Dodaj do ulubionych

mam 2 pytania

16.11.12, 14:16
Panie Januszu,
wyliczyłam swój portret numerologiczny.
Droga życia - 8, dzień urodzenia - 22 / 4.
Cykle kolejno - 9, 22 / 4, 22 / 4
Szczyty - 4, 44 / 8, 3, 4

Mnóstwo czwórek, jak łatwo zauważyć smile
Tymczasem liczba duszy to 11 / 2, realizacji zewn. - 9, cele - 11 / 2

Czyli chyba dość słaba kombinacja, aby podźwignąć tę konieczność ciężkiej pracy, na co wskazuje liczba 4.

Mam do Pana 2 pytania:

1. Liczyłam pierwsze imię, drugie, imię z bierzmowania, nazwisko rodowe i nazwisko po mężu. Czy teraz mogę poprawić sobie tę kombinację? Jeśli tak, to w jaki sposób? Nie mogę przecież dodać kolejnego imienia. Aha, mój podpis to 9.

2. Okazało się, że w skróconym odpisie aktu urodzenia pomyłkowo nie wpisano mi drugiego imienia. Natomiast to drugie imię jest w księgach parafialnych. Czy powinnam je brać pod uwagę, czy nie?

Bardzo proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • janus50 Re: mam 2 pytania 18.11.12, 16:28
      Witaj
      carramell napisała:

> Panie Januszu,
      > wyliczyłam swój portret numerologiczny.
      > Droga życia - 8, dzień urodzenia - 22 / 4.
      > Cykle kolejno - 9, 22 / 4, 22 / 4
      > Szczyty - 4, 44 / 8, 3, 4
      >
      > Mnóstwo czwórek, jak łatwo zauważyć smile
      > Tymczasem liczba duszy to 11 / 2, realizacji zewn. - 9, cele - 11 / 2
      >
      > Czyli chyba dość słaba kombinacja, aby podźwignąć tę konieczność ciężkiej pracy
      > , na co wskazuje liczba 4.
      >
      > Mam do Pana 2 pytania:
      >
      > 1. Liczyłam pierwsze imię, drugie, imię z bierzmowania, nazwisko rodowe i nazwi
      > sko po mężu. Czy teraz mogę poprawić sobie tę kombinację? Jeśli tak, to w jaki
      > sposób? Nie mogę przecież dodać kolejnego imienia. Aha, mój podpis to 9.

Możesz dodać kolejne imię. Zmiana numerologiczna nie polega na wpisaniu kolejnego imienia w dokumenty urzędowe ale na odpowiedniej pracy z nim. Pracy, której specyfika pozwala na wprowadzenie nowego imienia do podświadomości i tym samym zmianę wibracji imiennych. Bardzo istotne przy tym jest, aby wypełnić wszelkie obecna w zawartości liter braki, tzn. dodać litery, które odpowiadają brakującym w zawartości wibracjom. Np. jeśli komuś brak jest wibracji dwa, oznacza to, że nie ma w swoich imionach i nazwiskach liter B i T, które wyrażają wibrację 2 właśnie.
      Podpis dziewięć jest ok. o ile mówimy o wartości numerologicznej samego podpisu, gdyż siła podpisu wynika z zsumowania jego wartości z wibracją drogi życia. W twoim przypadku jest to ósemka, tak więc podpis o wartości 9 będzie dawał wynikające z podpisu przeznaczenie 8, co jest oczywiście korzystne.

>
      > 2. Okazało się, że w skróconym odpisie aktu urodzenia pomyłkowo nie wpisano mi
      > drugiego imienia. Natomiast to drugie imię jest w księgach parafialnych. Czy po
      > winnam je brać pod uwagę, czy nie?

Oczywiście należy to imię brać pod uwagę, bo bardziej istotne jest to co znajduje się w nas na poziomie świadomym i tym samym podświadomym, niż to co zapisane. Gdyby było inaczej, to można by np. dopisać komuś bez jego wiedzy jakieś imię i zdewastować mu jego wibracje imienne...

Pozdrawiam

>
      > Bardzo proszę o radę.
      • carramell Re: mam 2 pytania 19.11.12, 13:47
        Bardzo, bardzo dziekuję za odpowiedź. Bardzo mi Pan pomógł.

Nie mam żadnych brakujących liter (I - 13, II - 5, III-1, IV-2, V-6, VI-1, VII-1, VIII-3, IX-5)

Dodając imię Antonina lub Roksana zmieniłabym swój portret na 1 (liczba duszy), 8 (realizacja zewnętrzna), 9 (cele). Kombinacja ta jest wskazana przez M.Brzozę jako bardzo korzystna dla ósemek, no i mnie samej bardzo się podoba.

Mam wątpliwości, bo Antonina dodaje aż trzy piątki do portretu (już teraz mam ich 6, więc sporo), a Roksana dodaje jedną piątkę, ale aż trzy jedynki (tych też jest bardzo dużo). Przy czym żadne z tych imion nie dodaje liczby 3, a jej niedobór odczuwam w życiu.

I mam pytanie - czy kombinacja liczba duszy, realizacja zewn., cele jest ważniejsza, czy też ilość poszczególnych liczb w imionach i nazwiskach?

> Pracy, której
        > specyfika pozwala na wprowadzenie nowego imienia do podświadomości i tym samym
        > zmianę wibracji imiennych.

Panie Januszu, gdzie znajdę jakieś bliższe informacje na temat wspomnianej przez Pana pracy z nowym imieniem? Jak to zrobić w praktyce?
        • janus50 Re: mam 2 pytania 19.11.12, 14:59
          Witaj ponownie
          carramell napisała:

> Dodając imię Antonina lub Roksana zmieniłabym swój portret na 1 (liczba duszy),
          > 8 (realizacja zewnętrzna), 9 (cele). Kombinacja ta jest wskazana przez M.Brzoz
          > ę jako bardzo korzystna dla ósemek, no i mnie samej bardzo się podoba.

Pani Brzoza jest, delikatnie mówiąc, bardzo miernym autorytetem. Zresztą, samo stwierdzenie, że jakaś kombinacja jest korzystna dla ósemek a dla innych mniej, daje świadectwo jej kwalifikacjom.
          Trzeba brać pod uwagę całą drogę zycia dobierając wibracje imienne. Bo może być tak, że np. jedynka jest bardzo silnie zaznaczona w drodze życia, poprzez dzień urodzenia, cykl, wyzwania - wówczas dodawanie kolejnej jedynki nie będzie korzystne. Ponadto, 1-9-8 dla urodzeniowej ósemki dają przeznaczenie 7/16 co do korzystnych również nie należy.

>
          > Mam wątpliwości, bo Antonina dodaje aż trzy piątki do portretu (już teraz mam i
          > ch 6, więc sporo), a Roksana dodaje jedną piątkę, ale aż trzy jedynki (tych też
          > jest bardzo dużo). Przy czym żadne z tych imion nie dodaje liczby 3, a jej nie
          > dobór odczuwam w życiu.

No właśnie, powinnaś zwrócić uwagę na to, czego tobie brakuje, co będzie ciebie wspomagać. Jeśli masz problem z komunikacją, ekspresją, wtedy nalezy zwrócić uwagę na trójki właśnie.
          Napisz jakie chcesz mieć wibracje docelowe a ja poszukam dla ciebie imię. Mam w bazie jakieś 10 tysięcy więc coś się znajdzie. No i zapomniałem się zapytać jak traktujesz Y, bo to też bardzo istotne, no chyba że Y nie występuje w twoich imionach i nazwiskach.
          >
          > I mam pytanie - czy kombinacja liczba duszy, realizacja zewn., cele jest ważnie
          > jsza, czy też ilość poszczególnych liczb w imionach i nazwiskach?

Zdecydowanie same wibracje imienne są bardziej istotne. Zawartość to paliwo dla nich. Samo nasycenie nie jest aż tak ważne jak obecność, tzn. dużo lepsza jest choćby jedna jednostka niż całkowity brak jakiejś wibracji.
          >
          > > Pracy, której
          > > specyfika pozwala na wprowadzenie nowego imienia do podświadomości i tym
          > samym
          > > zmianę wibracji imiennych.
          >
          > Panie Januszu, gdzie znajdę jakieś bliższe informacje na temat wspomnianej prze
          > z Pana pracy z nowym imieniem? Jak to zrobić w praktyce?

Każdy numerolog ma swoje wypracowane metody, ogólnie rzecz biorąc są podobne, jednak diabeł tkwi w szczegółach. Raczej trudno oczekiwać, że jakiś numerolog będzie otwarcie mówił o specyfice swojej pracy, szczególnie, jeśli jest ona skuteczna.
          Generalnie chodzi o przyswojenie nowego imienia przez podświadomość, może to być powtarzanie imienia, afirmacje, przepisywanie, i sto innych sposobów. Przeczytaj przyklejony u góry forum wątek zmiany numerologiczne. Masz tam relacje wielu osób z pracy z nowymi wibracjami. Z pewnością znajdziesz tam wiele cennych informacji.
          Pozdrawiam
          • carramell Re: mam 2 pytania 19.11.12, 20:52
            Panie Januszu, a czy zasada, że dla parzystej drogi życia dobieramy nieparzystą liczbę duszy, jest prawidłowa?
            Jedynki mam dużo tylko jako zawartość w imionach i nazwiskach, nie ma jej w cyklach, wyzwaniach ani czarnych szczytach.

> zystne. Ponadto, 1-9-8 dla urodzeniowej ósemki dają przeznaczenie 7/16 co do ko
            > rzystnych również nie należy.

Jak wyliczyć owo przeznaczenie?

Brakuje mi radości życia (3?) i takiego zdecydowanego działania w świecie zewnętrznym nie naznaczonego lękiem, wątpliwościami, wewnętrznymi rozterkami, oglądaniem się na urazy z przeszłości. Więc chyba 1?

Dużo jedynek w zawartości imion, a brak jedynek w wibracjach imion - to w moim przypadku oznacza chyba wysoką aktywność, którą jednak spożytkowuję dla innych ( nie zawsze sensownie niestety). Moje obecne wibracje to 11/2, 9, 11/2.

Chciałabym mieć :
            liczba duszy - 3, realizacji zewn. - 9, cele - 3
            lub
            liczba duszy - 3, realizacji zewn. - 8, cele - 11/2

Choć przyznam, że kombinacja:
            liczba duszy - 1, realizacji zewn. - 8, cele - 9
            najbardziej do mnie przemawia.

Będę bardzo wdzięczna, jeśli znajdzie Pan jakieś odpowiednie imiona i jakoś zaopiniuje te moje propozycje.
            • janus50 Re: mam 2 pytania 21.11.12, 23:38
              Witaj ponownie
              carramell napisała:

> Panie Januszu, a czy zasada, że dla parzystej drogi życia dobieramy nieparzystą
              > liczbę duszy, jest prawidłowa?

I tak i nie. Różne są szkoły. Ja uważam, że nie należy kurczowo trzymać się zasad, które określają jakiś aspekt bardzo ogólny, bo zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Należy pamiętać, że to droga życia wynikająca z daty urodzenia jest filarem naszego portretu numerologicznego. Dlatego najbardziej istotne jest, by dobrać wibracje tak, aby wspomagały nas w pokonywaniu zakrętów życiowych. Jeśli np. osoba ma do przepracowania trudny szczyt 4/13, to nie można się kurczowo trzymać zasady wspomnianej przez ciebie, gdyż osoba ta potrzebuje determinacji i siły przebicia. Jeśli zatem powyższa zasad wykluczy ustawienie Dążeń Duszy na wibrację nieparzystą, to w gruncie rzeczy zasada ta będzie szkodliwa, gdyż każda wibracja parzysta jest statyczna, pasywna, receptywna, czyli wprowadza aspekty niepożądane.

> Jedynki mam dużo tylko jako zawartość w imionach i nazwiskach, nie ma jej w cyk
              > lach, wyzwaniach ani czarnych szczytach.
              >
              > > zystne. Ponadto, 1-9-8 dla urodzeniowej ósemki dają przeznaczenie 7/16 co
              > do ko
              > > rzystnych również nie należy.
              >
              > Jak wyliczyć owo przeznaczenie?

Przeznaczenie to suma wibracji imiennych i wibracji drogi życia.
              Muszę podkreślić jednak, że słowo przeznaczenie jest tutaj dość niefortunne, gdyż jest rozumiane jako los, który napotykamy na co dzień. Jest to pewna nieścisłość tłumaczenia, gdyż Destiny w tym przypadku znaczy cel do którego zmierzamy a nie los...

>
              > Brakuje mi radości życia (3?) i takiego zdecydowanego działania w świecie zewnę
              > trznym nie naznaczonego lękiem, wątpliwościami, wewnętrznymi rozterkami, ogląda
              > niem się na urazy z przeszłości. Więc chyba 1?
              >
              > Dużo jedynek w zawartości imion, a brak jedynek w wibracjach imion - to w moim
              > przypadku oznacza chyba wysoką aktywność, którą jednak spożytkowuję dla innych
              > ( nie zawsze sensownie niestety). Moje obecne wibracje to 11/2, 9, 11/2.
              >
              > Chciałabym mieć :
              > liczba duszy - 3, realizacji zewn. - 9, cele - 3

Cinthia, Dina, Gabi, Irmina, Lilla, Lubomira, Ria, Cecile, Estell, Gillian
              To bardzo otwarte i komunikatywne wibracje, brak im jednak siły przebicia i determinacji, są dość miekkie.

> lub
              > liczba duszy - 3, realizacji zewn. - 8, cele - 11/2

Balladyna, Iza, Liwia, Miriam, Priscilla, Wirginia, Zia, Belle, Laurena
              Takie wibracje należą do korzystnych, jednak z uwagi na obecność 2/11, problemy na jakie się uskarżasz mogą ulec pogłębieniu
              >
              >
              > Choć przyznam, że kombinacja:
              > liczba duszy - 1, realizacji zewn. - 8, cele - 9
              > najbardziej do mnie przemawia.

No i słusznie
              Antonina, Arabella, Dolores, Oksana, Roksana, Sylvia, Evelynn, Lavonna.
              Bardzo dynamiczne i stabilne. Dają siłę przebicia, wytrwałość, podkreślają indywidualność.
              >
              > Będę bardzo wdzięczna, jeśli znajdzie Pan jakieś odpowiednie imiona i jakoś zao
              > piniuje te moje propozycje.

Pozdrawiam
              • carramell Re: mam 2 pytania 22.11.12, 12:11
                Bardzo dziękuję, panie Januszu.
                Arabella najbardziej do mnie przemawia. Jest takie magiczne, bajkowe, no i dwie trójki (L) ostatecznie mnie przekonały smile
                Dam znać za jakiś czas, czy ta zmiana numerologiczna wpłynie wyraźnie na moje życie.

Dziwią mnie trochę dyskusje: czy zmieniać wibracje czy też nie.
                Kto zechce tej zmiany, to ją przeprowadzi.

Mój mąż nie ma jakoby zbyt korzystnych wibracji imiennych (droga życia 11/2, wibracje 6/6/3). Jednak jest człowiekiem SZCZĘŚLIWYM. Może to ta trójka? Nie wiem. Ale wiem, że nawet gdybym zaproponowała mu zmianę na bardziej "pasujące" wibracje, to i tak by jej nie przeprowadził. Akceptuje moje ezoteryczne "dziwactwa", ale jest inżynierem i jakakolwiek praca z podświadomością związana z nowym imeiniem po prostu nie odniesie żadnego skutku. Poza tym oczywiście nie mnie decydować, czy ktoś ma coś w sobie zmieniać czy też nie. Piszę to także odnośnie Pańskich słów, że nie należy kurczowo trzymać się określonych zasad (parzysta Droga Życia, nieparzysta liczba Duszy.

Inny człowiek doda sobie kolejne imię, ale i tak nie będzie pracował z podświadomością, zabraknie mu czasu, zajmie się czymś innym, uzna, że w sumie to w to nie wierzy, itp. Zabraknie mu motywacji do zmiany.

Reasumując - kto CHCE zmiany, to ją przeprowadzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka