Dodaj do ulubionych

Synek - numerologiczna 13 - jak pomóc mu w życiu?

16.02.14, 23:38
Witam Panie Januszu,
Kilkanaście dni temu przyszedł na świat mój synek 23.01.2014. Czyli numerologicznie jest niestety 13- bardzo proszę napisać jak mu w życiu pomóc i na co zwrócić uwagę/na jakie okresy by mu w życiu pomóc. Będę bardzo zobowiązana za pomoc i wszelkie sugestie. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • wadim.zarski Re: Synek - numerologiczna 13 - jak pomóc mu w ży 17.02.14, 10:41
      Sama data to dość mało, potrzebne są też jego pełne imiona i nazwiska. Jednak spróbuje coś ci powiedzieć z punktu widzenia numerologii kabalistycznej.
      (23.01.20)<14>
      (26)
      <5>
      31
      4
      W tym systemie inaczej liczymy aspekty. Natomiast w pitagorejskiej była by to 4-ka, z 13-ki, a nie 13. Sama 13 w zależności gdzie jest, nie oznacza "pecha" wręcz przeciwnie.
      Z tego układu jak i odrębnej osoby twojego syna, gdyż zawsze interpretujemy osobę, a nie datę urodzenia, bo na świecie jest kilka tysięcy dzieci z taką datą, a twój syn jest jeden jedyny. W przypadku twojego syna, najważniejsze według mnie jest to aby zapewnić mu poczucie bezpieczeństwa emocjonalnego, gdyż 4-ki mają tendencje do zamykania się w tej sferze, jeśli mają surowych rodziców, a ty możesz mieć tendencje do bycia, zbyt surowa, jak również, z różnych powodów mało obecna emocjonalnie w jego całym życiu. Co dla niego jest bardzo ważne, czyli dostawać dużo miłości, przytulania, bliskości z rodzicami. To nie jest dziecko, które od samego początku powinno wychowywać się "samo". W jego życiu rola rodziny jest bardzo ważna. Jest on również bardzo ciekawy świata ( 5-ka w dniu urodzenia i na <karmie>wink mówi to o tym, że jest to bardzo ciekawskie dziecko, które będzie potrafiło rozmontować wszystko smile
      Tak jak napisałem wcześniej, potrzeba jest więcej danych do dokładniejszej interpretacji. Jednak mam nadzieję, że te wskazówki Ci posłużą. Pozdrawiam
    • may.5 Re: Synek -numerologiczna 13 -jak pomóc mu w życiu 17.02.14, 22:16
      Dziękuję bardzo za informacje. Doceniam Pana odpowiedź, gdyż to duża dla nas rodziców wskazówka.

Jeśli chodzi o dodatkowe informacje to:

Imię synka to numerologiczna 11 - numery odpowiadające literom w imieniu (832592)= 29= 11
      Nazwisko syna to numerologiczna 6 numery odpowiadające literom w nazwisku (5651265129)= 42= 6
      Syn ma tylko jedno imię - więc imię i nazwisko to numerologiczna 8

Będzie mi miło otrzymać dodatkową pełniejsza interpretację. Dziękuję i pozdrawiam
      • wadim.zarski Re: Synek -numerologiczna 13 -jak pomóc mu w życi 18.02.14, 01:05
        Bardzo sprytnie to zrobiłaś smile Ale aby to zrobić profesjonalnie, potrzebuję jeszcze kilka pogrupowań. według przykładu:
        3
        ZYGMUNT
        8774 52
        Wszystkie samogłoski razem z imion i nazwisk (oprócz Y które w tym systemie jest spółgłoską) i spółgłoski razem, możesz je poprzestawiać w kolejności tak nie będzie nikt prawie w stanie rozszyfrować danych. Ważne są cyfry, bo nich się dowiadujemy czy czegoś brakuje w tak zwanym wyposażeniu. Natomiast już widać, że brakuje mu 4-ek. Jeśli chcesz zawsze możesz napisać do mnie prywatnie, jeśli nie chcesz tego upubliczniać. Pozdrawiam
        • may.5 Re: Synek -numerologiczna 13-jak pomóc mu w życiu 18.02.14, 12:12
          Poniżej podaję:

spółgłoski razem HBRTNWKWSK
          samogłoski razem UEOAOI

Dziękuję bardzo!
          • wadim.zarski Re: Synek -numerologiczna 13-jak pomóc mu w życiu 18.02.14, 14:25
            Jest to forum pana Janusza, co prawda pisałem do niego z zapytaniem, czy nie ma nic przeciwko moim interpretacjom. Jednak nie dostałem od niego odpowiedzi. Może wolisz jego interpretacje, w końcu to do niego się zwróciłaś na początku. A ja się wtrąciłem, z kabalistyczną numerologią, natomiast teraz to już tzw. pitagorejska, którą i Janusz się zajmuje. Chcę się upewnić, aby wszystko było jasne. Jeśli się zgodzisz, to możliwe, że Janusz zrobi należyty komentarz do mojej interpretacji. Jest moim zdaniem świetnym numerologiem. W sumie im więcej dostaniesz informacji tym lepiej dla ciebie smile
            Pozdrawiam smile
            • may.5 Re: Synek -numerologiczna 13-jak pomóc mu w życiu 18.02.14, 21:14
              Będę bardzo wdzięczna za interpretacje i radę niezależnie, która kompetentna osoba jej udzieli. Czym więcej szczegółów dotyczących numerologi naszego synka poznamy, tym łatwiej nam będzie mu pomóc/ rozumieć. To prawda zwróciłam się do Pana Janusza, gdyż już wcześniej pomógł mi ustalić kilka ważnych dat w moim życiu, chociażby związanych ze ślubem. Dlatego też szanuję Jego zdanie. Choć Panu szczególnie też dziękuję, gdyż wniósł Pan pozytywne patrzenie na datę urodzenia mojego synka. Z niecierpliwością czekam na informacje i wszelkie sugestie.
            • laura988 Re: Synek -numerologiczna 13-jak pomóc mu w życiu 20.02.14, 14:17
              Witam, a co mógłby Pan powiedzieć o mojej 4/13 (to aktualnie 2 szczyt, w którym się znajduje). jest mi bardzo ciężko, nic mi nie wychodzi, ostatnio jestem w jakiejś zapaści, miewam już myśli ostateczne...
              moja data ur. 07.03.1977
            • janus50 Re: Wadim 21.02.14, 11:46
              Witaj
              wadim.zarski napisał:

> Jest to forum pana Janusza, co prawda pisałem do niego z zapytaniem, czy nie ma
              > nic przeciwko moim interpretacjom. Jednak nie dostałem od niego odpowiedzi.

Nie dotarłem do tego wpisu jeszcze, jednak zdecydowanie nie mam nic przeciwko, o ile twoja aktywność nie ma podłoża stricte komercyjnego.

> Mo
              > że wolisz jego interpretacje, w końcu to do niego się zwróciłaś na początku. A
              > ja się wtrąciłem, z kabalistyczną numerologią, natomiast teraz to już tzw. pita
              > gorejska, którą i Janusz się zajmuje.

Ani twoje nie jest kabalistyczna ani moja pitagorejska smile
              Uczyłem się u ŚP. Donki Madej, która także nazywała kabalistyczną numerologię której nauczała. Z jednej strony jednak, zdecydowanie określała Y jako samogłoskę. Podobnie zresztą jak Pani Kowalska, która też wykładała numerologię kabalistyczną. Z perspektywy czasu widzę jednak, że z kabałą niewiele ma to wspólnego.
              Co do systemu pitagorejskiego, to tutaj też mamy spore naduzycie w nazewnictwie. Pitagoras nigdy nie zajmował się datą urodzenia, i to nie on zdefiniował klucz liczbowy dla każdej litery.
              Zresztą alfabet starogrecki zawierał wg jednych źródeł 22 wg innych 24 litery, więc nie jest systemowo kompatybilny z naszym 26 literowym alfabetem łacińskim..

> Chcę się upewnić, aby wszystko było jasne
              > . Jeśli się zgodzisz, to możliwe, że Janusz zrobi należyty komentarz do mojej i
              > nterpretacji. Jest moim zdaniem świetnym numerologiem. W sumie im więcej dostan
              > iesz informacji tym lepiej dla ciebie smile

Oczywiście, korzystne jest, gdy mamy więcej spojrzeń na ten sam problem...

Pozdrawiam

> Pozdrawiam smile
    • may.5 Re: Synek -numerologiczna 13 -jak pomóc mu w życiu 26.02.14, 01:05
      Szanowni Panowie,

Chciałabym uprzejmie poprosić by, któryś z Panów dokończył/ poszerzył moją wiedzę na temat numerologi mojego synka i doradził mi na co mam zwrócić szczególną uwagę by maleństwu było dobrze wystartować w życiu.

Podaję raz jeszcze informacje:

Data urodzenia: 23.01.2014
      Imię - to numerologiczna (832592)= 29= 11
      Nazwisko - to numerologiczna (5651265129)= 42=6

Imię+nazwisko numerologiczna 8

Maleństwo posiada tylko jedno imię

spółgłoski razem z imienia i nazwiska HBRTNWKWSK
      samogłoski razem z imienia i nazwiska UEOAOI

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
      • janus50 Re: Synek -numerologiczna 13 -jak pomóc mu w życi 02.03.14, 11:23
        Witaj
        may.5 napisał(a):

> Chciałabym uprzejmie poprosić by, któryś z Panów dokończył/ poszerzył moją wied
        > zę na temat numerologi mojego synka i doradził mi na co mam zwrócić szczególną
        > uwagę by maleństwu było dobrze wystartować w życiu.
        >
        > Podaję raz jeszcze informacje:
        >
        > Data urodzenia: 23.01.2014
        > Imię - to numerologiczna (832592)= 29= 11
        > Nazwisko - to numerologiczna (5651265129)= 42=6
        >
        > Imię+nazwisko numerologiczna 8
        >
        > Maleństwo posiada tylko jedno imię

> spółgłoski razem z imienia i nazwiska HBRTNWKWSK
        > samogłoski razem z imienia i nazwiska UEOAOI
        >
        > Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Okoliczność, że urodzeniowa czwórka twojego synka pochodzi z karmicznej liczby trzynaście, nie jest niczym dramatycznym. Wibracja urodzeniowa określa nas rys charakterologiczny, który w powiązaniu z innymi istotnymi elementami portretu numerologicznego - dzień urodzenia, cykl, wibracje imienne - pokazuje nam obraz człowieka. Nie dotyczy to okoliczności zewnętrznych, sytuacji i wyzwań, które pojawią się na jego drodze życia - to jest określane przez białe szczyty.
        Jest oczywiste, że elementy określające nasze osobiste możliwości i talenty, w określony sposób definiują także, jak dana osoba poradzi sobie w konkretnych sytuacjach, jednak nie definiuje samych sytuacji.
        Czwórka to wibracja bardzo solidna, wytrwała, stabilna, posiadająca stałe poglądy, uczciwa, związana z tradycją, przewidywalna, przestrzegająca prawa, pracowita, dokladna ale też uparta, popadająca w pracoholizm lub lenistwo, zagubiona w szczególach, mało elastyczna, nieprzejednana.
        Twarde aspekty urodzeniowej czwórki zmiękcza w znacznym stopniu wibracja dnia urodzenia 5/23, która jest skrajnie różna od czwórki. Jest elastyczna, ciekawa świata, goniąca za nowościami, elokwentna, błyskotliwa, pomysłowa, spontaniczna.

Do 24 roku będzie przebywał w swoim pierwszym cyklu o wibracji jeden, który obdarza go dynamiką, chęcią rywalizacji, ambicją, chęcią zaznaczenia swojej pozycji w środowisku, determinacją w dążeniu do celu - może to znaleźć skuteczną realizację np. w sporcie a w szkole dać ambitnego ucznia.
        Równolegle trwający pierwszy szczyt o wibracji sześć, który skończy się w jego 32 roku życia, wskazuje na silne powiązanie z domem, rodziną, przynosi zwykle wiele obowiązków w sferze domu i rodziny, konieczność brania na siebie odpowiedzialności, nierzadko niedobór jednego z rodziców np. z powodu jego częstej nieobecności.
        Jednocześnie aktywny jest pierwszy czarny szczyt cztery, który może przynosić wspomniane wyżej niekorzystne aspekty wibracji cztery, z którymi oczywiście można i należy walczyć, by dążyć do zamienienia ich w pozytyw.
        Wibracje imienne mają wartość 3-5-8 i są to bardzo energetyczne i dynamiczne wibracje, nie są korzystne z uwagi na to, że definiowana przez nie energia nie jest stabilna, jest rozproszona, wielokierunkowa - może to przynosić działania chaotyczne, nieskoordynowane, nieskuteczne, ciągłe wzloty i upadki, kręcenie się w kółko.
        Problemem niewątpliwie jest fakt, że brak jest mu w zawartości liter wibracji 4 - litery D i M. To w kontekście urodzeniowej czwórki oraz czarnego szczytu cztery, może sprawiać, że negatywne aspekty czwórki będą mocno odczuwalne. Warto zastanowić się więc, aby dodać mu drugie imię, które wypełni braki i ustawi wibracje imienne na korzystne.
        Ponadto brak jest mu wibracji 7 - litery G, P oraz Y - co może przynosić jakieś utrudnienia w sferze, za którą odpowiedzialna jest siódemka - np. pozyskiwanie wiedzy, psychika, życie wewnętrzne - mogą pojawiać się negatywy siódemki - np. introwertyczność, popadanie w depresje, trudności w okazywaniu emocji i uczuć.
        Wibrację siedem również warto skorygować przy dodawaniu drugiego imienia.
        Pozdrawiam
        • may.5 Re: Synek -numerologiczna 13-jak pomóc mu w życiu 11.03.14, 14:10
          Bardzo dziękuję za informacje i rady. Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka