Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odpowiedź na ogłoszenie

18.06.07, 14:27
    wysłałam aplikację na ofertę pracy zamieszczoną na stronie pracodawcy
    (wysłałam mailem cv i list, po rozmowie tel z pracownikien działu doboru i
    rozwoju personelu). No i nie mogę zdzierżyć czekania. Ogromnie mi zależy. Czy
    mogę coś zrobić, ewent. po jakim czasie uznać, że nic z tego...
    Obserwuj wątek
      • patrycja.zasieczna Re: odpowiedź na ogłoszenie 18.06.07, 15:09
        Jesli minal juz termin nadsylania aplikacji, moze Pani sprobowac skontaktowac
        sie z firma telefonicznie i zapytac o dalsze ramy czasowe rekrutacji.
        • damilate Re: odpowiedź na ogłoszenie 18.06.07, 18:21
          dziekuję, logiczne! Ale...
          W rozmowie telefonicznej z HR pracodawcy, chociaż było już po terminie
          składania aplikacji na tę ofertę, 'wisiała' ona jeszcze na stronie i
          zostałam "zachęcona" do złożenia aplikacji. Sama na to nie wpadłam właśnie
          dlatego, że było po terminie. Oczywiście telefnicznie sprawdziłam, że mój mail
          doszedł i powiedziano mi, że został przekazany do szefowej miejsca, w którym
          chcę pracować. Ach, to czekanie!
          • damilate Re: odpowiedź na ogłoszenie 18.06.07, 18:23
            A oferta dalej "wisi" na stronie...
            • annajustyna Re: odpowiedź na ogłoszenie 18.06.07, 19:52
              Nieraz sie czeka i do miesiaca...Ja bym zadzwonila po poltora tygodnia.
              Cierpliwosci!
              • on.on Re: odpowiedź na ogłoszenie 18.06.07, 23:21
                czy pracodawcy odpowiadają zazwyczaj po zakończeniu rekrutacji podanej w
                ofercie, jeżeli ogłoszenie pojawia się na innej stronie i jest nadal ważne, co
                to może oznaczać?
                • grupatempo Re: odpowiedź na ogłoszenie 19.06.07, 12:45
                  co do odpowiedzi, w Polsce ciągle jest różnie. Częściej pojawia się informacja,
                  że odpowiadają tylko wybranym wtedy nie ma na co liczyć.
                  Fakt, że ogłoszenia dalej wisi, może oznaczać, że:
                  a) zapomnieli ściągnąć;
                  b)nie zakończyli rekrutacji więc wisi na wszelki wypadek, a nuż ktoś ciekawy
                  napisze;
                  c)budują bazę na przyszłość.
                  d)taka subtelna forma nacisku;)
                  • damilate Re: odpowiedź na ogłoszenie 20.06.07, 13:27
                    dziekuje wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam.
                    No i czekam.
                    • on.on Re: odpowiedź na ogłoszenie 20.06.07, 17:46
                      Fakt z tymi ogłoszeniami w Polsce nie jest dobrze, na niektórych portalach wiszą
                      bardzo długo czasami nawet pół roku, niektóre firmy podają, żeby aplikacje
                      wysyłać w ciągu siedmiu dni od publikacji oferty, a pewnie odpowiadają za pół
                      roku, część firm ma też głupi zwyczaj i dzwonią dzień przed rozmową
                      kwalifikacyjną, zdarzyło mi się coś takiego. Ostatnio widziałem bardzo dobre
                      ogłoszenie, były w nim podane zarobki netto i termin rozmowy,szkoda, że taki
                      sposób dotarcia do przyszłego pracownika jest rzadko wykorzystywany, również
                      ogłoszenia, które wiszą na stronach internetowych niektórych firm są chyba
                      rzadko aktualizowane, po wysłaniu aplikacji raczej niema szans na odzew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka