darino 02.03.10, 12:09 wyborcza.pl/1,75248,7615916,Odkopmy_Polske_spod_tej_kupy_smieci.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: plany "śmieciowej rewolucji" 02.03.10, 20:46 pewnie że to problem.okoliczni mieszkańcy wolą za darmo wywalić śmieci do wąwozu leśnego:P Odpowiedz Link
darino "śmieciowa rewolucja" w Birczy 06.04.10, 16:14 Podobno teraz zamiast poprzednich opłat kupuje się worki na śmieci po 10 zł. Obawiam się, że może to prowadzić do tego, że znowu pojawią się śmieci w lasach i nad rzeką. Mam jeszcze pytanie - czy oprócz czarnych "ogólnych" worków pojawią się worki kolorowe, do odpadów sortowanych, po 2 zł, jak w Dubiecku ? Odpowiedz Link
darino planowane zmiany prawne 20.04.10, 11:22 www.tvn24.pl/0,1652854,0,1,smiecisz-posiedzisz-do-12-lat,wiadomosc.html Odpowiedz Link
darino w Birczy system chyba się nie sprawdza 20.06.10, 20:08 Pojawiły się znowu dzikie wysypiska śmieci nad rzeką, a nawet worki ze śmieciami w rowach w samej Birczy. Lepszy byłby chyba abonament ściągany ze wszystkich zamieszkanych nieruchomości, bo przecież każdy jest "producentem" śmieci ? Odpowiedz Link
salamander9 Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 27.06.10, 23:37 A czemu się dziwić jak zniknęły wszystkie pojemniki i kontenery na śmieci. A czy trujące toksyny ze spalania w piecach plastików i innych sztucznych materiałów też podlega pod ciężki uszczerbek na zdrowiu człowieka ? Odpowiedz Link
wiarusik Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 28.06.10, 20:17 oczywiście,że każdy powinien płacić za wywóz śmieci,ale musi się zmienić mentalność ludzi mieszkających w gminie.chyba gmina nakłada takie podatki,ale tego nie zrobi bo radni chcą mieć stołki;) pozostaje czekać na małą katastrofę ekologiczną,najazd szczurów i karaluchów lub gdy te śmiecie dosłownie zaleją całą okolicę. Odpowiedz Link
wiarusik Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 28.06.10, 20:26 proponuję zrobić w nocy małą "akcję pod arsenałem"-śmiecie podrzucać na posesje i czekać co z tego wyniknie. Odpowiedz Link
salamander9 Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 06.07.10, 01:33 wiarusik napisała: > proponuję zrobić w nocy małą "akcję pod arsenałem"-śmiecie podrzucać na posesje > i czekać co z tego wyniknie. Lepiej od razu pod UG, zabarykadować drzwi, to zaraz coś postanowią ;) Odpowiedz Link
wiahor Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 28.06.10, 21:07 Zanim wszyscy się zorientują, że są już wszędzie, będzie za późno. A propos, przypomniało mi się hasło wywieszane przy różnych okazjach na ogrodzeniu stadionu: "Bircza - wieś letniskowa". Odpowiedz Link
salamander9 Re: w Birczy system chyba się nie sprawdza 06.07.10, 01:50 "Wieś letniskowa' - może za 100 lat, jak jeszcze Giewont tu przeniosą :). Tu się nic w kierunku turystycznym nie rozwija. Wystarczy spojrzeć jak wyglądają drogi leśne, rowerowe, turystyczne, itp. Odpowiedz Link