julia-lilo 08.02.05, 04:50 chodzi o glupi papier... skladam papiery o sponsorstwo na zasadzie common-law partnership Czy wiecie co to jest DECLARATION OF SEVERANCE OF COMMON-LAW RELATIONSHIP?? Bardzo prosze o pomoc Dziekuje wam bardzo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byt2 Re: prosze o pomoc 08.02.05, 06:21 Napisz do pani konsultantki : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=18398475&a=19963452 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=18398475&a=20002361 Odpowiedz Link
julia-lilo Re: prosze o pomoc 08.02.05, 06:58 dziekuje, wiesz szczerze to juz napisalam jednego maila do konsultanta i nie odzyskalam informacji do dzisiaj jednakze sprobuje jeszcze raz. Dziekuje Odpowiedz Link
dradam1 Re: prosze o pomoc 08.02.05, 07:41 www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5443E.PDF To jest forma prawnego zakonczenia "common law relationship", czyli inaczej mowiac (obrazowo) zakonczenia "rozwodem" (lub smiercia jednego z partnerow) pozycia bez slubu ( czy jak kto woli "pozycia na kocia lape" - mowiac brzydko). W Kanadzie osoby zyjace "bez slubu" maja okreslone prawa i obowiazki ( glownie w odniesieniu do dzieci). Aby wiec udostepnic mozliwosc zakonczenia takiego zwiazku (ktorego przeciez nie da sie zakonczyc droga "rozwodu" ) wymyslono wlasnie cos takiego. www.jpcanada.com/asp/bbsW2.asp?bbs=005&msgid=3242&flag=1&resid=7 Pozdrawiam dradam1 Odpowiedz Link
julia-lilo Re: prosze o pomoc 08.02.05, 07:56 dzieki dradam, ale nie umiem czytac po chinsku ;} ten jeden link jest po dziwnym i nieznanym mi jezyku... Nadal jednak nie rozumiem co mam tam napisac i czy musze? Co to jest, czy moglbys mi wytlumaczyc po co to dokladnie jest i co mam napisac? Dziekuje i przepraszam ze zawracam ci glowe Odpowiedz Link
dradam1 Re: prosze o pomoc 08.02.05, 08:11 czy bylas juz w jednym "common law relationship" poprzednio ? Jezeli nie, to nie zawracaj sobie tym problemem glowy.I wpisuj "NIE" na takie i podobne pytania. Jezeli jednak juz bylas to skontaktuj sie z adwokatem (cywilista) i on Ci ta sprawe przygotuje. Pozdrawiam dradam1 Odpowiedz Link