jul.s 23.10.07, 18:43 Zwolniono z pracy przywódcę strajku lekarzy w Mielcu. ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jul.s Re: ...mieleckie zadupie.. 23.10.07, 18:48 Mieleckie Korso. ..druga strona gazety podaje wiadomość o zwolnieniu lekarza chirurga Pana Skowrona z praca -------> a pod tym artykułem co mamy ?? --ano ogłoszenie ze w Mielcu przyjmuje cudotwórca z Filipin - bezboleśnie i bezkrwawo wykonujący zabiegi chirurgiczne ....to jest właśnie Mielec....--głuche zadupie !!!!!!!! ...julek... Odpowiedz Link Zgłoś
bordo5 Re: ...mieleckie zadupie.. 23.10.07, 20:05 Idż się leczyć do tego geniusza. Jak cię trochę poleczy i spieprzy to, za co się weźmie, bo niewiele umie prócz jątrzenia, to wtedy znowu załóż nowy wątek. Pewnie nie będziesz taki chojrak Odpowiedz Link Zgłoś
ata1979 ZMIEŃ PŁYTĘ!!! 24.10.07, 13:01 Pozbywanie się niewygodnych ludzi zawsze i wszędzie było i jest jedną z cech rozgrywek politycznych, kadrowych, społecznych itp I NIE JEST TO CECHA MAŁYCH MIASTECZEK! Zadupie, bo mamy jakiegoś Filipińczyka??? Weź się posłuchaj!! Bo w Warszawie nie ma wróżek i uzdrowicieli!!!! Narazie najbardziej o tym zadupiostwie świadczysz ty - wieczny malkontent z klapkami na oczach - tylko siedzi i narzeka jak to tu jest przej..ne Odpowiedz Link Zgłoś
karma1 Re: ZMIEŃ PŁYTĘ!!! 25.10.07, 00:23 Akurat zwolnieniu p. Skowrona przyklasnę obiema rękami. Nie wiem czy czytaliście uważnie - Pan doktor przywódca, namówił wszystkich na złożenie wymówienia ale sam takowego nie złożył. Żeby jednak nie odstawać od ogółu 1 pażdziernika do pracy nie przyszedł wymigujac się chorobą, ale pod szpitalem stał jak sęp patrząc jak przebiega ewakuacja i udzielając wywiadów, choć sam ewakuacji ręki nie przyłożył, a wprost przeciwnie poleciał zaraz do prokuratury złożyć doniesienie. No sorry, ludzie, ale czy tak postępuje człowiek, który na pierwszym miejscu powinien stawiać dobro pacjenta? Odpowiedz Link Zgłoś
gslawik Re: ...mieleckie zadupie.. 25.10.07, 08:33 Julek Przy całym szacunku do Ciebie i Twojej mądrości (bo nie raz zaimponowałeś mi zdrowym podejściem do wielu tematów) tu nie zgodzę się z Tobą. Przeczytaj uważnie i poszukaj drugiego dna. Skowron wydaje się być trybikiem i marionetką w rękach kogoś kto ma wielkie pieniądze i chciał przejąć, wykupić (to się ładnie nazywa - SPRYWATYZOWAĆ) szpital. Pomyśl: dlaczego nie interesuje się placówkami w Kolbuszowej, Stalowej Woli, Tarnobrzegu?? Bo szpital Mielecki jest w tej chwili najatrakcyjniejszy do przejęcia i robienia w nim biznesu. I jeszcze jedno pytanie rodzące się przy tej okazji. Jak ocenić lekarza, który obłudnie postępuje względem kolegów, który jest krzykaczem i wichrzycielem, który dobro chorych ma daleko gdzieś? Nie będę tu przypominał dramatów tych, którzy zawierzyli swoje zdrowie i życie z nadzieją na wyzdrowienie, a narażeni byli na stresy, możliwość utraty resztek zdrowia, traumę zwiazaną z rozdzieleniem od bliskich? Julek - Mielec jest zadupiem - to fakt, z tym się zgadzam. Ale nie ze wzgledu na Skowrona ani jakiegoś cudotwórcę skądśtam, ale ze względu na mentalność pokolenia JChIV, mentalność władz samorządowych, zacietrzewienia mieszkańców. Mielec jest zadupiem bo myśli się tu kategoriami jak komu dokopać i co zrobić żeby samemu się wybielić, a nie jak myśleć strategicznie, perspektywicznie żeby było lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ...mieleckie zadupie.. 25.10.07, 14:09 ..dla wyjaśnienia ,co wyszło przy okazji !!!::: ..osobiście jestem za sprywatyzowaniem służby zdrowia !!!!!!! i życzę PO dobrego projektu w tym względzie ___---> zachowując płynność przechodzenia w nowy system --> trudno tak jak na świecie -- > bogaci uczą się i lecza w lepszych warunkach --> biedniejsi w gorszych ---. > ..przypominam ze w świecie jest więcej zła niż dobra !!! więcej egoizmu niż altruizmu Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: ...mieleckie zadupie.. 25.10.07, 17:30 Jestes teoretykiem.Najwieksze gospodarcze potegi swiata maja najlepiej rozwiniete systemy pomocy tym ktorzy sa "zyciowymi nieudacznikami".Ty probujesz przeforsowac idee ksiazkowego kapitalizmu gdzie pieniadz w kazdej postaci jest dobrem najwyzszym a swiat nalezy tylko i tylko do rekinow.Reszte skazujesz na smierc.Patrzac jednak na polska droge do kapitalizmu to przewaza Twoje myslenie, rzecz jednak w tym ze nic dobrego z tego nie wychodzi i nie ludz sie ze Tusk bedzie lepszy od Kaczynskich a sprywatyzowanie mieleckiego szpitala obnizy prog umieralnosci czy podniesie poprzeczke zycia.To troche bardziej skomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
nina_love Re: ...mieleckie zadupie.. 31.10.07, 19:45 Patrząc taten temat z takiej perspektywy to Korczak powinien palnąć sobie w ... tuż po urodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Re: ...mieleckie zadupie.. 25.10.07, 20:05 Zupełnie nie rozumie ludzi broniących mieleckiej sitwy lekarzy.Chyba że pociotek takowych.Pociotek- patrz słownik etymologiczny.Nie bez kozery podaję źródło.Ale wracając do tematu.Niestety mieleccy lekarze popełnili kardynalny błąd odchodząc od łóżek l pacjentów.Z relacji pielęgniarek które bezradne zostały z pacjentami wynika że pacjenci powinnni założyc sprawy w sądzie za umyslne narażenie zdrowia człowieka.Umyslne bo zdają sobie sprawę z powikłań.Powinno zwolnic lekarzy wszystkich strajkujących.Przynajniej ja bym tak zrobiła. A zdolności naukowe naszych cwachów? poprostu zera. Dlatego korzystam z pomocy medycznej Rzeszowa lub Krakowa.Tam płacę i wiem za co . Z pozdrowieniami Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ...mieleckie zadupie.. 25.10.07, 20:47 ..do ewy i bordo .. ...przeczytajcie mój pierwszy otwierający tekst !!! ...nie doceniałem tam profesjonalizmu dr Skowrona ani tez nie analizowałem czy jest w mielcu sitwa lekarzy czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3214 Re: ...mieleckie zadupie.. 25.10.07, 22:39 Małomiasteczkowość tak własnie tak się przestawia.Sitwa.A jednak wyczułam w tekście nutkę za panem doktorem ,dlatego tak ostro reagowałam.Tak proszę pana jeżeli ma się powołanie to do końca .W zyciu nie zostawiłambym moich uczniów. A przecież tyle jest róznych nauczycieli.Nas w strajku pare lat temu ukarano obcięciem pensji.Bo raczylismy się upomnieć za złym programem oświaty,który teraz sieje tak beznadziejne plony. Nie była to miasteczkowość w dodatku mało lecz zarządzenie ministra.Mściwość czy a nech im..... Tak więc nie zrzucam sprawy lekarzy na małomiasteczkowość. To takie juz polskie trendy.Serdecznie pozdrawiam i zyczę miłej nocy.ja jeszcze slęczę przy zeszycikach .Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: ...mieleckie zadupie.. 26.10.07, 04:35 Twoje oceny sa radykalne i oderwane od zycia.Sitwa to nieformalny zwiazek tych ktorzy sie popieraja.To nic nowego, zawsze tak bylo, jest i bedzie, bo lepiej robic interesy ze slabszym ale znanym niz silniejszym ktory jest wielka niewiadoma.Szermujesz haslami z najwyzszej polki tyle tylko ze one maja sie nijak do zycia.Kosciol powinien dobra oddac biednym,(takie bylo zalozenie ), bogaci powinni dzielic sie z biednymi itd,itp.lekarz to zawod i jak w kazdym zawodzie ma prawo podziekowac za prace.Dziwne to troche ze masz pretensje do lekarzy miast do tych ktorzy trzy miesiace wczesniej znali date ich odejscia (lekarzy) i nie zrobili nic aby temu zapobiec.A moze nic nie robili w trosce o dobro chorych albo po raz kolejny napuscili spoleczenstwo tym razem na lekarzy.Powiem tak, jak sie czujesz kiedy schorowana idziesz do lekarza patrzysz mu w oczy zebrzac o pomoc ze swiadomoscia ze uwazasz go za s...yna.Czy aby z twej strony to nie podwojna miara, zaklamanie.Tak naprawde to nie jestes wyjatkiem.To forum roi sie od podobnie myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
mielczaninek1 Re: ...mieleckie zadupie.. 26.10.07, 20:37 ja powiem tylko tyle: ten pan doktor chcial mojemu tacie od razu amputowac 2 palce u prawej reki: bo nie chcialo mu sie nic innego z tym robic. dobrze ze moja mama-pielegniarka sie nei zgodzila. Dzis tata ma nadal sprawne palce. a ten krzykacz niech spada i niech sie nie robi taki wazny. jednym slowem cienki bolek!! Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ...mieleckie zadupie.. 28.10.07, 13:53 ..czas pewnie zakończyc "temat" informacją że pracodawca "przyszedł po rozum do głowy" i przywrócił do pracy głownego negocjatora sporu lekarzy z mieleckiego szpitala dr Skowrona - Odpowiedz Link Zgłoś
gslawik Re: ...mieleckie zadupie.. 31.10.07, 07:41 co do zadupia... Czy Mielec jest zadupiem czy nie to jest jeden problem do rozważenia. Drugi - według mnie ważniejszy - to co robić żeby Mielec nie był zadupiem, żeby nie był moherowobereciany, żeby nie chodniczki były najważniejsze, tylko to jak się ludziom żyje, żeby nauczyciele nie żyli za głodowe pensje (mówiłem kiedyś już o tym na tym forum), żeby było gdzie mieszkać, żeby... Więc czy to taka opcja polityczna czy inna - mnie to przestało interesować (chociaż swoim preferencjom politycznym zostaję wierny) - interesuje mnie natomiast to, żeby tu żyło mi się dobrze, zebym nie musiał myśleć o wyjeździe, żebym nie musiał zazdrościć moim kolegom na zachodzie kraju że zarabiają na identycznym stanowisku 3 - 5 razy wiecej niż ja tu. Więc uważam że Mielec to faktycznie zadupie, że Podkarpacie to zaścianek, że tu jest ciężko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: brawa dla gslawik 31.10.07, 16:29 gslawik, jestes jedynym ktory zadaje sensowne pytania i zycze Ci by ta dyskusja rozwinela sie mimo ze nie wniesie nic do obecnych poczynan wladz.Rzecz w tym ze pozwoli spojrzec na tzw.swiadomosc spoleczna piszacych, poczucie odpowiedzialnosci nie tylko za koniec wlasnego nosa, spojrzenie troche dalej niz do swiat BN, proba znalezienia odpowiedzi na proste pytania: dlaczego jako spolecznosc nie korzystamy z doswiadczen innych, czym roznimy sie np.od chinczykow ktorzy jako nacja i ich gospodarka zalewaja swiat (Chiny=ortodoksyjny system komunistyczny ale jak sie okazuje skuteczny).Na dobry poczatek jest dobrze znalezc odpowiedz na pytanie dlaczego jest jak jest i nie szukac usprawiedliwien w inwazjach Germanow, Szwedow, nieudanych powstaniach i przegranych z kretesem wojnach.Cos jest w tym narodzie ze kroczy on od kleski do kleski a najzabawniejsze ze ma cale niebo za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus211 DR.Skowron 01.11.07, 02:50 Kiedys wykonywal zabieg na mojej stopie (usuniecie paznokcia), na pytanie pielegniarki o znieczulenie, zapytal: To pani rodzina? Musialem wsunac do kieszeni 50 zl i potem juz przy nastepnych wizytach tez, bo panu doktorowi bez zaplaty nic sie nie chcialo...A swoja droga to ciekawy temat z tymi mieleckimi "lekarzami". Moze napiszecie cos o swoich spotkanich z mieleckimi medykami? Odpowiedz Link Zgłoś