Dodaj do ulubionych

Przedszkole Zebra w Piasecznie

03.03.15, 18:58
Moje dziecko chodziło do przedszkola Zebra w Piasecznie na ul. Julianowskiej uważam że to przedszkole jest mocno przereklamowane przez dyrekcję i na pewno nie jest polsko-angielskie, w pierwszej grupie dzieci są za małe i nie mówi się do nich po angielsku w kolejnych już trochę więcej ale nie cały czas. Plan który jest przedstawiany na początku roku jest wykonywany może w 50 %, kamery mają tak kiepskie oprogramowanie że w konsekwencji okazuje się że nie każdy może oglądać dzieci. Ciągle brakowało pełnego składu personelu co kończyło się łączeniem grup, w wakacje też są grupy łączone. Jedzenie mimo własnej kuchni słabe widziałam opakowanie najtańszych płatków śniadaniowych z Auchan opakowanie z rączką, bardzo małe porcje, dziecko przychodziło strasznie głodne zawsze. Opłaty miesięczne to koszt czesnego + zajęcia dodatkowe + wszystkie wycieczki. Około +/-1300 zł. Z perspektywy czasu moje dziecko wysłałabym do innego przedszkola które pewnie byłoby tańsze i lepsze. NIESTETY DAŁAM SIĘ ZBAJEROWAĆ NA SUPER BAJER P. DYREKTOR . NIE POLECAM !!!!!
Obserwuj wątek
    • klara_79 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 03.03.15, 21:57
      Czy może ktoś coś więcej napisać jeszcze o tym przedszkolu?? od września chciałabym posłać tam córkę. Wcześniej czytałam dobre rzeczy dot.tego przedszkola niestety posty były sprzed kilku lat, czy aż tak wiele się zmieniło?? Chciałabym aby moja córka trafiła w dobre ręce, tym bardziej, iż jest to jedno z droższych przedszkoli w Piasecznie. Pani dyr rzeczywiście robi wrażenie ale nie chce żeby tylko skończyło się na obietnicach.
      • rico2014 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 13.03.15, 21:24
        od 2010 roku jestem nieprzerwanie zwiazana z przedszkolem Zebra . Obecnie uczeszcza do niego moje trzecie dziecko- to o czyms swiadczy! przedszkole caly czas trzyma poziom. i tak, to wszystko prawda co mowi P. Dyrektor- slusznie zachwala swoje przedszkole- grupy sa male, max 16-18 osobowe. w kazdej grupie jest 2 nauczycieli (1 od nauczania ogolnego i drugi ktory caly czas mowi po angielsku). zajecia jezykowe sa codziennie, podzielone na kilka sesji, dodatkowo native speaker 3 razy w tygodniu. zajec stalych jest bardzo duzo, oprocz realizowania podstawy programowej i jez. angielskiego w przedszkolu jest logopedia, rytmika, gimnastyka korekcyjna, zajecia muzyczne, teatralne, poranki muzyczne, program masazy, nauka gry na pianinie (dla zerowki) i innych instrumentach, zajecia sportowe, kulinarne, science klub, co miesiac przyjezdzaja do przedszkola goscie, teatrzyki czy np cyrk :) i to wszystko w ramach czesnego! Panie sa swietne, bardzo mile i cieple, dzieci uwielbiaja swoje ciocie i z radoscia chodza do przedszkola. kadra jest swietnie wyksztalcona i kompetentna. kuchnia super- panie kucharki gotuja na miejscu, nie zaden catering. jedzenie pyszne, urozmaicone i zdrowe, ekologiczne (ciemne pieczywo, duzo owocow i warzyw, nie ma slodyczy, slodzonych sztucznych jogurtow itp). 6! posilkow (sniadanie, drugie sniadanie, zupa, drugie danie (podawane oddzielnie by dzieci wiecej zjadly) podwieczorek i dodatkowy podwieczorek dla dluzej zostajacych dzieci (kanapki lub druga inna! zupa ok. 17). poza tym, wlascicielka bardzo dba o przedszkole, co roku sale sa w calosci odmalowywane, budynek odnawiany, plan zabaw zmieniany i pojawiaja sie nowe zabawki. ogolnie ja jestem bardzo zadowolona! i szczerze polecam to przedszkole!
    • mo_nicka_ja Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 06.03.15, 17:39
      negatywne opinie są bardziej wiarygodne jeśli nie są wstawiane przez "jednorazowe" nicki :)
      najlepiej jak są podpisane imieniem i nazwiskiem....
      ale że sieć to anonimowość (teoretycznie, wiem) to gdy na forum ktoś pojawia się znienacka i po raz pierwszy odzywa się tylko by kogoś zdyskredytować to można mieć duuuuże wątpliwości co do wiarygodności :)

ja tak tylko bo przedszkola to mnie już nie interesują
      • mama_na_etacie Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 10.03.15, 21:55
        przyganiał kocioł garnkowi! Poza tym właśnie najczęściej jak ktoś się pojawia pierwszy raz to musiał zaistnieć silny bodziec ku temu tym bardziej że pisze dużo negatywnego.
        Ale wracając do sedna tematu, bardzo duża część rodziców poszukuje opinii w necie, ale nie oznacza to, że jak przeczyta coś negatywnego to w żaden inny sposób tego nie sprawdzi tylko forum będzie wyznacznikiem. W tym tygodniu miałam okazję porozmawiać z Rodzicami pod przedszkolem i powiem szczerze że znaleźli się tacy którzy byli zadowoleni jak i tacy którzy narzekali, więc coś w tym musi być. Jutro idę porozmawiać z rodzicami innego przedszkola,
        • mo_nicka_ja Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 10.03.15, 22:26
          że niby jestem "jednorazowym" nickiem?
          o nie, choć ostatnio nieczęsto pisuję na forum :)
          poziom rozmów na forum ostatnio jest żenujący i aż się pisać nie chce...

tylko wątki przedszkolno-szkolne czasem mają dłuższy żywot ale często i tu bardziej reklama i antyreklama przebija niż rzetelne opinie...
    • nadiativoli Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 13.03.15, 09:37
      Jak dla mnie to ewidentne działanie konkurencji, w dodatku nieudolne. Zarzuty pod adresem przedszkola tak absurdalne, że bardzo łatwo je obali, wystarczy popytać rodziców :). Jestem mamą dziecka, które właśnie kończy swoją przygodę z Zebrą (od września idzie do szkoły) więc mamy kilkuletnie doświadczenie z tą placówką. Oczywiste jest, że każdy rodzic ma własne oczekiwania co do przedszkola i pewnie każdy znajdzie jakieś niedociągnięcia, braki, czy dopatrzy się sytuacji które mu nie odpowiadają. Faktem jednak jest, ze w każdej grupie są 2 opiekunki (co jest rzadkością), jedna mówi do dzieci TYLKO po angielsku. Dzieci w każdej sytuacji muszą wyrazić swoje potrzeby również w tym języku (np. jeśli chcą iść do toalety czy poprosić o dokładkę). Mojemu synowi zdarza się więc to nawet w domu. Uważam, że poziom nauki języka jest zdecydowanie wyższy niż w innych okolicznych przedszkolach, co potwierdzają także w Chatting Kids. Dla mnie osobiście nie był to warunek decydujący przy wyborze przedszkola. Nigdy też nie było "niedoboru" personelu i nigdy nie łączono grup. Sytuacje kryzysowe zdarzają sie bardzo rzadko, tak jak teraz, gdy jest epidemia grypy wśród dzieci i pań, ale przedszkole sobie doskonale radzi. Dla mnie jest to sytuacja zrozumiała i nie widzę problemu.
      Posiłki są przygotowywane na miejscu, w przedszkolu, mojemu dziecku bardzo smakują i wiem od innych mam, że ich dzieci również bardzo sobie chwalą kuchnię Zebry. Porcje nie są duże, ale dzieci dostają nieograniczoną ilość dokładek i zawsze są najedzone.
      Przedszkole ma bardzo rozbudowany program i szczerze mówiąc nie bardzo wiem, co można jeszcze chcieć wymagać, aby "przerabiano" z tak małymi dziećmi?
      Zebra jest bardzo fajnym, kameralnym przedszkolem (po jedynej grupie dla każdego rocznika) i bardzo chwalę sobie to, że każda "ciocia" zna KAŻDE dziecko i zawsze można uzyskać wyczerpująca informację o tym co działo się z dzieckiem w ciągu dnia.
      Być może inni rodzice będę mieli inne spostrzeżenia, na coś innego zwrócili większą uwagę ale powyższe zarzuty z pewnością są wyssane z palca. Konkurencja się nie popisała i zrobiła kiepski wywiad ;)
      • rico2014 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 13.03.15, 21:30
        jesli chodzi o angielski to w pelni sie zgadzam! syn uczeszczal do zebry 4 lata, obecnie jest juz w szkole i radzi sobie swietnie! wyroznia sie na tle klasy, ma bardzo dobre wyniki a to w glownej mierze zasluga przedszkola! w zerowce w Zebrze zostal swietnie przygotowany, zarowno polonistycznie, matematycznie jak i jezykowo. chodzi do chatting kids w jozefoslawiu, razem z trojka innych dzieci z Zebry (na 10 w grupie) i panuje zgodna opinia ze tak dobrej grupy to jeszcze nie bylo. i ten fakt tylko potwierdza skuteczne nauczanie angielskiego w Zebrze. rowniez w szkole nauczyciel angielskiego jest bardzo zadowolony z jego wynikow.
    • natalia_sztruks Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 13.03.15, 12:59
      Na facebooku Zebry same 5 w ocenach jak widac rodzice ktorzy maja tam swoje dzieci sa bardzo zadowoleni :) ja nigdy nie slyszalam zadnej negatywnej opinii na temat tego miejsca a jestem z nim zwiazana juz dluzszy czas. Ciepla atmosfera, jezyk angielski na wysokim poziomie,zawsze swieze posilki i usmiechnieta kadra gotowa odpowiedziec na wszystkie pytania zwiazane nie tylko z dziecmi z wlasnej grupy. Opieka jest moim zdaniem na wysokim poziomie. Zupelnie nie podzielam negatywnych opinii ktore mialam okazje tu znalezc i uwazam ze jest to zlosliwe dzialanie Na niekorzysc przedszkola.
      • phi-88 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 13.03.15, 14:00
        Mam synka w najmłodszej grupie, chodzi do zebry od września tak wiec przez te pół roku zdążyłem sobie wyrobić opinie o tym przedszkolu.

W przedszkolu panuje przyjazna atmosfera, a Panie są zawsze gotowe żeby udzielić wszelkich informacji na temat dnia mojego synka.
        Posiłki są robione na miejscu a co najważniejsze nigdy nie wrócił głodny do domu, to tylko oznacza że się najada i mu smakuje,
        Co do języka angielskiego to jest on na każdym kroku, Panie wszystkie prośby kierują zarówno po polsku jak i angielsku, mój synek ma 3 latka a rozumie już podstawowe zwroty po angielsku gdzie nigdy wcześniej z tym językiem nie miał kontaktu. To tylko świadczy ile pracy Panie włożyły w naukę tego języka.
        Do przedszkola chodzi z uśmiechem i zawsze jest problem z wyjściem gdy za wcześnie przyjdę :) a jak pytam jak było w przedszkolu zawsze pozytywnie i z zachwytem opowiada co robi,

Czego jako ojciec mógłbym wiecej wymagać od tego przedszkola jak szczęście dziecka jest tu nad wyraz wymowne i świadczy że podjęliśmy dobrą decyzję oddając go we wrześniu do Zebry.

Największe słowa uznania należą się Pani Magdalenie z grupy drums, Synek mówi że kocha ciocie. Dzieki Pani Magdzie wiem że Synek jest szczęśliwy i bezpieczny. gdybym miał jeszcze raz wybrać bez wątpienia powierzyłbym go ponownie pod opiekę przedszkolu Zebra i cioci Madzi ponieważ nie opiekuje się ona czyimiś dziećmi tylko opiekuje się nimi jakby opiekowała się swoimi :)
        Ta empatia i przywiązanie przekłada się na dobre samopoczucie synka i nie dziwie mu się że tęskni za przedszkolem gdy przychodzi weekend.
        • mamka-mamka Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 15.03.15, 07:52
          Zgadzam sie jak najbardziej :) moje dziecko tez szczesliwe w najmlodszej grupie a jak szczesliwe dziecko to i mama :) jak najbardziej polecam przedszkole Zebra!
    • caroline2205 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 13.03.15, 18:00
      Moje dziecko również chodziło do tego przedszkola i jestem z niego BAAARDZO zadowolona! Nazwa wskazuje, że to przedszkole angielsko-polskie i rzeczywiście takie jest - już w najmłodszych grupach dzieci poznają podstawowe zwroty w języku angielskim i potrafią ich używać, a po 4 latach edukacji poziom ich angielskiego jest naprawdę dobry - córka chodzi obecnie do szkoły z rozszerzonym j.angielskim i mam porównanie - wypada świetnie! Podobnie jest z programem nauczania realizowanym w przedszkolu - rewelacyjne przygotowanie do szkoły! "Ciocie" w przedszkolu nie tylko uczą dzieci zgodnie z programem oświaty, ale potrafią wzbudzić w dziecku chęć uczenia się!!! W grupie mojej córki przez cały okres edukacji przedszkolnej nie zmienili się opiekunowie - od samego początku, przez 4 lata te same "ciocie" prowadziły dzieci i była to bardzo zżyta grupa. Ponadto jak na przedszkole muzyczne przystało, dzieci uczą się mnóstwa piosenek zarówno po polsku, jak i po angielsku! Nawet niektóre przedstawienia dla rodziców odbywały się w j. angielskim. W kwestii posiłków - przedszkole ma własną kuchnię, nie catering i zdecydowanie dzieci nie chodzą tam głodne! Porcje są dostosowane do wieku dzieci, a jak ktoś chce więcej, to "ciocie" dają dokładki. Dzieci dostają 5 posiłków, a jak zostają dłużej, to nawet 6! Córka nigdy nie była głodna w przedszkolu i nawet czasem chciała żeby w domu przygotować do jedzenia coś, co było w przedszkolu i bardzo jej smakowało :) Zdecydowanie POLECAM Przedszkole Zebra w Piasecznie!!! Ani przez chwile nie zawahałam się aby zapisać drugą córkę również do Zebry, więc od września znów tam zawitamy :)
    • mikafika77 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 16.03.15, 01:48
      Witam, jestem mama synka który chodzi do przedszkola Zebra. Wybrałam to przedszkole z pośród wielu w Piasecznie i nie jest najbliżej naszego miejsca zamieszkania, jesteśmy naprawdę bardzo zadowoleni. odpowiadając na argumenty Lojalna1 dobrze powiedziane polsko-angielskie. W grupie jest dwóch nauczycieli JEDEN polsko DRUGI angielsko języczny co jest naprawdę rzadkością na rynku, gdyż najczęściej
      jest to nauczyciel i POMOC. Czy jak Twoje dziecko płacze bo tęskni za mamą i ma 2-3 lata to będziesz mówiła po angielsku ono jest i tak bardzo zestresowane i to jest naprawdę BEZDUSZNY pozbawiony EMPATII do własnego dziecka argument. Plan jest realizowany! proszę sprawdź dokładnie jakie plany realizują inne przedszkola moje dziecko zaskakuje nas ciągle nowymi wiadomościami czy wiecie jak nazywają się kształty w języku angielskim ? mogłabym mnożyć przykłady. Synek ze słuchanych w radio tekstów piosenek po angielsku mówi" ta pani/ ten pan śpiewa...to to i to" uczy się 2 rok w przedszkolu i w domu nie rozmawiamy w języku angielskim to znaczy ze tą wiedze wyniósł z ...ZEBRA ! kamery to fakt i prawda ale czy w inny sposób niż podglądanie nie można sprawdzić dziecka ? ( uśmiech, rozwój, chęć bycia w przedszkolu) czasem brakuje nauczycieli ale czy my tez nie chorujemy a dzieci nie maja z tego powodu żadnych braków. Wakacje jak to wakacje, w większości przeszkól są obowiązkowe przerwy 2-4 tygodnie a w Zebrze nie ma przedszkole DZIAŁA CAŁY ROK. W wakacje właśnie to nam się podobało ze dzieci integrowały się ze wszystkimi dziećmi i nauczycielami to było super a i tak indywidualne zajęcia miały w grupach. Latem na terenie jest plac zabaw, trampolina i... basen dla radości i ochłody czy dla naszych dzieci latem jest potrzebne coś więcej to są WAKACJE !!! Jedzenie dobre, świeże i naprawdę wyszukane menu. chyba Lojalna1 nie byłaś w innych przedszkolach gdzie dzieci maja nutelle na śniadanie a czy w domu podajesz jogurt z amarantusem i pestkami dyni na deser! ja akurat mam na tym tle naprawdę duzą wrażliwość i wiedze, mój synek musi być dobrze odżywiany to był jeden z argumentów ZA ZEBRA i nie zawiodłam się a nawet więcej jak prosiłam indywidualnie nauczycielki by zapisywały co synek je ( z powodów zdrowotnych) prośba moja była wysłuchana, zrozumiana i wspólnie odnieśliśmy sukces. Nauczycielki są wspaniałe, troskliwe i czule dla NASZYCH dzieci. Wspaniale integrują całą grupę uważamy ze lepiej nie mogliśmy wybrać robią więcej niż nauczyciele bo podchodzą z MIŁOŚCIĄ do dzieci i pracy :) Ilość wycieczek i zajęć jest imponująca ! nie ma takiej ilości w żadnym przedszkolu fakt płatne są bilety wstępu ale czy jeśli dzieci idą do teatru to czy my nie mamy ponosić tego kosztu? Czy bilet wstępu na wystawę LEGO, muzeum czy teatru powinno wchodzić w czesne ? MY z całego serca dla dobra dzieci i z całym przekonanie i tym czego syn się uczy POLECAMY. Jeszcze jedno trapiące mnie pytanie jeśli było tak słabo to dlaczego Twoje dziecko chodziło do tego przedszkola? hmmm jest taki szeroki wybór i nie ma obowiązku hmmm bo... ZEBRA JEST SUPER
    • madzia_1975 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 16.03.15, 09:02
      To tego przedszkola chodziła dwójka moich dzieci. Byliśmy bardzo zadowoleni, ale największa niespodzianka jest w momencie poszukiwania szkoły. Byłam w 3 placówkach i na info , że dzieci są z Zebry usłyszałam, że wychowanie, znajomość języka , umiejętności dzieci są na najwyższym poziomie z tego miejsca - to też jest PR Zebry???. Moje dzieci brylują teraz w szkole z bardzo dobrymi wynikami. Nie mówiąc o jęz. angielskim, z którym takie obcowanie jak w Zebrze pozwala na dużo szybsze i łatwiejsze przyswajanie wiedzy w szkole. Brawo ZEBRA! Dla mnie jest to najlepsze przedszkole.
      • nadiativoli Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 16.03.15, 09:34
        Zdecydowałam się zabrać głos w sprawie Zebry (choć nie często to robię), gdyż jak pisałam jesteśmy z tym przedszkolem związani kilka lat i przez ten czas dokładnie mogliśmy zobaczyć, jak wiele wysiłku, pracy i inwencji twórczej wkładają w wychowanie naszych dzieci, zarówno Pani Olga jak i wszystkie "ciocie". Zrobiło mi się bardzo przykro, ze ktoś jednym, złośliwym wpisem może tak niesprawiedliwie ocenić i oczernić czyjś wysiłek. Tym bardziej cieszę się, że inni rodzice tak licznie zdecydowali się wypowiedzieć swoje zdanie w tym temacie, bo ja mogę wyrazić się tylko w superlatywach na temat Zebry i innych opinii nie słyszałam od rodziców, którzy mają tam swoje pociechy.
        Większość dzieci z osiedla na którym mieszkam, chodziło lub chodzi do Słoneczka (wcześniej na topie był Świat Bajek) i mam porównanie, jak wyglądają realia w tych przedszkolach.
        Dzięki Bogu mamy wolny wybór i możemy decydować samodzielnie, gdzie i z kim nasze dzieci mają spędzać czas, tylko proszę: nie niszczmy bezmyślnie czyjeś pracy, zaangażowania i miejsca które stworzyli! Nie potrafię zrozumieć takiej postawy i strasznie mnie to razi...
        • rico2014 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 16.03.15, 10:51
          zgadzam sie w zupelnosci. zarowno Pani Olga jak i cala kadra bardzo sie stara by poziom przedszkola byl najwyzszy z mozliwych a przede wszystkim by dzieci czuly sie tam dobrze- to powinno byc dla nas jako rodzicow najwazniejsze. niestety jest w przedszkolu dwojka czy trojka rodzicow ktorzy od mniej wiecej roku maja tylko i wylacznie pretensje, o wszystko, o Panie, choroby, kamery, jedzenie, program, jego realizacje lub nie. tym samym niestety psuja atmosfere. jedno mnie zastanawia- skoro sa non stop niezadowoleni i tak bardzo im sie w Zebrze nie podoba to czemu nie zmienia przedszkola. nikt ich tu na sile nie trzyma. i niestety obawiam sie ze ten post zostal stworzony przez ktores z nich lub za ich namowa. jak dla mnie kompletnie bez sensu. ale coz, ludzie sa rozni, nie wszyscy sa mili. na szczescie 95% rodzicow zebrowych dzieci jest zadowolonych i codziennie z radoscia przyprowadzaja do przedszkola swoje dziecko. pozdrawiam i milego dnia zycze
          • iwonastepien48 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 16.03.15, 15:32
            Mój syn uczęszczał 4 lata do Zebry, także z pełną świadomością mogę napisać, że cały personel przedszkola, Ciocie oraz Pani Olga bardzo się starają, aby dzieciaki chciały tu wracać.

Początki były trudne i nie ominął nas bolesny proces adaptacji, ale dzięki niezwykłemu podejściu Cioć, do których dzieci lgną bezwarunkowo, już po kilku tygodniach syn zaczęło pytać, dlaczego tak wcześnie po niego przyszłam?! To jest chyba najlepsza rekomendacja.
            Co chwile zaskakiwał mnie poziomem posiadanej wiedzy, bardzo szybko poznał niezliczoną ilość piosenek, co chwilę, jak z rękawa sypał kolejnymi wierszykami, a także znajomością języka angielskiego! Dzięki pogadankom tematycznym, nauce higieny, gimnastyce, zajęciom sportowym, robotyce, szachy, wycieczkom do teatrów, muzeów oraz wspaniałym wystąpieniom publicznym, przygotowanych z wychowawcami byłam spokojna o jego wszechstronny rozwój oraz w 100% przekonana, że Ciociom po prostu po ludzku się chce! Są uśmiechnięte, opanowane i kreatywne w kontaktach z dziećmi, przy tym wsłuchane w potrzeby swoich podopiecznych. Zebra ma najlepsze metody nauczania m.in. czytania, matematyki, mój syn w wieku 5 lat samodzielnie składał wyrazy, teraz czyta najlepiej klasie .Wychowawczyni oraz Pani od j.angielskiego pytała nas, do którego przedszkola syn chodził, gdzie tak dobrze nauczył się czytać, pisać, liczyć, głoskować, czytać i wymawiać po angielsku?
            Wszystkie osoby zatrudnione w przedszkolu chętnie rozmawiają, mają czas nie tylko dla dziecka, ale także dla rodzica!
            Dodatkowo mało liczne grupy, cudowna rodzinna atmosfera, pełna akceptacji i zaangażowania. Obecne wyniki syna w szkole, a także to, że dobrze napisał egzamin wstępny do szkoły, utwierdziły mnie w przekonaniu, że wybór zebry był idealny. Moje dziecko weszło w ?dorosłe? szkolne życie ? radosne, wrażliwe i twórcze. często mówi "mamo w przedszkolu robiliśmy trudniejsze"
            Polecam Zebrę

• olcianb79 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 19.03.15, 14:07
      Witam, jestem kolejnym rodzicem dziecka, które uczęszcza do Zebry. Jestem osobą, która nie udziela się na forach ani w portalach społecznościowych ( to mój debiut), ale kiedy dowiedziałam się jak niesprawiedliwie zostało opisane Nasze Przedszkole postanowiłam zabrać głos w tej sprawie.
      Do Zebry trafiliśmy jako do naszego trzeciego przedszkola, więc mamy trochę doświadczenia ( niestety negatywnych) z przedszkolami... Jako bardzo nieufni bardzo ostrożnie odnosiliśmy się do informacji przekazanych na spotkaniach z Panią Olgą, z premedytacją umawialiśmy się oddzielnie ja, oddzielnie mąż, w okres adaptacji również zaangażowaliśmy się oboje ( każdy oddzielnie, żeby się uzupełniać). Zdecydowanie ujęła nas przyjazna i ciepła atmosfera tego miejsca. Początkowo plan tygodnia przestraszył nas różnorodnością zajęć, ale zajęcia te są dla dzieci formą zabawy, program jest rozbudowany a nasze dziecko ciągle nas zaskakuje wiedzą wyniesioną z przedszkola oraz znajomością słówek i zwrotów w języku angielskim. Poprzednie przedszkole bardzo restrykcyjnie przestrzegało zasady zwracania się w języku angielskim przez jednego z nauczycieli już do dzieci 2,5 letnich co budowało dodatkową barierę ( nie jesteśmy rodziną dwujęzyczną i w domu używamy języka polskiego) i w sytuacjach awaryjnych nie sprawdzało się. W Zebrze tak nie jest, Ciocie wiele treści przekazują w języku angielskim, ale bez "spinki", w razie problemu jest on rozwiązywany w języku polskim.
      Poziom nauczania jest naprawdę wysoki ( myślę, że nie tylko w Naszej grupie), widzę co umieją inne 4-5 latki. Postępy też są widoczne na podstawie prac, które przynosi nasze dziecko z przedszkola ( w domu prace plastyczne nam tak nie wychodzą).
      W moim odczuciu oraz innych rodziców z innych przedszkoli ilość wycieczek i imprez jest imponująca. Co do opłat za np. bilety wstępu to wydaje mi się to normalne, że są dodatkowo płatne ( w poprzednich przedszkolach i u znajomych też jest taka praktyka),
      Swoją drogą podziwiam kadrę, że conajmniej raz w miesiącu zabierają dzieci na wycieczkę gdyż jest niezłe wyzwanie...
      Kuchnia super, początkowo zastanawiałam się czy nasz syn ( w domu mega wybredny) będzie jadł w przedszkolu, ale nigdy nie wraca z przedszkola głodny, dzięki własnej kuchni zawsze dzieci mogą liczyć na dokładki. Jadłospis zdrowy i zachęcający do próbowania nowych smaków (dla alergików dostosowany do nich).
      W wakacje faktycznie grupy są łączone, ale przedszkole jest czynne cały rok bez przerw, kadra też ma prawo do urlopu, do czego również obliguje Kodeks Pracy. W wakacje przeprowadzane są prace remontowe, które niedezorganizują pracy przedszkola (rodzice są informowani mailowo o wszystkich pracach - można na to przygotować również dziecko), dzięki łączeniu grup dzieci dodatkowo się integrują i poznają.
      Przedszkole bierze udział w wielu projektach lokalnych i ogólnopolskich.
      W Zebrze dziecko jest traktowane podmiotowo a nie przedmiotowo. To nie tylko ono ma się podporządkować regułom i zasadom, ale również ono musi być zrozumiane. Każde dziecko jest inne, inne rzeczy je interesują ma inne potrzeby, inaczej reaguje na kary a inaczej na nagrody, w Zebrze (a w naszej grupie napewno) wychowawczynie słuchają i obserwują dzieci i wiedzą jak do którego dotrzeć (inaczej do "wrażliwca" inaczej do "buntownika" inaczej do "dynamitu"). W razie problemu spokojnie starają się wspólnie z rodzicami znaleźć sposób na uporanie się z nim. Słuchają również sugestii rodziców.
      Współpraca rodzic-przedszkole bez zarzutu, o wszystkich ważnych dla nas kwestiach jesteśmy wręcz natychmiast (SMS) informowani.
      Komunikacja: menu tygodniowe, plan miesięczny atrakcji, program edukacyjny przerabiany w danym miesiącu z angielskiego i edukacji przedszkolnej jest przekazywany mailowo. Dodatkowo raz na semestr organizowane są indywidualne spotkania rodziców z wychowawcami oraz z logopedą ( o ile dziecko potrzebuje dodatkowych zajęć).
      Co do współpracy z Panią Olgą to również nie mamy zastrzeżeń. Jeśli zgłaszaliśmy jakiś w naszym odczuciu problem był on w miarę możliwości rozwiązywany.
      Na chwilę obecną jesteśmy z mężem zdecydowani posłać naszego młodszego syna do Zebry, bo oszczędzi to nam i dziecku stresów wynikających z niewłaściwego traktowania małych ludzi oraz braku empatii.

Pytanie, które mi się nasuwa to dlaczego przy tak negatywnym odbiorze przedszkola nadal się tam (pewnie już trzeci rok) posyła dziecko? Nie lepiej zamiast się flustrować przez te lata i wylewać niesprawiedliwe opinie było przenieść się do innego przedszkola? Jeśli nie ma się zaufania do placówki i warunki nie są satysfakcjonujące to zawsze można dziecko przenieść, a im wcześniej tym lepiej....
      Ten pierwszy negatywny wpis myślę, że w niezamierzony sposób zmotywował rodziców i tak naprawdę uruchomił lawinę pozytywnych komentarzy tych, którzy są zadowoleni z przedszkola, a czy może być lepsza reklama...
      Reasumując Zebra jest fajna. Myślę, że naszymi pozytywnymi opiniami podbudujemy kadrę, która w moim odczuciu nie zasłużyła sobie na te negatywne.

Muszę się jeszcze odnieść do drugiego wpisu:

"a tym czasem w obecnym przedszkolu orzeczono, iż córka ma straszne braki w nauce i problemy z koncentracją co powoduje, iż pozostaje kolejny rok w zerówce. Faktycznie po pół roku czasu widać zdecydowaną zmianę w zachowaniu naszego dziecka. Takie zachowanie jak podejrzewałam było spowodowane tym, iż dzieci całymi dniami nudziły się!! Także potwierdzam słowa Lojalnej1. NIE POLECAM!!!"

Moim zdaniem za braki w nauce nie powinno się obwiniać tylko przedszkola, rodzice dzieci, które są w innych przedszkolach jeśli widzą, że dziecko z wiedzą odstaje od swojej grupy wiekowej to pracują również z nim w domu. Nie pochwalam podejścia "nauczy się w przedszkolu" my jako rodzice również odpowiadamy za edukację naszych dzieci. Problemy z koncentracją myślę, że też jako rodzic można samemu zauważyć i przez odpowiednie zabawy wypracować lub porozmawiać z psychologiem jak pomóc. Z wpisu wnioskuję, że w okresie kiedy dziecko chodziło do Zebry (czyli co najmniej 2 lata) zachowanie pozostawiało wiele do życzenia, a teraz po pół roku widać zmiany, czyli przez te dwa lata rodzice nie widzieli problemu? Tu jeśli szukać winnych to chyba raczej rodzic, który teoretycznie spędza z dzieckiem więcej czasu dodatkowo w kontakcie jeden na jeden powinien to widzieć. Dlatego nie przekonuje mnie ta wypowiedz... To trochę szukanie winnych, a tak z innej beczki opinia nowego przedszkola myślę, że nie jest neutralna... W gronie znajomych też są dzieci, które zostają w zerówce na drugi rok i nie wydaje mi się aby to był powód do rozpaczy i szukania winnych, może naprawdę potrzebuje tego roku. Ja nie jestem zwolenniczą reformy, zwłaszcza, że program starszych klas nie jest podobno dostosowany do dzieci rok młodszych, ale my niestety już wyboru nie mamy, chyba, że dziecko nie osiągnie dojżałości szkolnej.
      Jeśli dziecko w przedszkolu cały dzień by się nudziło to myślę, że po dwóch-trzech dniach bym się zorientowała, przecież codziennie z nim rozmawiam, nie codziennie mi opowiada co robili, ale często. Można też zobaczyć na Fb co się dzieje, raczej nie są to wyreżyserowane scenki... Dzieci przynoszą również prace raz w tygodniu, raz na dwa tygodnie (myślę, że Panie nie robią ich same wieczorami w domu...).

Na chwilę obecną jesteśmy z mężem zdecydowani posłać naszego młodszego syna do Zebry, bo oszczędzi to nam i dziecku stresów wynikających z niewłaściwego traktowania małych ludzi oraz braku empatii.

Ogólnie negatywy zrobiły dla przedszkola dobrą robotę, głowa do góry i pracujcie tak jak pracujecie... "Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził".
      Przedszkole ma pomagać wychowywać i edukować a nie robić to za rodziców.
    • czamag Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 22.03.15, 21:39
      Moja córka drugi rok chodzi do Zebry.
      Angielski - juz w najmłodszej grupie córka umiała nazwać po angielsku kolory, znała proste zwroty "more please" (i dobrze wiedziała kiedy tego użyć), znała podstawowe nazwy zwierząt. Nie pamietam dokładnie co jeszcze, bo było to ponad rok temu. Ale jeżeli to nie w przedszkolu sie tego nauczyła to gdzie?
      Kamery - oczywiście. Dość często zdarzało sie ze był problem z zalogowaniem sie na strone, ale wynikało to z tego, ze rodzice zamiast zalogować sie na chwile, zobaczyc co sie dzieje i sie wylogować, to byli tam zalogowani całymi dniami, co obciążało łącze. Ja osobiście od tego roku nie zalogowałam sie ani razu. Mam pełne zaufanie do tego, co sie dzieje w przedszkolu. Zebra prowadzi swoją strone na FB i widac po tych zdjęciach ze dzieci sa tam pod dobra opieka. One sa tam szczęśliwe. Jak moja córka jest chora, to po kilku dniach siedzenia w Donu często pyta czy moze juz iść do przedszkola - to chyba najlepsza rekomendacja :)
      Łączenie grup - to chyba oczywiste ze jak w grupie zapisanych jest np. 10 czy 15 dzieci acprzyjdzie "garstka" tonie grupy sa łączone. Z drugiej strony czy to problem? Przedszkole pracuje cały rok, nie ma problemu z szukaniem dyżurnego przedszkola na okres wakacji. Z drugiej strony jakby grupy nie były łączone to "życzliwa" osoba mogłaby stwierdzić, ze przedszkole probuje naciągnąć rodziców na koszty których mozna byłoby uniknąć łącząc grupy i płacąc jednej wychowawczyni a nie np 3
      Kwestia jedzenia - nie wiem z jakich produktów sa przygotowywane posiłki, bo nie zaglądałam do kuchni. Nie mniej jednak posilki sa smaczne, dziecko zawsze moze poprosić o dokładkę. Na początku, w najmłodszej grupie,zdarzało sie,ze córka nie chciała jesc, ale przy odbieraniu jej z przedszkola byliśmy o tym informowani.
      Czesne i wycieczki - samo czesne nie jest przesadzone w odniesieniu do tego, co oferuje przedszkole. Mnie osobiście nie dziwi ze za wycieczki trzeba dodatkowo płacić. To normalne, ze nalezy zakupić np. bilety wstępu, opłacić przekaz (wycieczka ciuchcia) itp. Tak samo z zajęciami dodatkowymi. Jak komus nie pasują jakies zajęcia to nie musi na nie zapisywać dziecka.
      Kadra - jak dla mnie na najwyższym poziomie. Wszystkie ciocie, z Pania Olga na czele kochają dzieci jak swoje i opiekują sie nimi wzorowo.

Posyłając swoją pociechę do państwowego przedszkola trzeba dopłacać za praktycznie wszystko. Angielski jest raz albo dwa razy w tygodniu po kilkanaście minut, a w Zebrze jest codziennie przez cały czas. Codzienne zajęcia sa na tyle zróżnicowane i wypelniaja czas, ze jak kogoś nie stać to nie musi wykupować dodatkowych zajęć.

Jeżeli komus nie odpowiada Zebra, zawsze moze zabrać swoje dziecko. Przecież "wszędzie lepiej gdzie nas nie ma".
      Ja uważam ze to był naprawde dobry wybór i dobrze zainwestowane pieniądze w rozwój dziecka.
    • 1qazxdr5 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 03.06.15, 08:12
      Moje dziecko chodzi do drugiej lokalizacji -Raszyn -Rybie.

Zgadzam się z opinią że przedszkole jest przereklamowane. Drugi raz dziecka bym tam nie posłała.
      Poziom tego przedszkola można było zobaczyć na ostatnim pikniku. Tylko jedna grupa cos się nauczyła i przedstawiała a reszta to statyści. Na stronie jest napisane Angielsko-Polskie przedszkole muzyczne. Ani angielko ani muzyczne.
      Dzieci na pikniku nie potrafiły poprawnie zagrać 3 nut na cymbałkach.
      Gdyby to było moje przedszkole to wstyd by mi było wystawić takie przedstawienie przed rodzicami.
      Przedszkole nie daje nic od siebie. Nawet taki piknik - jak co roku konkurs dla rodziców na najlepsze ciasto i sałatki - i problem poczęstunku z głowy.
      Ogólnie opinie są różne, niektórzy rodzice są zadowoleni - ja ich nie rozumiem ale ok może mają inne wymagania. Wiele osób jest też nie zadowolonych rozmawiają ze sobą o tym ale nie przenoszą dzieci bo dzieci zżyły się ze sobą.Wiem że połowa jednej grupy planowała przenosiny ale obiecano poprawę i zostały.
      Kamery u nas nie działały kilka miesiecy ale teraz jest ok.
      Co do jedzenia, dziecko wejdzie do samochodu i już krzyczy jeść - ale to może specyfika dziecka, wiec nie oceniam.
      • 8ewa1 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 22.06.15, 09:37
        Absolutnie się nie zgadzam. Moje dziecko również uczęszcza do Przedszkola Zebra w Raszynie. Profesjonalna, świetnie wykształcona kadra w tym roku tak przygotowała zerówkę, że dzieci podostawały się do najlepszych szkół prywatnych w Warszawie - co bardzo chętnie potwierdzą inni rodzice! Kuchnia jest tak elastyczna, że przygotowuje zróżnicowane posiłki dla wszystkich dzieci z przeróżnymi alergiami pokarmowymi. Do tego moje dziecko nauczyło się np. jeść przepyszne zdrowe pasty - a gdy tylko prosi o dokładkę, zawsze ją dostaje. Co do pikniku - świetnie zorganizowany, zarówno dla rodziców - jak i dzieci. Ja osobiście konkurs na najpyszniejsze ciasto lub sałatkę, corocznie traktuję, jako wyzwanie i razem z moim dzieckiem świetnie się bawimy biorąc w nim udział. Co do działalności muzycznej i językowej, nie mam wątpliwości, że jest na najwyższym poziomie. 4 latki, które grają utwory na dzwonkach, to jest spory wyczyn. A pokaz pianistów w tym roku przerósł nasze najśmielsze oczekiwania. Moje dziecko kończy w tym roku zerówkę, potrafi czytać, komunikować się w języku angielskim i jest świetnie przygotowane do podjęcia nauki w szkole. O przywiązaniu do nauczycielek - powiem tylko tyle, że całą rodziną płakaliśmy na zakończeniu roku. Polecam!!!
        • 8ewa1 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 21.08.15, 10:22
          Droga mamo absurdem jest wierzyć w to, co każdy odrzucony facet np. przez nauczycielkę przedszkola lub konkurencja może napisać na forum. Nie da się poświęcać więcej uwagi tatusiom, niż dzieciom - sama zapewne to Pani widzi podczas adaptacji. Obiektywnie uważam, że do romansów dochodzi w każdym środowisku a do tanga trzeba dwojga. Myślę, że to też kwestia zaufania do swojego męza, czy żony , czy partnera/ki. Życie osobiste pracowników, powinno pozostać ich życiem - na pewno nie ma ono wpływu na pracę - chybą , że zaczynają się pojawiać tego typu komentarze - obrazające zarówno kadrę, jak i mające wpływ na renomę placówki. Co uważam za świadome działanie konkurencji lub zranionej osoby. Życzę powodzenia, nie przejmowałabym się zupełnie takimi historiami.
          • flower32 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 21.08.15, 10:49
            Przepraszam jeśli kogoś uraziłam swoim wpisem, opinie takie zasłyszałam na placu zabaw gdzie cała ta sytuacja była szeroko komentowana od biedronki pod romanse i nie wyglądali Ci rodzice na konkurencję ani na "odrzuconego faceta" normalna rozmowa rodziców z rodzicami, dwie mamy posyłają tam dzieci, ja nie miałam odwagi podjąć tematu z uwagi że sama też za tydzień poślę tam dziecko, Faktycznie adaptacja pokazała mi zaangażowanie w wychowanie dzieci.

Nie chce tu negatywnie wpłynąć na opinie przedszkola ale plotki nie biorą się znikąd.
            Co do swojego męża jestem pewna ale przebywanie dziecka w przedszkolu gdzie atmosfera jest taka "luźna" może źle na niego wpłynąć i stąd moje pytanie. mam prawo się o to martwić.

"Obiektywnie uważam, że do romansów dochodzi w każdym środowisku a do tanga trzeba dwojga"
            z tego rozumiem że romanse i relacje z Ojcami to prawda...
            Pani Ewo nie wiem czy Pani tam pracuje ale czy mogę mieć pewność że teraz do takich relacji już nie dochodzi ? osobiście nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie mój mąż dostanie jakiegoś smsa od Pani nauczycielki nie związanego z moim dzieckiem.

co do wpisu wyżej niestety też słyszałam o tym konkursie na ciasto i sałatkę aby tylko ograniczyć koszty organizacji imprezy ale to juz sprawa kierownictwa i finansowania takich pikników, jedna placówkę stać na takie imprezy i ciasto a inne nie i myślę że to nie jest kwestia negatywna, w końcu piknik nie jest obowiązkowy, jak ktoś nie chce przynieść ciasta niech nie idzie na piknik.
    • aga7474pl Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 03.09.15, 22:58
      tratatata
      • aga7474pl Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 03.09.15, 23:03
        przepraszam, mój synek dorwał się do komputera i wysłał omyłkowo wiadomość o treści tratata
        aga7474pl napisał(a):

> tratatata
        • flower32 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 04.09.15, 10:49
          Zaczęło się on mojego wpisu i zapytania na tym forum wiec chce tylko powiedzieć że jednak oddajemy dziecko do zebry.
          Sam budynek bardzo ładny, czysto i nie można się do niczego przyczepić, no może poza często niedziałającym urządzenie do otwierania drzwi budynku, jest mocno wyeksploatowany i guziki często nie wystukują kodu przez co nie można wyjść z przedszkola, dla samego bezpieczeństwa pożarowego wypadałoby go wymienić, co do całej sytuacji i atmosfery to fakt jest dziwnie i grobowo a szczególnie gdy w pośród innych dziewczyn jest ta Pani, zupełnie inny klimat jest jak np jej nie ma, Myślę że to nie problem rodziców bo my płacimy i wymagamy i możemy poruszać takie tematy jak romanse i to nie jednorazowe, jak rozbite rodziny już o innych problemach ze sklepami czy złym samopoczuciem nie wspomnę. Jako Matka mam prawo się martwić pod czyją opieką zostawiam dziecko bo niestety w/w sytuacje mają ogromny wpływ na wychowanie, i fakt ta Pani była idealnym pracownikiem i pedagogiem ale z tego co mówią rodzice było to kilka miesięcy temu. Rozumiem że na jej złe samopoczucie które ciągnie się od dłuższego czasu wpływa ta cała sytuacja ale czy nie sama się na to godziła przekraczając uprawnienia? tak jak pisałam dla mnie, jako nowego rodzica w tym przedszkolu, to problem nie rodziców a kadry która teraz udaje że nic się nie stało a nie chcą głośno powiedzieć że lepiej się czują podczas nieobecności tej Pani, przytoczę sytuację z jednego odbioru dziecka w tym tygodniu, było 3 Panie, Nas rodziców dwoje, ta Pani nie zareagowała ze pojawiliśmy się w drzwiach, myślami była gdzie indziej, dziewczyny popatrzyły wymownie i we dwie podeszły aby opowiedzieć o dniu dziecka. to jakby przyzwolenie że jedna osoba z całej kadry może być wycofana, może mniej się starać czy się nie uśmiechać bo jest na nią nagonka i ogólnie zniechęcenie całej kadry do niej ale przecież do kogo ona ma pretensje? czy my nowi rodzice nie związani jakoś z tą Panią mamy klepać ją po ramieniu czy po prostu wymagać żeby była taka jak inne dziewczyny. i z jedną rzeczą się tu nie zgodzę, może jestem już starsza od niektórych tu wypowiadających się ale piszecie w obronie że można romansować z Ojcami poza pracą bo nie ma to wpływu na opiekę innych dzieci w ciągu dnia ok, ale co w takiej sytuacji jaką mamy teraz jak te romanse poza pracą mają ogromny codzienny negatywny wpływ na opiekę ? czy dając przyzwolenie na romanse godzimy się na to że jak to bywa w takich romansach kiedyś się skończą i co wtedy ? mamy być z siebie dumni bo na to pozwoliliśmy a wiec nie powinniśmy się dziwić ze teraz jest jak jest ? może jestem starszej daty ale dla mnie w obowiązku kadry i kierownictwa powinno być zakończenie tego niczym się zaczęło a nie patrzenie z boku. teraz tragedia i rozterka co robić i płakanie nad rozlanym mlekiem,
          każdy widział, nie powiedział i udawał ze go to nie dotyczy a teraz ma pretensje bo konsekwencje tego dotyczą teraz każdej osoby związanej z przedszkolem.
          Reasumując sytuacja wewnątrz jest dziwna, patowa. gdybym miała wydać ocenę to 3+ za atmosferę i 5 za budynek.
          czy bym wybrała to przedszkole jeszcze raz ? za wcześnie oceniać, rok szkolny dopiero się zaczął, jeśli taka atmosfera pozostanie to nie, nie wybrałabym bo ja nie płace za to żeby wchodząc do przedszkola stresować się i patrzeć na ponurą atmosferę, ja mam tam wchodzić i odbierać szczęśliwe dziecko od zadowolonych nauczycielek, przecież uśmiech nauczycielki odbija się na dziecku, dzieci też czują jest coś nie tak.
          jeśli wreszcie sytuacja się oczyści w taki czy inny sposób dzięki czemu kadra nie będzie przeciw sobie tylko zajmą się naszymi dziećmi najlepiej jak potrafią to tak, całokształt przedszkola sprawia że wybrałabym je jeszcze raz.
          Niestety łatwo jest tolerować i nie widzieć, łatwo jest zepsuć renomę ale niestety miną miesiące gdy opinia się odbuduje, myślę że długie miesiące jeśli kadra pozostanie w niezmienionym składzie a szkoda bo to przedszkole mieliśmy wskazane z polecenia a na tą chwilę nikomu się nie chwale z zapisania się do niego, oddaje dziecko i tyle i ufam że jest bezpieczne.
    • michaela596 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 29.09.15, 19:56
      szczerze , jak czytam te opinie to jestem przerażona , moja siostra chciała posłać do tego przedszkola dziecko swoje , ale jak jej pokaże te opinie to wątpie ;/
      • rico2014 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 30.09.15, 22:51
        witam, proszę swojej opinii nie opierac wylącznie na tych wpisach. Za sprawą garstki ludzi i jednej niezadowolonej byłej nauczycielki zrobiła sie jakaś straszna nagonka na Zebre. Jest to bardzo niesprawiedliwe. Jestem mama dzieci chodzących do Zebry od kilku lat i jestem bardzo zadowolona. Przedszkole jest świetne, Panie są uśmiechniete, dzieci chodza z radościa a po zakonczeniu edukacji mają bardzo dużą wiedzę. Program jest bardzo rozbudowany a angielski wysokim poziomie. Atmosfera wbrew tym pomówieniom jest ok. Najlepiej by zainteresowany rodzic samodzielnie obejrzał przedszkole i samodzielnie wyrobił sobie opinię. Pozdrawiam
    • marcus70 [...] 02.10.15, 18:08
      Treść postu jest niedostępna.
    • przedszkolezebra Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 19.10.15, 16:34
      W ostaniem czasie dotarły do nas niepokojące informacje o pojawiających w internecie, w szczególności za pośrednictwem forum prowadzonego przez firmę Agora S.A., wpisach dotyczących rzekomych nieprawidłowości i niepożądanych sytuacji jakie miały mieć miejsce w naszym Przedszkolu.
      Po zapoznaniu z wpisami zamieszczonymi na nasz temat na forum postanowiliśmy podjąć stosowne działania w celu ochrony naszego dobrego imienia oraz efektów wieloletniej pracy. W tym celu, w porozumieniu z kadrą pedagogiczną przedszkola i w imieniu dyrekcji Przedszkola Zebra chcielibyśmy zająć następujące stanowisko wobec pojawiających się pod naszym adresem oskarżeń, pomówień i aluzji.
      Niepubliczne przedszkole Zebra jest placówką działającą na rynku piaseczyńskim od ponad 10 lat. Mamy ok. 700 absolwentów, którzy dzisiaj uczęszczają do najlepszych szkół w kraju i za granicą. Wychowankowie naszego przedszkola są dziećmi świetnie odnajdującymi się w realiach szkolnych. Potwierdzają to opinie wyrażane przez kadrę pedagogiczną okolicznych szkół. Szczególnie podkreślane są wysoki stopień wychowania i kultury osobistej naszych podopiecznych, prawidłowy rozwój i przygotowanie do dalszej nauki oraz bardzo dobra znajomość języka angielskiego. Opinie te są efektem wieloletniej wytężonej pracy kadry pedagogicznej oraz zaangażowania pracowników przedszkola w proces edukacji i rozwoju każdego powierzonego nam dziecka.
      W kontekście powyższych opinii oraz zadowolenia rodziców powierzających nam swoje dzieci nie mogliśmy pozostać obojętnymi na pojawiające się nieprawdziwe zarzuty.
      Z posiadanej przez nas wiedzy wynika, iż najprawdopodobniej autorem negatywnych wpisów pojawiających się na forum jest jedna i ta sama osoba, która podszywa się pod kilku różnych użytkowników.
      Stanowczo pragniemy oświadczyć, iż zarzucane naszej placówce nieprawidłowości nie mają żadnych podstaw faktycznych. Wbrew temu co sugerują wpisy, nie dochodzi do sytuacji w których to rodzice zabierają swoje dzieci z naszej placówki. Niezależnie od powyższego pragniemy wskazać, iż w naszej codziennej pracy kierujemy się najwyższymi standardami profesjonalizmu. Regularnie i wnikliwie weryfikujemy przygotowanie merytoryczne jak i zaangażowanie każdego z naszych pracowników, których oceniamy jako profesjonalistów oddanych swojej misji opieki nad powierzonymi podopiecznymi.
      Stanowczo, jako placówka oświatowa, odcinamy się od rozpowszechnianych w internecie tanich sensacji dotyczących życia prywatnego naszych pracowników, których weryfikujemy poprzez kryteria fachowości, troski o dzieci, zaangażowania i merytorycznego przygotowania do wykonywanego zawodu, a nie przez pryzmat życia prywatnego, które nie może ale i nigdy nie rzutowało na jakość opieki i standard nauczania naszych podopiecznych. Regularnie przeprowadzamy kontrole jakościowe, również ankiety z rodzicami, aby w przedszkolu nie dochodziło do sytuacji niepożądanych, a tym bardziej takich, które mogłyby wpływać na prawidłowy tok nauczania i rozwój podopiecznych.
      W naszej ocenie kwestionowane wpisy przejawiają cechy osobistego zaangażowania autora i zdradzają jego chęć działania na szkodę przedszkola i jego pracowników za wszelką cenę. Wskazują na to nierzetelne informacje jak i żenujące insynuacje.
      Zważywszy, iż powyższe niepożądane działania, podejmowane są przez osobę korzystającą z dobrodziejstwa anonimowości w internecie, a która nie ma odwagi, w sposób otwarty, przedstawić konstruktywnej krytyki, której się nie boimy, uznajemy je za działania zmierzające do naruszenia wizerunku naszej placówki, jej renomy i dobrego imienia i jako takie postrzegamy w kategoriach działań nieuczciwej konkurencji zmierzającej do wprowadzenia rodziców, naszych potencjalnych przyszłych podopiecznych, w błąd.
      Nie mogąc pozostać obojętnymi na dalsze naruszanie naszych żywotnych interesów oraz praw postanowiliśmy przedstawić nasze stanowisko w przedmiotowej spawie w ramach niniejszego oświadczenia. Dodatkowo, by nie być gołosłownym, podjęliśmy szeroko zakrojone działania zmierzające do ustalenia autora szykanujących nas wpisów.
      W ostatnim czasie złożone zostały stosowne zawiadomienia w ramach których o stwierdzonych nieprawidłowościach poinformowaliśmy odpowiednie organy ścigania. Obecnie pod nadzorem Prokuratury prowadzone jest przez Policję postępowanie przygotowawcze, w ramach którego, ustalony zostanie autor wpisów i postawione zostaną mu zarzuty działania na szkodę naszej placówki i zniesławienia.
      Skierujemy również przeciwko autorowi pomówień pozew sądowy celem zasądzenia od niego znacznej sumy pieniężnej przeznaczonej na cele społeczne. Naszym celem nie jest osiągnięcie dodatkowej korzyści majątkowej, a jedynie ukaranie, piętnowanie, w tym finansowe, zachowań bezprawnych.
      Niezależnie od podjęcia kroków prawnych zmierzających do ustalenia sprawcy naruszeń, wystąpiliśmy do właściciela forum firmy Agora S.A., która w ramach przeprowadzenia stosownego postępowania weryfikacyjnego sukcesywnie monitoruje wątek dotyczący naszej placówki, usunęła już część wpisów i sukcesywnie będzie usuwać wpisy naruszające nasze prawa.

Przedszkole Zebra
    • nadiativoli Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 19.10.15, 22:10
      Pani Olgo,
      Bardzo się cieszę, że zdecydowała się Pani na taki krok! To bardzo słuszna decyzja! Szczerze Pani kibicuję i trzymam kciuki. Gdyby potrzebna była Pani pomoc, jakiekolwiek wsparcie to służę swoją pomocą... Nie może tak być, że ktoś bezmyślnie, nie bacząc na dobre imię placówki i osób tam pracujących, wyraża kłamliwe i tak ohydne opinie!
      Pozdrawiam,
      mama Filipa
    • sloooneczko Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 20.10.15, 16:13
      Ja tylko mogę dodać jeszcze od siebie osobom, które sie wahają czy ta placówka spełni Państwa oczekiwania. Moje dziecko radzi sobie w szkole swietnie,zostało zgłoszone do konkursu MEN jako jedno z nielicznych dzieci w klasie, poziom języka angielskiego jest ponadprzeciętny ( nauka kontynuowana w jednej z najbardziej znanych w tej okolicy szkół językowych dla dzieci), emocjonalnie i ogólnie dojrzałość społeczna juz wychodząc z przedszkola widać wskazywala na bardzo duży postęp.
      • sandflower5 Re: Przedszkole Zebra w Piasecznie 18.08.16, 16:39
        Jak widac, kij może mieć nie tylko dwa końce ...

--
        www.przedszkolembb.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka