darino 05.12.04, 14:54 Jednym z większych pracodawców w gminie jest Urząd Gminy, ale proszę wpisywać wszystkie większe firmy ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darino Nadleśnictwo Bircza 05.12.04, 14:56 Chyba najwiekszy pracodawca w naszym rejonie. Obejmuje zasięgiem działania kilka gmin. www.krosno.lasy.gov.pl/ Odpowiedz Link
darino Gminna Sółdzielnia w Birczy 05.12.04, 14:58 Nie wiem w jakiej jest kondycji, pozbyła się większości sklepów w okolicy, prowadzi kilka sklepów w Birczy i skład opału i materiałów budowlanych w Starej Birczy. Odpowiedz Link
darino Wytwórnia Sprzętu Oświetleniowego w Birczy 05.12.04, 15:01 Zatrudnia dość dużo osób i sprzedaje swoje wyroby chyba w całej Polsce. www.wso-bircza.com.pl/ Odpowiedz Link
darino Górtech w Jaworniku Ruskim 05.12.04, 15:03 Wydobywa diatomit w Jaworniku. Nie wiem jak teraz z zatrudnieniem. gortech.republika.pl/ Odpowiedz Link
darino Re: Górtech w Jaworniku Ruskim 05.12.04, 15:05 podałem zły link. www.gortech.neostrada.pl/ Odpowiedz Link
darino FPH "Bieszczady" z Rudawki 05.12.04, 15:10 Prowadzą zakład i sklep mięsny oraz restaurację w Birczy. Kiedy restauracja była na parterze, serwowano tam smaczne obiady. Od kiedy zeszli do sutereny, nie korzystałem z ich usług, więc nie potrafię nic na ten temat napisać. www.zm-bieszczady.ptg-fg.com/index_rest.htm Odpowiedz Link
darino Re: FPH "Bieszczady" z Rudawki 17.03.05, 13:56 Znalazłem ich reklamę również na stronie pfg.sisco.pl/firmy/id21/ Odpowiedz Link
upowiec produkcja gontów w Kuźminie 17.03.05, 17:10 Na stronie www.bieszczadzkiedrewno.pl/ludzie.html znalazłem w Kuźminie dwóch producentów gontów. Odpowiedz Link
upowiec ZUL-e 17.03.05, 17:12 Największymi pracodawcami (ale "na czarno") są Zakłady Usług Leśnych - popularni "ajenci". Odpowiedz Link
darino Re: ZUL-e 19.03.05, 21:38 Masz rację, ale to w sumie kilkanaście różnych firm ! Odpowiedz Link
upowiec konkurs Podkarpacka Nagroda Gospodarcza 2005 29.04.05, 12:19 Ruszyła IV edycja najważniejszego gospodarczego konkursu w Polsce południowo- wschodniej - Podkarpackiej Nagrody Gospodarczej 2005. Organizatorem przedsięwzięcia jest Centrum Promocji Biznesu, we współpracy z wojewodą podkarpackim i marszałkiem województwa. Ideą konkursu jest prezentacja firm o najbardziej korzystnym wizerunku gospodarczym, budowanie zaufania do przedsiębiorstw i wytwarzanych przez nie produktów, oraz pokazanie, że z powodzeniem konkurują one z innymi podmiotami nie tylko w regionie czy w kraju, ale też na wspólnym, europejskim rynku. Konkurs będzie rozstrzygany w następujących kategoriach: firmy mikro (zatrudniające do 10 osób), firmy małe I (od 11 do 25 osób), firmy małe II (od 26 do 50 osób), średnie (od 51 do 250 osób) i duże (powyżej 250 osób). Uczestnicy mogą się starać także o nagrody dodatkowe w kategoriach: przedsiębiorstwo zagraniczne w Polsce (wymagany udział kapitału zagranicznego min. 51 proc.), instytucja finansowa, eksporter, gospodarstwo rolne, lub o nagrodę specjalną pod nazwą Firma Pięciolecia. Przedsiębiorstwa będą weryfikowane i porównywane w swoich grupach wielkościowych według kryteriów: dynamika sprzedaży, rentowność, wartość inwestycji, innowacyjność i nowoczesność technologii, dynamika i struktura zatrudnienia, relacje z kontrahentami. - Wyzwanie podjęło już ponad 90 firm - mówi Paweł Zając, dyrektor Centrum Promocji Biznesu. - Kryteria konkursu, wiarygodność i bezstronność oceny, liczne grono firm starających się o nagrody oraz oprawa medialna zadecydowały o tym, że nagrody stały się najważniejszymi wyróżnieniami dla podkarpackiego biznesu. Zgłoszenia udziału do konkursu przyjmowane będą do 20 maja. Informacji można zasięgnąć w Centrum Promocji Biznesu, ul. Rejtana 6, tel. 0-17 852 56 46 oraz w Internecie: www.png.pl mb, Super Nowości z dnia 29_04_2005 Odpowiedz Link
darino "Transprzęt" z Starej Birczy 27.11.05, 06:51 transprzet.rze.pl/ Nie słyszałem o tej firmie - czy jeszcze działa ? Odpowiedz Link
darino mamy i cały spis ... 27.11.05, 07:11 www.ditel.com.pl/index.php?kn=&kb=&km=&kp=przemyski&kg=Bircza&ku=&ka=&kw=9 Odpowiedz Link
tyrawa stadnina koni "Stylinart" w Korzeńcu ? 27.11.05, 17:47 Czy istnieje takowa ? Nie zauważyłem jej przejeżdżając do Przemyśla ? Odpowiedz Link
pol17 Re: stadnina koni "Stylinart" w Korzeńcu ? 28.11.05, 09:54 ta firma powstała niedawno bircza.pl/koniekorzeniec.html Odpowiedz Link
darino aaa, czyli to na Krępaku :))) 28.11.05, 13:05 Przyznam się, że raczej szukałbym na dole koło sklepu i szkoły. Czy stadninę prowadzi ktoś miejscowy ? Odpowiedz Link
tyrawa Re: stadnina koni "Stylinart" w Korzeńcu ? 28.11.05, 14:47 Dzieki za odpowiedź. Czyli w gminie są już dwie: w Leszczawie Dolnej i teraz w Korzeńcu ? Odpowiedz Link
holejnik Re: stadnina koni "Stylinart" w Korzeńcu ? 28.11.05, 17:03 Witam, jestem pod wrażeniem tej informacji, mogę już teraz obiecać iż gdy sie pojawię na drugi rok (a to już niedługo) to będę stałym gościem stajni w Korzeńcu. Bardzo dobra wiadomość - Pozdrawiam. Odpowiedz Link
nina40 Re: stadnina koni "Stylinart" -do Holejnik 28.11.05, 19:44 Myślę,że z Kamiennej Górki ta stadnina jest bardzo dobrze widoczna tzn. dach zabudowanej ujeżdżalni. Wiem,że z drogi między Wygonem a Chomińskiem bardzo dobrze ją widać. Stadnina znajduje się na Panieńskim Czubie. Odpowiedz Link
holejnik Re: stadnina koni "Stylinart" -do Holejnik 28.11.05, 20:00 Witam - przed chwilą rozmawiałem z szwagrem Mieczysławem Jabłeckim i On uświadomił mnie mówiąc gdzie ta stadnina jest, faktycznie z ogrodu mojej teściowej wyrażnie widać zabudowaia należące do stadniny koni. Dzięki Nina za info. Pozdrowienia dla Wszystkich Odpowiedz Link
darino stadnina koni "Stylinart" 12.12.05, 14:20 stadniny.org/pl/index.php?url=stylinart Odpowiedz Link