holejnik
07.09.10, 21:54
Ponieważ opcja "Pytanie do Wojta" nie reaguje ośmielam się dzisiaj zadać publicznie pytanie. Otóż pod koniec lipca br. miałem przjemnośc przebywać w Birczy w czasie gdy tę miejscowość nawiedziły silne opady deszczu powodujące rozmycie drogi gminnej w rejonie Kamiennejgórki. Deszcze spowodowały że miałem trudności z dojazdem do zabudowań krewnych, którzy tam zamieszkują. Na następny dzien udaem się z prośbą do Urzędu Gminy o naprawę tego odcinka drogi. Przyjęła mnie Pani Sekretarz Gminy, która po wysłuchaniu poprosiła do swojego gabinetu pracownika Urzędu Gminy, jak się domyślam był on odpowiedzialny za naprawę dróg. Ów Pan obiecal Pani Sekretarz że droga zostanie natychmiast naprawiona, Gmina dysponuje stosownymi materiałami, przy pomocy krórych fragment drogi zostanie naprawiony. Byłem oczarowany tymi deklaracjami, które zaprzeczały negatywną opinię mieszkanców o obsłudze mieszkańców. Byłem zaskoczony profesjonalizmem Pani Sekretarz i pracownika. Po powrocie o wszytkim opowiedziałem zainteresowanym - oni odpowiedzieli "ZOBACZYMY" . W dniu dzisiejszym miałem podczas rozmowy telefonicznej zapytałem się czy droga została naprawiona. Ze zdziwieniem usłyszałem że tak jak było tak jest - nic nie zrobiono w tej sprawie. Jestem zdziwiony tak załatwionym problemem. Szkoda że nie jestem mieszkańcem tej wspaniałem miejscowości gdyż drugi raz tym pracownikom Urzędu Gminy nie dał bym szansy na wykonanie naprawy. Panie Wójcie oczekuję iż Pan osobiście zajmie się tą sprawą ponieważ tak się składa że Urząd jest dla mieszkańca a nie odwrotnie. Serdecznie Pana pozdrawiam. Na koniec, swego czasu pisałem meila do Pani Sekretrz właśnie w tej sprawie i zero odpowiedzi. Proszę o odpowiedz na pytanie : Kiedy droga Gminna w tem rejonie zostanie naprawiona? Pozdrawiam