Gość: LL Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 15.09.10, 10:24 biznes.onet.pl/tvn-cnbc-trzesienie-ziemi-na-rynku-hurtowym-w-pols,18490,3676474,1,news-detal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stomil olsztyn Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.09.10, 22:23 www.youtube.com/watch?v=FRNiooEHo48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Lekkerland IP: *.zamek.net.pl 25.09.10, 22:01 Wszystko ładnie pięknie jak się przyjmiesz przez 3 miesiące zapierdiadalasz jak wół,ale jak się nie spododobasz panu nowemu kierownikowi ( Wurst jak go dnoja zwał lub Kiełbasa ) Jakimś tam władcą miał być Pan ?? Marek który miał zmienić całą sytuację w magazynie, ale okazało się że to taki sam pajac jak poprzedni szef regionu, który tylko obiecuje ludzią w oczy złote góry i on nie ma nic do gadania. Nie wiem ale taki pajac jak wurst czy jak mu tam ma większą władzę jak jak kierowwnik regionu. Wielka kupa !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 26.09.10, 01:00 wurst to ciota, zakręcony jak mały czesio, dostał się po protekcji geja sitkowskiego, który już wyleciał, więc i na niego przychodzi czas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 16:29 A jak żyje wasz KCD w Sosnowcu???? ( Mareczek ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiero Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 26.09.10, 19:13 Marek który miał zmienić całą sytuację w magazynie, ale okazało się że to taki sam pajac jak poprzedni szef regionu, który tylko obiecuje ludzią w oczy złote góry- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: 178.56.155.* 28.09.10, 20:13 A jak sie spisuja chlopcy TRANSPOSTowcy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 29.09.10, 20:10 jakos daja rade jak kazdy narzeka na balagan panujacy w magazynie nie ma boxow magazyneirzy pokazuja jakies smieszne zdiecia kartonow na rolkach ( zaden dowod) bo kto udowodni ze ten karton akurta byl u na danym wozku ? zasady smiesznie i nie dajcie sie wrobic w kazdym sadzie pracy wygracie sprawe gdyz takie zdiecie to nie dowod?monitorin ? dziwne bo za kazdym razem gina komus kartony co z tego ze dana osoba sprawdzi i podpisze smieszna tour liste wlozy ja do korytta a wtym czasie ktos mu podpierdzieli kartton? zaladunek conajmnej smieszny zeby przyjezdzac o 4 rano i czekac na drikujace sie faktury tourt liste oraz na cxzesc paczek ? skoro my podspiujemy toru listy nich na magazynuie tez podp\isuja ze caly towar zostal przygotowany do godzin 5 bi porzeciez o tej godzne kazdy juz powinen byc zaladowany , jakie minusy tej pracy za duza odpowedzalnosc jak za takie piendze my nie wozimy chipsow tylko towar waty duzze piendze , co do tego ze maazyn podrzuca papierosy tez sie nie zgodze oni tlumacza sie tym ze chca sprawdzic uczciwosc kierowcow po 1 jest to niezgodne z reulaminem pracy po 2 jak juz napisalem zdiecie to nie dowod ludzie nie badzcie tepakami i nie dajcie sie wjebac w jakies placenie lub co najgorsze zwolnienie wszytsko jest do wygarania w sadzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 29.09.10, 20:56 zwolnienie to wybawienie z tego kołchozu!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do obserwatora Re: Lekkerland IP: *.152.145.41.dsl.dynamic.eranet.pl 30.09.10, 12:42 jak zwolnienie jest wybawieniem to po co w tej firmie siedzisz pakuj manatki i spływaj tam gdzie pójdziesz jest o wiele lepiej już tam na ciebie czekają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 30.09.10, 20:59 czekam na odprawę! , bądź pewien "spływaczu", że już na mnie czekają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do obserwatora Re: Lekkerland IP: *.152.147.120.dsl.dynamic.eranet.pl 01.10.10, 18:08 no to czekaj i przestań płakać że ci tak źle ,jak było by tak fatalnie to byś już dawno zwinął żagle i nie czekał na kasę chyba że bardziej cenisz forsę niż spokuj ducha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 01.10.10, 19:54 nie chce mi się z Tobą gadać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 02.10.10, 11:47 Nie szkoda klawiatury?Lepiej dajcie sobie po razie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 03.10.10, 11:08 jak wyglada w sosnowcu firma transport chlopacy zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 08.10.10, 18:16 jak sie ciesze, że po przyjsciu nowego kierownika Marka czy jak mu tam sie zwolniłem, bo widze,ze mialo byc lepiej a tu ten sam syf, i wielku szefu Marcin haha ... z taką polityką ta firma dlugo nie pociągnie, chociaz nikomu zle nie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan superkiera Re: Lekkerland IP: *.internetunion.pl 08.10.10, 21:10 ten marek to chyba nadaje się tylko do rozwalania kolejnych oddziałów.najlepiej mu wychodzą niespełnione obietnice i krętactwa.jednym słowem - fałsz i obłuda.tak się zarzekał że jedzie na jednym wózku ze wszystkimi we wrocku a potem wszystkich wystawił a sam przypadkiem awansował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 15.10.10, 18:39 ku... wkoncu moze zlodzieji zwolnia z obcego transportu bo to co sie dzieje to jest szok !!!! Gina paalety i kartony ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWER Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 15.10.10, 20:02 Przyjdzie jeszcze czas ze wroca do wlasnego transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.tktelekom.pl 15.10.10, 21:01 tam gdzie jeżdżą "starzy" kierowcy z leperlandu pod innym "szyldem, to jak był spokój to i tak zostało. chba że się mocno mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piernik Re: Lekkerland IP: *.152.147.196.dsl.dynamic.eranet.pl 15.10.10, 21:39 w piernikowie nie ma problemu z kierowcami tylko z gdańska przychodzą kartony opisane na inną trasę i tym samym na innej palecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie gosc ale swoj Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 18.10.10, 19:07 czytajac co po niektorych to wspolczuje ze wam sie chce czytac i pisac na tym forum, nikt was w lekkerlandzie nie chcial to macie nadzieje ze szybko bez was zbankrutuje. GOWNO PRAWDA. firma bedzie istniala czy wam sie to podoba, czy nie... nikt nie jest niezastapiony! ja mam nadzieje ze jak mi kiedys przyjdzie z LL odejsc to zachowam sie inaczej niz wy (niektorzy). nie twierdze ze firma jest the best i sam bym co nieco w logistyce poprawil, ale jak mi to wszystko zbrzydnie to zmienie prace i nie bede jeczal i stekal na forum zalosnie. wspolczuje koledzy ale nie rozumiem was. kto chce ten pracuje, widocznie mu sie to podoba. zawsze jest wyjscie. pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWER Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 18.10.10, 22:51 Madrosci ze Stomila ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzień dobry Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 15:40 OBSERWER TY to jesteś za GŁUPI na to forum pozamiataj sobie w mózgu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój czyli czyj? Re: Lekkerland IP: *.internetunion.pl 21.10.10, 18:21 swój czyli czyj?przydupas kiera? a może jakiś cwaniak z wawy?nie wiem czy jesteś w stanie to pojąć ale tu nie chodzi że ludzie już tam nie pracują i piszą z tego powodu że zostali zwolnieni tylko o sposób jaki to zrobiono. teraz jesteś przydupasem i liżesz tyłek swoim przełozonym wychawlając ll ale już kilku takich znałem . później byli bardzo zdziwieni i zawiedzeni że pomimo tego okazali się niepotrzebni.w ll pracownik nie jest traktowany jak człowiek tylko jako jeden z kolejnych numerów.niedługo zdziwisz sie jeśli stwierdzą że numer np 2222 czyli ty jestes niepotrzebny.powiedzą ci to nagle wczesnym rankiem a ty bedziesz bardzo zdziwiony.tak traktowali ludzi pracujacych po kilkanascie lat w tej upadajacej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ----- Re: Lekkerland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 22:31 A, Ty w czoraj się urodziłeś i co w Lekker zaczołeś pracować wyjdz z klatki i rozejrzy się, wszędzie tak jest a , że trafiłeś na LL to nie musisz tego komentować idz poszukaj sobie innej pracy napewno będziesz o złocony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWER Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 25.10.10, 20:00 'Do widzenia'- strzel sobie barana,koniosraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z ostatnich Re: Lekkerland IP: *.152.149.3.dsl.dynamic.eranet.pl 09.11.10, 15:09 to już chyba koniec tego forum razem z odejściem kierowców nie ma kto pisać czy jeszcze w jakiś oddziałach są KD na średnich autach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małylong Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 17:57 jeden gdansk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWER Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 09.11.10, 20:04 LEKKERLAND ma nowego Prezesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 21:39 A co się stało z byłym Prezesem?? uchyl rombka tajemnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 10.11.10, 07:43 Ponoć na misji w Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Re: Lekkerland IP: 83.243.111.* 11.11.10, 00:33 nowy prezes to Sylwester Maćkowiak. pogratulować wyboru. www.bankier.pl/static/att/emitent/2006-06/Uzasadnienie_o_braku_skwitowania_dla_niektorych_Czlonkow_Zarzadu_POLMOSLBN_200606200000021402.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
kmicic76 Re: Lekkerland 11.11.10, 21:33 Siemka wiecie coś o zabraniu Lublina do Łodzi i kiedy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śledzik Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 23:03 Sylwester Maćkowiak ukończył AGH Kraków z tytułem mgr inż. geolog górniczy(BRAWO). W latach 1991 - 1992 uczył się w Polsko - Niemieckiej Szkole Biznesu w Mannheim. Dotychczas zajmował następujące stanowiska: od 2005 roku w Marol Holding jest dyrektorem generalnym Grupy, a jednocześnie viceprzewodniczącym Rady Nadzorczej Chata Polska i MMT; - 2004 - 2005 w Polmos Lublin był członkiem zarządu i dyrektorem ds. rozwoju i eksportu; - 2002 - 2003 w Hero Poland był prezesem zarządu; - 2000 - 2001 w Marol i Eureka Trading był dyrektorem generalnym; - 1998 - 2000 w Spectra Management Holding był prezesem zarządu - 1999 - 2000 w Matmar - Comindex był prezesem zarządu i jednocześnie członkiem rady nadzorczej firmy Olvit; - 1998 - 1999 był dyrektorem operacyjnym w Olvit - 1992 - 1998 był członkiem zarządu i jednocześnie dyrektorem handlowym w firmie Benckiser; - 1994 - 1996 pełnił funkcję national key account manager w firmie Benckiser; - 1993 - 1994 był regionalnym dyrektorem sprzedaży w Benckiser; - 1992 - 1993 był przedstawicielem handlowym i district managerem w Benckiser. W latach 1983 -1992 był geologiem w KWB Konin. Jednocześnie dotychczasowy członek rady nadzorczej Jarosław Taberski uchwałą walnego zgromadzenia akcjonariuszy został odwołany ze składu rady nadzorczej.Krótko mówiąc -SKOCZEK Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 12.11.10, 00:18 Gość portalu: śledzik napisał(a): [...] > Krótko mówiąc -SKOCZEK Hehe - no właśnie - średnio co 1-2 lata zmiana firmy. Noooo! Powinszować aktywności! ;-P Pewno się sprawdzał na każdym froncie ;-PP To ja dodam jeszcze jedno określenie - ROZPIERDAK Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 12.11.10, 00:23 Gość portalu: była napisał(a): [ciach pdfa :-) ] WOW! Jeszcze lepsze! Ciekawe kto z LL zatrudnił takiego dywersanta? Aż chce się zacytować Wojtka Młynarskiego: Słów kilka w sprawie grupy facetów chcę tu wyglosić lecz zacząć muszę nie od konkretów, lecz od przeprosin. Skruszon szalenie o przebaczenie pokornie proszę, że troszkę pieprzna będzie balladka, którą wygłoszę, lecz mam nadzieję, że choć się w słowie tutaj nie pieszczę, to wybaczycie mi to, Panowie, raz jeden jeszcze. A więc: faceci wokół się snują co są już tacy, że czego dotkną, zaraz zepsują. W domu czy w pracy gapią się w sufit, wodzą po gzymsie wzrokiem niemiłym. Na niskich czołach maluje im się straszny wysiłek, bo jedna myśl im chodzi po głowie, którą tak streszczę: "Co by tu jeszcze spieprzyc, Panowie? Co by tu jeszcze?" Czasem facetów, by mieć to z głowy, ktoś tam przerzuci do jakiejś sprawy, co jest na oko nie do popsucia... Już się prężą mózgów szeregi, wzrok się pali, już widzimy, żeśmy kolegi nie doceniali. A oni myślą w ciszy domowej czy w mózgów treście: "Co by tu jeszcze spieprzyc, Panowie? Co by tu jeszcze?" Lecz choć im wszystko jak z płatka idzie - sprawnie i krótko, czasem faceci, gdy nikt nie widzi westchną cichutko. Bo mając tyle twórczych pomysłów, takie zdolności, martwią się, by im czasem nie przyszło tkwić w bezczynności. A brak wciąż wróżki, która nam powie w widzeniu wieszczem: "Jak długo można pieprzyć, Panowie? No jak długo jeszcze?!" Pozwólcie proszę, że do konkretów przejdę na koniec. Okażmy serce dla tych facetów, zewrzyjmy dłonie, weźmy się w kupę, bo w tym jest sedno, drodzy rodacy by się faceci czuli potrzebni w domu i w pracy. Niechaj ta myśl im wzrok rozpromienia, niech zatrą ręce, że tyle jeszcze jest do spieprzenia, a będzie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 21.11.10, 14:27 No to teraz pora na tego cwaniaczka wszawinskiego i tych pozostałych przygłupków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szer.prac.LL Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 24.11.10, 10:07 no nic nie da kolego! , siłą firmy jest zespół, a oni to tak rozpiepszyli, że nie nie da się tego poskładać, to się buduje latami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: Lekkerland IP: *.chello.pl 24.11.10, 11:19 ano tak, lepiej zacząć wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 17:24 Kurcze a były prezes obiecał nam podwyżki w 2010r. Wolał się zwolnić jak dotrzymać słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opcje Re: Lekkerland IP: 89.72.113.* 29.11.10, 21:44 Panowie po inwetnaryzacji w sosnowcu moze nas sen sie spelni i wkoncu kielbasa wyleci trzymamy kciuki aby tak bylo !!! ja moge placic nawet 2 tys za barki ale oby ten kielbaska wylecial pozdrawiam normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlowiec Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 23:03 Czesc Wam Co wiecie na temat pracy jako PH ????? a ofertę pracy z tej firmy i nie wiem co robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanlowiec Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 16:03 Jak to mają pecha ??? możesz cos wiecej napisać ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 20:18 strzel se w łeb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWER Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 04.12.10, 17:50 Były prezes Lekkerlandu ZDANOWICZ -obecnie viceprezes TRADISU (Emperi) najwiekszego konkurenta Lekkerlandu odnośnie staci paliw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 19:36 Ale cyrk ciekawe, co niemiaszki na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwerek Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 19:44 pewno już grzeje miejsce dla kolesi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekkerland IP: 212.106.29.* 06.12.10, 08:23 wcześniej podobno ktoś z orlenu przeszedł do Tradisu i Tradis dostal kontrakt na dostawy słodyczy i piwa itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekkerland IP: 212.106.29.* 06.12.10, 08:25 tradis wylapuje ludzi z wiedzą i układami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 19:06 Kojarzy mi się ten gość z bohaterem literackim A.Mickiewicza Konradem Walenrodem. HEHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaprzeszły Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 15:35 jak tam nowy zarząd? daje w kość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szer.prac.LL Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 10.12.10, 21:27 w tym kołchozie to chyba już garstka została, bo nawet nie ma komu pisać, a Ci co zostali to są tak posra...ni, że klawiatura ich parzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalewski Re: Lekkerland IP: *.net / 192.168.5.* 11.12.10, 20:01 ssij ch.... gamoniu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWER Re: Lekkerland IP: 195.234.20.* 23.12.10, 20:45 Lekkerland chyba zaczyna już żałować że przeszedł na prywatny transport który daje d..y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były kiero Re: Lekkerland IP: 178.56.217.* 24.12.10, 08:52 To było do przewidzenia. Swój kierowca moze drogi ale SWÓJ. Wesołych świąt szczególnie dla byłych KD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktualny Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 21:31 co się stało ktoś zrobił porządek z w-ce prezesikiem w Tradisie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 23.09.13, 19:30 byla wymiana w tradisie prawie wszystkich wymienili zaczynali od gory skonczyli na ph . a co sie stalo z lekkerlandem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konieczko Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.13, 22:14 Lekkerland umarł tzn. zabili go ci na górze, a pierwszy cios wyprowadził pan Zdano... który przeszedł do Tradisu :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.net / 192.168.5.* 24.12.10, 20:40 Chyba sam stoisz przy drodze i d..py dajesz! U nas na kresach tak jak to było w landzie , robimy to co do nas należy. Roznica polega tylko na tym , że Transpost nie pozwala przeładowywać aut, a w landzie nikogo nie obchodziło jak , ale towar miał wyjechać. To nic że przy ładowności auta 1300kg brało się po 3t, lub wiecej. Błędem jest w tej firmie pozysk nowego klienta za każdą cenę, nielicząc się ze starymi. No i przy takich cenach to nie ma ani nowych , ani starych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławiak Re: Lekkerland IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.12.10, 22:20 A ja pozdrawiam wszystkich fizycznych i umysłowych z dlugiejłaki haha! To były dobre czasyy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrzetarteMajtki Re: Lekkerland IP: *.elpos.net 27.12.10, 13:18 Taaaa faktycznie po staremu. Zapomniałeś dodać ze w kieszeni prawie 1000zł mniej miesięcznie. No ale to szczegół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 21:08 nie wiecie moze po co bylo zebranie w sosnowcu ? wszytskich szefów transportow itp ? jak tam Pan wursz haaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAJDEK Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.mm.pl 01.01.11, 18:35 Witam wszystkich na forum ,chciałem wszystkim K D LL życzyć wszystkiego naj naj w nowym 2011 i powodzenia w nowych firmach , pamiętajcie że ludzie którzy byli w pożo w naszej firmie szybko znajdują pracę, sam wiem z własnego doświadczenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stomil Re: Lekkerland IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.01.11, 21:25 kolego rajdek nawzajem pozdro dla K.D i V.S :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBSERWER Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 05.01.11, 19:06 Leperland pada, to i to forum prawie padło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykielbasa Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 19:32 Panowie musmy robic wszytsko aby kielbasa zostal zdegradowany ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciepły wacek Re: Lekkerland IP: *.ip.netia.com.pl 19.01.11, 08:37 jak tam panowie podliczeni w sosnowcu? jakie straty i do zwrotu macie ..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: Lekkerland IP: *.telpol.net.pl 20.01.11, 16:02 witam mam pytanko jakie są zarobki na pikingu w Sosnowcu i po ile godzin sie robi i jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
last.mikus Re: Lekkerland 21.01.11, 18:47 panowie co dalej z transportem cięzkim w Lekkerlandzie Odpowiedz Link Zgłoś
last.mikus Re: Lekkerland 21.01.11, 19:32 Prosze o aktualna sytuacje w oddziałach jaka jest z samochodami cieżarowymi .Moze wiecie co dalej transportem własnym ciężarowym w firmie Lekkerland ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: Lekkerland IP: *.183.182.217.dsl.dynamic.eranet.pl 22.01.11, 18:50 w piernikowie było i jest nadal jedno auto nic nie słychać żeby miało to się zmienić chociaż w tej firmie to wszyscy się dowiadują na samym końcu Odpowiedz Link Zgłoś
kmicic76 Re: Lekkerland 28.01.11, 13:15 Jak tam panowie z W-wy wymowienia wręczone ? Odpowiedz Link Zgłoś
last.mikus Re: Lekkerland 02.02.11, 19:07 Warszawa da sie lubic ,Warszawa da sie lubic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Nowy kierownik się nie sprawdził??? IP: *.cable.smsnet.pl 03.02.11, 15:41 www.pracuj.pl/praca/kierownik-transportu-sosnowiec,oferta,1932784?utm_source=ja&utm_medium=email&utm_campaign=ja&jausrid=19164777&webid=1932784 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Nowy kierownik się nie sprawdził??? IP: *.cdma.centertel.pl 06.02.11, 15:43 ostatnio pojawili się kandydaci na rozmowach ciekawie za kogo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: Nowy kierownik się nie sprawdził??? IP: *.tvtom.pl 06.02.11, 23:49 5 lat w lekkeralan i koniec,pozdrowienia dla wszystkich z Sosnowca-Pako Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 18:46 To co Mareczka odstrzelili????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były 2 Re: Lekkerland IP: *.internetunion.pl 04.02.11, 19:19 Niemożliwe najlepszego logistyka i kierownika Marka mogliby odstrzelić?A jednak nie kłamał jak mówił że jedzie na jednym wózku z nami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były3 Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 20:01 ponoć Darusia w Tradisie też dstrzelili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 15.02.11, 18:59 coś szykuje się w sosnowcu , nowy kierownik magazynu , Niemcy robią rewolucje więc coś musi być na rzeczy.Wg mnie idą zmiany na lepsze tylko kto polegnie ??? ps. no i mareczek wystraszony ( troszke ) , pozdro pako Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasilek Re: Lekkerland IP: *.ip.netia.com.pl 17.02.11, 12:46 niepie...pakos bo sam smierdzisz zesrales sie i uciekles a teraz bedziesz zebral cwaniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozioł Re: Lekkerland IP: *.celestynet.pl 19.02.11, 19:14 barany na łaskach LL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malylong Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 10:54 a oco chodzi czy to kozolek z gdanska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyjadacz cukierków Re: Lekkerland IP: *.ip.netia.com.pl 21.02.11, 13:50 no to co panowie podpisujemy weksle i dalej dajemy się ru... w odbyt ? czy robimy zwore ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 21.02.11, 18:14 A co tam w Gdańsku? Ponoć ubyło kierowcy? to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 21.02.11, 21:02 A coś wiecej można by się dowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malylong Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 16:18 na wlasne zyczenie Odpowiedz Link Zgłoś
last.mikus Re: Lekkerland 22.02.11, 17:59 Panowie jak wygląda sytuacja z kierowcami w waszych oddziałach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 15:45 gdansk trzech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: Lekkerland IP: *.152.148.215.dsl.dynamic.eranet.pl 23.02.11, 19:34 torun czterech od marca wchodzi nowy przewoznik i ma przejac najpierw jedna a pozniej moze druga trase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiero Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 23.02.11, 20:45 sosnowiec- zostało nas 4-ch z 30 w 2008! rozkwitamy zatrudnili nowego na skoczka, ale po miesiącu ewakuował się na L4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafcio Re: Lekkerland IP: *.ip.netia.com.pl 02.03.11, 09:10 ile do zapłaty macie panowie magazynierzy w sosnowcu po inwentaryzacji ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 08.03.11, 20:50 Jak tam w Gdańsku? Jest nowy kierowca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 16:46 po co trase wziol transpost Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.11, 18:07 a gdzie i na jaki samochod wziol transpost trasę? chodzi mi o maly czy ciezarowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: 31.63.107.* 10.03.11, 14:42 a kierowca transpostu czy z lekkerlanda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: Lekkerland IP: *.152.158.111.dsl.dynamic.eranet.pl 10.03.11, 18:25 co się miało porobić odszedł kierowca to szukają nowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 20:46 Nie mają zbyt wielkich wymagań co do kierowców, ale mają chociaż nowe auta na karte. My bujamy się autem 1823 z 2003 roku na tarczki.(Północ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dział kadr to się porobiło...... IP: *.cable.smsnet.pl 10.03.11, 17:24 www.pracuj.pl/praca/kierowca-dystrybucji-transport-ciezki-lodz,oferta,1970621?utm_source=ja_lightboxog&utm_medium=email&utm_campaign=ja_lightboxog&jausrid=19164777&webid=1970621 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio kier. transportu sosnowiec IP: *.cable.smsnet.pl 18.03.11, 07:19 czyżby Wojtuś się nie sprawdził??? www.pracuj.pl/praca/kierownik-transportu-sosnowiec,oferta,1975298?utm_source=ja_lightboxog&utm_medium=email&utm_campaign=ja_lightboxog&jausrid=19164777&webid=1975298 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: kier. transportu sosnowiec IP: 193.106.84.* 21.03.11, 20:28 Przecież od początku miałbyć tylko tymczasowo. A pozatym Wojtuś to się nadaje do tarcia chrzanu lub do deptania kapusty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guttii Re: kier. transportu sosnowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 21:10 a jak tam kiero transportu w lodzi ?juz jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako pako IP: 46.115.11.* 21.03.11, 21:59 co tam się dzieje w sosnowcu nikt nic nie pisze pewnie się polepszyło hehe :) pozdrowienia dal wszystkich pako Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafcio Re: pako IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 20:23 trza było sie nie zwalniać tłuściochu to bys wiedział co sie dzieje a tak to turlaj dropsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . .... IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 08:03 ponoć jeden kierowca ładnie wycyckał firme transpost na odszkodwanie i ponoc zamierza dalej walczyc z nimi .Ma zamiar podac rowniez LL do sadu wie ktos cos o tym? ponoc z transpostem wygrał?w koncu jeden normalny ? co pierwsze kroki postawil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REV Re: .... IP: *.t-mont.net.pl 08.04.11, 17:58 COŚ wróbelki ćwierkały,to może prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRETYNOZAURUS Re: ..ha ha ha .. IP: *.olsztyn.mm.pl 16.04.11, 10:33 olsztyn 19 04 2011 -ul;Dąbrowszczaków 44a ;-) by żyło się lepiej!!!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.11, 19:24 nie ma nikogo to kto ma pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś z sosnowca Re: *********** IP: 46.115.26.* 08.05.11, 22:23 a co pisać jak mi się fajnie pracuje i dobrze zarabiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: *********** IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 13:43 potwierdzam jest coraz lepiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: *********** IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 19:17 to niecieszta sie tak bardzo bo już niedługo pójdziecie z torbami razem z całą firmą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: *********** IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 22:41 haha a mi się kolego zdaje ze tak bardzo nam zazdrościsz bo ty już dawno poszedłeś z torbami wraz z twoją nową firmą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: *********** IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.11, 18:59 mam to szczęście że nie pracuje już w tym gó...e z kierownictwem na czele obóz pracy terror i zastraszanie a moich słowach pewnie sie niedługo przekonasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAKI TAM ??? IP: *.t-mont.net.pl 13.05.11, 21:02 Można jaśniej (chodzi o te torby} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: *********** IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 19:34 już nie jeden prorok wypisywał tu takie rzeczy i jak na razie nic się nie stało, może pochwalisz się gdzie to taki raj masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TATATA Re: *********** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 12:40 Ma raj w domu na kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emund Re: *********** IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 12:43 czemu sie nie podpiszesz kiblowy gwiazdkowiczu ? nadciąga nowy kierownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfghj Re: *********** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 12:52 Bo nie wiem czy , umiesz czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re:leperland IP: *.cable.smsnet.pl 19.05.11, 20:59 www.pracuj.pl/praca/kierownik-makroregionalnego-centrum-dystrybucyjnego-sosnowiec,oferta,2056327?utm_source=ja_lightboxog&utm_medium=email&utm_campaign=ja_lightboxog&jausrid=19164777&webid=2056327 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: media Nowy kierownik IP: *.t-mont.net.pl 19.05.11, 22:11 Ciekawe jak inwentaryzacja w Sosnowcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Nowy kierownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 21:27 a kogo tam w Sosnowcu odstrzelili??czy p.Marek H. juz nie pracuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamka Re: Nowy kierownik IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.05.11, 20:51 bosze supermarko??? to niemozliwe on do emerytury mial tam miec posadke. nie ma leprzego specjalizty!!! CZEŚĆ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus Re: Nowy kierownik IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 19:07 doszły mnie słuchy ze były kierowca z sosnowica idzie z nami na prawdziwą wojne ponoć zamierza z nami wlaczyc w sądzie slyszał ktos cos o tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Marka Re: Nowy kierownik IP: *.internetunion.pl 24.05.11, 21:40 Zostawcie Marka H. Przecież to profesjonalista.Jest jak Kononowicz.Zrobi tak żeby nie było niczego.Zlikwidował Wałbrzych , Wrocław i chciałby pewnie cos jeszcze.Nasz mistrz destrukcji.A może on sam zlikwidował swoje stanowisko.Marku zawsze jestem z Tobą mój idolu bo jechalismy zawsze na jednym wózku co tak często podkreślałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosnowiec Re: Lekkerland IP: *.torservers.net 03.06.11, 21:32 Dzięki Marku za ten czas z nami w Sosnowcu Nie ważne jak było, czasem lepiej, czasem gorzej (niekiedy nie wszystko co mówiłeś się sprawdzało..ale to też i życie). Jednak jak dla mnie (bo niestety nie mogę pisać ca całość) jesteś wśród tych „Kierowniczynków” którzy się już tu przewalili na drugim miejscu tuż za Jankiem. Dokonałeś mimo wszystko wiele, wiele wyprostowałeś (w porównaniu z wujkiem, stryjka ciotecznego, siostrzeńca Andrzejka), i to co najważniejsze, jak by nie było byłeś, i obyś pozostał człowiekiem, i tego ci też życzę na nowej drodze, chodź pewnie (i jako nieliczny chciałbym byś jednak wrócił do nas)...Chodź życie cały czas poza rodziną też nic fajnego..Ale i tak wpadniemy tam do ciebie na tego grilla..Dużo delux-a też będzie potrzeba ale to sadze że załatwimy z magazyny :) Ja osobiście ci dziękuję za ten czas za to że byłeś mimo wszystko człowiekiem.. Pozdrawiam Szary pracownik magazyny Lekkerland Sosnowiec PS...Pałuj się Panie Arku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.11, 22:47 mimo wszystko jest ktoś kto bardzo cieszy się z powrotu wujka sitka, jego pociotek kiełbasa da się to od razu zauważyć znowu jest w nim pełno życia już czuje władze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 04.06.11, 09:13 to wurst tam jeszcze pracuje ?!? myślałam, że jak pedzio sitek poszedł to kiełbasa poleci za swoje wszystkie niekompetencje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimmm Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.11, 18:53 A Mareczka dlaczego odstrzelili ???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Marek H. IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.11, 14:54 czy skrut H. to Hunek? kojarzy mi sie to nazwisko kiedyś w BAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Lekkerland IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.06.11, 17:47 nachapał sie i teraz spełni swe marzenie o agroturystyce cwanie i madrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zefir Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 30.06.11, 19:34 banda darmozjadów i przydupasów zazdrosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.183.178.114.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.07.11, 14:40 w Piernikowie już nie ma transportu lekkiego został tylko jeden duży (nie licząc farmacji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 31.07.11, 09:09 A co tam słychac w Gdańsku??? Jakies ciekawostki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Lekkerland IP: *.152.158.104.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.08.11, 19:23 no i wszystko jasne he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listonosz Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 22:59 a jak w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskółka Re: Lekkerland IP: *.t-mont.net.pl 30.08.11, 20:29 jakas burza nad Łodzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avenarius Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 06.09.11, 20:24 Ktoś może mnie zachęcić do pracy?:)) Opuszczam jeden syf i nie chcę wpaść w głębsze szambo ;-) Chodzi mi o magazyn; bez lokalizacji by nie było stronniczości ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaskółka Re: Lekkerland IP: *.t-mont.net.pl 07.09.11, 14:43 O co chodzi Ci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avenarius Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 07.09.11, 14:54 Zastanawiałem się, czy papierzyska wysyłać na ofertę pracy? Może ktoś podpowie, jakie warunki są? GG 1315821 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: *.cdma.centertel.pl 09.09.11, 20:09 wiej chlopie na kilometr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magaz. Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 11:25 popieram, banda złodzieji o wszystko trzeba walczyć tylko patrzą jak cie okraść z kasy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avenarius Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 00:14 Czyli nic, czego nie znam ;-) Ostatnia firma <tfu> nie wypłaciła pensji za sierpień, nie płaciła składek PZU i tak z głupia frant sobie wniosek o upadłość złożyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avenarius Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 00:15 Czyli nic, czego bym nie znał ;-) Ostatnia firma <tfu> nie wypłaciła pensji za sierpień, nie płaciła składek PZU i tak z głupia frant sobie wniosek o upadłość złożyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Lekkerland IP: *.183.187.166.dsl.dynamic.t-mobile.pl 12.09.11, 18:18 kolego avenarius z kasą w tef firmie nigdy nie było problemu przynajmniej w moim przypadku zawsze na czas nie zarobisz tu kokosów i w zależnosci od oddziałów masz różne klimaty zależy tylko od ludzi z jakimi będziesz pracował i tak można powiedzieć że co oddział to inne klimaty jednoznacznie nie można powiedzieć więc lepiej podaj oddział o który ci chodzi to może ktoś zprecyzuje są oddziały w których chłopacy chwalą sobie prace a są w których plują sobie w brode że w nich pracują ja nie pracuje na magazynie ale pracę sobie chwale pracuje w niej ósmy rok i nie zamierzam zmieniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avenarius Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 18:46 Dzięki za odpowiedź ponadstandardową ;-) Ofertę wysłałem; szukali do oddziału w Łodzi. A odświeżając temat: znów (a może wciąż) szukają kierownika makroregionu do Sosnowca ;-) Widziałem dziś ogłoszenie. Od początku roku cały handel tradycyjny w PL staje na głowie. To, co wyprawiali producenci przyprawiało o śmiech, ale i ból głowy. Na pocieszenie pozostanie chyba tylko Radio M. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blady misiek Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 20:53 kolego-oddział w Katowicach to duze wyyyyyyzwanie,jako makroreg-y nie podejmiesz zadnej decyzji sam tylko Centrrala bedzie Toba sterowac,-,oj bedzie-byli juz tacy smiałkowie,ze przyszli-"popracowali",rozpiepszyli zespól i odeszli.Wiec jezeli chcesz miec spokój to daruj sobie -,aha a zarobki nie sa rewelacyjne jak na taka harówe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Lekkerland IP: *.abaks.pl 17.09.11, 17:38 kto niby nie wypłaciłe pensji i złozył wniosek o upadłośc??? bo na pewno nie Lekkerland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avenarius Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 22:38 Ja na Śląsk nawet nie zamierzam startować ;-) Mam dość stanowisk z "odpowiedzialnością" I znam ten styl: zostań kierownikiem, a my powiemy Ci, co musisz robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 19:59 kolego 'taki tam' ponad 8 lat w lekkerlandzie hmm i tak ci tu dobrze to musisz byc jakims włazidupcem lub siedziec na gorze innej mozliwosci nie ma ogarnij sie i otworz oczy i nie pisz pierdoł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blady misiek Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 21:09 popieram-i zastanawiam sie gdzie ten "Mamut "moze pracowac,hmm moze centrala-choc tam tez za chwile ruchawka-zaden KCD-bo oni tak długo sie nie utrzymuja na stanowiskach-ASM tez mi nie pasuje,PH no cóż 8 lat za kierownica -tez odpada,wiec tylko centrala, i tylko jakis dział ktory nie ma pojecia o handlu,mysle ze misiu jestes z jakiejs malo znaczacej komorki tego całego zadżumionego organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Lekkerland IP: *.152.147.111.dsl.dynamic.t-mobile.pl 14.09.11, 21:16 no blady misku trafiłeś ale niezupełnie nie jestem na samej górze a wręcz przeciwnie nie wiem czemu sądzisz że za kółkiem w tej firmie nie można było tak długo wytrzymać ja wytrzymałem i trzymam się dobrze może dlatego że pracuje w jednym z normalniejszych oddziałów tej firmy tu pracują i pracowali normalni ludzie i nie trzeba było nikomu właźić w dupę jak wy to robiliście żeby normalnie pracować jak wam tu tak bardzo żle to kto was tu trzyma potwierdza się zdanie że polak bez marudzenia nie wytrzyma więc marudzccie sobie dalej pozdrawiam wszystkich taki tam mamut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blady misiek Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 21:35 no cóż-jestem ofiara zamkniecia oddziału-jednego z normalnych-12 lat- Milo a potem z LL-nikomu nie włażono w dupe a wrecz przeciwnie,głosno mówilismy co nas boli,co nam sie nie podoba i oczywiscie bylismy dla Centrali "kula u nogi".To my tworzylismy SAP pod nasze potrzebynie-nie myl z Krakowem-gdzie pani K.nie potrafiła zrealizowac "'Dymka" z Reemstmy, chyba wiesz o czym mówie.To my kwestionowalismy zle oszacowane plany-total,sztuki,wolumen,-to my dzwonilismy do pana K-do centrali ze jest zły monitoring-zwłaszcza pod koniec m-ca...wiec gdyby nie "wizja" centralizacji to bysmy dalej pracowali wszyscy w niezmienionym skladzie,w normalnym oddziale w firmie o miedzynarodowym zasiegu z pierwszych stron gazet:).pozdrawiam i życze wytrwalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samba Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.11, 12:52 kochaj i walcz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: Lekkerland IP: *.t-mont.net.pl 30.09.11, 20:18 sITKOWSKI zwolniony !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtajemniczona Re: Lekkerland IP: 79.175.217.* 01.10.11, 11:03 on już nakręcił tyle lodów, że jest ustawiony do końca życia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 12:56 a co tam u was panowie kierowcy cięzkiego sprzętu w sosnowcu, nadal tyracie za marne grosze ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedi Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 16:37 A co się stało że naszego prezesa Maćka zwolnili kto nim teraz zostanie? A widzieliście kto teraz jest ASM w Wawie mr. "J" jego historia w innych firmach i opinie o nim są wręcz imponujące:) Ciekawa jestem kogo on jest znajomym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 19:42 a mozesz podać wiecej wiadomości na temat pana J ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: Lekkerland IP: *.t-mont.net.pl 06.10.11, 22:19 NOWY PREZES TO MARIUSZ ŚLIŻEWSKI (WURTH ) .Poprzedni "zrezygnował z przyczyn osobistych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orbita Re: Lekkerland IP: 213.216.95.* 11.10.11, 12:45 A co z Sujedzkim z Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajeczny Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 20:01 ciekawe kiedy ten przygłup centralny od logistyki zrezygnuje na własną prośbe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: Lekkerland IP: *.t-mont.net.pl 15.11.11, 19:59 Jakies zwolnienia we Wrocławiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?> Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 19:13 centrala nie przedłuża umów... koordynatorowi kończyła się umowa więc powiedzieli dziękujemy... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 19:37 ale siejecie zamęt,może jakieś fakty a nie bajki , jeszcze chwila i posypią się nowe umowy na pewno nie nie opuszczą takiego rynku zbytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtajemniczona Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 21.11.11, 20:59 odpuszczą, wspomnisz moje słowa! przez ostatnie 3 lata przegraliśmy wszystko co się dało! a początek utraty klientów nastąpił z chwilą likwidacji naszego transportu! Chaos, nieterminowe dostawy i brak logo marki na autach dostawców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mms Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 17:43 to niech dłużej trzymają złotoustego wszałka z wawy, to taki drugi tłusek wszystko pogrąży a ile się przy tym naobiecuje hoho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Prezesi IP: *.t-mont.net.pl 26.11.11, 10:36 Panie Prezesie ZALEWSKI wróć Odpowiedz Link Zgłoś
legia1205 Re: Lekkerland 18.11.11, 15:47 Jakie zmiany masz na mysli kolego?Kogo dokladnie dotyczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS! Re: Lekkerland IP: *.wroclaw.vectranet.pl 19.11.11, 11:42 Kwestia czasu i LL wycofa sie z Polski calkowicie. Pokoncza sie umowy z sieciami. Powietrze bedziecie wozic? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 19:11 Już na rynku chodzą słuchy że na wiosnę LL Polska będzie zamykany lub sprzedany.. Wszystko zależy od wyników na koniec roku a nie są najlepsze ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukryta_opcja Re: Lekkerland IP: *.home.aster.pl 23.11.11, 21:26 co Ty wiesz o Lekkerlandzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Lekkerland IP: *.sileman.net.pl 27.11.11, 18:43 Nie ma się co dziwić doniesienią o sprzedaży bądź likwidacji polskiej spółki - ile można dokładać, co roku straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Lekkerland IP: *.sileman.net.pl 27.11.11, 18:55 Kolejny prezes to już 3 w ciągu roku - najlepiej to świadczy o sytuacji w spółce. W Sosnowcu ile juz szukają kierownika placówki. Pana dyrektora logistyki powinni jak najszybciej zmienić (do odstrzału) - tak jak kierownika ds.magazynowania ( co ten facet robił w firmie tyle lat, wszyscy sie zastanawiają) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Lekkerland IP: *.sileman.net.pl 03.12.11, 19:20 Decyzją dyrektora usunięto z magazynu w Sosnowcu radio, które dekoncentrowało pakowaczy. Brawo. Wydajność jak i motywacja juz wzrosły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.11, 22:34 no i dobrze kolego a wiesz dlaczego ? bo magazynierzy nie mają jaj, pracowalem tu i wiem coś o tym jak kierowcy stanęli na znak protestu to wy tylko umieliscie mówić że też to zrobicie i co i gów... więc nie bądz zdziwiony jak niedługo będziecie chodzić bez premi hahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik sam w dolin Re: Lekkerland IP: *.wroclaw.vectranet.pl 04.12.11, 12:42 a czy pan dyrektor wszechmogacy nie wie ze nawet krowy przy muzyce daja wiecej mleka i sa bardziej wydajne??? zastrajkujcie pokazcie jaja byczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Lekkerland IP: *.home.aster.pl 27.11.11, 18:58 8 mln, 10 mln a w zeszłym roku ponad 11 mln (według rankingu Top 2000 Rzeczpospolita). Gratulujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Pikachu Re: Lekkerland IP: *.pl 29.11.11, 12:59 Dobra zanim zaczniecie już sprzedawać LL (co trwa chyba już od wykupienia MILO) tu macie kilka małych faktów dot. roku 2010: "W 2010 roku Lekkerland AG & Co. KG, hurtowy sprzedawca produktów convenience, zwiększył swoje obroty w Europie o 200 mln euro, podnosząc je do 12,2 mld euro. – Jesteśmy bardzo zadowoleni z takiego rozwoju – mówi Christian Berner, dyrektor generalny Lekkerland AG & Co. KG. W 2010 roku zysk brutto wzrósł o 18,5 proc., do 64 mln euro. W Polsce Lekkerland osiągnął przychody ze sprzedaży w wysokości 815 mln euro w porównaniu do 674 mln euro w 2009 roku, co stanowi roczny wzrost o 20,9 proc. – Do tak znaczącego wzrostu sprzedaży w 2010 roku przyczynił się w szczególności nasz segment produktów tytoniowych oraz segment stacji benzynowych. Nawet nie uwzględniając różnic walutowych, spółka Lekkerland Polska odnotowała wzrost o 11,9 proc. – mówi Sylwester Maćkowiak, prezes zarządu Lekkerland Polska" Natomiast co do "tępych" ludzi na górze tu jest problem..Bo do póki oni sobie nie wbiją do głowy że to zwykli pracownicy wyrabiają im zyski, nic się nie zmieni w atmosferze i w pracy nawet choćby i im na przekór (przecież nikt k...a nie zamierza siedzieć w pracy do 3ciej w nocy bo mamy domy, rodziny, i co tam robić)...Magazyn to nie tylko linijki i statystyki, a jak doskonale matematycznie wiadomo obwód kwadratu też można włożyć w obwód koła... Oraz już nie jeden magazyn ( nie pisze tu tylko o LL) pokazał że i bez Kierownika potrafi sobie radzić dobrze przy fajnej ekipie... Dobry pracownik to wypoczęty pracownik i w miarę zarabiający jedna z nielicznych zasad która się nie zmieni... Co do Pana (który pięknie robi gesty niewerbalne) sądzę że jeżeli Niemcy mieli by go odwołać to tylko kiedy skończy mu się kontrakt, gdyż pewnie ma tam zapis o odszkodowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichociemny Re: Lekkerland IP: *.pai.net.pl 29.11.11, 21:04 Faktów ciąg dalszy :) Likwidować nikt nie zamierza a kupić niemiałby kto. Jest wdrażany plan centralizacji,do stworzenia 3 makroregionów. Łódź,Sosnowiec i cosik na wybrzeżu,Gdańsk lub Szczecin. Reszta pozostanie jako punkty przeładunkowe tylko. Wiele zmian nas czeka i napewno niektórzy na tym ucierpią ale taki jest kapitalizm. Ci którzy zostaja moga liczyć na normalności troche bo po centralizacji ilość pracowników w makrocentrach powinna wystarczyć na tyle żeby nie siedzieć do 3 czy 4 w nocy. Nie zmienia to faktu że zmiana Wszałka by sie przydała a za tym zdrowsze podejście do zwykłego pracownika bo ten człowiek niestety wiąże troche ręce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedi Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 09:02 A co się dzieje z dyr sprzedaży podobno ma kończyć za nami współpracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichociemny Re: Lekkerland IP: *.pai.net.pl 01.12.11, 20:49 a mamy nowego kolego :) niejakiego Roberta Majewskiego. zobaczymy jak będzie dawał rade w tych ciężkich czasach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: Lekkerland IP: *.t-mont.net.pl 01.12.11, 21:11 Za kogo ma byc ten Majewski ? Za pana U ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: król momo Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.11, 19:38 pie...ie to jebać spalić lekerland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 16:41 Wrocław ma nowego koordynatora, najciekawsze że wszystko odbyło się bez żadnych ogłoszeń o pracę itp. Mówią że nie za bardzo kumaty i pokroju Warszawki . Najważniejsza zasada : naleźć osobę na która można zrzucić robotę i gitarka. Ma usprawnić załadunek we Wrocławiu .... od istnienia TSP nie ma podjazdów dla samochodów typu VAN , ani innych usprawnień ... jak by nie pomysłowość firm zewnętrznych kierowcy już ponad 1,5 roku powinni wszystko ładować ręcznie. Gratuluję WARSZAWA , WSZYSTKO OKI do czasu wypadku, a nikt tam jeszcze palcem nie kiwnął o przestrzeganiu zasad BHP przy załadunku nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pęknięetyy JeRż Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 16.12.11, 20:10 Wesołych świąt wszystkim magazynierom z sosnowca ,którzy z wyliczeń W-wy zarabiają od 3501zł brutto miesięcznie(na osobe) ;] obyście te 100zł ofiarowane przez firme wykorzystali na maxa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hwdp Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 19:10 no to wszalkowski ma pecha pewnie tez ma takie wysokie dochody i dostał 100 zł haha no bo jak wszyscy to wszyscy no nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichociemny Re: Lekkerland IP: *.pai.net.pl 17.12.11, 23:07 Dołączam się do życzeń dla ekipy z Łodzi i pozostałych ekip. Dziękuję w imieniu wszystkich za wyliczenia pani Ewie Osmólskiej,za to jak za ciężką pracę i wspólny wysiłek włożony dla budowania Lekkerlandu (zwłaszcza ten ponadgodzinowy) podsumowała nas 100 złotowymi premiami. Sama za to,za oszczędności jakie tym krokiem zrobiła ma większą frajdę ze świątecznych zakupów. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lekkerland IP: *.quarto.pl 19.12.11, 12:00 nie zapominajcie,że pewnie za Nasze premie kierownictwo bawiło się na wigilii w warszawce w czwartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Lekkerland IP: *.cable.smsnet.pl 19.12.11, 18:35 może za wolno koledzy się ruszcie na tym magazynie, my na kartę bonus dostaliśmy po 600 zeta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 600zeta [...] IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 12:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.11, 16:43 a gdzie to kolego kierowco tak dawali, pewnie u wszałka pod stolikiem hiihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.183.187.191.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.12.11, 12:31 u nas nikt" nie nastawiał dupy i nie ma białych ust " wypisalismy deklaracje dochodów srednią z 3 miesięcy podzieloną na ilość członków rodziny i u nas tez niektórzy podostawali po 600 zeta i nie u Wszałka a na magazynie i kierowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichociemny Re: Lekkerland IP: *.pai.net.pl 27.12.11, 20:41 a tak już bardziej serio to po prostu deklaracje które wypisaliśmy poszły w kosz a dochody poobliczała sobie pani Osmólska z uwzglednieniem inwentury i to dlatego niektórym wyszło ile miało wyjść a Ci którzy ciężko zapieprzali w inwenture dostali ochłapy. i nikomu nie przeszkadza że inwentura zawyża "3 miesięczne" dochody. śmieszne,chamskie ale prawdziwe. niech tak dalej dba Lekkerland "dba" o pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lekkerland IP: *.galileusz.pl 31.12.11, 13:08 ..to była "polska kiełbasa", osobiście wolę winerki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Lekkerland IP: 193.106.84.* 31.12.11, 20:56 Niósł wilk razy kilka ponieśli i wilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lekkerland IP: *.elk.mm.pl 01.01.12, 19:22 cieszcie sie bo w transposcie dostalismy wielki ch.j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: Lekkerland IP: *.183.164.231.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.01.12, 20:14 gościu nikt nie wypomina wam z macie płacone za nadgodziny że macie "pod gruszą" że ... więc nie zazdrośc i nie wypominaj nam chociaż tego świątecznego prezetu od naszej kochanej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przetarg Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 06.01.12, 11:25 Posiada ktoś może wiedze na temat przetargów związanych z PKN-orlen ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.183.168.196.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.01.12, 14:57 panowie zbliża się czas wymiany praw jazdy i kurs dokształcający czy ktoś słyszał może o jakimś dofinansowaniu przez LL mnie doszły słuchy że w zeszłym roku ''ktoś ''z południa zrobił taki kurs całkowicie za free jak to wygląda u Was ma ktoś jakieś info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już po wymianie Re: Lekkerland IP: 62.244.135.* 07.01.12, 07:21 wygląda to tak że na szkolenie wydasz w granicach 500 zł plus wymiana prawka z własnej kieszeni ze strony LLsą tylko badania lekarskie i psycholog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosccc Re: Lekkerland IP: *.free.aero2.net.pl 07.01.12, 22:09 witam, czy warto pakować się w pracę na magazynie w Łodzi? czy jest to ciężka fizycznie praca i jakiej mniej więcej kasy ''do ręki'' można się spodziewać? dzięki za jakiekolwiek info. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: Lekkerland IP: *.toya.net.pl 13.01.12, 14:23 Człowieku u nas w Łodzi to jest taka poruta że mózg się lasuje po tym Sujeckim jest taki smród że nawet Olesińska która wróciła nic nie zrobi wszyscy szukają roboty każdy każdemu patrzy na ręce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.12, 17:44 szkoda ze ci na górze nie zaczną od siebie, tam to dopiero kradną a potem na szarego pracownika winę przerzucają no ale jaki rząd takie wszystko jedne wielkie gó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaj Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 18:25 olesińska to niezła dupa ale dlaczego wyje...li ją z Wincantona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.183.186.194.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.01.12, 12:42 wiem jakie są koszty chodzi mi tylko czy to prawda że w Sosnowcu były kierownik ... zrobił sobie kurs badania na koszt LL i czy ktoś już robił wymianę i jak się udzieliło kierownictwo (podobno jest kasa na szkolenia zależy to od dobrej woli pryncypałów albo od dobrych znajomości podejżewam jednak że to dobra wola kierownictwa - oni bowiem mają płaconą premię od kosztów utrzymania oddziału im mniej wyda tym większa premia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: Lekkerland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.12, 13:53 moze i sa ja robilem sam a w sosnowcu zrobil na koszt ll bo byl kierownikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 16:45 kolego kolo a z jakich to zródeł masz takie info ze ktoś w sosnowcu zrobił ten kurs za free?? bo to jest warte zainteresowania skoro jeden może to czemu nie inni, i trzeba by ten temat poruszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lekkerland IP: *.183.170.130.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.01.12, 19:12 był na wyjeździe w innym oddziale i na głos się chwalił a nie wiem do kogo by uderzyć żeby coś poruszyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 17:11 no jak to trzeba do wielmożnego pana dyrektora, a co to ten psełdo kierownik lepszy? zreszta widać jaki dobry skoro juz go nie ma, ciekawe co teraz robi i czy w takim razie skoro zrezygnował ze stanowiska kierownika to czy oddał za ten kurs? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawosc Re: Lekkerland IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.12, 15:58 widzę że wszystkie pionki ojca dyrektora W. wypadają z gry. Najpierw S.Kuna - człowiek od najgorszej roboty, potem kiełbasa - największy lizus, a teraz Szynkora - szpieg/wysłannik. Ciekawe kto będzie następny ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upp Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 20:22 jak to kto ojciec dyrektor buhahahaah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajniak Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 17.01.12, 17:33 Witam,jak wygląda praca handlowca w tej firmie:???ile dają podstawy na początek i jakie auto:??:? Z góry dziękuję za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Lekkerland IP: *.opole.dialup-ppp.ids.pl 17.01.12, 18:33 na poczatek to dają rower , dlugopis i zeszyt o kasie nie mysl ,myśl o pracy że będziesz ją miał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Lekkerland IP: *.opole.dialup-ppp.ids.pl 17.01.12, 18:36 tylko wam kasa i fury w głowie no i jeszcze zeby nic nie robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sony Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 18.01.12, 16:13 ty się lecz dałnie....lizusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aisha Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 18.01.12, 16:14 No właśnie jaka jest podstawa na początek:? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.12, 17:48 podstawa to dobra praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lerek Re: Lekkerland IP: *.play-internet.pl 18.01.12, 19:00 Ciężko tu cokolwiek się dowiedzieć....dziwni ludzie......heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.12, 19:55 dziwni ludzie i pojebani tak samo jak ta firma więc lepiej idź gdzie indziej bo tam robiłem, atak wogóle na początek to dają wiadro wazeliny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Lekkerland IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.12, 21:19 to gdzie ty robileś tam? czy w lekkerlandzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.12, 18:44 To jeszcze was nie zaorali? Obiło mi się o ucho że syn cora, wszawiński i kuna co jezdziła na wszy już wywaleni - to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Lekkerland IP: *.wiosenna.net 23.01.12, 19:41 a na co tak narzekasz w tyn transpoście, nawet młynek się uspokoił i nie wrzeszczy, kasy ci mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: Lekkerland IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 11.02.12, 17:42 Ale cisza chyba przez te mrozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 14:59 okazuje sie ze guwno zamarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 14:59 okazuje sie ze guwno zamarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwd Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.12, 22:51 sitkowski co? ty ku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.12, 11:00 juz go dawno nie ma pajacu !!! teraz jest lepszy wizjoner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Lekkerland IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.12, 15:16 leprzy na leprze , czy na gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 16:05 ponoc filozofia sitka przy jego to mały pikus,jeszcze bedziecie wspominac z utesknieniem tamte czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 09:10 Czy w Łodzi tez macie taki świetny grafik (10.00-18.00) ? w dodatku jeśli jest potrzeba zostań dwie godziny...naprawde irytujacaaa sytuacja na popołudnie jebać do oporu i na rano do 20 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Lekkerland IP: *.telpol.net.pl 09.03.12, 14:49 w Sosnowcu tak samo jest :D :) ludzie dostaliscie juz przelewy ? bo ja nihuhu a godzina prawie 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosnowiec Re: Lekkerland IP: *.yesss.at 09.03.12, 20:20 a mi się tu podoba w sosnowcu dobrze zarabiam, mogę robić codzienie po 12 godz. a nawet dluzej jak firma potrzebuje pomocy to trzeba jam wspomuc a nie marudzic ze zle jest:)-Sosnowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bucek Re: Lekkerland IP: 176.31.202.* 10.03.12, 09:53 Jeżeli pracownik otrzymał polecenie pracy w godzinach wykraczających poza rozkład czasu pracy i polecenie to znajduje swoje odzwierciedlenie w wyżej przywołanych sytuacjach z art. 151 § 1 Kodeksu pracy, to pracownik nie może odmówić wykonania takiego polecenia. Wynika to z art. 100 § pkt 1 Kodeksu pracy, który mówi, iż pracownik jest zobowiązany do sumiennego i starannego wykonywania swoich obowiązków zawodowych oraz stosowania się do poleceń przełożonych, które dotyczą pracy, jeżeli są one zgodne z przepisami prawa lub umową o pracę, a ponadto – zgodnie z pkt 4 tego samego paragrafu – pracownik jest zobligowany do dbania o dobro zakładu pracy. Bezpodstawna odmowa wykonania polecenia służbowego, czyli także odmowa pracy w godzinach nadliczbowych, jest więc naruszeniem obowiązków wobec pracodawcy i może w niektórych przypadkach stanowić podstawę do rozwiązania umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownik Dlatego właśnie jest pytanie czemu nie możesz zostać, nie wolno nam odpowiadać bo tak mi się podoba, bo cie nie lubię, bo jest liga mistrzów..Ale czy na pewno musimy zostawać ;) Kiedy pracownik może powiedzieć nie Co do zasady pracownik nie powinien więc kwestionować wydanego przez pracodawcę wydanego polecenia. Są jednak sytuacje, w których pracownik może odmówić pracy w godzinach nadliczbowych. Jest to dopuszczalne, gdy polecenie zostania po godzinach ma charakter bezprawny, np. wydane zostaje osobie objętej bezwzględnym zakazem zatrudniania w godzinach nadliczbowych. Chodzi tu o kobiety w ciąży, młodocianych oraz osoby niepełnosprawne (z wyjątkiem tych zatrudnionych przy pilnowaniu oraz pracowników, na których wniosek lekarz nie wyraził zgodę na pracę ponadnormatywną), gdy pracownik studiuje a zlecający nadgodziny wie o tym, nie może mu w czasie nauki zlecić nadgodzin jak również można odmówić nadgodzin w przypadku wyczerpania (ale nie zmęczenia) pracownika, co zagraża jego zdrowiu jak również zdrowiu innych pracowników, oczywiście też rodzice którzy mają dzieci do 4tego roku życia... Odmowa podjęcia pracy w godzinach nadliczbowych może być usprawiedliwiona także w sytuacji, gdy polecenie takiej pracy naruszałoby zasady współżycia społecznego (art. 8 k.p.). Dotyczyć to może np. pracownika, który ze względu na zły stan zdrowia czy ważne sprawy rodzinne (konieczność odebrania dziecka z przedszkola przez samotną matkę) nie może wykonywać pracy w godzinach nadliczbowych. Za odmowę pracownik może zostać ukarany Nieuzasadniona odmowa wykonania polecenia pracodawcy dotyczącego pracy w nadgodzinach jest zwykle, poza sytuacjami wyjątkowymi, traktowana jako naruszenie obowiązków pracowniczych, co może skutkować ukaraniem pracownika jedną z kar porządkowych lub w szczególnych przypadkach być podstawą do zwolnienia go z pracy. Oczywiście wiadomo pewnie takie osoby będą inaczej udupione, np. poprzez zabranie premii.. Firma zawsze znajdzie sposób..Aha wydanie polecenia służbowego pracownik może zażądać na piśmie z zastrzeżeniem iż zgłosiłeś np. wyczerpanie psychofizyczne... następnego dnia idziesz do lekarza oraz składasz wszystko do PIP... A teraz coś dla wózkowych, oraz osób jeżdżących na „tramwajach” Art. 210. § 1. W razie gdy warunki pracy nie odpowiadają przepisom bezpieczeństwa i higieny pracy i stwarzają bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia pracownika albo gdy wykonywana przez niego praca grozi takim niebezpieczeństwem innym osobom, pracownik ma prawo powstrzymać się od wykonywania pracy, zawiadamiając o tym niezwłocznie przełożonego. § 2. Jeżeli powstrzymanie się od wykonywania pracy nie usuwa zagrożenia, o którym mowa w § 1, pracownik ma prawo oddalić się z miejsca zagrożenia, zawiadamiając o tym niezwłocznie przełożonego. § 21. Pracownik nie może ponosić jakichkolwiek niekorzystnych dla niego konsekwencji z powodu powstrzymania się od pracy lub oddalenia się z miejsca zagrożenia w przypadkach, o których mowa w § 1 i 2. § 3. Za czas powstrzymania się od wykonywania pracy lub oddalenia się z miejsca zagrożenia w przypadkach, o których mowa w § 1 i 2, pracownik zachowuje prawo do wynagrodzenia. § 4. Pracownik ma prawo, po uprzednim zawiadomieniu przełożonego, powstrzymać się od wykonywania pracy wymagającej szczególnej sprawności psychofizycznej w przypadku, gdy jego stan psychofizyczny nie zapewnia bezpiecznego wykonywania pracy i stwarza zagrożenie dla innych osób. § 5. Przepisy § 1, 2 i 4 nie dotyczą pracownika, którego obowiązkiem pracowniczym jest ratowanie życia ludzkiego lub mienia. § 6. Minister Pracy i Polityki Socjalnej w porozumieniu z Ministrem Zdrowia i Opieki Społecznej określi, w drodze rozporządzenia, rodzaje prac wymagających szczególnej sprawności psychofizycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezguła Re: Lekkerland IP: 176.31.202.* 10.03.12, 09:56 BHP Magazynu Najczęściej spotykane nieprawidłowości występujące na terenie magazynów Najczęściej stwierdzanymi nieprawidłowościami na terenie magazynów w zakresie bhp są: ● nieudostępnianie pracownikom instrukcji dotyczących magazynowania i składowania materiałów, ● niezgodne z instrukcją składowanie towarów, np. ustawienie większej liczby palet niż jest to określone w instrukcji, ● składowanie palet z towarami w świetle ciągu komunikacyjnego i na drogach transportowych, ● zastawianie towarami dróg i wyjść pożarowych, ● przewożenie towarów powyżej dopuszczalnej masy dla pracowników oraz urządzeń transportowych, ● uszkodzenia odbojnic (lub ich brak) oraz uszkodzenia elementów ściany, ● niesprawny sprzęt transportowy na obszarze magazynów, ● brak wymaganych szkoleń w zakresie obsługi sprzętu magazynowego, ● składowanie towarów o dużych gabarytach na ostatnich rzędach regałów w hali magazynowej, co utrudnia ich bezpieczny transport (wysokie prawdopodobieństwo uszkodzenia opraw oświetleniowych.. ● brak ładu i porządku w ciągach komunikacyjnych i transportowych, składowanie towarów w sposób uniemożliwiający bezpieczne poruszanie się pracowników na terenie zakładów pracy jak również uniemożliwiający bezpieczne operowanie środkami transportu, utrudniające dostęp do składowanych produktów, ● niewyznaczanie dróg i ciągów komunikacyjnych na terenie magazynów, ● brak nadzoru oraz prawidłowej organizacji i koordynacji pracy, np. jednoczesne przyjmowanie towarów od różnych dostawców. Obowiązki pracodawcy Pracodawca zobowiązany jest do: ● przestrzegania przepisów w zakresie szkoleń z zakresu bhp, badań lekarskich, oceny ryzyka zawodowego, ● ustalenia zasad przydziału i terminów ich użytkowania oraz zapewnienia pracownikom odpowiednich środków ochrony indywidualnej oraz odzieży i obuwia roboczego (m.in. w magazynach wysokiego składowania: kaski, kamizelki odblaskowe w celu lepszej widoczności, kurtki w chłodniach, obuwie ochronne); ● udostępnienia pracownikom (do stałego korzystania) instrukcji bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczących obsługi maszyn i innych urządzeń technicznych oraz instrukcji bhp składowania i magazynowania, np. instrukcja obsługi wózka widłowego powinna znajdować się w kabinie operatora, a instrukcja dotycząca norm transportu ręcznego powinna być wywieszona w widocznym miejscu, ● zabezpieczenia sprawnie funkcjonującego systemu pierwszej pomocy w razie wypadku oraz środków do udzielania pierwszej pomocy, np. w postaci wydzielonego miejsca w pomieszczeniu wyposażonego w sprzęt, środki do udzielenia pierwszej pomocy, ● organizacji pracy, tak aby maszyny i urządzenia stosowane w procesie pracy w szczególności zabezpieczały pracowników przed urazami, działaniem niebezpiecznych substancji chemicznych, porażeniem prądem elektrycznym, nadmiernym hałasem, działaniem drgań mechanicznych i promieniowaniem oraz szkodliwym i niebezpiecznym działaniem innych czynników środowiska pracy, uwzględniając zasady ergonomi oraz spełniające wymagania oceny zgodności określone w odrębnych przepisach, ● zastosowania odpowiednich rozwiązań organizacyjnych i technicznych, zwłaszcza w zakresie wyposażenia technicznego, w celu wyeliminowania potrzeby ręcznego przemieszczania ciężarów, ● zabezpieczenia regałów, by miały one odpowiednio wytrzymałą i stabilną konstrukcję (były wyrobami atestowanymi) oraz były zabezpieczone przed ich przewróceniem się, przy czym szerokość odstępów między regałami powinna być odpowiednia do stosowanych środków transportowych oraz umożliwiała bezpieczne operowanie tymi środkami i ładunkami (Kodeks pracy oraz rozporządzenie w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy), ● zapewnienia pomieszczeń pracy odpowiednich do rodzaju wykonywanych prac i liczby zatrudnionych pracowników oraz utrzymania obiektów i pomieszczeń pracy w stanie zapewniającym bezpieczne i higieniczne warunki pracy. WAŻNE! Na terenie magazynu pracodawca musi zapewnić: ● drogi komunikacyjne i transportowe, drogi dla pieszych, dojazdy pożarowe oraz opracować zasady ruchu na drogach wewnątrzzakładowych, ● równe i twarde lub utwardzone nawierzchnie, ● wyraźne oznakowanie widocznymi barwami lub znakami bezpieczeństwa miejsc, w których występują zagrożenia dla pracowników. Konieczne jest również: ● pomalowanie barwami bezpieczeństwa miejsc niebezpiecznych na przejściach zagrażających potknięciem się, upadkiem lub uderzeniem (np. stopnie), ● umieszczenie informacji o dopuszczalnym obciążeniu stropów i podłoża w pomieszczeniach magazynowych i na drogach, ● wyraźne wyznaczenie drogi w budynkach za pomocą ciągłych pasów o dobrze widocznej barwie. Zasady składowania materiałów Przy składowaniu materiałów należy: 1) określić dla każdego rodzaju składowanego materiału: miejsce, sposób i dopuszczalną wysokość składowania w instrukcji magazynowania; 2) zapewnić, aby masa składowanego ładunku nie przekraczała dopuszczalnego obciążenia urządzeń przeznaczonych do składowania (regałów, podestów itp.); 3) zapewnić, aby masa składowanego ładunku, łącznie z masą urządzeń przeznaczonych do jego składowania i transportu, nie przekraczała dopuszczalnego obciążenia podłóg i stropów, na których odbywa się składowanie; 4) wywiesić czytelne informacje o dopuszczalnym obciążeniu podłóg, stropów i urządzeń przeznaczonych do składowania. Instrukcja magazynowania Instrukcja magazynowania powinna zawierać wszystkie istotne elementy związane z przechowywaniem towarów na terenie magazynu. Krok 1. Opisanie składowanych ładunków. Krok 2. Określenie miejsca składowania ładunków (w przypadku dużych powierzchni magazynowych i dużej różnorodności towarów właściwe byłoby naniesienie rodzajów przechowywanych artykułów na planach powierzchni magazynu, np. podział powierzchni magazynu na sektory). Krok 3. Określenie sposobu składowania (np. beczki ustawiane w odległości 80 cm od ścian, zachowanie odległości pomiędzy beczkami 20 cm, zakaz ustawiania jednej beczki na drugiej itd.). Krok 4. Określenie dla każdego rodzaju materiału maksymalnej wysokości składowania dla każdego rodzaju towaru (np. maksymalna wysokość składowania palet z mąką: 2 palety) z uwzględnieniem wytrzymałości opakowań. Krok 5. Wskazanie: – sposobów przemieszczania towarów, np. przez określenie rodzaju urządzeń do ich przemieszczania dla poszczególnych artykułów oraz wskazania osób odpowiedzialnych za utrzymanie w sprawności technicznej sprzętu pomocniczego do przemieszczania towarów, – dopuszczalnych mas przemieszczania towarów na środkach transportowych oraz przy ręcznym przemieszczaniu towarów, – środków ochrony indywidualnej dla pracowników (np. do pracy w chłodniach kurtki). WAŻNE! Określając zasady magazynowania, należy bezwzględnie uwzględnić maksymalne obciążenie podłoża i stropów. Konieczne jest również przestrzeganie następujących zasad: ● Nie wolno zastawiać materiałami, środkami transportu, sprzętem i innymi przedmiotami przejść i dojazdów pożarowych oraz dróg ewakuacyjnych i dojścia do nich. ● Do pracy przy obsłudze urządzeń transportu zmechanizowanego należy dopuszczać wyłącznie osoby o właściwych kwalifikacjach. ● Masa i rozmieszczenie ładunku na środkach transportowych powinny zapewniać bezpieczne warunki przewozu i przeładunku przez zabezpieczenie przed upadkiem, przemieszczeniem i zsypywaniem się ze środka transportu. ● Masa ładunków przemieszczanych przy użyciu środków transportowych nie powinna przekraczać dopuszczalnej nośności lub udźwigu danego środka transportowego. ● Należy układać materiały na regałach i je zdejmować w sposób niestwarzający zagrożeń dla bezpieczeństwa pracowników. ● Nie wolno dopuszczać do użytkowania niesprawnych urządzeń do transportu. ● Należy przestrzegać dopuszczal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BHP Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 13:02 WIęc śmiało można dzwonić do inspekcji bhp poniewaz w sosnowcu nic z w/w nie jest przestrzegane. Co do nadgodzin jak to jest gdy pracodawca wysyła częsc pracownikow na urlop przymusowy ( !! ) a reszcie kaze zostac po godzinach gdyz wymaga tego sytuacja ...to samo tyczy sie grafiku i godzin planowanych jesli pracodawca planuje pracownikowi 10h ( 15.00- 1.00 ) to czy ma prawo wygonic go do domu np o 23 gdyz dystrybucja jest zakonczona, a w pozniejszym czasie kaze zostac poniewaz pan X ma niedogodziny i musi je odrobic . i sytuacja dotyczaca odbierania godzin w kodeksie pracy pisze ze odbieranie nadgodzin ma stosunek 1=1.5h czyli majac 8h nadgodzin mam 12h wolnego w przypadku gdy pracodawca chce zebym odebral je przymusowo (aby firma nie musiala za nie placic) i tak jest to OLEWANE i odbior wyglada 1=1h...tak wiec z polityka nowego "szeryfa" mozna spodziewac sie szybkiej inspekcji z pip-u badz jakiegos pisma do prezesa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sosnowiec Re: Lekkerland IP: 176.31.202.* 10.03.12, 18:01 To prawda w sosnowcu są zarobki dzięki Arkadiuszowi 2800 zł, i nie ma co ukrywać... tylko że to jest brutto :) Przestańcie się drapać między sobą bo mamy ważniejsze problemy na głowie.. Chłopaki z pozostałych fili (a jest ich coraz mniej) jak wygląda to u was?, jaki macie grafik?.. A co do grona bezrobotnych 70% obsady w S-ce to młodzi chłopcy tak więc im długotrwałe bezrobocie nie grozi, gorzej z kierownictwem...bo robol zawsze coś znajdzie a kierownik na ochronę nie pójdzie..A jeśli chodzi o LL nie takie firmy upadały, i były przejmowane, i zwijały się z Państw, a ludzie dalej żyją i Państwa dalej trwają bez nich.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KICHA Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.12, 12:25 Raczej 1800 anie 2800 pomyłka chyba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekker Re: Lekkerland IP: *.dsi-sieci.pl 12.11.12, 12:35 kolego o takich wyplatach piszą ci co takie mają jak np gora i kierownicy a że reszta robi za miske ryżu i nic sie nie odzywa to inna sprawa, ale widocznie im to pasuje, bo dziwne ze jakoś niemiec zarabia cztery razy tyle w takim lekkerlandzie gdzie nie oszukujmy się ceny sa podobne i jakoś nie ma tam problemu z płacą a u nas zawsze na górze mają mało, wida taka mentalnośc Polaka no i wina plebsu z dołu ze cicho siedzi i cieszy sie z tego co ma, pozdrawiam takie ofiary zyciowe i zycze aby się w koncu obudziły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: następny Re: Lekkerland IP: 79.175.231.* 16.11.12, 17:32 znowu pojawiło się ogłszenie na kier. transporu!!! Z tego co mi wiadomo to w sierpniu przychodził nowy kier. transp. Co tam się dzieje w tym Sosnowcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radca Prawny Re: Lekkerland IP: 176.31.202.* 11.03.12, 12:18 „Szczególne potrzeby pracodawcy” - nie jest to wykonywanie normalnych zadań produkcyjnych. W uzasadnieniu do wyroku z 26 maja 2000 r. (I PKN 667/99; OSNP 2001/22/662) Sąd Najwyższy podkreślił, iż chodzi tu o potrzeby specjalne, niecodzienne, odróżniające się od zwykłych potrzeb związanych z prowadzoną przez pracodawcę działalnością. Oznacza to, że praca w godzinach nadliczbowych może być bowiem zarządzona jedynie w sytuacjach wyjątkowych, wcześniej nieprzewidywanych. Z postu wynika, że pracodawca miał zaplanowaną większą produkcję niż możliwości jej wykonania w normalnym czasie pracy. Nie mogą to więc być "szczególne potrzeby". Pamiętać jednak trzeba, ze pracownik, jest obowiązany podjąć pracę na polecenie pracodawcy. Wynika to przede wszystkim z art. 100 par. 1 k.p. Urszula Młynarczyk radca prawny w kancelarii Rachelski i Wspólnicy Zgodnie z art. 151 kodeksu pracy, pracę w godzinach nadliczbowych stanowi praca wykonywana ponad obowiązujące pracownika normy czasu pracy, a także praca wykonywana ponad przedłużony dobowy wymiar czasu pracy, wynikający z obowiązującego pracownika systemu i rozkładu czasu pracy. Świadczenie pracy w godzinach nadliczbowych jest, na gruncie przepisów prawa pracy, dopuszczalne w przypadku: konieczności prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia lub środowiska albo usunięcia awarii albo w razie szczególnych potrzeb pracodawcy. Pierwsza grupa przyczyn nie budzi wątpliwości, bowiem obejmuje ona wystąpienie nieprzewidzianych zdarzeń takich jak: powódź, pożar, trzęsienie ziemi, katastrofy ekologiczne, lotnicze, kolejowe itp. Z uwagi na nadzwyczajny charakter wymienionych sytuacji i związaną z tym konieczność usunięcia ich skutków, przy prowadzeniu akcji ratowniczej i usuwaniu awarii pracownicy mogą być zatrudniani niezależnie od umówionego rodzaju pracy, a ich praca w godzinach nadliczbowych nie jest limitowana. Wątpliwości jednak budzić może druga przyczyna dopuszczalności zlecenia pracownikowi pracy w godzinach nadliczbowych. Jak bowiem ustalić, kiedy zachodzą szczególne potrzeby pracodawcy, które uzasadniają zlecenie pracownikowi pracy w godzinach nadliczbowych. Za nieprawidłowe zlecenie pracownikowi pracy w godzinach nadliczbowych należy uznać zobowiązanie pracownika do świadczenia pracy w sytuacji, gdy nie zachodzą szczególne potrzeby. Takie szczególne potrzeby występują wówczas, gdy do realizacji normalnych zadań pracodawcy konieczne jest ponadwymiarowe zatrudnienie pracownika. Ocena, czy zachodzą szczególne potrzeby, należy do uprawnień podmiotu zatrudniającego. Wskazać również należy, że praca w godzinach nadliczbowych nie powinna być pracownikowi zlecana w celu wykonywania normalnych, planowych zadań, jak również nie powinna ona być środkiem stosowanym do uzupełnienia braków kadrowych w zakładzie pracy. Za pracę w godzinach nadliczbowych pracownikowi przysługuje wynagrodzenie w wysokości określonej w kodeksie pracy. Uchylanie się przez pracodawcę od obowiązku zapłaty wynagrodzenia za godziny nadliczbowe (które nie zostały odebrane przez pracownika jako dzień wolny od pracy), stwarza pracownikowi możność dochodzenia w drodze powództwa zapłaty za przepracowane nadgodziny. Pracodawca, który odmawia zapłaty za godziny nadliczbowe, powinien również liczyć się z odpowiedzialnością za wykroczenie przeciwko prawom pracownika, za które może zostać orzeczona kara grzywny do 5000,00 zł. Istotne również jest wyjaśnienie, jaki podmiot jest uprawniony do zlecania pracownikowi pracy w godzinach nadliczbowych. Powinien to być bezpośredni przełożony pracownika lub inna osoba, która dokonuje w imieniu pracodawcy czynności z zakresu prawa pracy. Pracownik nie powinien wykonywać pracy w godzinach nadliczbowych, która została mu zlecona przez inne osoby, bowiem w takim przypadku pracodawca może odmówić uznania, że pracownik świadczył pracę w godzinach nadliczbowych, a co za tym idzie, odmówić wypłaty wynagrodzenia lub udzielenia dnia wolnego. Pracodawca, zlecając pracę w godzinach nadliczbowych, powinien również przestrzegać limitów czasu pracy w godzinach nadliczbowych, tak aby nie naruszyć przepisów o czasie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekuś Re: Lekkerland IP: *.183.149.168.dsl.dynamic.t-mobile.pl 11.03.12, 13:41 ,,Wskazać również należy, że praca w godzinach nadliczbowych nie powinna być pracownikowi zlecana w celu wykonywania normalnych, planowych zadań, jak również nie powinna ona być środkiem stosowanym do uzupełnienia braków kadrowych w zakładzie pracy'' no to w sosnowcu jest na odwrót !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acta Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.12, 21:27 czyli w sosnowcu po staremu niec sie nie zmienilo a 2800 to chyba na 2 miesiące, a bucek tycw...u nie pisz tu regułek frajerze tylko jak chcesz spijać sperme szefa i mieć odbyt smoka to ssij pałe dziwko dalej i niestrasz ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gen Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.12, 16:55 kolego,ktory to ten bucek ja mu wybije z głowy zarty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosnowiec [...] IP: *.yesss.at 13.03.12, 20:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupaś [...] IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.12, 21:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: Lekkerland IP: *.xdsl.centertel.pl 14.03.12, 21:15 hej a jak jest z pracą dla kobiet na magazynie bo dostałam ofertę pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejach Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 22:48 ty RADCA ty na dupach sie nie znasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 17:08 kolezanko a jak ma byc po pierwszym tyg tak cie bedzie dupa bolała ze hej hahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: Lekkerland IP: *.xdsl.centertel.pl 16.03.12, 18:09 tak a niby od czego kolego? Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: Lekkerland 16.03.12, 18:17 @ninka - prawie bym uwierzył w ten prowo-post ;-) Po prostu się przyjmij jak taka ciekawska jesteś. Poza tym - kobieta na magazynie w LL? Koń by się uśmiał. Gdyby to była prawda, to czy szanowne szefostwo wie, że zgodnie z przepisami w takim razie musi wydzielić damską szatnie i toaletę? Już widzę, jak instalują to w Sosnowcu - pewnie pan "golarka" podejmie się tego zadania (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi) ale jakoś nie widzę powodu dla którego miano by zatrudnić jedną kobietę wykładając na ten cel dodatkowe środki na przebudowę pomieszczeń socjalnych.... Gość portalu: ninka napisał(a): > tak a niby od czego kolego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Lekkerland IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 19:52 słodka tajemnica hihi choc dla ciebie moze i bolesna buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek [...] IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 22:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosnowiec 2800 netto IP: *.yesss.at 21.03.12, 23:00 ja kolego nie musze sac za 2800 poprostu pracuje i taka jest prawda jestem najlepszy pakowaczen i dlatego tak zarabiam jak komus sie nie nie podoba to trudno........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee [...] IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 21:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2800 Re: 2800 netto IP: *.yesss.at 31.03.12, 23:52 to sie zwolnij jak ci nie pasuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: 2800 netto IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 23:34 Ciekawe 2800 neto :) to ja tam zapie...m jak pojebany i max 1950 netto a może to 2800 netto z 15 dniowym urlopem w dynamicznym grafiku ? CIEKAWE kto to napisał? może jakiś zmianowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: 2800 netto IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 23:50 Żal mi was .Myślałem że w Sosnowcu jest zajebista paczka która naprawdę potrafi zapie...ć i jest doceniana niestety myliłem się jeden zarabia 1500 a inny 2800 .:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: git Re: 2800 netto IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 18:13 2800 to nawet chyba zmianowy nie ma no chyba ze napisze kilka maili hihi a w nich dobrze podp........ kolegów ze zmiany to wtedy bedzie mial te 2800, kolego sosnowiec juz dawno sie zeszmacił kiedys bylo super niestety to juz nie wroci Odpowiedz Link Zgłoś