Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

16.08.11, 17:48
Niedawno skończyłem 16 lat i byłem bierzmowany, urodziłem się 15.5.1995 r.
Wujek interesuje się numerologią i wybrał mi imię, które z wibracji 7-4-2 zmieniło mi kombinację na 44-1-9. Jednak nie czuję się szczęśliwy, mam sprzeczne motywacje - chcę być bogaty, innym razem walczyć z ociepleniem klimatu, a następnym razem chcę się poświęcić nauce i przyczynić do poprawy ludzkości, jednak zawsze chce być wolny i niezależny. Czy zmiana na 1-9-1 (55-9-1) nie byłaby korzystniejsza? Specjalistą w dziedzinie numerologii nie jestem, jedynie korzystałem z książki (Lobos Gladys?, tylko Y jako samogłoska)

To moje litery, które jak sądzę, będą kluczowe w określeniu osobowości:
A- 3
D - 2
E - 2
I - 2
K - 2
L -1
M - 3
N - 2
O - 1
S - 4
T- 1
W - 1
Y - 1
Z- 2

Chodzi mi głównie o określenie, która opcja jest korzystniejsza 44-1-9 czy 55-9-1 ?
Jeżeli móżna to proszę także o powiedzenie cokolwiek o możliwym wyglądzie przyszłości i pod jej kątem dobranie kombinacji, która ułatwi mi wykonywanie mojej misji życia.

Nie rozumiem wibracji 55, może można prosić o więcej informacji ?
Imiona, które można dodać, żeby uzyskać 1-9-1 lub 55-9-1, które może być najlepsze, jeśli Pan uzna, że zmiana może być korzystniejsza:

Adam, Hieronim, Nestor, Symeon, Stanisław, Seneka, Leon, Oliwier, Kemok, Elron.

Proszę o pomoc

Obserwuj wątek
    • dawidowy Re: Proszę o pomoc 18.08.11, 18:29
      Jeszcze dodam, że moja mama rozwiodła się z ojcem, chcąc się oddzielić od jego rodziny zamierzam pozbawić go pełnych praw rodzicielskich i zmienić nazwisko, wtedy przybędzie mi takich wibracji:
      A-1
      R-1
      U-1
      D-1
      O-1
      H-1

wtedy kompletnie się wszystko skomplikuje bo będzie 9-4-4, która chyba dla 8 nie jest zbyt korzystna. Proszę o ocenę i co zmieniać i ewentualnie na co.

Mogę też powstrzymać się ze zmianą nazwiska, bo to działanie, które udowodni moją siłę i samodzielność, a jednocześnie może mi zrujnować portret numerologiczny.

Pojawiłaby się też sprawa zmiany podpisu - teraz ma wartość 1.

Co robić smile Proszę o pomoc
      • janus50 Re: Proszę o pomoc 21.08.11, 16:58
        dawidowy napisał:

> wtedy kompletnie się wszystko skomplikuje bo będzie 9-4-4, która chyba dla 8 ni
        > e jest zbyt korzystna. Proszę o ocenę i co zmieniać i ewentualnie na co.

9-4-4 jest zdecydowanie niekorzystnym układem, niezależnie od drogi życia. To niewolnik, pracujący na rzecz innych. W wielkim skrócie oczywiście ujmując...

>
        > Mogę też powstrzymać się ze zmianą nazwiska, bo to działanie, które udowodni mo
        > ją siłę i samodzielność, a jednocześnie może mi zrujnować portret numerologiczn
        > y.
        >
        > Pojawiłaby się też sprawa zmiany podpisu - teraz ma wartość 1.

Nie wiem jak określasz wibrację podpisu. Siła podpis wynika z dodania jego wartości do wibracji drogi życia. Tak więc, jeśli jesteś urodzeniową ósemką, to, aby otrzymać podpis o działaniu 1 (bardzo korzystny) należy wartość podpisu ustawić na dwa.

>
        > Co robić smile Proszę o pomoc

Pozdrawiam
    • janus50 Re: Proszę o pomoc 21.08.11, 16:54
      Witaj
      dawidowy napisał:

> Niedawno skończyłem 16 lat i byłem bierzmowany, urodziłem się 15.5.1995 r.
      > Wujek interesuje się numerologią i wybrał mi imię, które z wibracji 7-4-2 zmien
      > iło mi kombinację na 44-1-9. Jednak nie czuję się szczęśliwy, mam sprzeczne mot
      > ywacje - chcę być bogaty, innym razem walczyć z ociepleniem klimatu, a następny
      > m razem chcę się poświęcić nauce i przyczynić do poprawy ludzkości, jednak zaws
      > ze chce być wolny i niezależny. Czy zmiana na 1-9-1 (55-9-1) nie byłaby korzyst
      > niejsza? Specjalistą w dziedzinie numerologii nie jestem, jedynie korzystałem z
      > książki (Lobos Gladys?, tylko Y jako samogłoska)

zarówno 8-1-9 jak i 1-9-1 są uważane za korzystne i bardzo silne oraz dynamiczne wibracje własne. Z uwagi na czarne szczyty o wibracji jeden, mogą być te wibracje jednak nie do końca optymalne, gdyż powtarzają wibrację czarnych szczytów, co może powodować ich większą aktywność a co za tym idzie uciążliwość.
      Jesteś aktualnie w układzie silnego napięcia, który wynika z równoczesnego oddziaływania piątki z pierwszego cyklu i wibracji 2/11 z pierwszego szczytu. To układ zawierający w sobie dużą sprzeczność, ponieważ piątka i dwójka są dla siebie zaprzeczeniem. Silnie zaakcentowana piątka - podsycona urodzeniową ósemką - przynosi pragnienie zachowania wolności osobistej, niezależności, totalnej swobody, niechęć do wszelkich ograniczeń, zakazów i nakazów. Typowy młody gniewny. Chcesz zmieniać świat i swoje otoczenie, chcesz skruszyć stare skostniałe schematy. Masz nastawienie trochę rewolucyjno - anarchistyczne. Z kolei wibracja 2/11 każe tobie widzieć korzyści w każdym układzie i prowadzi do problemów z podjęciem decyzji oraz wytrwaniem w dążeniu do konkretnego celu. Sprawia, że jesteś wrażliwy na wszelką niesprawiedliwość i przejawy nierównego traktowania innych ludzi. Chcesz zaprowadzić harmonię i stabilne okoliczności życiowe.
      Stoi to w sprzeczności z dążeniami piątki. Powstaje sytuacja - chciałby ale nie jestem pewien.
      W kontekście aktualnego układu trudno jest dobrać jakieś optymalne wibracje, zdecydowanie 1-9-1 mogą być zbyt dynamiczne, to trochę tak, jak zdecydować w którym miejscu składu amunicji najlepiej rozpalić ognisko.
      >
      > To moje litery, które jak sądzę, będą kluczowe w określeniu osobowości:
      > A- 3
      > D - 2
      > E - 2
      > I - 2
      > K - 2
      > L -1
      > M - 3
      > N - 2
      > O - 1
      > S - 4
      > T- 1
      > W - 1
      > Y - 1
      > Z- 2
      >
      > Chodzi mi głównie o określenie, która opcja jest korzystniejsza 44-1-9 czy 55-9
      > -1 ?
      > Jeżeli móżna to proszę także o powiedzenie cokolwiek o możliwym wyglądzie przys
      > złości i pod jej kątem dobranie kombinacji, która ułatwi mi wykonywanie mojej m
      > isji życia.

Do 28/29 roku życia pozostaniesz w układzie o którym wspomniałem, czyli cykl 5 i szczyt 2. Później nastąpi dziewięcioletni okres sporego wyciszenia i stabilizacji, gdy wejdziesz w drugi cykl 6 i drugi szczyt 3. Być może lepsza byłaby kombinacja 1-3-4 albo 3-1-4 przy czym, należy zwrócić uwagę na czwórkę, gdyż w tym układzie często pojawia się trzynastka.
      Generalnie nie ma idealnej recepty na optymalne wibracje dla ciebie w tym układzie z piątką i dwójką. 8-1-9 nie są wcale złe, choć połączenie piątki z ósemką nie jest zawsze bezpieczne, ponieważ obie te wibracje kochają ryzyko i rywalizację, co nierzadko prowadzi do przykrych konsekwencji.
      Myślę, że powinieneś jakoś skanalizować energię piątki i zająć się intensywnie sportem, a najlepiej sportem walki, gdyż będzie on pokarmem zarówno dla piątki jak i ósemki. Wówczas ich energia nie będzie taka rozedrgana, uspokoi, nabierze konkretu i kierunku.

> Nie rozumiem wibracji 55, może można prosić o więcej informacji ?
      > Imiona, które można dodać, żeby uzyskać 1-9-1 lub 55-9-1, które może być najlep
      > sze, jeśli Pan uzna, że zmiana może być korzystniejsza:

Ja nie uznaję liczb powyżej 44 za mistrzowskie. Wg. reguł klasycznej numerologii, liczba mistrzowska jest wyższą oktawą wibracji podstawowej, jest jej mistrzowskim potencjałem. Aby ten potencjał działał, musi być obecne bezpośrednie energetyczne połączenie z wibracją podstawową. Działa to tylko wtedy, kiedy liczba mistrzowska w sposób bezpośredni redukuje się do wibracji podstawowej. Czyli 11/2, 22/4, 33/6, 44/8. Od 55 nie mamy już bezpośredniego połączenia gdyż 55 redukuje się do 10, 66/12, 77/14 itd...

55 jest liczbą panującą nad religią i moralnością, kieruje nasze zainteresowania w kierunku działania na rzecz prawa albo też w strukturach kościelnych/religijnych.

>
      > Adam, Hieronim, Nestor, Symeon, Stanisław, Seneka, Leon, Oliwier, Kemok, Elron.
      >
      > Proszę o pomoc

Pozdrawiam
      • dawidowy Re: Proszę o pomoc 21.08.11, 22:28
        Wspomina pan o tym, żeby skanalizować energię w sportach walki,
        jednakże może okazać się to problemem, gdyż idę teraz do liceum i nie tylko do najlepszego w moim mieście, ale także na najtrudniejszy profil (4 przedmioty rozszerzone: matematyka, fizyka, chemia, biologia). Czeka mnie ogromny nawał nauki i będzie mi brakować czasu. Czy moja energia może być koncentrowana na nauce, czy raczej będę zbyt roztargniony i potrzebuję odskoczni?

Postanowiłem, że nie będę zmieniał wibracji i poradzę sobie z opanowaniem ogromnej energii we mnie drzemiącej. Tylko teraz problemem jest czy sprzyja ona zdobywaniu wiedzy i nie będzie mi szkodziła, tylko pomagała i dawała natchnienie do jej zagłębiania.

Bardzo dziękuję za dotychczasowe informacje, dają one niezwykle wiarygodny obraz mojej osobowości.

Pozdrawiam

• dawidowy Re: Proszę o pomoc 21.08.11, 22:42
          Dlaczego do wibracji podpisu dodaje się wibrację urodzenia (drogi życia) ?

To teraz aktualnie mam 1, jak dodam 8, to będzie 9.
          A jak będę miał 2 to jak dodam 8, to będzie 1.

Tylko czy przeznaczenie, a wibracja podpisu to jedno i to samo, czy dwie różne rzeczy.
          Bo przeznaczenie 2, nie jest korzystne, zaś przeznaczenie 1 jest.

Proszę o informacje w tej sprawie.
          • janus50 Re: Proszę o pomoc 22.08.11, 12:37
            dawidowy napisał:

> Dlaczego do wibracji podpisu dodaje się wibrację urodzenia (drogi życia) ?
            Działanie podpisu nie wynika z jego wartości numerologicznej bezpośrednia a z sumy tej wartości z wibracją drogi życia. Dość niefortunnie jest to nazywane także przeznaczeniem i jest mylone z przeznaczeniem wynikającym z dodania sumy wibracji własnych (wyraz własny) z wibracją drogi zycia. Są to jednak dwie różne opcje. Lepszym określeniem jest np. siła podpisu.
            Pozdrawiam

>
            > To teraz aktualnie mam 1, jak dodam 8, to będzie 9.
            > A jak będę miał 2 to jak dodam 8, to będzie 1.
            >
            > Tylko czy przeznaczenie, a wibracja podpisu to jedno i to samo, czy dwie różne
            > rzeczy.
            > Bo przeznaczenie 2, nie jest korzystne, zaś przeznaczenie 1 jest.
            >
            > Proszę o informacje w tej sprawie.
        • janus50 Re: Proszę o pomoc 22.08.11, 12:33
          Witaj ponownie
          dawidowy napisał:

> Wspomina pan o tym, żeby skanalizować energię w sportach walki,
          > jednakże może okazać się to problemem, gdyż idę teraz do liceum i nie tylko do
          > najlepszego w moim mieście, ale także na najtrudniejszy profil (4 przedmioty ro
          > zszerzone: matematyka, fizyka, chemia, biologia). Czeka mnie ogromny nawał nauk
          > i i będzie mi brakować czasu. Czy moja energia może być koncentrowana na nauce,
          > czy raczej będę zbyt roztargniony i potrzebuję odskoczni?

Problem polega na tym, że masz w pierwszym cyklu piątkę, która przynosi dużą energię, która bywa często dość niekonkretna, chaotyczna, trudna do kontrolowania. Na piątkę nakłada się szczyt 2/11, który tworzy układ napięcia z piątką, bowiem jest to wibracja będąca zaprzeczeniem piątki. Kiedy nie zapewnisz piątce możliwości rozładowania energii, wówczas napięcie to będzie się kumulowało i w końcu przejdzie w głęboki stress i depresyjność. Wówczas możesz sięgnąć po alkohol albo i nawet jakieś dragi...
          Aby tego uniknąć należy koniecznie równoważyć wysiłek intelektualny wysiłkiem fizycznym. To zapewni harmonię.
          Pozdrawiam
          >
          > Postanowiłem, że nie będę zmieniał wibracji i poradzę sobie z opanowaniem ogrom
          > nej energii we mnie drzemiącej. Tylko teraz problemem jest czy sprzyja ona zdob
          > ywaniu wiedzy i nie będzie mi szkodziła, tylko pomagała i dawała natchnienie do
          > jej zagłębiania.
          >
          > Bardzo dziękuję za dotychczasowe informacje, dają one niezwykle wiarygodny obra
          > z mojej osobowości.
          >
          > Pozdrawiam
          >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka