Dodaj do ulubionych

Gorąca prośba do pana Janusza

01.04.11, 12:15
Panie Januszu,
piszę w imieniu mojej serdecznej przyjaciółki, która prosi o krótką analizę swojego związku oraz wyznaczenie najbardziej korzystnego roku ich ślubu.
Ona urodziła się 22.03.1968r. , jej partner: 04.12.1969r.
W tym roku upłyną już trzy lata od kiedy są razem i planują zalegalizować swój związek.
Bedziemy panu bardzo wdzięczne za pomoc.

Pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • lubeka01 Re: Gorąca prośba do pana Janusza 01.04.11, 12:33
      Panie Januszu,
      podam jeszcze dane z imion i nazwisk.
      Ona:
      A-7, B-2, C-1,D-1, E-4, F-1, G-1, H-1, I-2, K-4, L-2, N-2, R-3, S-1, W-1, Y-1, Z-2
      On:
      A-3, B-1, E-1, I-2, J-1, K-1, Ł-3, M-1,O-1, S-1, U-1, W-2
    • janus50 Re: Gorąca prośba do pana Janusza 02.04.11, 17:08
      Witaj
      Tak się składa, że oboje mają identyczne lata własne, co, obok dużej wzajemnej harmonii, daje łatwość określenia korzystnej daty ślubu, gdyż dla obojga będzie zawsze taka sama.
      Generalnie kolejna lata, łącznie z rokiem bieżącym są korzystne. Aby określić korzystny miesiąc i dzień muszę mieć jednak coś konkretnego, jakiś przedział czasowy, np. dwa miesiące, bo trudno jest teraz ślęczeć godzinami i sprawdzać setki dat.
      Pozdrawiam
      • lubeka01 Re: Gorąca prośba do pana Janusza 03.04.11, 09:22
        Panie Januszu, dziękuję ślicznie za szybką odpowiedź. Rozumiem, że najbliższe lata są dla nich korzystne. Sęk w tym, że moja przyjaciółka najchętniej już teraz zalegalizowała związek, podczas gdy jej partner dziwnie ociąga się. Co prawda ostatnio nazwał ją swoją przyszłą żoną, ale do tej pory nie poprosił jej o rękę. Ona czuje się coraz mnie pewnie w tym związku, przez co zaczynają ją dopadać wątpliwości, czy to ten?
        Pisze Pan o dużej wzajemnej ich zgodności, z czym i ja się zgadzam jako osoba z zewnątrz, ale moja przyjaciółka do końca nie czuje się spełniona w tej relacji. Od ponad roku jej ukochany ją zaniedbuje, tłumacząc się przepracowaniem. Bardzo lubię jej partnera, ale i sama zauważam u niego pasywność i brak inicjatywy. Przyjaciółka jest kobietą energiczną, zorganizowaną, odpowiedzialną i generalnie czasami odnoszę wrażenie, że matkuje partnerowi. Ponadto pewna kobieta z kręgu przyjaciół jej partnera, wciąż mąci im w związku i intryguje, co niekorzystnie odbija się na ich związku.

Moim zdaniem stanowią oni dopasowaną parę, która od pewnego czasu przechodzi trudny okres. Czy jest to może związane z ich cyklami?

Ps. A propos daty ślubu, dwa tygodnie temu wyszłam za mąż. Ja jestem 6(33), mąż 4(22). Ślub odbył się 17.03.2011. Wg obliczeń data ta jest korzystna dla mnie, ale dla męża dzień własny to 9. Zmarwtiło mnie to trochę. Czy Pana zdaniem ta 9 w dacie ślubu może zapowiadać jakiś rozłam?
        • janus50 Re: Gorąca prośba do pana Janusza 04.04.11, 00:08
          Witaj ponownie
          No tak... Chciałem opisać tą relację nieco inaczej, jednak stwierdziłem, że widocznie są wyjątkiem potwierdzającym regułę.. Jednak, jak to wynika z twojego opisu, wyjątkiem nie są. Są oboje w cyklu cztery, co wskazuje na dążenie do stabilizacji i budowanie bezpieczeństwa życiowego i to daję pewną harmonię pomiędzy nimi. Mimo wszystko, partner twojej przyjaciółki, jest urodzeniową piątką i do tego jeszcze w szczycie 9. Piątka to zaprzeczenie czwórki, którą jest ona. Czwórka to system, schemat, porządek, planowanie, perfekcja, wszystko zapięte na ostatni guzik. Nadrzędnym hasłem jest bezpieczeństwo materialne i przewidywalność. Dlatego dąży do sformalizowania związku, bo jest to dla niej synonimem bezpieczeństwa. Wszystkie jednak cele, które dla niej są najważniejsze, to elementy, które budzą panikę piątki, bo dla niego najbardziej istotna jest niezależność, wolność osobista, brak zobowiązań i ograniczeń. Tak więc im bardziej ona będzie naciskać, tym bardziej on będzie się bronić. Aspekty piątki dodatkowo podkreśla dziewiątka, niemal tak samo jak piątka zabarwiona wolnościowo. Możliwe, że zaczęło się psuć pomiędzy nimi w momencie, gdy plany małżeńskie nabrały już realnego kształtu. Dopóki związek miał charakter partnerski, swobodny, nie było problemu. Ona jako czwórka nie zniosłaby długo piątkowych dążeń partnera, czwórka chce kontrolować, piątka nie znosi być kontrolowana. Prawdą jest również to, że urodzeniowe piątki, szczególnie mężczyźni, mogą mieć skłonności do wikłania się w więcej związków jednocześnie.

Co do ciebie, to poproszę o daty urodzenia. Dzień 9 nie jest korzystny, jednak nie musi automatycznie oznaczać nieuchronnego fiaska związku.

Pozdrawiam
          • lubeka01 Re: Gorąca prośba do pana Janusza 04.04.11, 09:59
            Panie Januszu,
            niestety to wszystko, co Pan napisał, potwierdza się. Przyjaciółkę męczy już powoli ta cała sytuacja, chciałaby zalegalizować związek, ale nie naciska na swojego partnera, czeka cierpliwie na jego ruch, a on.... tak jak Pan opisał, niby chce, ale się boi utraty wolności. Bardziej ich otoczenie, w tym i ja sama podpytujemy się jego o ten ślub. Czy mam rozumieć, że ten związek nie rokuje zbyt wiele na przyszłość, bo istnieje między nimi spore
            niedopasowanie?

Co do mnie, ja urodziłam się 30.05.1969 a mąż 27.12.1954.
            Pozdrawiam serdecznie!

• janus50 Re: Gorąca prośba do pana Janusza 05.04.11, 12:57
              Witaj
              lubeka01 napisała:

> Co do mnie, ja urodziłam się 30.05.1969 a mąż 27.12.1954.>
              Czwórka z szóstką to bardzo dobry układ - zgodność dążeń, podobne zainteresowania, może dać to harmonijny związek.
              W dniu ślubu układ rok/miesiąc/dzień osobisty był następujący:
              U ciebie 3/6/5 i jest to bardzo dobry układ
              U twojego małżonka 7/1/9 - tutaj dziewiątka trochę niekorzystna, gdyż bedzie zdecydowanie weryfikowała związek i sprawdzi siłę waszego uczucia, jeśli jest silne, związek przetrwa.
              Zresztą podobnie jest u ciebie, gdyż przebywasz w trzecim szczycie 9 i to również będzie rzutować na związek, który zostanie poddany próbie uczuć.
              Pozdrawiam

• lubeka01 Re: data ślubu 05.04.11, 13:20
                Panie Janusu, dziękuje pięknie za odpowiedź.
                Faktem jest, że początek małżeństwa mamy trudny i pełen napięcia. KIlka dni po ślubie nawet mysleliśmy o rozwodzie, ale udało się nam kryzys przezwyciężyć. Ten cykl 9 dopiero się u mnie rozpoczął, mąż jest zdaje się w szczycie 9, rozumiem wobec powyższego, że czekają nas "zapalne" lata.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
          • lubeka01 Re: Gorąca prośba do pana Janusza 05.04.11, 08:44
            Witam serdecznie Panie Januszusmile
            Moja przyjaciółka na moją prośbę napisała do Pana w moim imeniu. Sam pomysł powstał dlatego, że powiedziałam jej że teraz nie jest dobry czas dla mnie i mojego partnera na ślub ponieważ ja jestem w 8 roku a mój partner w 9 roku i że dopiero w 2013 roku będzie dla nas korzystnejszy rok. Oczywiście nie mam w numerologii żadnego doświadczenia tyle tylko co czasami czytałam ogólnie. Moja przyjaciółka (teraz już wiem ) słusznie zauważyła, że moje obliczenia są złe bo robiłam to sposobem Pani Lobos czy jak jej tam. Zaproponowała mi, że napisze do Pana z zapytaniem. Zaitrygowała mnie pierwsza Pana wypowiedź i powiem szczerze, że w moim odczuciu była bardziej adekwatna do naszego związku choć mało szczegółowasmile Z tym ślubem jest tak, że to nasi znajomi nas naciskają i ciągle pytają KIEDY. Mnie to denerwuje ponieważ chciała bym żeby ta decyzja była spontaniczna a nie wymuszona przez otoczenie. Mój partner jest bardzo dobrym człowiekiem ale za długo żył z rodzicami jest kawalerem i nie miał udanych związków. Ja jestem po rozwodzie mam juz duże dzieci ten ślub to bardziej z myslą o nim ale byłabym hipokrytką gdybym powiedziała że ja bym tez nie chciała. W drugiej odpowiedzi dla mojej przyjaciółki napisał Pan na wstępie:

"Witaj ponownie
            No tak... Chciałem opisać tą relację nieco inaczej, jednak stwierdziłem, że widocznie są wyjątkiem potwierdzającym regułę.. Jednak, jak to wynika z twojego opisu, wyjątkiem nie są."

Czy na moja prośbę mógłby Pan opisać tę realację nieco inaczej? Prosiłabym tez o bardziej wnikliwą analizę.
            Datę ślubu narazie można pominąćsmile Jezeli będziemy ja ustalać to obiecuję, że do Pana napiszę z prośba o opinię.
            Serdecznie pozdrawiam przyjaciółka Lubeki 01
            ps. Lubeka pozwoliła mi napisać ze swojego loginu ale postaram się załozyć swoje kontosmile
            • janus50 Re: Gorąca prośba do pana Janusza 05.04.11, 12:44
              Witaj
              "lubeka01" napisała:

> Zaitrygowała mnie pierwsza Pana wypowiedź i powiem szczerze, że w
              > moim odczuciu była bardziej adekwatna do naszego związku choć mało szczegółowa:
              > ) Z tym ślubem jest tak, że to nasi znajomi nas naciskają i ciągle pytają KIEDY
              > . Mnie to denerwuje ponieważ chciała bym żeby ta decyzja była spontaniczna a ni
              > e wymuszona przez otoczenie. Mój partner jest bardzo dobrym człowiekiem ale za
              > długo żył z rodzicami jest kawalerem i nie miał udanych związków. Ja jestem po
              > rozwodzie mam juz duże dzieci ten ślub to bardziej z myslą o nim ale byłabym hi
              > pokrytką gdybym powiedziała że ja bym tez nie chciała.

Jako urodzeniowa czwórka w cyklu cztery jesteś aktualnie pod silnym wpływem wibracji cztery, tak więc nie dziwi mnie, że życzyłabyś sobie bardzo wnikliwej i szczegółowej interpretacji. To jednak wymaga czasu, którego ja nie posiadam, stąd odpowiedzi są raczej dość lakoniczne.
              Tak jak napisałem, jest w waszej relacji element daleko idącej harmonii, który wyraża się identycznym cyklem o wibracji 4 u was obojga.
              Jest też element skrajnie nieharmonijny i jest nim fakt, że twój partner jest urodzeniową piątką a ty czwórka. Piątka, ceniąc sobie najbardziej osobistą wolność i niezalezność, może poczuć się zagrożona w momencie, gdy okoliczności zewnętrzne będą wywoływać na niej presję celem podjęcia określonych działań. Stąd może on, nawet nieświadomie, uciekać od konieczności podjęcia działań, które w rezultacie będą oznaczac ograniczenie osobistej wolności.

W drugiej odpowiedzi dla
              > mojej przyjaciółki napisał Pan na wstępie:
              >
              > "Witaj ponownie
              > No tak... Chciałem opisać tą relację nieco inaczej, jednak stwierdziłem, że wid
              > ocznie są wyjątkiem potwierdzającym regułę.. Jednak, jak to wynika z twojego op
              > isu, wyjątkiem nie są."
              >
              > Czy na moja prośbę mógłby Pan opisać tę realację nieco inaczej? Prosiłabym tez
              > o bardziej wnikliwą analizę.
              > Datę ślubu narazie można pominąćsmile Jezeli będziemy ja ustalać to obiecuję, że d
              > o Pana napiszę z prośba o opinię.
              > Serdecznie pozdrawiam przyjaciółka Lubeki 01
              > ps. Lubeka pozwoliła mi napisać ze swojego loginu ale postaram się załozyć swoj
              > e kontosmile

Moje dotychczasowe odpowiedzi były oparte wyłącznie na datach urodzenia. Nie jest to jednak pełny obraz waszej relacji. Niezwykle istotne znaczenie mają wibracje własne z imion i nazwisk, które pokazują wewnętrzne nastawienie. Możliwe jest, że znajdują się tam kolejne harmonijne elementy, które będą wskazywać na zgodność związku. Dlatego podaj zawartość w imionach i nazwiskach. Istotne jest takze imię z bierzmowania oraz nazwisko rodowe jak również nazwisko przyjęte od męża, nawet jeśli powróciłaś do rodowego.
              Zawartość najlepiej podac w następujący sposób, np. A - 5 razy, B - 1 raz, C - 2 razy itd.
              Pozdrawiam
              • lubeka01 Re: Gorąca prośba do pana Janusza 05.04.11, 21:33
                Panie Januszu,

udało mi się policzyć te wszystkie literki trochę ich dużosmile i cieszę się bardzo,że w wolnej chwili ma Pan ochotę mi pomóc.

ja: A-7; B-2; C-1; E-4; F-1; G-1; H-1; I-3; K-4; L-2; N-2; P-1; R-3; S-1; W-1; Z-2; Y-1.

mój partner : A-3; B-1; E-1; I-2; J-2; K-1; L-3; M-1; O-1; S-1; U-1; W-2.

daty urodzenia ja 22.03.1968 partner 04.12.1969

Jeszcze raz bardzo dziękuję Panu za pomoc i mojej przyjaciółce za udostępnienie swojego konta.

Miłego wieczorusmile
                • janus50 Re: Gorąca prośba do pana Janusza 09.04.11, 17:25
                  Witaj
                  Twoje wibracje własne mają wartość 7-9-7 i są dość trudne wibracje własne, mocno zamykające, szczególnie w kontekście drugiego cyklu 4 i urodzeniowej czwórki. Naznaczone są pewną samotnością w sensie emocjonalnym, gdyż mogą pojawiać się problemy z wyrażaniem emocji i uczuć. Paradoksalnie jednak, dwie siódemki tworzą więź z urodzeniową piątką partnera, gdyż te dwie wibracje są harmonijne. Brak jest tobie również wibracji 4, co oznacza, że nie ma w twoich imionach i nazwiskach liter, które wyrażają wibrację 4, czyli D i M. Brak ten w kontekście cyklu 4 i urodzeniowej czwórki może być dość uciążliwy. Czwórka dotyczy ogólnie pojmowanej sfery pracy oraz budowania trwałych struktur. Może to więc oznaczać problemy ze stworzeniem stabilnych okoliczności życiowych.
                  Twój partner z kolei ma wibracje własne 8-3-11 i należą one do korzystnych, mają dużą dynamikę i ekspresję. Brak jest jemu wibracji siedem - to litery G, P oraz Y, brak jest również ósemek, czyli liter H, Q i Z. Szczególnie brak ósemki może dawać jakieś deficyty czy dysfunkcje w sferze finansów i pomnażania dóbr materialnych.
                  Generalnie twoje wibracje własne mogą przynosić utrudnienia w sferze osobistej jak również w pozostałych sferach życia. Nie wspomagają cię w żaden sposób, są bardziej kulą u nogi. W moim przekonaniu nadają się do zmiany.
                  Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka