Dodaj do ulubionych

plany "śmieciowej rewolucji"

02.03.10, 12:09
wyborcza.pl/1,75248,7615916,Odkopmy_Polske_spod_tej_kupy_smieci.html
Obserwuj wątek
    • wiarusik Re: plany "śmieciowej rewolucji" 02.03.10, 20:46
      pewnie że to problem.okoliczni mieszkańcy wolą za darmo wywalić śmieci do wąwozu
      leśnego:P
    • darino "śmieciowa rewolucja" w Birczy 06.04.10, 16:14
      Podobno teraz zamiast poprzednich opłat kupuje się worki na śmieci po 10 zł.
      Obawiam się, że może to prowadzić do tego, że znowu pojawią się śmieci w lasach
      i nad rzeką.
      Mam jeszcze pytanie - czy oprócz czarnych "ogólnych" worków pojawią się worki
      kolorowe, do odpadów sortowanych, po 2 zł, jak w Dubiecku ?
    • darino planowane zmiany prawne 20.04.10, 11:22
      www.tvn24.pl/0,1652854,0,1,smiecisz-posiedzisz-do-12-lat,wiadomosc.html
    • darino w Birczy system chyba się nie sprawdza 20.06.10, 20:08
      Pojawiły się znowu dzikie wysypiska śmieci nad rzeką, a nawet worki
      ze śmieciami w rowach w samej Birczy.
      Lepszy byłby chyba abonament ściągany ze wszystkich zamieszkanych
      nieruchomości, bo przecież każdy jest "producentem" śmieci ?
      • salamander9 Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 27.06.10, 23:37
        A czemu się dziwić jak zniknęły wszystkie pojemniki i kontenery na śmieci.
        A czy trujące toksyny ze spalania w piecach plastików i innych sztucznych
        materiałów też podlega pod ciężki uszczerbek na zdrowiu człowieka ?
      • wiarusik Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 28.06.10, 20:17
        oczywiście,że każdy powinien płacić za wywóz śmieci,ale musi się zmienić
        mentalność ludzi mieszkających w gminie.chyba gmina nakłada takie podatki,ale
        tego nie zrobi bo radni chcą mieć stołki;) pozostaje czekać na małą katastrofę
        ekologiczną,najazd szczurów i karaluchów lub gdy te śmiecie dosłownie zaleją
        całą okolicę.
        • wiarusik Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 28.06.10, 20:26
          proponuję zrobić w nocy małą "akcję pod arsenałem"-śmiecie podrzucać na posesje
          i czekać co z tego wyniknie.
          • salamander9 Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 06.07.10, 01:33
            wiarusik napisała:

> proponuję zrobić w nocy małą "akcję pod arsenałem"-śmiecie podrzucać na posesje
            > i czekać co z tego wyniknie.
            Lepiej od razu pod UG, zabarykadować drzwi, to zaraz coś postanowią ;)
        • wiahor Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 28.06.10, 21:07
          Zanim wszyscy się zorientują, że są już wszędzie, będzie za późno. A propos,
          przypomniało mi się hasło wywieszane przy różnych okazjach na ogrodzeniu
          stadionu: "Bircza - wieś letniskowa".
          • salamander9 Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 06.07.10, 01:50
            "Wieś letniskowa' - może za 100 lat, jak jeszcze Giewont tu przeniosą :). Tu się nic w kierunku turystycznym nie rozwija. Wystarczy spojrzeć jak wyglądają drogi leśne, rowerowe, turystyczne, itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka