Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zarobki na stażach

26.02.07, 13:04

Witam,

Ciekawi mnie kwota, jaką można dostać w lepszych firmach na stażach.
    Chcę się dostać na staż do British American Tabbaco, i nie wiem jakiej kwoty
    mogę się u nich spodziewać.

Mogę liczyć tu na pomoc? Choćby o jakieś widełki "od do"?
    Obserwuj wątek
      • compol Re: Zarobki na stażach 26.02.07, 13:06
        eh, nie podałem odnośnika - o ofercie piszą na www.iza.pl/
        • mata811 Re: Zarobki na stażach 26.02.07, 14:19
          jeśli to jest staż z urzędu pracy to ok 500 zł-tyle co zasiłek dla bezrobotnych
          • compol Re: Zarobki na stażach 26.02.07, 16:35
            chyba więcej :) ja liczę na 2-3 tyś netto bo to duża i znana firma, nie fucha z
            urzędu
            • lilivampire Re: Zarobki na stażach 28.02.07, 15:30
              Na stażu nie zarobisz 2-3 tys!
              • jerry.s Re: Zarobki na stażach 01.03.07, 17:46
                czemu nie?

2,5 roku temu na praktykach w duzym koncernie placili w w-wie jakies 2,3kPLN
                netto ... tylko ze nie mylic ze stazem z urzedu pracy ...

na te praktyki dostalo sie kolo 30 osob, a chetnych bylo kilka tysiecy ... 95%
                po paktykach zostaje w firmie na stale
                • viqic Re: Zarobki na stażach 03.03.07, 20:03
                  Zapomniałeś dodać, że dotyczyło wyłacznie rodzin wyższych menadzerów w firmie ;-)
                  • rydzo Re: Zarobki na stażach 06.03.07, 02:38
                    W konsultingu wyciagaja od 3k w gore. I dziecmi menadzerow nie sa (bo znam troche takich osob). Jednak dostac sie tam jest ciezko i niezle sie musisz napracowac. Ale jak tam sie zalapiesz to znaczy, ze jestes niezly i na rynku pracy nie powinienes miec problemu. Chetnych duzo, dostaja sie najlepsi.
                    • compol Re: Zarobki na stażach 06.03.07, 13:33

tutaj też trzeba się niezle napocić, ale chyba się opłaca
                  • jerry.s Re: Zarobki na stażach 08.03.07, 21:02
                    nie kazdy zdobyl prace w taki sposob jak ty ... nie sadz wszystkich swoja miara ;)

zapewniam cie ze zadnych znajomosci nie mialem i na praktyki dostalem sie
                    wysylajac aplikacje 'z ulicy'
                    • compol Re: Zarobki na stażach 12.03.07, 14:51

O co pytali na takim spotkaniu przed stażem?
                      Tak jak na rozmowę o pracę się przygotować, czy jakoś inaczej?

C
                      • jerry.s Re: Zarobki na stażach 13.03.07, 12:26
                        ja na rozmowie mialem najpierw test:
                        - proste zad z matematyki - %, +, -, / ... kalkulator ... tylko ze pytan kolo
                        45 ... 30 minut ... i cala strona wykresow, diagramow itd z ktorych trzeba dane
                        wyciagnac
                        - potem na czytanie ze zrozumieniem - tekst na 5-10 linijek i potem 3 zdania na
                        temat tekstu - /tak/nie/nie wynika z tekstu/ oto mozliwe odpowiedzi ...

po tescie osoby ktore osiagnely okreslony poziom mialy rozmowe z kims z dzialu
                        HR ...

kolejny etap to juz rozmowa z kims z dzialu do ktorego aplikujesz

ostatni etap to rozmowa z przyszlym ewentualnym przelozonym ...

rozmowy o wszystkim - jak typowe rozmowy o prace kiedy startujesz do firmy i
                        nie masz doswiadczenia zawodowego ... rozmowy o konkretach zaczynaja sie
                        najczesciej juz przy kolejnych zmianach pracy - kiedy mozesz juz powiedziec co
                        robiles zawodowo i co udalo Ci sie osiagnac

na platne staze rozmowa wyglada jak rozmowa o prace - i tak tez nalezy je
                        traktowac

pzdr
                        j
                        • compol Re: Zarobki na stażach 13.03.07, 17:06
                          jerry.s

Dziękuje bardzo za pomoc, informacje napewno się przydadzą :)
      • rydzo A jak jest w bankowosci. Warszawa 06.03.07, 02:42
        Ile gdzies placa - a moze nie placa, jesli tak to gdzie sa takie bezplatne staze? Moze macie jakies z tym doswiadczenia - ja 3. rok, finanse i bankowosc + metody ilosciowe, 2 jezyki, oprocz W&T brak doswiadczenia ....
        Czy ciezko jest zalapac sie do instytucji finansowych w tym przypadku? Czyli banki, fundusze itp ?
        • compol Re: A jak jest w bankowosci. Warszawa 15.03.07, 16:35
          Rydzo,

Gdzie już próbowałeś? CO robiłes, że mówisz ze jest trudno?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka