Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Agent w ING nationale nederlanden

23.10.06, 18:55
    Witam, nie mogłam nigdzie znaleść więc pytam, czy warto rozpocząć z nimi
    współpracę na stanowisku "specjalisty ds ubezpieczeń i finansów"? Jakie
    narzucają targety, ile muszę podpisać umów aby płacili podstawę, bo podobno
    mają płacić, jakie mają premię i jak traktują agentów. Ogólnie jak płacą.
    Proszę o opinię bo nie wiem czy jest czym sobie głowę zawracać
    Obserwuj wątek
      • Gość: Moniaha Re: Agent w ING nationale nederlanden IP: *.is.net.pl 23.10.06, 23:12
        Też chciałabym to wiedzieć. :-)
      • 1967aa Re: Agent w ING nationale nederlanden 24.10.06, 09:17
        Współpracuje z ING NN dosyć krótko .Nie jest to w moim przypadku pierwsza firma
        ubezpieczeniowa, ale jak do tej pory najlepsza.
        1. Świetne szkolenia, szczególnie te wyjazdowe !!!
        2. Super atmosfera, choć to może zależć od konkretnego oddziału.
        3. Duży nacisk na etykę zawodu. Za zachowanie nieetyczne szybko sie wylatuje,
        bez względu czy się jest agentem czy managerem. Ale to daje pewność ,że u
        klienta nie trzeba sie za firmę wstydzić, z czym w innych towarzystwach bywało
        różnie.
        4.Kolega po 1,5 roku pracy jako specjalista nie zchodzi poniżej 7tys. brutto.
        Nie wspomnę o osobach dłużej pracujących.
        5. Na początku jest tak ( w zarysie): pierwszy miesiąc - 1 polisa na życie + 2
        OFE, drugi - 2 polisy na życie + 2 OFE, od trzeciego miesiąca - 3 polisy + 2
        OFE. Przy spełnieniu tych targetów jest premia- teraz 1000 zł,a od stycznia
        miesięcznie 1250 zł. Oprócz tego oczywiście prowizja od polis. Jeżeli nie
        zrealizujesz targetów, sama prowizja od polis.
        6. Po 3 miesiacach można sprzedawać fundusze inwestycyjne, po odpowiednim
        szkoleniu.
        6. Gdy będziesz na rozmowie pytaj o warunki finansowe. Wszystko Ci wyjaśnią.
        • piano4 Re: Agent w ING nationale nederlanden 24.10.06, 20:52
          Dzięki za odpowiedź, a może ktoś jeszcze sie wypowie?
          • Gość: poczatkujacy Re: Agent w ING nationale nederlanden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 09:55
            ja dopiero zaczynam w ING, i gdyby nie moj poprzednik, napisalbym dokladnie to
            samo
            • arfer Re: Agent w ING nationale nederlanden 29.10.06, 15:21
              :) to się zmieni

czasy, gdy ING posiadało innowacyjne, konkurencyjne produkty to okolice 2000 r..
              Od tego czasu - nic ciekawego, 85 % sprzedaży to nadal FIRka, Młody Lew to
              niezła polisa, ale dla dość niszowego klienta, Droga Lwa jest droższa niż
              podobne rozwiązania spotykane na rynku, nie wspominając o tym, że w chwili
              obecnej trzeba się uprzeć, by łączyć ochronę i "inwestycję" w jednej polisie, za
              cenę elastyczności i możliwości zmian.

Sytuację do dziś ratuje OFE, od dawna w absolutnej czołówce, choć już nie tak
              bezkonkurencyjne jak 2-3 lata temu oraz dość stabilne TFI. Bank Śląski w tej
              chwili to oferta dla desperados, bo w PLN jest wiele tańszych ofert.

Podstawowym minusem jest to, że nie jesteście agentami. Klienci nigdy nie będą
              Wasi, baza należy do firmy. O świadczeniu wyrównawczym po odejściu możecie
              zapomnieć.

Zgodzę się, że poziom w porównaniu z bezpośrednią konkurencją z Działu I - CU,
              Amplico, PZU - zwykle jest wyższy, ale wynika to tyleż z dobrych szkoleń PCO,
              ile z miernych u konkurencji.

Dla przeciętnej osoby, która ma w ofercie szerszą paletę polis ING nie jest
              żadną konkurencją - polisy ochronne droższe, a FIRka, choć nadal jest
              sprzedawana jako inwestycja, jest przede wszystkim ubezpieczeniem, zwłaszcza po
              zmianach OWU.

Pozdrawiam
              • 1967aa Re: Agent w ING nationale nederlanden 29.10.06, 19:33
                W moim poście odpowiadałam tylko na zadane pytania, bez komentowania produktów
                ING NN . Poprzednio pracowałam w TU, które ma lepsze produkty o ING.
                Co z tego - nie szkoleni agenci nie potrafili ich sprzedawać, w oddziale
                nepotyzm zakrawający juz o absurd, klienci okłamywani, a przykład szedł od
                dyrektora oddziału, itd.....długo jeszcze by wymieniać.
                Dlatego stamtąd uciekłam i jak na razie jestem z tej zmiany zadowolona.Obydwa
                oddziały miały podobne liczby współpracujacych agentów, a ludzie z ING
                sprzedają o wiele wiele więcej , zupełnie inny rząd wielkości. Tak że
                doświadczyłam,że dobry produkt to nie wszystko.

Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych agentów ING NN.
      • franko66 Re: Agent w ING nationale nederlanden 19.06.16, 20:59
        Trzeba byc idiotą aby pójść do pracy do Nationale Nederlanden.Zarobek marny ,produktów 2 na krzyż do sprzedaży.Brak możliwości ubezpiecznia domów ,samochodów.
        • normalny_ludz Re: Agent w ING nationale nederlanden 19.06.16, 21:32
          Trzeba być totalnym idiotą,żeby odpowiadać na post sprzed ....10 lat.Złota łopata dla ciebie.
        • a.morowska Re: Agent w ING nationale nederlanden 21.11.16, 20:57
          Trzeba przyznać, że marność zarobków jest pojęciem względnym ;)
      • amberol Re: Agent w ING nationale nederlanden 20.11.16, 10:55
        Praca daje duże możliwości rozwoju. wiele zalezy od ciebie, twoich zdolnosci. To nie jest robienie "pupogodzin", tutaj musisz szukać wychodzicz inicjatywą być abrdzo kontaktowy ;) Sukcesy są doceniane, ja miałem przyjemnośc z sympatycnzymi ludźmi pracować polecam.
        • a.morowska Re: Agent w ING nationale nederlanden 21.11.16, 21:05
          NN jest raczej spoko miejscem. Jeśli ktoś widzi się w tej tematyce to bez problemu powinien się odnaleźć ;) Ale trzeba pamiętać, że warto podjąć pracę w zgodzie ze sobą, wtedy można czerpać radość z pracy w takiej firmie ;)
          • waparacieklisza Re: Agent w ING nationale nederlanden 22.11.16, 00:44
            Dokładnie, taką pracę trzeba lubić. Nie każdemu ona pasuje. Mnie nie pasowała sama jej forma, bo nie jestem jakoś super kontaktowym człowiekiem i trochę się spalałem. Ale warunki były spoko, ekipa też, zarobki jak się przycisnęło też znośne.
      • pani.asia.z.telefonu Re: Agent w ING nationale nederlanden 23.11.16, 04:34
        Może to w ktoś tutaj będzie mi w stanie odpowiedzieć - szukałem informacji dot. strażnika przyszłości, ale niewiele udało mi się wyciągnąć.
        Warto w to się wczytać...
        • snajper55 Re: Agent w ING nationale nederlanden 02.12.16, 10:50
          pani.asia.z.telefonu napisał(a):

> Może to w ktoś tutaj będzie mi w stanie odpowiedzieć - szukałem informacji dot.
          > strażnika przyszłości, ale niewiele udało mi się wyciągnąć.
          > Warto w to się wczytać...

... ale nie warto w to wchodzić. Tego typu polisy ma każde Towarzystwo Ubezpieczeniowe. Zasada takich ubezpieczeń jest prosta - wpłacasz pieniądze mamiony sumą, którą kiedyś, po latach dostaniesz ty lub twoje dziecko. Haczyk jest w tym, że inflacja zżera tę obiecaną kwotę i gdy już przychodzi czas wypłaty ma ona taką wartość jak kilka składek, jakie płaciłeś na początku. Osoby starsze pamiętają Książeczki Systematycznego Oszczędzania i inne ubezpieczenia zwane posagowymi. To cały czas jeden i ten sam szajs, przynoszący Towarzystwom Ubezpieczeniowym (i agentom ubezpieczeniowym) krociowe zyski.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka