Dodaj do ulubionych

Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004

28.05.04, 23:01
www.polishmarket.com/next.php?id=7777

2004-05-10
Retail premises: Tesco opens another hypermarket, supermarkets to follow in
H2
On Wednesday, 28 April, the Polish subsidiary of the UK's leading retailer
Tesco opened its 39th hypermarket in Poland. The new 10,000 m2 outlet is the
largest store in Lublin so far and provides employment for over 400 people.
According to the bi-weekly Handel, the British retailer is to open four
hypermarkets in the second half of this year with sales areas of 3,100-5,400
m2 each (in Mielec, Kalisz, Opole and Glogow) and five Tesco supermarkets
(each 2,100 m2 in size; located in Myslowice, Lukow, Krapkowice, Bytom and
Kozienice).
Obserwuj wątek
    • stasiekw Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 29.05.04, 23:00
      Oh, my God !!!
    • basiuczek Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 01.06.04, 00:22
      Moze ktos sie orientuje w ktorym miejscu przewidywana jest lokalizacja Tesco i
      czy juz zostala podjeta taka decyzja?
      • grejfik Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 01.06.04, 09:33
        tam gdzie byla jedynka
      • grejfik Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 01.06.04, 09:34
        w miejscu gdzie byla jedynka
    • avanti777 Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 09.06.04, 21:31
      No wreszcie będzie dział z wegetariańską żywnością i w ogóle jakis wyższy
      poziom. 3,100 m2 - 5,100 m2 to 3km - 5km2 ?????????????????????? SZOK!!!!!!!!!!!
      To mini mal czeka zagłada.........
      • grejfik Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 10.06.04, 00:27
        Oj troche matematyka siada:)

1m2 = 0.000001 km2 czyli:

3000m2 to obszar np. 100m x 30m czyli 0,003km2
        (0.1kmx0.03km=0.003km2)

• viper164 Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 25.06.04, 12:49
      widać że coś się dzieje w sprawie Tesco. Pozdejmowali ściany i na to wygląda że
      przerabiają dach.
      • rossamunda Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 31.07.04, 21:39
        Viper164 ponad miesiac temu zauwazyl, ze w jedynce zdejmuja sciany i
        przerabiaja dach. Jak okazuje sie teraaaz dawna jedynka zostala zburzona,z
        wyjatkiem tej czesci w ktorej jest firma rtv Dukator. Wtajemniczeni mowia, ze
        to tez bedzie zburzone ale umowa jest taka ze tymi telewizorami goscie handluja
        pod starym dachem do czasu wubudowania nowej hali majac zapewniona ciaglosc
        prowadzenia interesu pod rygorem superodszkodowania. Rozmach roboty jest
        imponujacy, budowa wychodzi nawet na ulice Jagiellonczyka gdzie ma byc
        wybudowane nawet koleejne w Mielcu rondo(miejmy nadzieje solidne wymiarowo i
        materialowo). Dziwi mnie tylko to, ze trzeba sie domyslac ze ta budowa to
        wlasnie TESCO jest, bo na tablicy budowy jak byk pisze "rozbudowa jedynki".
        Czemu to Tesco wchodzi do Mielca pod szylddem"jedynki"? Wie ktos?
        • danimen Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 01.08.04, 12:24
          Ja nie wiem,ale w dukacie nawet niezłe promocje są z powodu tej budowy.Sam
          zastanawiam się jadnak po co w Mielcu następne rondo.Obszar obok ZST jest
          wporzo,a tak kolejne rondo zniekształci mieleckie drogi buu;(.Patrząc obecnie
          na rondo ulic Wolności,Powstańców Warszawy i Szafera biorą człowieka mdłości.Po
          jakiego tam rondo było budowane tak małe dla tylu wielkich samochodów.Niemożna
          było zmniejszyć wysepki i obłożyć jej kostką granitową?A tak wogóle lepiej było
          przebudować dawne skrzyżowanie,powiększyć,zrobić bezkolizyjnym.Ciekawe dlaczego
          w Mielcu nigdzi takich skrzyżowań niema??To chyba mniejszy koszt niż budowa
          miniaturowego ronda,a i wygląda bardziej wielkomiejsko.
        • combo1978 Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 01.08.04, 12:26
          Na Borku w budynku Centrali telefonicznej (obok bloku Ducha Sw 29), Tesco
          otworzylo punkt rekrutacyjny dla przyszlych pracownikow.
          • grejfik Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 01.08.04, 23:50
            www.jobpilot.pl/stellenanzeigen/7d4/1f/1102088.htm?footer=none
    • combo1978 Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 19.08.04, 11:11
      www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20040819/DEBICAMIELEC/408180005
      • viper164 Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 19.08.04, 11:49
        www.tesco.pl/hr/0,0.php
      • ispaniola ale się wkurzyłam 19.08.04, 14:41
        A wiecie co mnie najbardziej złości? Już nawet nie to, że "wchodzą bocznymi
        drzwiami"( choć to też wkurzająca próba uniknięcia starcia z radnymi,
        sprzedawcami, mieszkańcami), ale to, że zabrali młodziezy BOISKA, żeby
        wybudowac PARKING dla sklepu. To jest skandal!!! O ile dobrze zrozumiałam -
        jesli kupili boiska od szkoły, to w "planie zagospodarowania jakiegos tam"
        kupili teren "pod szkolnictwo", więc jesli radni miejscy się nie zgodzą na
        zmianę to będą tam sobie parkowac uczniowie, bo sklep nie ma prawa, prawda? A
        Nowakowski chyba daje do zrozumienia, że radni się nie zgodzą, tak? I dobrze :-
        )))))
        PS Ale z sukcesów sportowców na olimpoadzie to się cieszymy, a boiska - pod
        parking!!!!Feeeeee
        • madziarka_s Re: ale się wkurzyłam 20.08.04, 17:41
          ispaniola napisała:

> A wiecie co mnie najbardziej złości? Już nawet nie to, że "wchodzą bocznymi
          > drzwiami"( choć to też wkurzająca próba uniknięcia starcia z radnymi,
          > sprzedawcami, mieszkańcami), ale to, że zabrali młodziezy BOISKA, żeby
          > wybudowac PARKING dla sklepu. To jest skandal!!! O ile dobrze zrozumiałam -
          > jesli kupili boiska od szkoły, to w "planie zagospodarowania jakiegos tam"
          > kupili teren "pod szkolnictwo", więc jesli radni miejscy się nie zgodzą na
          > zmianę to będą tam sobie parkowac uczniowie, bo sklep nie ma prawa, prawda?

Wiesz, co do tych boisk, to mam odmienne zdanie.
          Chodziłam do ZST i na boisko wyszliśmy moze ze 3 razy w ciągu 4 lat nauki.
          Władze szkoły zamiast wykorzystywać boiska dla potrzeb uczniów, wolą wpuścić
          tam cyrk lub wesołe miasteczko.
          Teraz przynajmniej wymienione przeze mnie atrakcje bedą się mogły lokować za
          Hotelem Polskim (w końcu na coś trzeba wykorzystać ten plac) a nie w centrum
          miasta. Poza tym mieszkam obok ZST, więc też niezbyt odpowiada nie tylko mi,
          ale tez innym mieszkańcom ciągły hałas dobiegający z Wesołego Miasteczka
          (spotkania piwoszy i winiarzy). Teraz przynajmniej boisko przyda sie na cos
          bardziej niz spotkania "z prądem". Ja jestem ZA, nawet jakby mieli tam
          wybudować 3 ronda a nie jedno!
          Pozdrawiam.
          • ispaniola Re: ale się wkurzyłam 21.08.04, 08:57
            No tak, oczywiście w takiej sytuacji maz rację, bo przeciez po co komu boiska,
            jesli sie na nie wchodzi raz do roku, ale to jest juz zupełnie inny problem,
            bo to nie tyle boiska są zbędne, co nauczyciele i uczniowie nie potrafią ich
            fajnie wykorzystać. Przecież wiosną i latem lekcje WF-u nie muszą się
            koniecznie odbywać w dusznej sali, a poza tym np. w mojej szkole (nie w Mielcu)
            bez przerwy organizowano jakieś szkolne spartakiady,inne imprezy niekonieczne
            sportowe, ale na przykład muzyczne, a nawet teatralne, kabaretowe, wszystko w
            ramach zajęć, np. muzyki, plastyki, WF, godziny wychowawczej, polskiego, ale
            niekoniecznie :)))zdaję sobie sprawę, że nie w każdej szkole to wyjdzie, ale
            boisko szkolne to świetna fajna rzecz, oczywiście jeśli się chce
            je "kreatywnie" wykorzystać. No ale jesli się nie chce to rzeczywiście pewnie
            masz rację, choć mnie by było szkoda.
            • ispaniola masz a nie maź 21.08.04, 08:59
              tam miało być oczywiście "masz rację" a nie "maz rację" ;-)
    • combo1978 Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 24.08.04, 18:08
      www.echo-dnia.com.pl/index.php?watek=szukaj_one&idx=11801&mutacja=6&dzial=8
      • dixie Re: Tesco w Mielcu w drugiej polowie 2004 15.09.04, 17:54
        .... i w ten oto sposób wykiwano (albo wykiwają, hehe) mieleckich rajców z
        prezydentem na czele:)
        ciekawe co na to minimal?
        ale jest jeden plus a zarazem minus tego przedsięwzięcia:
        plus:
        jest remont nawierzchni, hurrraaaaa:)
        minus:
        niestety kolejne rondo o zbyt wąskim pasie ruchu i bardzo wąskich dojazdach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka