Dodaj do ulubionych

Droga mi Kamiennagórka

07.09.10, 21:54
Ponieważ opcja "Pytanie do Wojta" nie reaguje ośmielam się dzisiaj zadać publicznie pytanie. Otóż pod koniec lipca br. miałem przjemnośc przebywać w Birczy w czasie gdy tę miejscowość nawiedziły silne opady deszczu powodujące rozmycie drogi gminnej w rejonie Kamiennejgórki. Deszcze spowodowały że miałem trudności z dojazdem do zabudowań krewnych, którzy tam zamieszkują. Na następny dzien udaem się z prośbą do Urzędu Gminy o naprawę tego odcinka drogi. Przyjęła mnie Pani Sekretarz Gminy, która po wysłuchaniu poprosiła do swojego gabinetu pracownika Urzędu Gminy, jak się domyślam był on odpowiedzialny za naprawę dróg. Ów Pan obiecal Pani Sekretarz że droga zostanie natychmiast naprawiona, Gmina dysponuje stosownymi materiałami, przy pomocy krórych fragment drogi zostanie naprawiony. Byłem oczarowany tymi deklaracjami, które zaprzeczały negatywną opinię mieszkanców o obsłudze mieszkańców. Byłem zaskoczony profesjonalizmem Pani Sekretarz i pracownika. Po powrocie o wszytkim opowiedziałem zainteresowanym - oni odpowiedzieli "ZOBACZYMY" . W dniu dzisiejszym miałem podczas rozmowy telefonicznej zapytałem się czy droga została naprawiona. Ze zdziwieniem usłyszałem że tak jak było tak jest - nic nie zrobiono w tej sprawie. Jestem zdziwiony tak załatwionym problemem. Szkoda że nie jestem mieszkańcem tej wspaniałem miejscowości gdyż drugi raz tym pracownikom Urzędu Gminy nie dał bym szansy na wykonanie naprawy. Panie Wójcie oczekuję iż Pan osobiście zajmie się tą sprawą ponieważ tak się składa że Urząd jest dla mieszkańca a nie odwrotnie. Serdecznie Pana pozdrawiam. Na koniec, swego czasu pisałem meila do Pani Sekretrz właśnie w tej sprawie i zero odpowiedzi. Proszę o odpowiedz na pytanie : Kiedy droga Gminna w tem rejonie zostanie naprawiona? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • greywolf9 Re: Droga mi Kamiennagórka 08.09.10, 02:12
      W sprawie 'Pytań do Wojta', wójt też obiecywał naprawienie, i odblokowanie tej opcji, i na obietnicach się skończyło..jest to na forum.

Ha, ja już czekam na poprawienie 100m odcinka drogi, uniemożliwiającego dojazd do posesji, od 7 lat !
      Za poprzedniego wójta przychodziły chociaż odmowne odpowiedzi, zbywanie byle czym, najczęściej brakiem pieniędzy. Za obecnego, na składane pisma w sekretariacie, w ogóle nie dostaję żadnej odpowiedzi, i reakcji.
      Tak, że radzę się przyzwyczaić do stanu drogi, i uzbroić się w cierpliwość na następne 10lat. Chyba, że przy tej drodze zamieszka jakiś urzędnik z gminy, to napewno szybko naprawią.
      • salamander9 Re: Droga mi Kamiennagórka 14.09.10, 03:06
        A w ogóle UG nie ma obowiązku i terminu odpisywania na pisma?
    • hdd2 Re: Droga mi Kamiennagórka 14.09.10, 12:54
      Podobnie jest z ulicą Słoneczną. Jest to droga która prowadzi na tzw Wygon i dalej na Chomińskie. Kilka lat temu był kładziony tam dywanik ale zrobiony został tak, że szkoda gadać. Nie wiem kto odbierał te prace. Po ostatnich ulewach wypadły takie dziury jak leje w kraterach. Wiecie ci zrobił Pan Wójt?. Wysłał chłopaków z OSP żeby kamienie na drodze pozamiatali i gitara. Droga jak nowa. Patrzcie cóż za gospodarność.
    • darino a propos milczenia urzędu 21.09.10, 13:49
      Odpowiedź na pytanie o remont drogi jest już na stronie gminy.
      A ja mam taką ciekawostkę dotyczącą trybu i zakresu odpowiedzi urzędów:
      wyborcza.pl/1,75248,8403581,Milczenie_urzedow__czyli_wypadek_Arkadiusza_Sprzegi.html
      • hdd2 Re: a propos milczenia urzędu 08.12.10, 16:36
        Widać że Wójt jednak czyta to forum (lub ktoś inny miłościwie Mu donoszący) bo odpowiedział na temat drogi w Koźminie. Czy zatem udzieli odpowiedz nt. dróg o których mowa w powyższych postach?
        • holejnik Re: a propos milczenia urzędu 08.12.10, 21:29
          Witam Wszystkich zaglądających, a szczególnie hdd2 - Chcę zapewnić Państwa iż Pan Wójt Jozef Żydownik osobiście mi podziękował w terminie kilku dni po napisniu tego posta. Widać iż nie wszyscy mogą zobaczyć naocznie działania Pana Wójta w kwesti udzielania stosownych odpowiedzi na zpytania. Pozdrawiam serdecznie.
          • hdd2 Re: a propos milczenia urzędu 09.12.10, 10:32
            masz rację że nie wszyscy mogą to naocznie zobaczyć. Poczekam, aż Miłościwie Nam Obiecujący obieca nam coś za pośrednictwem strony Urzędu Gminy. Może się dowiem że przedmiotowe drogi są już w jurysdykcji Wojewody, powiedzmy pomorskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka