Dodaj do ulubionych

centrum medyczne puławska

19.09.06, 13:40
własnie zastanawiam sie czy nie wykupić tam pakietu zdrowie ++ (chodzi mi o
prowadzenie ciązy)
czy ktos tam z tego korzystał bo w koncu 75 zł x 12 = 900 zł.
czy warto?
jak to tam jest ewentualnie z wykupieniem pakietu rodzinnego. ile to kosztuje?
I czy naprawde w ramach tego pakietu mozna chodzić za darmo do wszystkioch
specjalistów, czy są jednak ograniczenia i nie chetnie dają skierowania na
jakies badania?
Obserwuj wątek
    • kadewu1 Re: centrum medyczne puławska 22.09.06, 11:11
      Odpowiem nie do końca wprost na Twoje pytania, bo kupiliśmy tu abonaent
      dziecku. Rzeczywiście ma wszystko w abonamencie (to, co wypisane w umowie), a
      ze skierowaniami nie ma żadnego problemu. Mnie podoba się to, że umawiam się na
      wizytę na 10.00 i wchodzę o 10.00.
      Nie znam niestety ginekologów z CM Puławska,a tutaj najważniejsze jest zaufanie
      do danego lekarza, prawda?
      ogólnie - to, co masz w umowie to prawda i mozesz z tego korzystać. Cena nie
      jest moim zdaniem wygórowana.
      Ka
    • lampka.nocna Re: centrum medyczne puławska 22.09.06, 17:18
      Lepiej zastanow sie, gdzie chcesz rodzic lub jaki ginekolog ma prowadzic twoja
      ciaze. Najmniej wazne jest czy pracuje on w CM Pulawska czy gdziekolwiek
      indziej. Takie jest moje zdanie.
    • celeste Re: centrum medyczne puławska 23.09.06, 11:58
      Pakiet rodzinny jest moim zdaniem opłacalny. Stawka jest wtedy ustalana
      indywidualnie My np. mamy abonament na rodzinę 5-osobową (w tym dwójka dzieci)
      i cena jest bardzo korzystna.
      Wizyty u specjalistów są darmowe - oprócz kilku: dietetyk, logopeda etc. Ze
      skierowaniami na badania nie ma problemu. I na USG i na badania krwi dostawałam
      bez proszenia. Natomiast nie wiem nic na temat ginekologów, bo jeszcze nie
      korzystałam, a ciąże prowadziłam gdzie indziej. Natomiast jest bardzo dobra
      pediatra doktor Liebert. To tak na przyszłość :-)
    • garfield22 Re: centrum medyczne puławska 25.09.06, 12:27
      czesc, wykupilam ten pakiet i jestem zadowolona z kilku rzeczy: moge chodzic na
      wizyte do ginekologa tyle razy ile mi sie podoba, za kazdym razem gdy cos mnie
      niepokoi po porstu sie zapisuje do mojego lekarza (lub nie) i juz. Poczatkowo
      chodzilam do p. Kingi, potem do doktor Strusinskiej (POLECAM).Nie ma rowniez
      problemow z dostaniem sie do innych lekarzy (np okulista). Badania, ktore sa
      potzrebne na kazda wizyte lub te specjalne (np glukoza) sa w pakiecie i
      dodatkowo nie placisz. Usg - robisz kiedy chcesz, po porostu w recepcji mowisz,
      ze idziesz na konsultacje i usg i z akazdym razem widzisz dzidzie:) Minusy:
      wlasnie aparat do USG, chyba nie ejst z tych najnowszych i niektorzy lekarze po
      13 tc nie chca robic na nim USG (nie wiem, za malo widza? jest za malo
      dokladne?) na polowkowym bylam w innym centrum no i to kosztuej jakies 100-150
      pln. druka rzecz, to tak jak juz ktos tu napisal, zastanow sie w ktorym
      szpitalu chcesz rodzic (wiem, ze to nie ejst proste) ale rzeczywiscie fajnie
      jest miec mozliwosc rodzenia w szpitalu, w ktorym wiesz, ze jest twoj lekarz
      prowadzacy. To samo z polozna ( i szkola rodzenia). W pakiecie masz dwa
      spotkania, a chyba fajniej rodzic z ta polozna, z ktora mialas szkole rodzenia
      (jesli chcesz miec indywidualna polozna) Ale sie rozpisalam. :)
      • uli13 Re: centrum medyczne puławska 28.09.06, 04:54
        Garfield

To dr Strusińska przyjmuje również z CM na Puławskiej??? Jeżeli to jest ta
        przychodnia co myślę tj Centrum Zdrowia w Piasecznie to ona tam już chyba nie
        pracuje... ale faktycznie ginekologiem jest świetnym!!! Obecnie przyjmuje w
        przychodni obok Megasamu na Ursynowie ale nie znam dokładnie adresu ale mogę się
        dowiedzieć. Polecam również szpital ginekologiczno-położniczy na ul
        Madalińskiego 25 w Warszawie, i z tego co mi wiadomo też mają szkołe rodzenia...
        Pozdrawiam serdecznie.
        • garfield22 Re: centrum medyczne puławska 02.10.06, 17:38
          Dr Strusinska pracuje nadal w cm pulawska. Bylam u niej w ten piatek:)
          Strasznie ja lubie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka