Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Inżynier Biomedyczny

29.03.08, 20:29
    Inżynier Biomedyczny po PW.... Jakie perspektywy w Polsce???
    Obserwuj wątek
      • magstas Re: Inżynier Biomedyczny 07.10.08, 17:27
        żadne..od lipca poszukuje pracy jako bioinżynier i...nic! Chyba ze nei wiem
        gdzie się rozejrzeć za praca :]
        • best_mechanik Re: Inżynier Biomedyczny 11.10.08, 18:43
          chyba nie wiesz
          • alameda Re: Inżynier Biomedyczny 22.11.08, 10:23
            jasne :) jakoś nie zauważyłam aby np. polskie szpitale deklarowały potrzebę
            zatrudnienia inżynierów biomedycznych;/ nigdy drugi raz nie wybrałabym tych
            studiów .Jeśli już, to albo studia związane z elektrotechnika, informatyka ,
            telekomunikacja a dopiero później podyplomowe z inżynierii biomedycznej.Wszystko
            jest bardzo ładnie opisywane; inżynierowie biomedyczni znajda prace w szpitalach
            , firmach produkujacych sprzęt itd. i co? Prawda jest taka, ze wielu inżynierów
            biomedycznych pracuje jako przedstawiciele medyczni... jeszcze jednym wyjściem
            może być doktorat:) aha i zapomniałam; wyjazd za granice, bo tam zdecydowanie
            łatwiej o prace w tym zawodzie.Pozdrawiam
            • inzbiomed Re: Inżynier Biomedyczny 27.11.08, 14:30
              ja jestem w trakcie "konczenia" biomedu na pw i jakos nie narzekam na brak ofert
              pracy.

pytanie jest takie : co Wy chcieli byscie robic po takich studiach?
              bo owszem jesli chodzi o projektowanie tego typu urzadzen w Polsce to sa male
              szanse (ale sa i nawet wiem gdzie) ale jesli chcecie pracowac jakos inz
              serwisowy to nie ma problemu

zatem mysle ze troche przesadzacie wystarczy na prawde troche ruszyc myszka
              wejsc na kilka portali wyslac kilka CV i na bank oddzwonia. mi sie jeszcze nie
              zdarzylo zeby nie oddzwonili(no dobra na 89% oddzwaniaja).

pozdrawiam
              • magstas Re: Inżynier Biomedyczny 19.12.08, 08:13
                ciekawe na jakich portalach umiesciles swoje CV, bo uwierz mi nei odpowiadaja
                tak chętnie..no chyba ze masz niewiarygodnie świetne CV :) ale ciesze sie ze
                chociaz tobie szczesci sie w tym zawodzie ;)
                wlasnie..jako projektant to jest ograniczone pole popisu, a mnie raczej nie
                inetersuje ani przedstawiciel medyczny ani serwisant ;)
                • hmm07 Re: Inżynier Biomedyczny 04.01.09, 15:14
                  Po studiach nie dostaniesz pracy jako projektant sprzętu -
                  szczególnie tak krytycznego dla ludzi jak sprzęt medyczny.
                  Normalna droga wiedzie przez serwisanta - myślę że minimum rok.
                  Musisz poznać trochę to co jest obecnie żeby móc robić coś nowego.
                  Ja po biomedzie nie narzekam ;)
                  • alameda Re: Inżynier Biomedyczny 25.01.09, 17:55
                    Zgadzam się co do kwestii zdobywania doświadczenia.Dostałam w końcu pracę w
                    zawodzie.Uczę się wszystkiego od podstaw, bo studia to jedno a praktyka to druga
                    sprawa.Jeśli komuś po studiach wydaje się ze będzie konstruktorem, to owszem
                    może nim zostać ale najpierw musi przejść długą drogę.A na serwisanta w firmach
                    prywatnych tez jest wymagane doświadczenie w branży i bynajmniej nie mam na
                    myśli serwisantów, którzy potrafią tylko stwierdzić, ze należy uszkodzoną część
                    wymienić na nową .Wszystko wymaga czasu, pracy i nauki.Pozdrawiam.
                    • magstas Re: Inżynier Biomedyczny 10.02.10, 13:00
                      dla chcącego nic trudnego :) i po studiach! :)))
                      • gklarnet Re: Inżynier Biomedyczny 23.11.10, 10:30
                        Praca dla inzynier biomedyczny jak najbardziej:
                        www.inzynieria-biomedyczna.com.pl/praca/75-praca-inzynier-biomedyczny.html
              • materacobywatelski ok. konkrety teraz podaj 05.04.10, 11:10
                skoro jest tak dobrze, to rzuć nazwami firm (z linkami do ogłoszeń o rekrutacji)

jeśli tego nie zrobisz uznamy, że to reklama kierunku

• forinpol Re: Inżynier Biomedyczny 15.02.10, 15:49
        Witam i zapraszam do Forum Inżynierów Polskich
        www.forinpol.pl
      • gklarnet Re: Inżynier Biomedyczny 04.04.10, 23:48
        Inżynier biomedyczny to osoba o dużej odpowiedzialności. obacz ten temat o inżynierach biomedycznych

www.inzynieria-biomedyczna.com.pl/aktualnosci/151-inzynier-biomedyczny.html
      • schweppes1 Re: Inżynier Biomedyczny 07.04.10, 02:01
        Projektowanie Maszyn na tych studiach jest tragicznie okrojone i w dodatku
        Panienki tam studiujące w większości zlecają projekty do zrobienia swoim
        chłopaczkom z budownictwa czy mechaniki.

To też żadna poważna firma produkująca sprzęt medyczny nie zatrudni do pracy
        takich łajz, przez których ktoś potem może doznać uszkodzenia lub zejścia.

Ja proponuję kasę w Tesco - nikomu przynajmniej nic się nie stanie :D
        • gklarnet Re: Inżynier Biomedyczny 07.04.10, 11:39
          Dokładnie! Inżynier biomedyczny to trochę taki inżynier od wszystkiego, a tak na
          prawdę inżyner do niczego!

To nie znaczy, że nie warto zostać inżynierem biomedycznym. Trzeba się po jakimś
          czasie ukierunkować i dokładnie zgłębić jakąś dziedzinę..

Pozdrawiam,
          inzynier biomedyczny
          www.inzynieria-biomedyczna.com.pl/aktualnosci/151-inzynier-biomedyczny.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka