Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Apollo - Wrocław, Szpacza 36

• Gość: Oczywiście Jaaaaaa Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 109.243.132.* 11.06.10, 21:08
        A jedno z pytań na teście brzmi: Czemu klient nie kupił produktu? Jedyne
        dopuszczalne odpowiedzi"
        a: Już go ma
        b: nie miał pieniędzy.

Z resztą, czemu ktoś miałby wierzyć osobie która zawodowo kłamie?
        Hehe zawodowo... bez jakiejkolwiek umowy.
      • Gość: Paweł Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 79.110.195.* 10.07.10, 11:46
        Pewny nie jestem, ale takie opublikowanie informacji o tej firmie na
        ogólnodostępnym forum również może albo powinno być potraktowane przez policję
        jako podejrzenie o popełnienie przestępstwa.
      • Gość: kabaretka Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 13:49
        Pierwszy raz nacięłam się na ogłoszenie na gumtree, praca niby
        sekretarki/asystentki i oczywiście wynagrodzenie 1500zł netto. Nawet godzina
        rozmowy kwalifikacyjnej 17:30 zgadza się z opisami na tym forum. Jaka poważna
        firma nie podaje nazwy w ogłoszeniu? Smuuutne, bo można uczciwie napisać, że
        szukają manipulantów do przeszkolenia i osoby które by przychodziły nie
        uważałyby tego za pomyłkę:)
        Polecam ostrożność szczególnie ludziom młodym, którzy z grzeczności i kultury
        osobistej dają sobą pomiatać.
      • Gość: madzia Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.lanet.net.pl 12.07.10, 14:41
        teraz mają nowy adres i nowy nr telefonu
        Kwiska 48
        71-349-36-73
        i
        71-325-42-79
      • Gość: mala czarna:] Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 11:40
        Aaaa... i może jeszcze jedno... do tych, którzy się wahają:) byłam w
        o tyle lepszej sytuacji, że za nim znalazłam to forum udałam się na
        spotkanie... rozumiem was, możecie mieć mieszane uczucia... na
        początku też takie miałam... ale postanowiłam zaryzykować... zresztą
        co miałam do stracenia? Nie miałam pracy a potrzebowałam kasy(
        oczywiście nie mowa tu o najniższej krajowej, bo co to za pieniądze
        w dzisiejszych czasach?) kontynuując... do stracenia nie było
        nic...a ewentualnie mogłam zyskać i wiecie co.... opłaciło się
        zaryzykować:]
      • Gość: ania--- Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 23:03
        zauważyłam, że ludzie, którzy bronią tej firmy, bardzo lubią
        obrażać, a wręcz poniżać tych, którzy nie mają ochoty zajmować się
        akwizycją. czuję się obrażona. co to za słownictwo: ciule, cipy,
        nieroby... nikt z nas nie życzy sobie takiego nazywania. ja, osoba
        znająca się na psychologii, jestem pewna, że to zwykły zabieg
        psychologiczny uderzający w naszą samoocenę. Kochani moi, nie dajmy
        się poniżać pracownikom tej firmy. Juz lepiej zamiatać ulicę, niż
        pracować z manipulatorami.
        • Gość: MALA CZARNA:) Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 08:53
          Nie do końca jest tak jak mówisz... owszem nikt nikogo nie powinien
          obrażać, czy poniżać ALE pewnie również zauważyłaś, że ci którzy
          wypowiadają się negatywnie dużo częściej nie robią tego w kulturalny
          sposób... także nie zgodzę się z tym, co napisałaś...
          • Gość: ................ Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 109.243.35.* 18.07.10, 22:35
            nikt nikogo nie obraza...nie wiem kto i kiedy napisal w taki sposób
            jak kolezanka we wczesniejszej wypowiedzi w naszej firmie pracują
            kulturalni i wychowani ludzie..:)
      • Gość: zzielona Praca obsługi klienta w drogerii IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.10, 10:47
        Dzisiaj znalazłam ogłoszenie o następującej treści:

"ZATRUDNIĘ OSOBY DO OBSŁUGI KLIENTA W DROGERII. 071/325-10-29"

Pani umówiła mnie na rozmowę kwalifikacyjną na dzisiaj, na 17:30. Trochę się
        obawiam i nie wiem szczerze mówiąc czy iść. Oczywiście ul. Szpacza 36.

Oni mają swoją drogerię?
        • Gość: slooneczkoo-89 Re: Praca obsługi klienta w drogerii IP: *.e-wro.net.pl 22.07.10, 11:57
          Witam!
          Ja też zostałam zaproszona na rozmowę z prezesem na ul. Szpacza 36 na
          17:40 i tez zastanawiam się czy jechać taki kawał żeby usłyszeć że jest
          to inna praca niż oferowana... co o tym myślicie??
          • Gość: Zzielona Re: Praca obsługi klienta w drogerii IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.10, 00:50
            I jak? Byłaś?
            • Gość: bulini22 Re: Praca obsługi klienta w drogerii IP: *.franpress.pl 02.12.10, 11:24
              tam dobrze to chyba tylko ta ruda sekretarka zarabia o takiej firmie dobrze wypowiedziec sie moga tylko ludzie nic nie warci buhahahaha
        • Gość: niunia84 Re: Praca obsługi klienta w drogerii IP: *.wroclaw.mm.pl 29.11.10, 22:45
          Tu szukali sekretarki: pracawbiurze.pl/jobdetails.cfm?jid=10833
          Zadzwoniłam, dostałam zaproszenie na rozmowę, też na 17:30, więc była to dla mnie podejrzanie późna pora jak na rekrutację, ale pojechałam. Ul.Szpaczy 36. Część rekrutowanych w jednym gabinecie na dole, część na piętrze. Przyszła moja kolej. Wchodzę, podaję CV, referencje od dawnych pracodawców. A tu co?? Pan mi mówi, ze albo magazyn, albo asystentka przedstawiciela handlowego. Zdziwiło mnie to, bo umawiałam się na rozmowę o pracę sekretarki. Oczywiście też 1500zł na okres próbny, 2000zl na stałe. Zaproszenie na drugi dzień na szkolenie od 9:00 do 19:00, które zakończyć ma się testem. Sprawa wydała mi się podejrzana i weszłam na forum. Szkoda mi całego dnia, zwłaszcza, że dziś zasypało Wrocław. Nikt ani słowem nie powiedział o akwizycji. MASAKRA!!! Na pewno jutro nie pojadę. Pozdrawiam:)
      • Gość: Wrocławianin Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 22.07.10, 11:10
        Witam wszystkich! Dziś na gumtree zostało umieszczone ogłoszenie, że
        firma przyjmie 2 kierowców. Podali telefon, więc postanowiłem
        zadzwonić. Nie mogłem się dodzwonić przez ponad 40minut bo było
        zajęte. Gdy już się dodzwoniłem odebrała miła Pani. Ta firmę nazwala
        albo Alex albo Alexa...Zostałem zaproszony na rozmowę na 17:30. Nic
        się nie dowiedziałem. Jedynie zostałem wypytany ile lat mam i czy
        studiuje...Ta Pani nie spytała się mnie chociażby ile lat mam prawo
        jazdy oraz czy pracowałem jako kierowca. Gdy chciałem sprawdzić tą firmę to wyskoczyło mi to forum. Aby się upewnić że to ta firma to
        ponownie zadzwoniłem aby podała mi nazwe firm...Gdy odebrała telefon
        powiedziała "Alexa słucham" a pozniej ze firma nazywa się Apollo.
        Jade dziś do brata, ktory mieszka niedaleko więc przy okazji tam
        pojade...Zobacze co to za miejsce...Z tego co czytałem w tch
        komentarzach jeszcze nie oferowali posady kierowcy.

P.S. Mój ojciec jest inspektorem pracy więc się nimi zajmie jeżeli
        coś kręcą:D
        • Gość: musiek Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.magma-net.pl 22.07.10, 14:12
          dokładnie ta sama sytuacja. olewac takie firmy z gory na dol. pozdrawiam
        • Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 94.254.229.* 28.07.10, 17:14
          Zaoferują wszystko byś tylko udał się na rozmowę. Potem się baaaaaardzo zdziwisz.
          • Gość: kolezanka małej cz Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 15:49
            Siema,
            ja nie wierze ze mozna z rozmowy kwalifikacyjnej wywnioskować az
            tyle negatywnych opinii...Jezeli się idze to wtedy jest czarno na
            bialym co i jak i nikt nikogo nie wkręca, ludzie ktorzy tam pracują
            na bank nie są tego samego zdania co wy, bo dalej tam pracują,
            zarabiają, a skoro wy siedzicie i piszecie na okrągło te same opinie
            to znaczy ze dalej jestescie bezrobotni i macie duzo czasu na
            pierdoly :) jezeli nie podoba wam sie taka robota, to ok, nikt
            nikogo nie zmusza, z tego co wiem KFC i McDonalds tez na okrągło
            daje ogłoszenia wiec moze tam spróbujcie swojego szczęścia :D tam
            tez podobno mozna niezle zarobic i droga awansu jest przejzysta :P
            • Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.08.10, 20:08
              Bardzo ciekawe. Tyle że , koleżanko małej czarnej ,nie masz nawet umowy więc...
              sama jesteś bezrobotna :)
        • Gość: fibzdzi Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.mm.pl 11.03.14, 15:34
          to skontaktuj sie ze mną.. dam Twojemu ojcu dobre podstawy do zajęcia się ta 'firma'
          • Gość: Arnie Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.14, 15:52
            Witam.

Coś dziwnego dzieje się z tym apollem. Strona nie działa. Brak wpisów, czyżby ten burdel się w końcu rozpadł?
            • Gość: ~lenka~ Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.14, 16:50
              niestety chyba nie a na dodatek znajoma trafiła na nich w jeszcze innej lokalizacji! zmienili miejsce i nazwę także ostrzegam wszystkich ARKADIA PLAC ZGODY 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: iza88 Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 05.04.14, 17:48
                no to nieżle zmnieniaja lokalizacje.Na samym poczatku(jak sie poznałam z tym ich buisnesem z 2006rok moze) byli na ulicy Nowej pozniej na ulicy stewczyka na biskupinie pozniej Szpacza teraz Plac zgody? nieżle musza juz uciekac zeby im ludzie do dupy nie nakopali złodzieje jedni
      • Gość: MALA CZARNA:] Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.as.kn.pl 28.07.10, 20:19
        Novo czytanie ze zrozumieniem się kłania... chyba mimo (jak to już
        zdążyłeś podkreślić)swego dojrzałego wieku umiejętność ta niebardzo
        została przez Ciebie opanowana. PODKREŚLILAM, że bynajmniej w moim
        wypadku tak to nie wygląda . Komentarze dodaje pod tym samym
        NICKIEM! A poza tym to, że KIEDYŚ tam pracowałeś i być może tak to
        wyglądało to nie znaczy, że TERAZ też tak jest, także nie rozumiem
        skąd ta Twoja pewność? A tak na marginesie porównując obecne warunki
        do tych które przedstawiłeś, to wiele się zmieniło...ale nie
        zamierzam Cię przekonywać, wkońcu każdy ma prawno mieć swoje
        zdanie...:) i radze każdemu samemu je sobie wyrobić a nie sugerować
        się czyjąś opinią:]
      • Gość: ania Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.finemedia.pl 20.08.10, 14:02
        Ludzie pracujący tam są bardzo sympatyczni, nie można powiedzieć. Ale dlaczego
        tak łatwo przychodzi im wciskanie coś ludziom udając, że dostają za darmo a
        potem otwierając portfele i czekając na kasę?
        Sumienie nie pozwoliłoby mi tam pracować...
      • Gość: patyk Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.superkabel.de 30.08.10, 21:31
        do czasu jak cie wywala na zbity py.....
        • Gość: MALA CZARNA:] Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.as.kn.pl 30.08.10, 23:06
          Niestety zgodzę sie z Tobą...
      • Gość: . Re: UWAGA!!!! IP: 109.243.123.* 07.09.10, 09:31
        firma ALEX istnieje tak samo jak Firma Apollo. Nikt nie zmusza nikogo do pracy w tych firmach. ALe naprawde przekonajcie sie czasem dogłębnie i dopiero piszcie opinie, gdyż nie znając firmy od środka, wypowiadacie sie na forum co w większości wypowiedziach są same wyssane z palca opinie.
        • Gość: nc Re: UWAGA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 12:48
          nikt nikomu nic nie wciska, kazdy ma wybor, a praca jak kazda inna, nigdzie nie dostaje się nic za darmo, a zarobki są ok, no ale jak ktos woli zyjąc na garnuszku rodziców siedziec na forum i pisac pierdoły nie wiedząc dokładnie o co chodzi to juz jego prywatna sprawa :)
      • Gość: Novo Re: UWAGA!!!! IP: 188.33.122.* 08.09.10, 20:13
        Kierujesz swoje mądrości i złośliwości pod zły adres. Osobiście mam stabilne zatrudnienie w normalnym marketingu... a skoro nieuczciwie kłamiąc w żywe oczy na ogłoszeniach ogłoszeniach szukacie tych , jak to określiłaś, "nieudaczników szukających pracy" to aż strach się bać czym wy jesteście. (tutaj celowo "wy" z małej litery)
        Poczekamy troszkę jak wytrącisz odrobinę oleju w głowie i poszukasz innej pracy ... i natrafisz na ogłoszenie made by Apollo.
        Może wtedy zrozumiesz co czują Ci biedni ludzie mający nadzieję, że złapali jakoś przyzwoitą pracę, i jak boleśnie się rozczarowują widząc, że każe im się naciągać ludzi na ulicy.

• Gość: justyna do novo IP: *.centertel.pl 08.09.10, 22:45
          Widzisz czlowieczku. Ja jakoś nie mialam do czynienia z tą firmą a jedynie czytałam o nich. Mało tego chyba spotkałam kiedyś kogoś na ulicy albo Galerii.... Na swój sukces jaki osiągnęłam do dnia dzisiejszego musiałam pracować kilkanaście lat- aby mieć to co mam i umieć się z tego cieszyć. Zajmuję znaczące stanowisko, które było moim marzeniem w latach tzw.dorobku. Myślałam tak jak wy kiedy byłam młoda i też róznie oceniałam firmy , które oferowały zatrudnienie. Dzisiaj wiem, że czasami nie warto oceniać innych z daleka bo możemy być w błędzie lub pod wpływem innych ludzi. Nie znam ich i nie wiem jak działają ale jestem ciekawa życia i chyba zadzwonię do nich i sprawdzę jak to wygląda. Jeżeli masz rację to po sprawdzeniu odpiszę. Myślę ze ludzie do końca też nie sznują pracy i bez kwalifikacji chcą być kierownikami. to jakaś masakra.....
          • Gość: Novo Re: do novo IP: 109.243.192.* 09.09.10, 07:17
            Po pierwsze nie "człowieczku" - nosek jak zwykle zadarty wyżej niż ostatnie piętro Pałacu Kultury. Ta cała propaganda strasznie wam nafajdała w głowach. Cały czas masakra, masakra.
            Wysokie stanowisko? No błagam! Nie siej fermentu pod publikę że tam są jakieś stanowiska; chyba że przez takowe rozumiesz posadę trenera. Swoje biuro? Ciekawe jak długo jeszcze postoi.
            Niestety mi nie wciśniesz swojej gadki gdyż doskonale wiem jak to wszystko hula. Sam taplałem się w tym bagnie spory czas i to do momentu jak powiedziałem sobie "dość, szukam czegoś normalnego"

No i ostatnia sprawa - powtarzałem ją wielokrotnie ale chyba do niektórych nie dociera: PRACA BEZ UMOWY ( a umową nie jest upoważnienie albo w szczególnych wypadkach 1/8 etatu) TO NIE PRACA
            • Gość: hehehe Re: do novo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 08:06
              Novo, rzeczywiscie miałes pecha ze tyrałes jak wół i bezwzględnego tyrana, a nie pracodawcy, w dodatku bez umowy. Nic dziwnego ze tak negacisz na tym forum. Trochę więcej optymizmu bo sam się nakręcasz. Wydaje mi się ze wy po prostu zazdrościcie tym ludziom odwagi. Wam jej brak by wyjsc do ludzi. Najchętniej zarabialibyscie tysiące siedząc i nic nie robiąc. I jezeli sądzicie ze pracujący tam ludzie są naćpani czy omamieni, to jesteście w błędzie.
              • Gość: Novo Re: do novo IP: 94.254.208.* 09.09.10, 15:44
                No to wbiłaś sobie samobója bo pracowałem w apollo i iw-maxie. (jeszcze gdy Żywica tam rządził). W obu przypadkach "zatrudnienie" wyglądało tak samo - upoważnienie do prezentowania i sprzedaży produktów.
      • Gość: kvachu Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.10, 12:42
        witam dziękuję za to, że dzięki takim ludziom jak wy można uniknąć przysłowiowego "sparzenia się". właśnie umówiłem się na spotkanie w sprawie pracy z serwisu gumtree . praca o charakterze magazynier w hurtowni kosmetyków pani nie podała mi wyraźni nazwy firmy ale wyraźnie podała adres wiec wszedłem na neta i szukam :) i znalazłem tą stronę :):0 super bo poczytałem trochę i mam tą pracę głęboko w d***e a żeby mieć pewność ze to firma Apollo właśnie to zmieniłem telefon i zadzwoniłem tam pytając wprost . odpowiedź była twierdząca i wszystko jasne :) dzięki jeszcze raz:):) pzdr:)
      • Gość: Novo Re: do novo IP: 109.243.207.* 11.09.10, 21:24
        No Antek, racji masz sporo ale po co mam się zniżać do ich poziomu?
        Na koniec zamieszczam linki jak wygląda proponowana przez apollo "praca"

www.legnica.wfp.pl/news.php?id=26899&PHPSESSID=nzpdogey

interwencja.interia.pl/news?inf=1520809
        • Gość: Gonia Re: do novo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:01
          jakim autobusem mozna dojechac na ta szczpaczą i gdzie wysiasc?
      • Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 109.243.89.* 16.09.10, 14:07
        Tyle stanowisk...a koniec końców i tak wylądujecie na ulicy z perfumami w ręku....
      • Gość: Magdalenka Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 94.254.194.* 27.09.10, 12:34
        Witam. też kiedyś uczestniczyłam w takim "szkoleniu"(żenada)z tej właśnie firmy( inny był wtedy adres) a dzisiaj umówiłam sie na rozmowę kwalifikacyjną do firmy handlowej z adresem szpacza 36 sprawdzilam na necie i okazała sie to ta sama firma... wiec nie wybieram się na tę rozmowę. Naprawdę żałosne metody nie polecam.
      • Gość: jnk Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.10, 23:54
        a praca musi być się szanująca,a nie poniżająca.wciskanie ludzią czegoś co samemu się nie kupi nie jest przyjemne.znalazlam ogłoszenie praca na magazynie,a wyszło sprzedawanie perfum..
      • Gość: xxxx Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 178.235.28.* 21.10.10, 21:41
        policja nic nie pomoze bo maja pelnomocnictwa a wiem o tym bo pracowalam tam 3 tygodnie za ktore dostalam az 500zl. i nigdy wuecej juz tam nie wroce
      • Gość: hresiek Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.10.10, 21:57
        Witam. Ja tez sie dałam dzisiaj nabrac i stracilam caly dzien. A na dodatek jeszcze mnie wykorzystali bo mieli darmowego szofera z wlasnym autem! Za 150 km dali mi 36zl no bo auto jezdzi na gaz i wyliczyli ze spalil jakos 15litrow! Zaluje ze jestem dobrze wychowana i ze nie zostawilam ich w tej miejscowosci z tymi kartonami pełnych gó...anych perfum!
      • Gość: hmmmm Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 zwykła akwizycja IP: *.finemedia.pl 22.10.10, 00:33
        Witam ja byłem na rozmowie parę dni temu i po paru minutach wywnioskowałem ze coś jest nie tak,oczywiscie zero konkretów.Dobrze ze nie jestem taki naiwny,takze przestrzegam innych
      • Gość: dodi Na jakie ogłoszenia NIE odpowiadać IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.10, 10:06
        Z doświadczenia wiem, że nie należy odpowiadać na ogłoszenia, w których podają tylko, że kogoś szukają, nie wiadomo tak naprawde kogo i podają tylko numer telefonu. Wszystkie te, w których nie ma podanej nazwy firmy, gdzie adresy mailowe to domeny wp, onetu, czy gmaila (dużo takich ogłoszeń na gumtree). Niektóre na pozór wyglądają niewinnie, ale tam, gdzie niejasny lub nie ma opisu stanowiska i zakresu obowiązków, a tylko informacja, że szukają młodych do marketingu, powinno się od razu odrzucać. Ja się kilka razy nacięłam na takie ogłoszenia i straciłam tylko swój czas. Najgorsze jest to, że te ogłoszenia często na pierwszy rzut oka wyglądają w porządku, ale po przyjrzeniu się im bliżej okazuje się, że to ściema. Sama się nacięłam na takie ogłoszenia, np firma na Legnickiej (chyba sprzedaje cyfrę +), firma (nie pamiętam nazwy) na Sokolniczej (sprzedają tele2), firma sprzedająca usługi finansowe na Powstańców Śląskich i osławiona już ovb, którzy są mistrzami w nie informowaniu co się będzie robiło, ale obiecywanie stanowisk managerskich (co mnie zastanowiło). Tak naprawdę w każdej z firm chodzi o akwizycję!!
        Wszystkim obrońcom Apollo życzę szczęścia, cóż każdy robi to, co lubi. Zastanawiające jest takie atakowanie ludzi chcących pracować na umowę o pracę, na jasnych warunkach, z wszelkimi prawami i przywilejami im przysługującymi. Cóż... pozostaje mieć nadzieję, że nie będą w sytuacji, w której zorientują się, że nie mają żadnych praw, a ewentualne swoje skargi i roszczenia mogą sobie włożyć w kieszeń. Najwyraźniej managerowie (hi hi) z Apollo są dobrzy w praniu mózgów nie tylko ludzi na ulicy....
      • Gość: Gosia Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.11.10, 13:46
        dziekuje za ostrzezenie, dzieki tobie zaoszczedze czasu :) pozdrawiam
        • Gość: anna Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.12.10, 13:30
          Dzięki wszystkim za informacje, bo właśnie dzisiaj znalazłam ogłoszenie na GUMTREE do pracy biurowej. Mam nadzieję, że ktoś się nimi zajmie, oczywiście nie jadę na rozmowę, która ma się odbyć dzisiaj o 17:45 na ul. Szpaczej 36 tel. 71/325-42-79
      • Gość: niktwazny Re: : Apollo - Wrocław, Szpacza 36 dawniej Kościu IP: *.xdsl.centertel.pl 12.01.11, 02:51
        Dziękuje autorowi tego tematu. Uratowałeś mi dzień ;]
        • Gość: anonim Re: : Apollo - Wrocław, Szpacza 36 dawniej Kościu IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.11, 15:22
          moja przygoda z tą firmą zaczeła się tak , znalazłam ogłoszenie w internecie zadzwoniłam i umówiłam się na rozmowę .co prawda ogłoszenie mijało się z rzczywistością bo w ogłoszeniu pisało że poszukują sekretarki . na rozmowie pan menager już zaczął coś kręcić zapytał czy wolałabym zarabiać 1200zł czy 2 tysiące ? no wiadomo różnica jest wielka . zgodziłam się na pracę za 2 tysiące ale szczegółów pracy nie znałam bo ile razy pytałam na czym ona miała polegać menager tak unikał pytania żeby tylko na nie nie odpowiedzieć . przyszłam na drugi dzień na godzine 9 z sali obok dochodziła jakaś muzyka i głośne okrzyki, gdy wszystko ucichło wyszło kilka młodych osób które się przedstawiły i powiedziały że spędzimy dzień zapoznawczy przeprowadziły ankiete i zabrali mnie do auta . troche mnie to zdziwiło bo te młode osoby wychodziły z kartonami co wzbudziło moje podejrzenia . owszem się troch bałam bo nic nie wiedziałam a jechaliśmy ponad 100 km od wrocławia . gdy dotarliśmy na miejsce dziewczyna która ze mną była powiedziała mi na czym polega ta praca a powiedziała mi tak "wprowadzamy na rynek nową linię perfum francuzkich i dzisiaj będziemy badać opinie na temat tych perfum i pytać o cene " ale nikt nie powiedział że będziemy je sprzedawać . fakt faktem było to chodzenie od mieszkania do mieszkania klepania jednej regułki i sprzedawanie tego towaru a co było najśmiszniejsze : w pewnym momęcie zadają pytanie i dają do tego podpowiedz i każda odpowiedź była poprawna . na dniu zapoznawczym miałam być od godziny 9 do 17 a wróciliśmy do wrocławia o godzinie 20.30 . pracowałam miesiąc w tej firmie jak się później okazało na początku zapewniali umowę o prace ale później była tylko umowa o zlecenie a jeżeli chciałabym mieć umowę o pracę każdego dnia musiałabym płacić sama składki zus w wysokości 25 zł . za dojazdy jak jechaliśmy 100 km za wrocław trzeba było płacić ok 30 zł za benzynę . na rozmowie menager obiecywał obiady pracownicze co wyglądało tak że jak się ma kase to można sobie kupić przeważnie na stacji benzynowej hot-doga . ta praca nie jest rewelacją bo trzeba sprzedać 20 perfum w ciągu dnia a jeżeli nie zrobi się normy to niestety zwolnienie . godziny pracy też pracuję się od godziny 7.30 w zimie czasem do 21-22 . dniówka wynosi ok 100 zł po odliczeniu benzyny i zusu za które trzeba płacić tj.45 zł dniówki czyli żadna rewelacja po całym dniu pracy . firma ta nie jest uczciwa o czym świadczą same ogłoszenia szukają sekretarek magazynierów a fakt faktem jest że dostaje się prace jako akwizytor . więc szczerze nie polecam tej pracy. oczy oni mydlą jak nic obiecują złote góry a później wszystko staje się szarą rzeczywistością .
      • Gość: xxx Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 15:48
        A świstak siedzi i zawija....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka