Gość: dan IP: *.interq.pl / 10.0.0.* 26.06.03, 10:30 Czy Kraków jest atrakcyjnym miejscem pracy? Czy opłaca się w nim zostać po studiach, czy lepiej jechać do Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuba_wr Re: Praca w Krakowie 26.06.03, 10:38 Gość portalu: dan napisał(a): > Czy Kraków jest atrakcyjnym miejscem pracy? Czy opłaca się w nim zostać po > studiach, czy lepiej jechać do Warszawy? Chłopie, teraz nie te czasy, w których pracujesz tam, gdzie fajniej się mieszka. Znajdziesz pracę w Warszawie - jedź do Warszawy. Znajdziesz w Krakowie - zostajesz w Krakowie. A nie wykluczone, że jeszcze gdzie indziej będziesz zmuszony jechac za robotą. Generalnie ciężko jest teraz znaleźć pracę "od ręki" nawet w Warszawie. A koszta mieszkania w Wawie i szukania tam pracy są raczej spore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaskier Re: Praca w Krakowie IP: *.multioffice.com.pl 26.06.03, 16:54 To zależy, jakie studia skończyłeś. Ja zaraz po ukończeniu AE znalazłem pracę sam (z ogłoszenia), ale po jakimś czasie i redukcji etetów miałem ogromne kłopoty - musiałem posiłkować się znajomościami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am28 Re: Praca w Krakowie IP: *.krakow.pl 29.06.03, 15:49 Nie zostawaj w Krakowie, jak masz okazje jedź do Warszawy. Ja zostałem po studiach w Krakowie dostałem pracę. Wynajmuje mieszkanie, i w zasadzie ledwo mi wystarcza do pierwszego, czasami mam dość. W Karkowie zarobki nie sa wysokie a ceny wcale nie nieskie. Jestem załamany, bo nie mam znajomosci i żadnych pespektyw. Ale zgadzam się z Jakubem, że tam się mieszka, gdzie jest praca, jest naprawdę cięzko. Pozdrawiam i zycze powodzenia Am28 Odpowiedz Link Zgłoś