darino 12.01.07, 13:32 Czy to prawda, że parę lat temu został pochowany w kaplicy rodzinnej na starym cmentarzu ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
currara2 Re: ostatni dziedzic Birczy - pan Kaciuba 12.01.07, 13:36 Skąd masz takie informacje? Pierwsze słyszę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
darino Re: ostatni dziedzic Birczy - pan Kaciuba 12.01.07, 13:46 Usłyszałem przypadkiem, i właśnie chciałem sprawdzić tę informację :)) Pozdrawiam również :)) Odpowiedz Link
upowiec Re: ostatni dziedzic Birczy - pan Kaciuba 13.01.07, 12:02 Wiem, że byl Ukraińcem jak i ojciec - Mykoła Kaciuba. Po "usynowieniu" przeniósł metrykę do kościoła, i podobno w kościele odbyła sie jakaś wielka uroczystośc z okazji przyjęcia go do parafii. Odpowiedz Link
currara2 Re: ostatni dziedzic Birczy - pan Kaciuba 13.01.07, 12:11 Mógłbyś podac zródło tych informacji? Odpowiedz Link
upowiec Re: ostatni dziedzic Birczy - pan Kaciuba 13.01.07, 12:34 Chyba jakis przekaz ustny od ktoregoś za starych mieszkańców Birczy. Może mówił mi o tym pan Makarowski ? Nie pamiętam. Oprocz tego pamiętam, że mówiono, że w rzeczywistości Stanisław Kaciuba był nieślubnym synem Stanisława Kowalskiego. Tylko wydaje mi się, że ostatni dziedzic Stanisław Habdank Kaciuba Kowalski (1898-1936) pochowany jest w tej kaplicy. Więc w tej wiadomości to może jego syn, o ile wiadomość jest prawdziwa. Odpowiedz Link
mister1 Makarowscy 13.01.07, 13:11 wiem, ze pan Makarowski, organista, nie zyje, a co sie dzieje z jego corkami, Ala i Grazyna ? Odpowiedz Link
mister1 Re: Makarowscy 17.01.07, 16:03 mister1 napisał: > wiem, ze pan Makarowski, organista, nie zyje, a co sie dzieje z jego corkami, > Ala i Grazyna ? . Odpowiedz Link
dymek25 Re: ostatni dziedzic Birczy - pan Kaciuba 17.01.07, 16:34 Najprościej pójść na parafię do księdza i zapytać, o ile nie ma w kapliczce tabliczki. Odpowiedz Link
mister1 Re: ostatni dziedzic Birczy - pan Kaciuba 19.01.07, 23:06 zwlaszcza, jak sie ma pare tysiecy km do Birczy.Dziekuje dymku za pomoc. Odpowiedz Link
dymek25 Re: ostatni dziedzic Birczy - pan Kaciuba 20.01.07, 16:47 Nie wiedziałam, ale mamy chyba w Birczy przyjaciół (ja mam tylko kilkaset km.) Pozdrawiam Odpowiedz Link
mister1 Re: ostatni dziedzic Birczy - pan Kaciuba 20.01.07, 23:37 nie wiedzialm, zes tez zamiejscowy dymku... pozdrawiam serdecznie mister (nie Birczanin ale milosnik Birczy od lat wielu) Odpowiedz Link