Dodaj do ulubionych

stan drogi Brzuska - Huta Brzuska

26.06.05, 16:43
Od skrzyżowania w Brzusce do mostu i leśniczówki Brzuska droga jest w stanie
tragicznym - wygląda jak po ciężkim bombardowaniu. Od mostu do tablicy "Huta
Brzuska" droga jest w dobrym stanie, następny odcinek przez wieś, aż do
kościoła, znowu tragiczny !
Jest to droga gminna, więc chyba radni mają wpływ na ten stan rzeczy, tym
bardziej, że ta trasa ma wyjątkowe walory turystyczne !
Państwo radni z Brzuski i Huty Brzuski, do roboty !!!
Obserwuj wątek
    • czesio48 Re: stan drogi Brzuska - Huta Brzuska 26.06.05, 20:01

Darino droga z Brzuski do Huty jest powiatowa (i juz jutro dzwonię do zarządu
      bo takie interwencje odnoszą czasami skutek), dopiero te dalsze odcinki w tym
      ten nowy są gminne. Napisz czy można przejechać samochodem i gdzie się włączyć
      jak bede jechał od Przemyśla. Pozdrawiam.
      • darino Re: stan drogi Brzuska - Huta Brzuska 26.06.05, 20:51
        Dojazd od Przemyśla :
        zjeżdżasz z serpentyn na Krępaku, kiedy wyjeżdżasz z ostatniego zakrętu i
        widzisz już prostą w dół Korzeńca, musisz skręcić ostro w prawo. Jest to nowa
        droga z serpentynami - niestety od krzyżówki do pierwszej serpentyny (na
        zakręcie jest skład drewna) nawierzchnia jest już spękana, zniszczona zapewne
        przez ciężarówki z drewnem i łupkiem). Dalej bardzo dobra droga serpentynami na
        Łazy, a potm długi zjazd do Huty. Dobra nawierzchnia kończy się przy kościele.
        Potem przez całą wieś aż do pagórka z tablicą "Huta Brzuska" droga bardzozłej
        jakości - składa się głównie z dziur. Potem odcinek dobrej nawierzchni od
        pagórka do mostku koło leśniczówki Brzuska. Od mostku do skrzyżowania w Brzusce
        nawierzchnia znowu bardzo zniszczona przez ciężarówki.
        Samochodem spokojnie można przejechać całą trasę, tylko od kościoła w dół wolno
        i slalomem !
        Pozdrowienia !
    • czarny113 Re: stan drogi Brzuska - Huta Brzuska 01.08.05, 10:12
      I stał się cud! Droga została połatana. Na początek dobre i to. Jeżeli ktoś tam
      pojedzie koła nie urwie.
      P.S. Pozdrowienia dla Gośki O.
      • darino stał się cud :))) 01.08.05, 12:36
        Miło słyszeć, że nasze pisanie daje jakieś efekty !
        Dzięki za wiadomość !!!
        • tyrawa która droga następna ? 02.08.05, 12:11
          Do opisania i remontu oczywiście.
          • czarny113 Re: która droga następna ? 09.08.05, 21:23
            Do Tyrawy. Kiedy u was nprawią drogę? TRUDNO SIĘ JEDZIE NA PRZEMYT DO
            KROŚCIENKA!!!
            • darino do Krościenka w lewo :))), do Tyrawy w prawo ! 10.08.05, 01:18
              Do Roztoki to jeszcze nasza gmina i powiat przemyski :)
              Nie wiem, czy ta droga jest powiatowa czy wojewódzka ?
            • tyrawa u nas w porządku 11.08.05, 09:22
              To droga do Ustrzyk jest w dużo gorszym stanie.
    • wojtekz444 Re: stan drogi Brzuska - Huta Brzuska 28.12.17, 19:17
      A propo drogi..... Ostatnio udałem się do pana radnego Kazimierza C z Huty Brzuskiej któryś raz z kolei w sprawie drogi dojazdowej do domu (GMINNEJ DROGI) Stan drogi jest naganny ,nie można przejść a samochód osobowy nie daje rady dojechać do domu gdyż (Grzęznie w błocie) Wielokrotnie udawalismy się do gminy,do pana sołtysa i niezwykle bezczelnego pana Kazimierza C radnego.....Bezskutecznie. Pan wójt zgodził się przywieżć żwir lecz na nic to się zdało.Kolejny raz udałem się do pana radnego ,zacząłem kulturalnie rozmowę po czym radny wraz z sołtysem i kilkoma innymi osobami
      (świetlica ,tam odbywała się rozmowa) odpowiedział przekleństwami i od samego początku obraził mnie : Cytuję :"A CO TO JA KU..WYGRAŁEM W TOTOLOTKA" "POCAŁUJ MNIE W DU...""KUR..IDŻ SIĘ OSTRZYGNIJ" A TAKŻE GROŻBY :"WY TYLKO SOBIE ZASZKODZICIE A NIE POMOŻECIE ROZMOWĄ ZE MNA DZISIAJ"..... I WIELE INNYCH WULGARNYCH SŁOW PANA RADNEGO ORAZ SOŁTYSA ..... JESTEM ZBULWERSOWANY PROSTOTĄ I CHAMSTWEM LUDZI KTÓRZY PEŁNIĄ TAKIE STANOWISKA....... ZAMIERZAM IŚĆ Z TYM GDZIE TRZEBA I CAŁE ZDARZENIE ZGŁOSIĆ .
    • ra_ko Re: stan drogi Brzuska - Huta Brzuska 11.07.18, 18:21
      Do tego stanu dróg w Brzusce i innych okolicznych miejscowości przyczynia się w główniej mierze Nadleśnictwo poprzez wywóz drewna z lasu tak więc ukłony w stronę władz Nadleśnictwa niech sypią kasiurą na renowację dróg gminnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka