Dodaj do ulubionych

Do Administratorów Forum Bircza

08.03.07, 14:18
Szanowni Panowie Administratorzy !
Żądam przywrócenia do porządku uczestnika Forum Bircza o nicku Piotrzr. Pan
Piotrzr może głosić dowolne poglądy, będę z nimi polemizował, ale wyzwisk i
chamskich wypowiedzi pod moim adresem nie będę tolerował.
L. Bodio
Obserwuj wątek
    • krouk Re: Do Administratorów Forum Bircza 08.03.07, 16:03
      Panie Leszku - radzę nie przejmować się i "olewać" takie odzywki - mnie piotrzr
      obrażał tak samo a nawet jeszcze gorzej - zastosowałem zasadę prof
      Bartoszewskiego o pijaku w tramwaju (zapewne Panu znaną) - po prostu są ludzie,
      którzy nie są w stanie nas obrazić, bo są "na innym poziomie" ;))
      • lokis1271 Re: Do Administratorów Forum Bircza 08.03.07, 20:22
        Szanowny Kolego Krouku !
        Poziom Pana Piotra z Rzeszowa nie jest dla mnie zaskoczeniem , śledziłem na forach jego wypowiedzi , również w stosunku do Pana. Ale mimo to , po konsultacjach z różnymi osobami na Forum o Forum, wiem , że można skutecznie zdyscyplinować tak forumowiczów, jak i administratorów, chociaż to dość długa droga. Uważam , że bezkarność jest bardzo demoralizująca, najlepszy dowód , to chociażby właśnie sprawa UPA. Banderowcy po wojnie przez wiele lat siedzieli cicho, a ponieważ nikt nie postawił tej organizacji przed żadnym trybunałem i nie rozliczył ze zbrodni , to uznali , że nikt już o tym nie pamięta, nie ma żadnych świadków i dokumentów. Podnoszą więc głowę i piszą nową, przeinaczoną historię wydarzeń.
        Dlatego w przypadku Pana Piotra z Rzeszowa nie ustąpię, jestem cierpliwy i mam czas. Mam w końcu jakiś dług wobec moich Krewnych, oprócz tego wiem , że w Birczy mieszka wielu rozsądnych ludzi, czytałem przecież wpisy Pana Sosny i innych forumowiczów, im też jestem coś winien.
        Serdecznie Pana pozdrawiam
        L. Bodio
    • san1 Re: Do Administratorów Forum Bircza 08.03.07, 21:39
      ciekawe co napisze pan administrator?
      • niezorientowany1 Re: Do Administratorów Forum Bircza 13.03.07, 15:12
        Szanowni Panowie Administratorzy !
        Po raz kolejny żądam przywrócenia do porządku uczestnika Forum Bircza o nicku
        Piotrzr. Pan Piotrzr może głosić dowolne poglądy, będę z nimi polemizował, ale
        wyzwisk i chamskich wypowiedzi pod moim adresem nie będę tolerował , cytuję :

"a to pan zna ??
        Autor: piotrzr
        Data: 13.03.07, 15:02

Donos - charosze dieło - no doniszczik - sukinsyn :)"

L. Bodio
        • piotrzr Re: Do Administratorów Forum Bircza 13.03.07, 15:21
          niezorientowany1 napisał:

> Szanowni Panowie Administratorzy !
          > Po raz kolejny żądam przywrócenia do porządku uczestnika Forum Bircza o nicku
          > Piotrzr. Pan Piotrzr może głosić dowolne poglądy, będę z nimi polemizował,
          ale
          > wyzwisk i chamskich wypowiedzi pod moim adresem nie będę tolerował , cytuję :
          >
          > "a to pan zna ??
          > Autor: piotrzr
          > Data: 13.03.07, 15:02
          >
          > Donos - charosze dieło - no doniszczik - sukinsyn :)"
          >
          Panie L. Bodio - a co jest złego w tym staroruskim przysłowiu - akurat
          pasującym do okoliczności pisanych przez pana donosow??
          No co w tym złego??? :))))
          • dymek25 Re: Do Administratorów Forum Bircza 13.03.07, 16:28
            Ja znam też jedno dosadne i staroukraińskie; Wełykij Iwan a durnyj.Jest też całkiem sporo przysłów staropolskich, których nie chcę przytaczać, bo możemy
            się obrażać w nieskończoność. A to chyba nie donos, bo wiadomo kto, gdzie i kiedy. Przepraszam, ale i mnie poniosło.
            • piotrzr z szacunkiem do Pani ale 13.03.07, 19:42
              Odnosze wrażenie, że Pani w swym ckliwym pochykaniem sie nad genealogią rodzinną
              zdaje się nie dostrzegać, ze istnieją w Polsce tacy kresowiacy - zapiekli w swej
              nienawiści do każego przejawu ukrtaińskości czy proukraińskoći - że gotowi są
              pluć jadem w imię rzekomo lub faktycznie odniesionych strat rodzinnych.
              To tacy ludzie zamknęli sie w Karmelu w 1991 roku nie ustepując nawet przed
              autorytetem papieskim, organizują kolejne sabaty kresowian czy konferencje jak
              ostatnio w Przemyslu, zyją maniakalnymi twierdzeniami o odpowiedzialności
              zbiorowej Ukraińców.
              Pani tego nie czuje bo albo nie ma Pani związku "genetycznego" z ukraińskościa
              albo mysli, że uniknie konfliktu z osobami typu pan L.B unikając drażliwych tematów.
              A ja dla takich panow - mam tylko pogardę i kpinę - Tyle od "durnego Iwana" :)-
              tym okresleniem "wyklarowała" Pani swoją postawę na forum Bircza.
              Z wyrazami ubolewania i serdecznymi pozdrowieniami Piotr
              • ciekawy344 Re: z szacunkiem do Pani ale 13.03.07, 23:50
                Pioruś raczył napisać :

"Odnosze wrażenie, że Pani w swym ckliwym pochykaniem sie nad genealogią rodzinną

po co ta wycieczka osobista ? wystawiasz sobie świadectwo.

"zdaje się nie dostrzegać, ze istnieją w Polsce tacy kresowiacy - zapiekli w
                swej nienawiści do każego przejawu ukrtaińskości czy proukraińskoći - że gotowi
                sąpluć jadem w imię rzekomo lub faktycznie odniesionych strat rodzinnych."

może i są Bodino do nich nie należy, wolno mu pisać o krzywdach doznanych na
                przykładzie jego rodziny od terrorystów ukraińskich a nie wszystkich Ukraińców
                jak sugerujesz.

" To tacy ludzie zamknęli sie w Karmelu w 1991 roku nie ustepując nawet przed
                autorytetem papieskim, organizują kolejne sabaty kresowian czy konferencje jak
                ostatnio w Przemyslu, zyją maniakalnymi twierdzeniami o odpowiedzialności
                zbiorowej Ukraińców."

bez związku i bzdury... o odpowiedzialności zbiorowej bo przesiedlenia dotknęły,
                wiele nacji podczas i po II WŚ a tzw. Akcja Wisła oceniana z perspektywy czasu
                była środkiem doraźnym, żeby UPA odciąć od zaplecza... a nie zemstą na ludności
                cywilnej, jak Ty piszesz " odpowiedzialnością zbiorową " i sposobem na
                unikniecie konfliktów narodowościowych w przyszłości... jakoś to się sprawdziło
                w czym tylko utwierdza mnie twoje pisanie... bo rachunek krzywd na obie strony
                był na tyle poważny, że moglibyśmy mieć u siebie drugie Kosowo.

" Pani tego nie czuje bo albo nie ma Pani związku "genetycznego" z ukraińskościa
                albo mysli, że uniknie konfliktu z osobami typu pan L.B unikając drażliwych
                tematów."

Nie stój murem za terrorystami, faszystami, bandytami czy innym UPA to i
                konfliktów nie będzie, bo jakoś wrogów Ukraińców, ich kultury, religii czy
                tradycji tu nie widuje. A to Ty właśnie utożsamiasz nacjonalistów ukraińskich z
                Ukrainą, narodem tradycją a to wcale tak nie jest.

" A ja dla takich panow - mam tylko pogardę i kpinę - Tyle od "durnego Iwana"
                :)- tym okresleniem "wyklarowała" Pani swoją postawę na forum Bircza.
                Z wyrazami ubolewania i serdecznymi pozdrowieniami Piotr "

miej co chcesz mało kogo to obchodzi... i dla jasności mój komentarz do tych
                wypowiedzi mimo, że adresowany do Ciebie... wcale do Ciebie nie jest. Bo nie
                warto to taki mój osąd i zadnie kieruje do innych użytkowników forum.
              • dymek25 Re: z szacunkiem do Pani ale 14.03.07, 09:28
                To ckliwe pochylanie się nad genealogią mnie nauczyło pokory[czasem niestety jest odwrotnie], a co do związku "genetycznego" to bardzo się cieszę, że go u siebie nie odkryłam[dotychczas],bo
                Rzeczpospolita musiała by sięgać od Inflant, przez Litwę,BIRCZĘ, po Węgry i Austrię,a tego moja psychika i małe birczańskie forum by nie wytrzymało.
                Co do przysłowia, myślałam, że tak się będziemy dzielić ich znajomością[ nota bene, to "moje", przekazane rodzinnie, stosowała prababka karcąc swego syna,
                legionistę etc.Co do Kresowiaków, są wśród nich tacy i owacy-jak wśród Ukrainofilów. Zacytuję Młynarskiego-"Pan to wyczuwa?.."
                Bez wyrazów ubolewania, z wyrozumiałością starszej osoby i pozdrowieniami...
    • ciekawy344 Re: Do Administratorów Forum Bircza 13.03.07, 21:25
      chlopaki zyjecie ? ( admini ) bo zaczynam sie o Was martwic.... juz nawet nie
      zbije tego starego durnia...:)) bo by to bylo kopanie lezacego...:)) donos dobre
      sobie...:)
      • piotrzr w obronie pana Lesia-ciekawemu 13.03.07, 22:25
        iekawy344 napisał:

.. juz nawet nie zbije tego starego durnia...:)) bo by to bylo kopanie
        lezacego...:)) donos dobre sobie...:)

Nie godzi się tak zwracac do pana Lesia - fe - nie ładnie.
        A od siebie podaruję ci prostaczku wierszyk Tuwima- chcesz??

Próżnoś repliki się spodziewał,
        Nie dam ci prztyczka ani klapsa.
        Nie powiem nawet: "Pies cię j...ł" -
        Bo to mezalians byłby dla psa.
        • ciekawy344 Re: w obronie pana Lesia-ciekawemu 13.03.07, 23:19
          było do Ciebie...obiecałem Cię nie bić kłamco, bo to próżny trud Ty i tak już
          mądrzejszy nie będziesz...:P odniosę się tylko do Twojej krzywdzącej-kłamliwej
          oceny kresowiaka Bodino w poprzednim poście... on nigdzie nie manifestuje swojej
          wrogości do Ukraińców, a tylko zupełnie słusznie do nacjonalistów ukraińskich,
          których to z Darino macie w zwyczaju wybielać, tłumaczyć i bronić.
          • ciekawy344 Re: w obronie pana Lesia-ciekawemu 13.03.07, 23:25
            zresztą podobnie kłamiesz w sprawie donosów....chyba świadomie kreujesz go na
            donosiciela bo nawet, Ty znasz definicję donosu...? a tu z jego strony niczego
            takiego nie było...to dość chamskie i szczeniackie z Twojej strony ...cóż pewnie
            masz o tym inne zdanie... w każdym razie gratuluje dobrego samopoczucia...
          • darino Piotra od "staruchów" wyzywać ??? 14.03.07, 09:04
            A fe ...
            • dymek25 Re: Piotra od "staruchów" wyzywać ??? 14.03.07, 09:33
              Wełykij to "staruch"? A to przysłowie, jak słusznie zauważył
              ciekawy, było dla innych takoż. Trzeba uczyć się języków obcych.
              Lekcję zapoczątkował Piotrzr.
              P.S. A co z moją Trójcą? Mam szukać gdzie indziej?
              • darino o Trójcy zapomniałem :(((( 14.03.07, 09:42
                Musiałem przyjechać do rodziców, bo dopadła ich grypa.
                Przepraszam za opóźnienie, w piątek zrealizuję zamówienie :)) Pozdrawiam !
                • dymek25 Re: o Trójcy zapomniałem :(((( 14.03.07, 09:48
                  No, to "Poka".
            • dymek25 Re: Piotra od "staruchów" wyzywać ??? 14.03.07, 09:37
              Widzę, że każdy już w swoim narzeczu.Idę zatem do
              ogrodu pokopać. Wszak wiosna.
              • piotrzr MNie od "staruchów" wyzywać ??? 14.03.07, 09:47
                dymek25 napisała:

> Widzę, że każdy już w swoim narzeczu.Idę zatem do
                > ogrodu pokopać. Wszak wiosna.

A u mnie w ogródeczku i przebisniegi przekwitają i krokusiki już "kstoją" ,
                wilcze łyko juz "smierdzi" niemożebnie :)a pigwa paki rozwija :

A żem stary i głupi tego nie ma co kryć - by z prawie 50-tką na karku na forach
                ze smarkaczami typu "c" się przekomarzać ??
                • ciekawy344 Re: MNie od "staruchów" wyzywać ??? 14.03.07, 10:06
                  " A żem stary i głupi tego nie ma co kryć - by z prawie 50-tką na karku na forach
                  ze smarkaczami typu "c" się przekomarzać ?? "

o widzisz stary tetryku... wreszcie coś od wiosennego słoneczka zazgrzytało pod
                  kopułą, idź już pokopać do ogródka będziesz bardziej pożyteczny...:P:)))
                  • dymek25 Re: MNie od "staruchów" wyzywać ??? 14.03.07, 10:58
                    oj, jaka miła przerwa na kawkę, tak trzymać
                    Przyda się trochę dystansu i oddechu, zwłaszcza z 60-tką
                    na karku i w krzyżu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka