Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Krakowie

IP: *.interq.pl / 10.0.0.* 26.06.03, 10:30
    Czy Kraków jest atrakcyjnym miejscem pracy? Czy opłaca się w nim zostać po
    studiach, czy lepiej jechać do Warszawy?
    Obserwuj wątek
      • kuba_wr Re: Praca w Krakowie 26.06.03, 10:38
        Gość portalu: dan napisał(a):

> Czy Kraków jest atrakcyjnym miejscem pracy? Czy opłaca się w nim zostać po
        > studiach, czy lepiej jechać do Warszawy?

Chłopie, teraz nie te czasy, w których pracujesz tam, gdzie fajniej się mieszka.
        Znajdziesz pracę w Warszawie - jedź do Warszawy. Znajdziesz w Krakowie -
        zostajesz w Krakowie. A nie wykluczone, że jeszcze gdzie indziej będziesz
        zmuszony jechac za robotą. Generalnie ciężko jest teraz znaleźć pracę "od ręki"
        nawet w Warszawie. A koszta mieszkania w Wawie i szukania tam pracy są raczej
        spore.
      • Gość: Yaskier Re: Praca w Krakowie IP: *.multioffice.com.pl 26.06.03, 16:54
        To zależy, jakie studia skończyłeś. Ja zaraz po
        ukończeniu AE znalazłem pracę sam (z ogłoszenia), ale po
        jakimś czasie i redukcji etetów miałem ogromne kłopoty -
        musiałem posiłkować się znajomościami.
        • Gość: am28 Re: Praca w Krakowie IP: *.krakow.pl 29.06.03, 15:49
          Nie zostawaj w Krakowie, jak masz okazje jedź do Warszawy. Ja zostałem po
          studiach w Krakowie dostałem pracę. Wynajmuje mieszkanie, i w zasadzie ledwo mi
          wystarcza do pierwszego, czasami mam dość. W Karkowie zarobki nie sa wysokie a
          ceny wcale nie nieskie. Jestem załamany, bo nie mam znajomosci i żadnych
          pespektyw. Ale zgadzam się z Jakubem, że tam się mieszka, gdzie jest praca,
          jest naprawdę cięzko. Pozdrawiam i zycze powodzenia Am28

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka