Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

" Ale Pani młodo wygląda"..

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 13:03
    Słyszę to niemal zawsze na rozmowach:/ Mam 23 lata a wyglądam chyba na 16...:/
    Jestem drobna i szczupła, więc nawet wizualnie się nie przebijam.
    Ech.. i jak tu znaleźć pracę gdy nawet wygląd jest przeciwko mnie..:(
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dosia Re: " Ale Pani młodo wygląda".. IP: 195.33.121.* 15.06.09, 17:23
        Wbij sie w garnitur, delikatny makijaz na oczy, dobrze przyciete
        wlosy, elegancki zegarek i juz bedzie lepiej.
        A do firm, w ktorych ktos tak komentuje Twoj wyglad nie aplikuj.
      • annataylor Re: " Ale Pani młodo wygląda".. 21.06.09, 12:44
        witaj w klubie :) mam 25, a dają mi góra 19, ale na szczęście na rozmowach nikt
        tego nie komentuje, raczej w życiu codziennym.
        według mnie nie ma się co przejmować, powiedz, ze masz dobre geny i młody wygląd
        zawdzięczasz rodzicom :)
        • Gość: Basia Re: " Ale Pani młodo wygląda".. IP: *.centertel.pl 21.06.09, 12:49
          Ja odpowiedziałabym, że jestem obciążona genetycznie a jak szef z jajem to:
          powinni mnie pokazywać w rezerwacie.
          • Gość: heh Re: " Ale Pani młodo wygląda".. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 20:25
            Ciężko tylko wyczuć czy dana osoba ma jaja do tego stopnia:D
            • Gość: ta co wyglada Re: " Ale Pani młodo wygląda".. IP: *.2a.pl 21.06.09, 20:36
              tyle, ze mlody wyglad czasami wcale nie pomaga:
              np.gdy ktos nam go zazdrosci, a wiekszosc pan, ktore nie wygladaja mloda zazdroscic go moze,
              lub na przyklad gdy ktos automatycznie postrzega osobe mlodo wygladajaca jako mniej doswiadczona.
              Reasumujac: jak sie ma mlody wyglad, to trzeba sie wtedy troche "napracowac" nad pierwszym wrazeniem, bo inaczej ma sie na starcie przerabane.
      • Gość: Kasia Re: " Ale Pani młodo wygląda".. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.09, 22:09
        Mam dawno skończone 23 lata, daja mi max 17:))
        A w pracy (handel) klienci sie lituja na mnie i gromami sypia na
        mojego szefa,ze nieletniej kaze tyrac:)))
      • absolwencina Re: " Ale Pani młodo wygląda".. 22.06.09, 07:14
        ech - chciałbym tego typu komplement usłyszeć, bo ja niestety na
        swoje lata wyglądam, w tym roku kończę 30 dychy;
        • Gość: Basia Re: " Ale Pani młodo wygląda".. IP: *.centertel.pl 22.06.09, 08:42
          Nie ma się czym przejmować. Razu pewnego ciężko zachorowałam i przyjechała do
          domu lekarka. Zbadała mnie i chciała wypisać zwolnienie do SZKOŁY!!!!!
          Miałam wtedy 24 lata.
          • Gość: heh Re: " Ale Pani młodo wygląda".. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:50
            Wiem ale bywa to denerwujące. Co prawda takie "uwagi" nie zdarzają się zawsze
            ale jednak...Faktycznie na takiej rozmowie mogą pomyśleć, że mam małe
            doświadczenie/ zerowe.. Ostatnio padło: A czy pani już gdzieś wcześniej
            pracowało? Bo taka młoda osoba...
            A co do " napracowania się nad wyglądem..owsem można próbować... ale w moim
            przypadku wygląda to bardzo nie naturalnie- wyglądam jak " stara mała".....
      • Gość: Dorcia Re: " Ale Pani młodo wygląda".. IP: *.aster.pl 22.06.09, 10:58
        Witaj w klubie. Ja mam 29 lat. Kiedyś pani w Żabce poprosiła o
        dowód, kiedy kupowałam piwo. Myślałam, że się przewrócę. Wiem, że
        wyglądam na 6 czy 7 lat młodszą, no ale, kurka, bez przesady. Widać
        było, że sprzedawczyni sama się wzbraniała, ale "takie ma polecenie
        kierownika". He he.
        • Gość: :) Re: " Ale Pani młodo wygląda".. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 11:01
          I pomyśleć, że teraz 14 latki wyglądają na 25:)))) Jakże ten świat się zmienia..
        • Gość: kowianeczka Nie mylcie dwóch rzeczy IP: 212.191.172.* 22.06.09, 20:23
          Jest zasadnicza różnica między młodym wyglądem a wyglądem na dziecko. Wy się tu żalicie raczej na to drugie, a wynika ono nie tyle z młodego wyglądu, co pewnie z nieśmiałego zachowania.

Chyba nikt rozmawiając z pewną siebie, elokwentną, operującą wyszukanym słownictwem osobą nie powie, że wygląda ona na niepełnoletnią.
          • Gość: Basia Re: Nie mylcie dwóch rzeczy IP: *.centertel.pl 22.06.09, 21:03
            Niekoniecznie. Może pomyśleć, że jest to wyszczekana szczeniara a z moich
            obserwacji wnioskuję, że pracodawcy wolą przymulone i oddane biurwy bo są
            niekłopotliwe.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka