              nawet z czegoś tak płytkiego.
              Swoją karierę pracownika zacząłem w 8 klasie podstawówki, kiedy to myłem wagony
              PKP za około 3zł/1h czasem po 11h dziennie. Życzę każdej osobie przeżyć coś
              takiego. Ja zapamiętam tę lekcję do końca życia. Jako młodziutki człowieczek
              nauczyłem się szacunku dla pieniądza, nauczyłem się szacunku do ludzi, którzy
              wykonują taką pracę. Przez niektórych uważana za haniebną.
              To są słowa człowieka jeszcze mało doświadczonego przez życie do osób może
              bardziej doświadczonych, które wolą tkwić w miejscu niż "okryć się hańbą" za 5
              zł.
              Swojej oferty nie kieruję do ludzi z paruletnim doświadczeniem, lecz do osób
              świeżo po technikum lub do studentów wieczorowej politechniki... a i to nie
              jest konieczne. Wystarczy, że osoba będzie chciała, będzie rzetelna.
              Komentując dalej wypowiedzi z Twojego forum TES uważam, że założenie firmy jest
              trudne lecz możliwe i wypowiedzi o dokładaniu do interesu również są prawdziwe.
              Swoją "firmę" prowadzę od pierwszej klasy tech. Przeżywała ona pewne
              metamorfozy, ale zawsze był to charakter komputerowo-Internetowy.
              Teraz studiuję na drugim roku Informatyki i dalej prowadzę interes... Jednak
              trudno pogodzić dzienną pracę i dzienne studia. Dlatego szukam współpracowników.
              Piszę list anonimowo, więc mogę zdradzić, co mną kieruje... Możliwości są takie
              a nie inne, nie jestem wstanie dać więcej niż 800zł "na rękę" miesięcznie, bo
              jak wspomniałem cały czas inwestuję i poszerzam działalność/teren działania.
              Wierzę, że znajdę taką osobę, która będzie razem ze mną się rozwijała, taką
              osobę, która potwierdza zasadę, że bezczynność to głupota.

Dziękuję wszystkim rozmówcom
              brajan
              • Gość: MM Re: Podsumowanie IP: *.ny5030.east.verizon.net 20.02.03, 03:59
                oki,
                abstrachujac od mojej sytuacji, przenoszac sie w polskie realia - pracowalbym
                za 5zl na poczatek. Mam szacunek dla pieniadza i bylaby to szansa zdobycia
                przede wszystkim doswiadczenia na jakby nie patrzec niezbyt optymistycznym
                rynku pracy. Bezrobocie w PL jest duze wiec sama istota pracy sie liczy.
                ALE - ja nie mam nikogo na utrzymaniu, wiec nie wiem jakby to wygladalo gdybym
                musial utrzymac rodzine za te 800zl miesiecznie..... wtedy juz sama pokusa
                zdobycia doswiadczenia nie bylaby porywajaca... choc z drugiej strony lepiej
                pracowac za 800 niz wcale jesli ciezko o prace...
                a takie tylko moje przemyslenia. duzo moich kolegow na studiach chcialoby w ten
                sposob zdobywac doswiadczenie. ja mam szczescie ze juz nie musze sie zmagac z
                polska szaroscia
                MM
              • maiku200 Re: Podsumowanie 20.02.03, 13:21
                Bardzo się cieszę, że są ludzie , którzy dobrze zarabiają. Oni faktycznie
                obśmieją się z propozycji 5 zł za godzinę. Całe życie pracowałam, raczej
                ciężko. Ostatnie kilka lat miałam nawet dobre zarobki. Teraz chętnie
                zaangażowałabym się w pracę za podaną stawkę. Jest bezrobocie, nie ma miejsc
                pracy dla kobiet w średnim wieku ze średnimi umiejętnościami. A poza tym głupio
                się czuję bez pracy. Nie ukrywam, pracowałam dla pieniędzy, ale nie umię coś
                robić bez pełnego zaangażowania. Zawsze sumiennie zapracowałam na moje
                wynagrodzenie. I teraz nie czułabym się poniżona mogą pracować chyćby za te 5
                zł. Pozdrawiam i życzę szczęścia w biznesie.
              • Gość: coox Re: Podsumowanie IP: *.bsk.vectranet.pl 02.04.03, 21:29
                tak mając w perspektywie rozwój firmy, nabranie
                doświadczenia, był czas gdy miałem kasę i jest czas że
                jej nie mam, życie nie kręci się w koło kasy, najwyżej
                kasa w koło życia.
                Niedawno pracowałem za taką kasę po 10 godzin jak na
                podlaskie można przeżyć
                pozdrowienia
      • Gość: ethlin Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.visp.energis.pl 19.02.03, 18:54
        NIE.
        • Gość: Marta Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.lanet.wroc.pl 21.02.03, 14:19
          Kurcze - Wy się zastanawiacie czy pracować za 5zł na rękę a ja się cieszyłam,
          że dostałam pracę za 3,5zł/h!!! Hehehe. I dalej się cieszę. Wiem jaka jest
          sytuacja i bezrobocie w Polsce także uważam, ze kazda pracę powinno się
          sznować przynajmniej w dzisiejszych czasach! Ja się ciesze ze mam jakąkolwiek
          pracę i naprawdę za 5zł też bym się zgodziła! Pozdrawiam serdecznie!
      • Gość: GT to napisz jeszcze gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.03, 19:23

bo w Warszawie ta sztuka Ci sie nie uda ...moze i to zabawne, ale za 5 zl
        raczej nikogo nie znajdziesz !

G.
        • Gość: Majka Re: to napisz jeszcze gdzie IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 17:25
          odpowiedz gdziemasz tą firme. Jachętnie bym sie zgodziła za tą kwote jestem z
          Jarosławia
          • Gość: ddo Re: to napisz jeszcze gdzie IP: *.com.pl 03.04.03, 07:50
            nie czytam innych postow bo mi sie nie chce a ta cipa co to chce dac prace za 5
            zeta niech najpierw sama popracuje ze tyle i utrzyma sie w warszawie a potem
            moze mi lach obciagnac!!!
            • Gość: coox Re: to napisz jeszcze gdzie IP: *.bsk.vectranet.pl 03.04.03, 09:11
              Gość portalu: ddo napisał(a):

> nie czytam innych postow bo mi sie nie chce a ta cipa
              co to chce dac prace za 5
              >
              > zeta niech najpierw sama popracuje ze tyle i utrzyma
              sie w warszawie a potem
              > moze mi lach obciagnac!!!

MOŻE JEDNAK PRZECZYTASZ INNE POSTY, CAŁY CZAS W ŻYCIU
              IDZIESZ NA ŁATWIZNĘ?
          • Gość: Yaskier Re: to napisz jeszcze gdzie IP: sciana:* / 192.168.0.* 04.04.03, 10:58
            Gość portalu: Majka napisał(a):
            > odpowiedz gdziemasz tą firme. Jachętnie bym sie zgodziła za tą kwote jestem z
            > Jarosławia

Dokładnie, to ważne, gdzie ta firma jest. Bo koszty utrzymania są w
            stolicy "nieco" większe, niż z pozostałej części kraju.
            Majka, nie wiem, czy masz taką możliwość, ale wyrywaj z Jarosławia. Pochodzę z
            Jarosławia, poszedłem na studia do Krakowa i w Kraku pracuję. Niestety, obecnie
            za 4 PLN/godz. netto. Ale mam nadzieję, że tylko przejściowo. Mimo wszystko,
            sądzę, że łatwiej jest w większych mistach o pracę, nawet dorywczą. W
            miejscowościach mniejszych, potrzebne są plecy, albo dużo gotówki na założenie
            własnego biznesu i genialny pomysł.
            Pzdr.
            • Gość: Majka Re:Majka do Yaskra IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 12:21
              Wiem i Kraków jest mi szczególnie blizki, ale tu mam rodzine, nie jestem sama.
              A z całą rodziną to nie możliwe. Ale dzięki Ci.Tobie zaś życze powodzenia.
              • Gość: Yaskier Yaskier do Majki IP: sciana:* / 192.168.0.* 09.04.03, 13:15
                Rozumiem, ja z założeniem rodziny (na razie tylko żona ;)) czekałem do
                ukończenia studiów, a Rodzice jakoś sobie radzą. Może potem będę się
                zastanawiał, czy (i jak) ściągnąć ich do Krakowa.
                I Ciebie pozdrawiam, życząc znalezienia jak najlepszej pracy.
      • Gość: Hiszpan Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.03, 10:04
        Ja dziekuje bo teraz mam 11zł/h netto... ale jak widze chetni są...

PZDR!
      • Gość: mima sprzątaczka ma więcej IP: *.setup.com.pl 03.04.03, 15:25
        Pracowałam tak przez 4 lata na promocjach. Dostawałam 5,05 za 1 h.
        poniżające!!!!! Nie proponuj takich stawek w XXI wieku, bo Cie wyśmieją.
        Sprzątaczka za godzinę ma 6,50, a ochroniarz w Hipermarkecie 6 zł/1 h
        A poza tym to wychodzi około 800 zł na miesiąc, a ja za samo mieszkanie płacę
        720, a co dalej ??? Dzisiejsza stawka, za którą warto pracować, dla ludzi
        umysłowych, wykształconych i ambitnych, to na początek minimum 10 zł
        brutto !!!!! Warto inwestować w ludzi inteligentnych, a taka stawka takich nie
        zainteresuje !!! Życze powodzenia !!!!
        • jeannie3 Re: sprzątaczka ma więcej 03.04.03, 15:50
          a mnie zainteresuje - bo w chwili obecnej nie mam zadnej pracy ( a swego czasu
          zarabialam 2000 zl brutto)...
          • Gość: osiol Re: sprzątaczka ma więcej IP: *.proxy.aol.com 06.04.03, 13:55
            szukam pracy w polsce
            wracam z hameryki
        • Gość: agulha Re: sprzątaczka ma więcej IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 07.04.03, 01:27

> Sprzątaczka za godzinę ma 6,50, a ochroniarz w Hipermarkecie 6 zł/1 h

No tak, ale z tego, co się słyszy, problem polega na tym, żeby dostać tę pracę -
          nawet taką pracę.

> A poza tym to wychodzi około 800 zł na miesiąc, a ja za samo mieszkanie płacę
          > 720, a co dalej ???

Po pierwsze, znam osoby, które mieszkają w kilka w małym mieszkaniu i wychodzi
          im 200 zł od głowy. A poza tym, dlaczego - według Ciebie - autor wątku ma
          zakładać, że zatrudni kogoś spoza Warszawy, kto musi wynająć mieszkanie? Czy Ci
          się to podoba, czy nie, jest sporo osób, które są z Warszawy i mieszkają u
          rodziców, czyli mieszkanie mają praktycznie za darmo, a gdyby chciały
          koniecznie pokryć swoją część, to ile by ona wyniosła - 100-200 zł.

>Dzisiejsza stawka, za którą warto pracować, dla ludzi
          > umysłowych, wykształconych
          nie ma takiego pojęcia, jak "człowiek umysłowy", co ma się ciekawie do
          poruszonej obok kwestii "wykształcenia" :-))

>i ambitnych,
          "ambitny" to słowo pojawiające się w każdym ogłoszeniu o pracę, albo co drugim,
          i każdy uważa, że to zaleta być ambitnym. Nie wiem, jakiego typu osobowości
          pracownika szuka autor wątku, może wystarczy mu spokojny, solidny i rzetelny
          człowiek, zadowolony z tego, co może mieć, czyli niekoniecznie ambitny.

to na początek minimum 10 zł
          > brutto !!!!!
          oczywiście, byłoby społecznie korzystne, gdyby taka co najmniej pensja była
          normą.

Pozdrawiam wszystkich.
        • Gość: Mojo Re: sprzątaczka ma więcej IP: *.makor.pl / 192.168.1.* 09.04.03, 15:35
          Gość portalu: mima napisał(a):

> Pracowałam tak przez 4 lata na promocjach. Dostawałam 5,05 za 1 h.
          > poniżające!!!!! Nie proponuj takich stawek w XXI wieku, bo Cie wyśmieją.

To Ty nie proponuj takich rozwiązań ludziom w XXI wieku, bo nic z tego nie
          wynika. Jak wiadomo z lekcji matematyki 5 zł > 0 zł (a może nie ??). Łatwo jest
          wypisywać banialuki o godności i honorze, sęk w tym że te dwie cechy można w
          dzisiejszej Polsce sobie wsadzić w d.... jeśli nie ma się układów. Kogo
          obchodzi że wynajmujesz mieszkanie za 720 zł??? Załóżmy że nie przyjmiesz
          propozycji pracy za 5 zł/h - z czego będziesz żyła przez dajmy na to rok zanim
          znajdziesz pracę??? Czyżby z rodziców???
      • zlotyrybek Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? 09.04.03, 12:56
        Mam dziwne wrażenie, że co poniektórym głód w oczka jeszcze nie zajrzał. Jak
        będą mieli wybór między jedzeniem dla dziecka a opłaceniem mieszkania będą
        zasuwać i za 2 pln za godzinę ( stawka na "farmie" szparagów - 1,20 za 1 kg -
        chyba nie muszę pisać na czym polega ta praca) .
        Tylko punkt siedzenia decyduje jak bardzo jest ktoś zdesperowany.

Jeśli pracownik ma umieć czytać i pisać oraz rozumieć ustne polecenia - 5 pln
        wystarczy w zupełności.

Pozdrawiam
      • Gość: lizardking1@wp.pl Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.zab.citynet.pl / 10.5.7.* 09.04.03, 23:39
        Jeżeli jeszcze poszukujesz pracowników to ja jak najbardziej sie na to pisze
        podaje emaila,bo nie zostawiłaś żadnego kontaktu
        pzdr
        • coox Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? 09.04.03, 23:42
          brajanx jest zarejestrowany na gazeta.pl wystarczy że
          klikniesz ten adres na górze.
      • Gość: desperado Pracowałabym nawet za mniej IP: *.noname.net.icm.edu.pl 10.04.03, 09:56
        Oczywiście jeśli byłaby to praca ciekawa, rozwijająca, coś, co pozniej magłabym
        sobie wpisać w CV jako istotne doświadczenie. Jestem studentką, więc chętnie
        podjęłabym się pracy za połowę tej kwoty jeśli to miałaby być praca w
        zdobywanym przeze mnie zawodzie. Niestety, to i tak prawie niemożliwe bez
        znajomości.
      • connie1 Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? 11.04.03, 13:12
        Pracuję za 4 zł /h( dyzur pod telefonem) - jestem lekarzem...
        Bez komentarza, bo pewnie nikt z Was w to nie uwierzy!
        Conka
        • Gość: margit Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.pool.mediaWays.net 14.04.03, 20:27
          ale to twoj dodatkowy grosz,bez podatku i na komorke w czesie innych
          dyzurkow.Czy sie myle?
          • connie1 Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? 15.04.03, 09:29
            Jak najbardziej opodatkowane, "opaskowane" i legalne- dyzur pod telefonem
            stanowi pełna gotowość do pracy , w ciągu 30 min musze być w swoim miejscu
            pracy .
            Nie rozumiem sformufowań o komorce, ale jestem tylko blondynką
            Pozdrawiam
            Conka
      • Gość: cracovian Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.244.112.168.Dial1.Atlanta1.Level3.net 15.04.03, 05:05
        Widze, ze wielu jeszcze ludzi woli siedziec na golej dupie u rodzicow przed
        telewizorem, niz pracowac za jakiekolwiek (male) pieniadze...
      • annkier Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? 16.04.03, 15:30
        Myśle że kwota 5 zł za godz jest realna ale w wojewodztwach ogarniętych wysokim
        bezrobociem jak lubuskie itp.
        W mazowieckim jest to bardzo mała stawka bo ile to bedzie na miesiąc 800zł?
        Może zgodzą Ci się studenci bez doświadczenia. Będzie to dla nich jakaś szansa
        na znalezienie pracy w przyszłości
        A.
        • miczu Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? 17.04.03, 15:17
          Ponoc zadna praca nie hanbi. Spojrzy na to troszke inaczej 5pln/godz to w moim
          miescie jest stawka zupelnie normalna i nikt tu nie przykleja etykietek
          szacunku dla siebie itd. Ludzie pracuja za takie pieniadze i jezeli ktos na
          reke zarabia 800 pln to nalezy do wyjatkow i mozna go zakwalifikowac do tych
          lepszych. Podkreslic chcialbym fakt, ze moje miasto nie jest zabita dechami
          miejscowoscia tylko liczy lekko ponad 100 tys mieszkancow. Tutaj poza ukladami
          po prostu nie ma czego szukac, jak wszedzie rzadzi pewna klitka. A wracajac do
          postu autora gdybys w Jastrzebiu Zdroju oglosil chec ztrudnienia ludzi za takie
          pieniadze i do takiej pracy mysle, ze podania i CV przynosiliby ci kilka
          miesiecy i non stop mialbys chetnych. Taka rzeczywistosc....
          • Gość: gwiazdka Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: 157.25.86.* 17.04.03, 15:37
            a ja bym zadała inne pytanie, czy autor wątku chciałby pracować za 800 zł
            miesięcznie?
            niech sobie policzy wszystko i sam odpowie.

Ja mam niewiele więcej (niestety) pracuję bo muszę, ale chcę przestrzec przed
            tym, że w człowieku, którego się nie docenia rodzi się coś niedobrego. Jeśli
            pensji nie podwyższysz a wymagać będziesz dużo to nikt w takiej pracy nie
            zostanie, ludzie mogą przychodzić na zasadzie zdobycia praktyki i koniec,
            potem bedzie im łatwiej coś znaleźć.

Najgorsza jest praca bez perspektyw, bez nadzieji.
      • Gość: REALISTA Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 13:52
        HMMM....Ratownik medyczny - zespół Reanimacyjny.....5,74zł na godzinę netto.
        (wykształcenie wyższe + studia podyplomowe + inne kursy - 6 lat pracy)
        Pozdrawiam wszystkich mieszkających w tym chorym kraju.
      • Gość: ja Re: zależy gdzie IP: *.ptr.net.pl / 192.168.70.* 12.05.03, 14:10
        zależy gdzie jest ta firma
        i zrozumcie, że gdy mówi się, że koszty życia w Warszawie są wyższe, nie znaczy
        to, że wyższe, bo trzeba mieć i na perfumy i na operę, lecz dlatego, że opłaty
        za mieszkanie a także ceny produktów spożywczych są znacznie wyższe niż gdzie
        indziej, zwłaszcza w małych miastach i jeszcze mniejszych
        to nie dlatego, że warszawiacy mają swoje widzimisię i bez kawioru to śniadania
        nie zjedzą! naprawdę tu jest drożej
        • Gość: anod Re: zależy gdzie IP: 212.244.196.* 14.05.03, 10:54
          Gość portalu: ja napisał(a):

> (...) koszty życia w Warszawie są wyższe (...)
          > opłaty za mieszkanie a także ceny produktów spożywczych są znacznie wyższe
          > niż gdzie indziej (...)

Znajomy właśnie przeprowadził się do Warszawy z Bydgoszczy w poszukiwaniu pracy
          i potwierdza, że mieszkania są sporo droższe, ale wyżywienie bynajmniej nie - w
          supermarketach ceny są takie same albo niższe niż u nas.

Co do meritum - na razie na szczęście mam pracę, ale gdybym ją stracił, to nie
          wybrzydzałbym i w razie braku lepszych ofert zgodziłbym się i na taką stawkę.
          Choć o ile wiem jest na poziomie zasiłku, to lepiej coś robić niż siedzieć.
      • Gość: mgr inż. arch Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.kalisz.mm.pl 12.05.03, 20:31
        prawdę mówiąc, to taką stawkę już ktoś wymyślił i uznał, że jest wystarczająca
        (minimalna płaca na papierku nie może byc mniejsza niż 850PLN) Tylko jak z tego
        wyżyć? Dla człowieka zdolnego po studiach, na które wydał mnóstwo kasy i w
        które włożył dużo wysiłku, to trochę upokarzające, bo nie starczy mu na
        samodzielną egzystencję.
        • Gość: Cudak ??? IP: *.visp.energis.pl 12.05.03, 21:54
          Zdoly człowiek po studiach to raczej umie tylko pisać i czytać ( o ile w ogóle -
          bo widywałam taki co ani jedno ani drugie)i na na wyższą stawkę musi jeszcze
          długo pracować. A tak BTW - jak jest zdolny, to nie będzie pracować za 5 pln -
          z całą pewnością.
        • Gość: lolo Re: Czy pracowalbys za 5 zł netto / 1h ? IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 15:58
          Czy samodzielnie egzystować mogą tylko ludzie z wyższym wykształceniem?
          A kto ci buty naprawi lub sprzęt AGD, mieszkanie wytapetuje, może kolega mgr.
          inż. doc. dr. malarz-tapeciarz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka